Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

A FÁK hét tagországa tart közös légvédelmi hadgyakorlatot

BelföldMer a FÁK a zégre törnek. Béke, béke, béke, belsõ béke.... A Független Államok Közössége (FÁK) hét tagállamának területén kezdõdött szerdán közös légvédelmi gyakorlat, több mint 130 harcálláspont és mintegy száz repülõgép bevonásával.

Az orosz, örmény, fehérorosz, kazah, kirgiz, tádzsik és üzbég fegyveres erõk részvételével tartott gyakorlat célja az egyesített légvédelmi rendszer tesztelése. A katonai manõverekben Szu-27-es, MiG-29-es és MiG-31-es vadászgépek, Szu-24-es és Szu-34-es harctéri bombázók, Szu-25-ös csatarepülõgépek, Tu-22-es, Tu-160-as és Tu-95-ös hadászati bombázók, valamint Ka-27-es és Mi-8-as helikopterek vesznek részt.

A részvevõk a légtérsértés, a repülõgép-eltérítés és a légi baleset esetén való fellépést gyakorolják. A FÁK-nak kilenc rendes és három támogató tagja van.

Az Izvesztyija címû orosz napilap szerdán közölt értesülése szerint egyébként két szárnyasrakéta-hordozó hajóval erõsítik meg a kalinyingrádi központú orosz Balti Flottát. A lap úgy tudja, hogy a Szerpuhov és a Zeljonij Dol már megérkezett a Balti-tengerre.
Link

Hozzászólások

86 #1 kovu
- 2016-11-02 19:13
a FÁK nem nõnek az égig- remélem nem pest feletts_hihi
4 #2 Posta Imre
- 2016-11-02 19:16
Egyre feszültebb Moszkva és a NATO viszonya

A hidegháborús hangulat a diplomáciai üzenetváltásban is újra megjelent: az orosz külügyminiszter leszögezte, hogy nem fogja az egész világ betartani Amerika játékszabályait.

Az észak-atlanti katonai szervezet most tovább növelte támadóerejét Oroszország és a vele szövetséges Fehéroroszország határán: új bázisokat nyitott, és fejlesztette a katonai infrastruktúrát is. Az orosz hadügyminiszter erre úgy reagált: ideje, hogy Moszkva védelmi ellenlépéseket tegyen a Baltikumban.

A NATO és Moszkva ezzel párhuzamosan Ukrajnánál is egymásnak feszül. Az oroszok elkezdték fokozni a katonai jelenlétüket a 2014-ben megszállt Krím félszigeten, egyebek közt újranyitották a volt szovjet hadi létesítményeket, új bázisokat építettek, és katonákat állomásoztatnak a térségben.

„Katonai bázissá akarják alakítani a Krím félszigetet. Hogy ez mit jelent? Elõször is: növelik a hajók számát, konkrétan három tengeralattjáróval és egy fregattal, további két fregatt pedig már úton van” – mondta Ihor Voroncsenko, az ukrán haditengerészet parancsnoka.

Ukrajna válaszul amerikai segítséggel bõvíti haditengerészeti flottáját. A Washingtontól kapott harmincmillió dollárból ágyúnaszádokat, hadihajókat vesznek, és helyreállítják a krími invázió során megsérült zászlóshajót is.

A diplomáciában is újra elõkerült a hidegháborús retorika: görögországi látogatásán az orosz külügyminiszter ismét azzal vádolta meg az Egyesült Államokat és a NATO-t, hogy õk állnak az oroszbarát elnököt elüldözõ 2014-es ukrajnai forradalom mögött. „A problémák már régóta gyûlnek a két ország kapcsolatában, ez jóval korábban kezdõdött, mint az ukrajnai események, amelyekbõl alkotmányellenes puccs lett az Egyesült Államok, a NATO és az Európai Unió támogatásával. A gondok akkor kezdõdtek, amikor az Egyesült Államok látta, hogy nem fogadjuk el, hogy parancsolgat nekünk, amikor az amerikaiak látták, hogy Putyin elnök úr ismét függetlenné tette a külpolitikánkat” – fogalmazott Szergej Lavrov.

A miniszter hozzátette: nem kell az egész világnak betartania az Egyesült Államok játékszabályait, bár jól tudja, hogy Barack Obama amerikai elnök ezt szeretné.
http://hirtv.hu/h...ya-1369503


Saját fogdák nélkül marad az átszervezett román titkosszolgálat


A belügyi elhárítás 18 volt vezetõje ellen indítottak elájárást. A szervezetet a hadsereg veszi át.

Katonai intézményként szervezik újjá Romániában a belügyi titkosszolgálatot, mert a DIPI több egykori és jelenlegi vezetõje is korrupciós botrányba keveredett. Errõl szerdai ülésén fogadott el sürgõsségi rendeletet a bukaresti kormány. A DIPI helyébe lépõ belsõ elhárítás, a DGPI feladata lesz leleplezni és megakadályozni azokat a fenyegetéseket, amelyek a belügyi szervek hatékonyságát és a közrendet veszélyeztetik, de a szervezett bûnözés és korrupció terén nem lesz már hatásköre. Az ilyen jellegû információk hasznosításánál a DGPI-nek együtt kell mûködnie más belügyi szervekkel.http://vs.hu/koze...paign=main
4 #3 Posta Imre
- 2016-11-02 20:55
A fehér lakosság drasztikus arányú csökkenésérõl írt
EXPRESS

A brit nagyvárosok népességbeli megoszlásával kapcsolatban cikkezett a brit Express, a megszólaltatott kutató úgy véli, drámai csökkenést mutat a fehér lakosok arányának változása. http://magyaridok.hu/kulfold/brit-l...t-1144318/

HIV-járvány van Jekatyerinburgban

A polgármester szerint más iparvárosokban is hasonló a helyzet, de õk mernek errõl beszélni.

Hivatalosan is elismerték, hogy HIV-járvány van a negyedik legnagyobb orosz városban, Jekatyerinburgban. A másfélmilliós város lakóinak 1,8 százaléka fertõzött, és egyre terjed a vírus.http://24.hu/kulf...inburgban/


Emberiesség elleni bûncselekményekkel gyanúsítják az egykori vezetést Romániába


Emberiesség elleni bûncselekmények gyanújával indított vizsgálatot ismeretlen tettesek ellen a katonai ügyészség az 1989-es forradalom ügyében - közölte a román legfõbb ügyészség.
http://inforadio....romaniaba/
267 #4 Perle
- 2016-11-02 21:41
A Balkánon is folyik a párhozamos hadgyakorlat. Montenegróban a NAto országok , míg Szerbiában az orosz-belorusz-szerb hadgyakorlat kezdõdik holnaptól..

Szerbiában a hét végén fegyvereket találtak a miniszterelnök rezidenciája környékén. Tegnapelõtt pedig az amerikai tengerész gyalogosok pólóban, álarcban halovíneztek a szerb fõvárosban., provokálóan viselkedtek a szerb miniszterelnõk irányába. Felmerült a gyanú, hogy esetleg az amerikai követségnek köze lehet az miniszterelnök elleni merénylet ksérlethez. Az amerikai nagykövet már "foglalkozik" a szerb ellenzékkel, akár másik kollégája anno Sziriában. .
Természetesen az amerikaiak mindent tagadnak.
http://www.cbsnew...s-balkans/
267 #5 Perle
- 2016-11-02 22:10
Ilyen lesz Európa 2020-ban:
http://delhir.inf...-2020-banq
267 #6 Perle
- 2016-11-02 23:07
Eltünt a szerb miniszterelnök:

http://www.novini...ly+Missing

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.94 másodperc
3,398,708 egyedi látogató