Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Értelmiségi holdudvara támadja a Jobbikot

BelföldA jóbik "holdudvara" fidesznyikes liberális zsidók és beépített szabadkõmûves titkosszolgálati személyek nemzeti szósszal nyákohn öntve. Zazri dóga meg szétszedni a saját p-ártját, ahogy gyurcsótány, vagy a zsidó-cigány maffikormány...miközben épül a "szép új világ". Tak tócsno! A Jobbik holdudvara szerint támogatni kellett volna a kvóta elleni passzust

A nemzeti érdekek ellen cselekedett a Jobbik, amikor kedden nem szavazta meg az alaptörvény módosítását, amely megtiltotta volna idegen népesség Magyarországra telepítését – véli több, a Jobbik értelmiségi holdudvarárához tartozó neves közéleti személyiség. Szerintük Vona Gábor eltaktikázta magát, és nem vette figyelembe, hogy a küzdelemnek nemzetközi kontextusa is van, így nemcsak Magyarország, hanem Európa érdekeivel is szembement. Alig akad, aki érti és támogatja a Jobbik elnökének politikáját.

Egy egyértelmû nemzetstratégiai imperativust kisstílû politikai alku tárgyává tettek – így fogalmazta meg lesújtó véleményét Borbély Zsolt Attila politológus arról, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást, amely tiltotta volna idegen népesség Magyarországra telepítését. A neves erdélyi közírót a jobbikosok rendszeresen meghívják értelmiségi holdudvaruk üléseire, a legutóbbi, augusztusi soltvadkerti találkozón is jelen volt.

Borbély úgy véli: „a szavazásig még megbocsátható dolog a taktikázás, de hogy nem szavazták meg, erre nincs és nem is lehet olyan magyarázat, amely összeegyeztethetõ a nemzeti szempontokkal. Egyértelmûen a nemzeti érdekek ellen cselekedtek, és úgy gondolom, szellemi holdudvaruknak is csalódást okoztak.” Hozzátette: ezt a nem pártelkötelezett, de nemzetben gondolkodó emberek nem támogatják. Mint fogalmazott: „az ismeretségi köröm kilencven százaléka elítéli a Jobbik lépését, akik ezzel egyetértenek, azok mind jobbikos pártpolitikusok”. Szerinte a Jobbik nem vett tudomást arról, hogy ez az egész játszma nemcsak Magyarországon zajlik, hanem van egy nemzetközi kontextusa is. – És ennek a harcnak Orbán Viktor – tetszik ez a Jobbiknak, vagy sem – a szuverenitáspárti és Európát Európának megõrizni akaró erõk egyik elsõ számú tisztje – tette hozzá. Borbély rámutatott: „most az õ pozícióját gyengítették nemcsak Magyarország, hanem egész Európa érdekével szemben”. Hozzáfûzte: olyan hibát követtek el, hogy ebben a helyzetben a cinkos, aki néma elv érvényesül.
Bíró András Zsolt: Nem elegáns nemzeti ügyben feltételeket szabni

Forrás: Kurultáj.hu

Bíró András Zsolt: Nem elegáns nemzeti ügyben feltételeket szabni

Raffay Ernõ az egyik legtöbbet invitált személy a Jobbik vidéki fórumaira. A párt szimpatizánsai különbözõ történelmi elõadásokra és könyvbemutatókra hívják a történészt. Kérdésünkre Raffay azt mondta: „a Fidesz által felvetett kérdés a magyarság nemzetstratégiai szempontjából kiemelten fontos, azzal teljesen egyetértek”. Mint fogalmazott: ebben az esetben fontos lett volna felülemelkedni a pártpolitikai szempontokon. „Nem akarok senkit megbántani, fáj a szívem, amikor ez történik a nemzeti oldalon” – tette hozzá a történész.

Megkérdeztük Bíró András Zsoltot, a Kurultáj fõszervezõjét is, akit Vona Gábor az egyik cikkében saját példaképének nevezett. Bíró 2013-ban a párt egyik legmagasabb kitüntetését, a Pongrátz Gergely-érdemkeresztet is megkapta. A Kurultáj fõszervezõje lapunknak elmondta: szerencsétlennek tartja, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alaptörvény-módosítást, amit meg kellett volna tennie, nem elegáns nemzeti ügyben feltételeket szabni. Emellett szerencsétlennek tartja azt is, hogy a két párt nem tudott egymással megegyezni a kérdésben. – Ugyanakkor túlzónak tartom azt is, hogy valóságos hadjárat indult Vona Gábor ellen a nemzeti médiában. Sajnálom, hogy elmérgesedett a helyzet a két párt között – fûzte hozzá. Kitért azonban arra, hogy nem egy egyszeri és megismételhetetlen alkalomról van szó, újra be lehet terjeszteni az alaptörvény módosítását. Szerinte konszenzusra kell jutni, és bízik benne, hogy akkor sikerül módosítani az alaptörvényt.
Elhomályosítja a pártelnök tekintélyét, hogy nem támogatta az alaptörvény módosítását

Forrás: Kurucz Árpád

Elhomályosítja a pártelnök tekintélyét, hogy nem támogatta az alaptörvény módosítását

Vincze Gábor történész – akit ugyancsak meghívott a Jobbik a soltvadkerti találkozóra – lapunknak azt mondta, hogy a Jobbik vezetése túltaktikázta ezt a kérdést. – Vannak nemzeti ügyek, amikor ha fogcsikorgatva, nagy levegõt véve is, de oda kell állni, és szavazni kell. S a jobbikos értelmiségi barátaimnak ugyanez a véleménye, olyanoknak is, akik ott voltak Soltvadkerten – fogalmazott a történész. Újkéry Csaba, a Somogy Megyei Bíróság egykori elnöke más véleményen van, õ egyetért a Jobbikkal abban, hogy egységesen kell kezelni az alaptörvény módosításának és a letelepedési kötvény kivezetésének a kérdését. – Annál is inkább, mert ha kivezetik a letelepedési kötvényt, a Jobbik 24 órán belül megszavazza az alaptörvény módosítását – fejtette ki Újkéry Csaba, aki így nem ért egyet azzal, hogy a Jobbik aprópénzre váltotta a nemzet érdekeit.

Nem így gondolja Tóth Gy. László politológus, aki a Jobbik feladatáról hosszan értekezett a soltvadkerti találkozón. Leszögezte: teljesen irracionálisnak, megmagyarázhatatlannak, politikailag pedig elhibázottnak tartja a párt döntését. – Vona Gábor létrehozott egy pártot a szélsõjobboldali eszmékre alapozva, ám potenciálisan a magyar társadalom 15-20 százaléka vall ilyen nézeteket, és körülbelül negyven százalék enyhén antiszemita. Aztán ezt az eszmeiséget otthagyta, kitalálta, hogy bemegy centrumba, ahol viszont ott van a Fidesz, amely az egészet lefedi, így nincs hely. Emiatt olyanokat lép, amivel csúszik át balra, de ez szintén képtelenség, amire õ is rájött. Vona Gábor jelenleg egy elképesztõen nagy légüres térben van, és megmagyarázhatatlanok a lépései, amivel összezavarja saját választóit is. Ez így öngól, rejtély, hogy Vona mit csinál – hangsúlyozta Tóth Gy. László.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-11-12 08:21
Tóth Gy !

Eszem a szíved, mennyit szakértettél te már az elmúlt 26 évben, fõleg a Fidesznek !? Sokad magaddal ! Tanár úr így, tanár úr úgy ! Nem tudjátok elmondani fafej Vonának, hogy fafej ? De írhatom sz-el is, csak az úgy nagyon csúnya. Ti meg menjetek a lecsóba "tanár urak", nagyon sok "szakértés" van a rovásotokon !
Tóth Gy ! Nem rejtély, hogy vona mit csinál ! Éppen porrá zúzza a felépítményt, a háttér kívánsága szerint. A politikai bábszínház, húzd meg, ereszd meg játéka szerint. Te meg eljátszod, hogy nem érted. Büdös nagy görények vagytok egyrakáson.
4 #2 Posta Imre
- 2016-11-12 09:07
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=7eiogukIlyc[/movie]
2 #3 gerry
- 2016-11-12 09:09
Szavak: "...Vannak nemzeti ügyek, amikor ha fogcsikorgatva, nagy levegõt véve is, de oda kell állni, és szavazni kell."

....értem. Most akkor megkérdezném okostojást; a mondatot úgy kell értelmezni, hogy "fogcsikorgatva" mellette? Akkor a "fogcsigorgatós szavazás" problémát okozhat miközben a nyelvekkel is lefetyelni kell a hátsóudvarban... egy katt, egy csikorgás ... jé, elharapta?
Remélem jól értem: A "fogcsigorgatós szavazás" = az FIDESZ párti és egy alternatívás. IGEN. Ez szívás. Ámbár - ha jobban belegondolok, akkor a - fönökseggek nyalogatása tompítja esetleg teljesen kiegyensúlyozza a fogcsikorgást... Egy 0 db-s fogcsikorgás meg nem is az.
Vona pedig (csikorog vagy sem) látványosan - bocs Gabikám - belerondít a saját pancsoló medencéjébe. Azt ugyan nem tudom, hogy seggest szeret -e ugrani a TramBulin-r'ol, de néhányszor már összekeverte a helyet a pisoir-al ... Nem vette észre? Lehet... Csobog igy is meg úgy is. ÉS EXJOBBKEZE, KUTYUSK'AJA a Szegedi "Gömbös" Csalárd... már csócsálja is...

Az biztos, hogy nincs az a pénz amiért elmennék politizálni! Sose szerettem "bombát" ugrani a medencébe.
postaimre.net/kepek/bomba.jpg
Ki tudja ki nyúlna alám ha helyzetbe kerülnék... miközben a víz alá merülnék... Arról nem is bugyborékolva, ha "kiemelkedésemkor" még vissza is nyomnának a víz alá...

No nem... ABBA a medencébe? Gabi-Gabi... (majd' elfelejtettem: Nem is vagy jó úszó.)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,405,236 egyedi látogató