Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Nagy-Magyarország sejlik fel Orbán mögött MTI|2010. ápr 27.

BelföldEjnye no, milyen gyér az emlékezet és kihagy a fogaskerék, csúszik az ég-szíjj-ártó...és nem értik mirõl is van nagybaszó. Magyarország de fuck-to nem létezik. Kiszervezték. Most a látszat kell, mintha lenne "magyar kormány", amelynek egy kibaxott szava nem lehetett eddig sem, mert bábok csak. Kis zsidó köpedékek. Most köll a "nép" felhatalmazás? Ennek a csürhe agybaxott bandának a "felhatalmazása"? Te jó ég, ennek a zistennek tényleg elmentek otthonról. Na jó, a látszatot egy másik látszattal lehet orvosolni. A tények megölnék ennek a csürhének a "tudatát".

A következõ években biztosan felerõsödik a "magyar probléma" Közép-Európában, mert Orbán Viktor és a Fidesz nyilatkozatai és jelszavai mögött jól látható Nagy-Magyarország terve - állította keddi elemzésében a Pravda címû független szlovák lap.
"Kívülrõl Orbán hatalma eléggé ijesztõnek tûnik. Különös tekintettel a nacionalisták végsõ céljára: Nagy-Magyarország létrehozására. Ezt a ki nem mondott, de jól látható célt a Fidesz minden jelszavából érezni" - írja Dag Danis, a szerzõ.

Szerinte Orbánnak elõször belülrõl kell megszilárdítania Magyarországot, s csak azután engedheti meg magának a konfrontációt a szomszédos államokkal, amelyek területén jelentõs lélekszámú magyar kisebbségek élnek. "Ráadásul akkor sem kell majd attól tartani, hogy a magyar probléma kicsúszna az ellenõrzés alól, és áttörné a háború utáni tabut, a határok sérthetetlenségét. Ehhez Magyarország mindig nagyon gyenge és kicsi lesz, s rá lesz utalva a nagyobb játékosok segítségére. Például Németországéra..." - fejtegeti ki a lap.

A szerzõ úgy látja: Orbánnak belátható idõn belül nem lesz elég ereje ahhoz, hogy szomszédait fenyegesse, ahhoz azonban elég erõs lesz, hogy Nagy-Magyarország témájával problémákat okozzon Közép-Európában.

Az Orbán-kormánynak, legalábbis idõnként, az erejét is ki kell majd mutatnia a szomszédok felé, mert a Fidesz lényegében nacionalista, s most ráadásul a szélsõséges Jobbik nyomása alatt lesz. Ezzel összefüggésben a szerzõ megjegyzi: a szlovák-magyar kapcsolatokban problémákat okozhat a Fidesz politikai terjeszkedési szándéka a kisebbségi magyarok körében, valamint a hozzá közel álló Sólyom László elnök meghívás nélküli látogatásai, amelyek Orbán programjának megvalósítását, a magyarok egyesítését szolgálják. Mindez a magyar szélsõségesség expanziójához vezethet a szlovákiai magyar kisebbség köreiben.

"A magyar probléma a legközelebbi években biztosan erõsödni fog. Az új szlovák kormánynak hideg fejjel azt kell elérnie, hogy a magyar radikalizmus erõsödése csak intenzív, s ne pedig extenzív legyen. Lefordítva: területi..." - zárja elemzését a Pravda. Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2016-09-29 18:07
" a háború utáni tabu, a határok sérthetetlensége"!

Mondja ezt egy tót politikus.
Miután mindenhol közép és kelet Európában a határok megváltoztak, rengeteg új sosevolt országok, nemzetek születtek, persze az oszd meg és uralkodj globalizmus boszorkány konyhájában.

Tót atyafiaink meg színmagyar területen, még a hû cseh testvéreiket is elárulva, magyar problémákról hazudoznak.......
4 #2 Posta Imre
- 2016-09-29 20:08
Porosenko Izrael támogatását kérte
Petro-PorosenkoUkrajna számít Izrael támogatására az Oroszország által bekebelezett Krím félsziget “felszabadításában”, valamint szuverenitása és területi egysége helyreállításában – jelentette ki Petro Porosenko ukrán elnök kedden Kijevben azután, hogy megbeszélést folytatott az ukrajnai látogatásra érkezett izraeli kollégájával, Reuven Rivlin államfõvel.http://biztonsagp...asat-kerte

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=NGXx8Nod-vo&list=PLVt3yK5Niq72DFt6IQVsHigVjZthJX_i3&index=60[/movie]
8 #3 miskolcilaci
- 2016-09-29 21:02
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=mftUlvCKm8I[/movie]
238 #4 bivaly
- 2016-09-29 22:50
Mi van cuci ?

Szóltak, hogy elég volt a Slovanska Republikából ? Öcsém, ez egy társasjáték , még nekem is, pedig az én múltam nem kitalált, leszámítva a hivatalost ! Tudod haver, a dobó kocka cinkelve van, belül kicsit ólmos, és ezt csak a bukméker ismeri . Nem rokonom, de annak hazudja magát !
Be vagytok szarva. De mitõl ? Csak nem most jöttetek rá, hogy nem is léteztek ?
197 #5 Kormos
- 2016-09-30 08:10
Tótiában szintén nincs tót politikus, tehát CIONzsidaj maszlag szarkevero az írás.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.61 másodperc
3,402,779 egyedi látogató