Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rozsola

GondolatokMa meg már tavasz van, s pár napja a mentõ szirénája folyamatosan hallik és haladunk tovább a kijelölt lenini úton. ReménykedTEK? Ó, teljesen felesleges. Minden rendben van. Marcinak most volt megszervezett kirándulása a geszti rendezte Pál utcai fiúk elõadásra, melyet mi lemondtunk, nem is értve az okát, hogy jutott eszébe a tannéninek az ötlet, potom ötezerért és nagyjából 23 órai érkezéssel a 11 éveseknek. Ezzel nagyjából egyetlen szülõk vagyunk, akik úgy gondolták, hogy hét közben is este 9-kor a gyereknek ágyban a helye és a zsidó ficsúrok nyivákolására nem költünk. Van remény! 4 osztályból tudtommal egy!

Közben az egyik busz még le is robbant, így éjfél volt, mire visszaértek az iskolákhoz, ahonnan a "nemnormális" szülõk még felszedték õket és irány haza. Persze másnap a reggeli elsõ két órára nm volt kötelezõ bemenni. Tudjátok mi a baj? Nem is értik, hogy mi a baj. Én meg már unom magyar-ázni. Nincs kinek. És ez a felnövekvõ és magyar generáció. na jó, hagyjuk is.

Anyósomék is küzdenek végre. Kiskõrösön az önkormányzat és egy bizonyos üzleti kör szépen keni a lekvárt köréjük. Lassan körbeépítik ipari parkkal a családi házat és persze minden rendben van ezzel. Közben persze nincs, de egyelõre nem kaptam felhatalmazást, hogy ennek a tetves görény zsidó bandának is a tökére hágjak, legalább egy figyelemfelhívõ levél erejéig. Úgy vélik, ügyvéddel majd mennek valamire. Had küzdjenek, de inkább feladják, ahogy ismerem õket. Otthon mindenkinek nagy a szája, de ha egy hivatalosnak látszó tetvedék aljagéanénak meg kell írni, hogy egy tetvedék aljagané, akkor tele a gatyesz és inkább bukják életük "mûvét".

A patikáról a múltkor tettem fel privatizációs riogató cikket, hogy mire nem lesznek képesek jogszabályügyileg, csak azért, hogy végül állami legyen a gyógyszerbiznisz teljes egészében. Saccolom, hogy a Richter lesz "idehaza" a menõ, mert Moszkvában jól áll a szénája és elegen beszélik a jiddist vezetõi, középvezetõi szinten. a hazai gyógyszertárak zöme meg zsidó kézben van...így marha jó lesz ez az átmenet, de szükségszerû.

Ja igen, a jóbik és a vona-zazri buzizás ki ne maradjon. Emlékeztek a barmicvós történetre. Valszeg ugyanaz. ha buzi is a kis drágaszág ha most hiteltelenítik a vádat, késõbb már nem kell elhinni, ha igaz is! Egyébként meg lehet, hogy orbán fijjával egy bárban is edzõdtek. Mivel orbánnak mennie kell, így kell egy ratyi, aki átveheti a helyét. Ja, szerintem a maci orbánt az eu-ba tolja be, valamelyik tetvedék fõzsidó helyett génfrissítére, hogy az átállást zökke-nõmentesebbé tegye.

Igen és itt van a nagypolitika is, vagy valami olyasmi. igaz, hogy Trump igazi zsidó seggnyaló volt eddig is, de hát az üzlet az üzlet. Eztán is üzlet lesz, csak az válik el, hogy most miért a kínaiakkal és az oroszokkal akar majd üzletelni. Az üzlet az üzlet. Most éppen politikának nevezik. Azért vannak jó hírek is! Most végetek lesz tetves zsidók! Hajrá MNA!

"Trump sokszoros milliárdos.Kampányát jóformán saját maga finanszirozta.Ez azt jelenti,hogy különösebben nem tartozik senkinek.Elõjogokkal. De mi is olvastuk a nagy okos dumákat.-"Hahaj,tudom ám èn.,!! -fogott ember ez is.- Biztos a Mari- neni mondta neki a fodrásznál.Amerikában. Trump most történelmi lehetõséget kapott.- a többi tõle függ.Persze elöször otthon kell neki rendet csinálni.- a választások még nem értek véget. Azé vonulnak az utcán a vesztüket érzõ csürhék.☺
amúgy õrült globális csata folyik még mindig.= ,","hogy az Elektorok tanácsa,,- ne nyilvánitsa elnökke,,Trumpot.-Vonyitó zsidó hordák mindenfelé...!!! -- Na szóval ennyire zsidó Trump.
Amúgy a bélyeget egyböl rásütötték.-"ez is zsidó! - "hehej Tudom ám én.!!.- itt a maga honlapján is. Mert aki változást akar azt le kell járatni...."

De ha már komolyra vettük ezt a komolytalan vicc-szerû rémálmot, akkor fricceljünk kicsit. beteszem egészbe tomika sírását. Na, ezek a "politológusok" meg szakértõk, meg civilek és mind egy szálig zsidó és itt nyüszüg, hogy "át vannak baxva". Sebaj, seggynalóknak jók ezek mindig. Eztán is, jó pénzért, bármilyen rezsim van "hatalmon" a háttér-maffiájuk elvan, mint a befõtt. Én már csak egy kavicsot kérek a nyelvem alá copogatni...mert ezek úgy nyomják az összeesküvéselméletet, mint a nyavaja. Azért alkalomadtán simán fejbe lõném demokratikusan mind egy szálig, csak úgy viccbõl.

Felvásárolt Egyesült Államok

Fricz Tamás

Hatalmas médiagépezet dolgozott azon, hogy sem az amerikaiak, sem mi, európaiak ne ismerjük fel az Egyesült Államokban zajló elnökválasztás valódi tétjét. Ez sok tekintetben sikerült is nekik; éppen ezért kell hangsúlyosan kimondani: Donald Trump elnökké választása történelmi esemény, óriási esély arra, hogy a globális elit uralma megtépázódjon, és az amerikai társadalom újra talpra álljon – mind gazdaságilag, mind szuverenitásában. Ez a valódi tét, amely a következõ négy évet meghatározza Amerikában.

A globális erõk, amelyek az Egyesült Államokat is a markukban tartják, pontosan érezték és tudták a veszélyt, amely Trump esetleges megválasztásában rejlett. Éppen ezért tettek meg mindent, hogy Trump úgy tûnjön fel az emberek elõtt elsõsorban a hazájában, de a nemzetközi közvéleményben is, mint egy totális kõbunkó, aki agresszív, modortalan, erõszakoskodik a nõkkel, buta, mint a tök, és nem ért semmihez. Ezzel szemben áll Hillary Clinton, a megfontolt, tapasztalt asszony, az igazi szakértõ, akinek a kisujjában van a bel- és a külpolitika. Vagyis Clinton a bennfentes, a „klub” tagja, akiben bíznak a piacok és a befektetõk (vagyis a globális pénzügyi elit szereplõi), míg Trump egy igazi kívülálló, egy alulról jött senki, akit az elit soha nem fogad be maga közé, és ezért el kell kergetni jó messzire a hatalomtól.

Valljuk be: olyan hatalmas erõk „tolták” felénk ezeket a fekete-fehér képeket a jelöltekrõl, hogy alig tudtuk kivonni magunkat a hatásuk alól, ha egyáltalán sikerült. Bár sokan annak szurkoltunk, hogy törjön meg végre a globális elitokrácia által dróton rángatott amerikai elnökök sorozata (sajnos Obamának sem sikerült kitörnie ebbõl az ördögi körbõl), mégis az elsöprõ fölényben lévõ neo­liberális közvélemény-formálóknak sikerült olyan képet sugallni Trumpról, hogy végül elbizonytalanodott az ember, vajon tényleg ez a 70 éves fickó-e az, aki kellõ intelligenciával, átlátóképességgel, koncepcióval rendelkezik az elõtte álló heroikus feladatok megoldására.

Éppen ezért emeljük ki azt, ami valóban fontos és meghatározó a programjában: Trump az amerikanizmusra helyezi a hangsúlyt a globalizmussal szemben, vagyis vissza kívánja szerezni az Egyesült Államok önállóságát és szuverenitását a globális elitokrácia markából. Trump helyesen ismerte fel a jelenlegi világhelyzetet: a rendkívül szûk kört alkotó (fõleg bankárdinasztiákra épülõ) szupergazdag pénzügyi és vállalati világelit az elmúlt évtizedek során felvásárolta, megvette az Egyesült Államok politikai elitjét, kormányait, politikusait és képviselõit. A médiumokat szintúgy: jelenleg hat tulajdonos tartja kézben a teljes amerikai médiapiacot. Majd a felvásárolt USA-t használja fel arra, hogy a világ piacai feletti uralmat is megszerezze – ez nem kis részben már teljesült –, ezen keresztül pedig a globális politikai hatalmat is magához ragadja. Ebben a játékban Hillary Clintonnak nagyon fontos szerepet szántak, mint ahogyan egyébként Angela Merkel vagy Jean-Claude Juncker szerepe sem teljesen elhanyagolható, ha mindennek az európai viszonylatait nézzük.

Trump kristálytisztán látta ezt, és tudatosan vállalta a brutálisan nagy erõkkel szembeni küzdelmet annak érdekében, hogy a világ jelenlegi, alapvetõen eltorzult, igazságtalan, globális uralomra épülõ szerkezete megváltozzon. Trump nem véletlenül nem egy pártról beszél – hiszen õ teljesen más minõség ahhoz képest, mint amit a Konzervatív Párt eddig jelentett –, hanem mozgalomról, amely az emberekre, a társadalomra, ha tetszik, a civil társadalomra épít. A teljes politikai elitet összességében tartja korruptnak – nincs kimondva, de aligha hiányoznak ebbõl a konzervatívok –, akiket már régen megvásároltak; csak a polgárok és azok mozgalma lehet az, amely képes szembeszállni a globális hatalmat gyakorló elitokráciával. Trump tehát valójában nem egy párt, hanem egy társadalmi mozgalom vezetõjeként lépett fel, amely mozgalom a Wall Street-i bankár- és multinacionális elit (tehát a nem amerikai, hanem globális erõk) ellen lép fel, azaz nem politikai, hanem társadalmi küzdelmet vív.

Talán kicsit túlzás J. F. Kennedyt és Donald Trumpot összehasonlítani, ám minden különbözõségük ellenére az alapvetõ felismerésükben kísértetiesen hasonlítanak egymásra – és mindketten jó helyen kapizsgálnak. Idézzük csak fel, mit is mondott Kennedy 1963-as, elhíresült rádióbeszédében, amit azóta is megpróbálnak – még mindig – jelentékteleníteni. A következõket: „Hölgyeim és Uraim! A »titkos« szó ellenszenves egy szabad és nyitott társadalomban. Népünk örökletesen és történelmileg ellenzi a titkos eszközökkel létrejött titkos társaságokat és titkos eljárásokat. Ellenszegülünk a világ egy monolitikus és szégyenteljes összeesküvésének, mely kizárólag titkolt eszközökön alapul, hogy befolyását megnövelje. Beszivárgással, felforgatással a választások helyett, megfélemlítéssel a szabad választások helyett. Ez a rendszer, amit megterveztek – óriási emberi és anyagi forrásokkal, egy igen hatékony gépezetben –, katonai, diplomáciai, felderítési, gazdasági, tudományos és politikai mûveletekbõl áll. Munkálkodásai rejtettek, nem publikusak, hibáit eltemetik, nem reklámozzák, ellenzõit elhallgattatják, nem dicsõítik, nem kérdõjelezik meg kiadásaikat, titkaikat. Szolón, az athéni törvényalkotó megtiltotta, hogy megtörjünk az összeesküvések nyomására. Kérem, informálják az amerikai közvéleményt: az embernek annak kell lennie, aminek született – szabadnak és függetlennek.”

Nos, Donald Trump úgy döntött, hogy informálja az amerikai és a nemzetközi közvéleményt arról, hogy az összeesküvés létezik, és egyre láthatóbb. Egy, természetesen a magyar elsõ nyilvánossághoz soha el nem jutott kampánybeszédében így fogalmazott (a szöveg fontossága miatt engedtessék meg a kicsit hosszabb idézet): „Ez egy globális hatalmi rendszer, mely felelõsséggel tartozik a gazdasági döntésekért, melyek meglopták a dolgozókat, az ország vagyonát szétlopták, és egy kis csoport hatalmas vállalatainak és politikusoknak a zsebébe tették azt. Ez a harc a nemzetünk túléléséért folyik, és ez az utolsó esélyünk megmenteni azt. Ezek a választások határozzák meg, hogy szabad nemzet vagyunk-e még, vagy csak illúzió a demokrácia, és mi gyakorlatilag egy kis embercsoport kezében vagyunk, akiknek a globális érdekeik a rendszer korrupciójában rejlenek. A mi rendszerünk pedig korrupt, ez a realitás. […] Clinton gépezete egy ilyen táprendszer közepében van; mi ezt a a WikiLeaks-dokumentumokból tudtuk meg, amelyek feltárták, hogy Hillary Clinton titokban találkozik a nemzetközi bankokkal, hogy megtervezzék az USA szuverenitásának a megsemmisítését, hogy meggazdagítsák a globális pénzügyi erõket, megvédjék a szponzorok és barátok különleges érdekeit. […] A leghatalmasabb fegyver, amit elõvettek Clintonék, a vállalati média, a sajtó; valljuk meg, a vállalati média többé nem foglalkozik újságírással; õk a politikusok különleges érdekeit védik, amelyek nem különböznek más lobbisták és bankárok érdekeitõl, személyes célok által hajtottak. Nem az önök érdekeit, hanem a sajátjukat követik. Mindenkit, aki kihívást jelent számukra, elátkoznak és megvádolják szexizmussal, rasszizmussal, idegengyûlölettel. […] A politikai elit, mely védi õket, be van vonva egy hatalmas, titkos és szélesen szétterjedt bûncselekménybe.” (Mindkét beszéd forrása:www.alternativhirek.blogspot.hu)

Hozzászólások

118 #20 keepfargo
- 2016-11-20 15:51
Eleg vilagosan megirtam Imre, melyik India. Nem az amirol te fingadozol itt. Tibet pedig nemcsak strategiai terulet, hanem a vilag lelkileg legfejletteb nepenek kollektiv bortone (meg eddig)
India onallosaga (48) elotti idobol indiai-angol katonakat emlegetni nem katonas dolog, egyszeruen hulyeseg. Az angol gyarmatosito kiadta a parancsot a gyarmatositott alattvalonak, pontosan mint a Habsburg-haz a magyar bakanak. Na de akkor nem Magyarorszag haborus buneit kell emlegetni, ugye? Vagy India (meg nem is letezo allampolgarait) hibaztatni.

Ez az egesz fingadozas a reszedrol ugy nez ki, mint amikor az egyszeri (magyar) ember - aztan az lehet Kossuth-dijas festomuvesz is - azt mondja nekem hogy: "A buddhizmus? Az csak olyan koldoknezes, semmitteves; nem valo az a magyar v. europai embernek.

Na, igy valahogy. Egyszeru, es akkor mar ertheto is. Ezt aztan nevezheted szellemisegnek, vagy aminek akarod...
118 #21 keepfargo
- 2016-11-20 16:03
gutai
A kasztrendszer volt, van, de gyenguloben es kihaloban, buntetesi rendszer a multbol idezett "teny" mai olvasoknak...
A szapurulatot meg eddig nem befolyasoltak rendeletileg, mint Kinaban, de majd rakenyszerulnek es be fogjak vezetni.
A kozeposztalybelieknel mar gyakori a ketgyerekes csalad.

Jo lenne minden emberit az IQ segitsegevel megmagyarazni, de eddig ez meg senkinek nem sikerult, szerintem neked se fog.

maradtam tisztelettel/k.
4 #22 Posta Imre
- 2016-11-20 16:08
Ne bosszankodj! Egy budista nem bosszankodik, hanem türelmes, alázatos és szerény. A keleti népeknek ezt a programot adták le, a "nyugatiaknak" meg a szeretet-mantrát. Ne feledd, az igazság odaját van. Az megvan, hogy Gandhi Hitlernek garatulált, meg ilyesmi, vagy, hogy a tibeti papok és tán maga a láma is szívesen osztogatta a felemelkedés titkait az SS odaküldött legényeinek, mert meggyõzõdésük volt, hogy az a horogkereszt, amit Hitler használ, a napkereszt. Ne gondold, hogy "nihilista" vónék, ahhó még nem éltem eleget és nem is akarok annyit, hogy az legyek. Meggyõzõdésem, hogy a "vallások" fajokra, éghajlatokra vannak kalibrálva. Ahhoz, hogy természetes légy, harmonikus és összhangos lény a lényekkel körötted és benned, nem kell még tudnod sem arról, hogy vannak "vallások", melyekrõl nem tudsz. Ennek bizonysága éppen maga a buddizmus. A zen-ben minden gyakorlat a teljes kiürülést célozza. Végsõ fok: nincs Budda! Mikor szembetalálkozol a tagadhatatlan ténnyel, hogy mindez csak illúzió, már semmi értelme létezésrõl, jóról-rosszról regélni. De ezt csak a legritkább esetekben éri el vállalkozó szellem, és akkor is minek? Õ esetleg kiszabadul a körforgásból, de helyette két másik hülyét kûdenek ide.

A fingadozás a kanadai parlamentre utal, ne szívd mellre!
329 #23 gutai zub
- 2016-11-20 16:22
Kedves Keepfargo,

A dialektikának van egy arany! szabálya.

Nem a véleményünk, belénk rögzõdött meggyõzõdésünk számit, hanem pusztán a tények.

Ez a legtöbb embernek fájdalmat okoz, agressziót vált ki, de de hát vannak tények.

Ha nem fogadod el, úgy is jó, körülötted minden megy tovább--------------
118 #24 keepfargo
- 2016-11-20 16:23
Imre, ha haragudnek is, esetleg, akkor is "erted haragszom s nem ellened"...hiszen erted - vagyunk itt meg egyparan;
csak azer' hogy ercsuk' egymast; te is egy mast, meg en is

A vallasban nem a hit az erdekes, hanem a valamit tudas...mit? Hat a mindent (a mindenit neki!), es van akinek ez onerobol megvan, s van akinek tanulnia kell, hogy odaig eljusson. A zen-gyakorlo onmagat figyeli, abbol tanul. En figyelek akit tudok, (persze magamat es) es tanulhatok abbol...tolem hivahatjak akar Postanak is vagy gutai zubnak, gerrynek, es meg futottak nehanyan...
Amit tudok, az az enyem; ha koll, ha nem, ebbu tudok annyi, me' mas nemigen van, oszt' ennyi.
118 #25 keepfargo
- 2016-11-20 16:34
gutai

Ha elfogult lennek Indiaval kapcsolatban, arra egy magyarazat van: het hetet toltottem ott, es a legmakacsabb TENY az lett, hogy szinte mindent rosszul tudunk errol az orszagrol. Ott jarva semmi sem az, aminek innen latszik. Ezt akkor fogod megtudni ha magad is megjarod. Hat en (jol) megjartam...
Persze het het alatt csak toredeket latni, de mivel a reszben is benne van az egesz, lehet kovetkezteteseket levonni, akar logikai alapon is.

Mint a meseben: "aki nem hiszi, jarjon utana!"

(En nem mondom senkinek hogy: nekem higyj, ne a szemednek, inkabb ezt: ne nekem higyj, hanem a szemednek!
Latni pedig az tud aki elobb legalabb csak nez....
272 #26 Kameleon
- 2016-11-20 18:50
A festészet mikor fest õ és fest én. Minden-ki a benne lakozó ecsettel míveli a színek halmazállapotának érzékelésével. Ha mindenhol õket vetíted, ezzel képüknek erõt adva éltetitek a semmit. Mikor RÁ-jössz hogy az ecset sokkal többre képes, az egész tájat uralod. De nem úgy, ahogy õk teszik, maszatolással, hanem a természettel összhangban. Így hát a képességed soha többé nem tudják félrevezetni és létrehoztad a tiszta világot! Õk végleg szétestek!
4 #27 Posta Imre
- 2016-11-20 20:58
Kaméleon, nem is mutattad még, milyen ügyes festõ vagyol? Vigyázz, Siklgruber is így kezdte, oszt Hitler lett belõle!

Ne keveredjetek bele a hálózatba! Vadászni lehet sokféleképp, de hajtóvadászatnak szabályai vannak! A hajtók terelnek, a vadász vár, a vad meg rohan a vesztébe! Persze van, hogy a vadász is rábaxik, vagy a hajtó, de gyakrabban az üldözött vad. Ha spiriben nézzük a képletet, akkor úgy tekinthetünk erre, mint radarra a jéghegyek közt. Mondjuk a vízbe lógatva. A radar csipog, villog, jelez, a kapitány meg kapkod, hogy ne fusson neki a jégkockának. Az uticél ettõl még világos, csak kicsit kacsakaringós. tartok tõle, hogy a "felemelkedés" sem rögmentes és "odaát" legalább akkora a baxakodás, mint itt, ha hihetek az emlékeimnek.
99 #28 MORMOTA1968
- 2016-11-21 01:53
Imre! A 15-ös hozzászólásodra reagálva. Csak akkor lenne bármire is esély, ha az új generációkat valahol hermetikusan elzárva ettõl a fos tengertõl mi magunk tanítanánk és nevelnénk fel. Egyébként meg ez a kiba@ott központosított rendszer, elsõ helyen az oktatással olyan jól beidomított idióta generációkat fog eredményezni újra és újra, amik semmi másra nem lesznek jók, mint ezt a kizsákmányoló, rabszolgásító rendszert szolgálni életük végéig. A pénz, mint eszköz jó kezekben, emberek millióit és millióit állítaná át a ma már sajnos nem létezõ nemzetért valóban tenni akarok oldalára. Mert az embereket nem csak emberek által kiagyalt vallásokkal, mesebeli politikai eszmékkel, ideológiákkal lehet megfogni, meg hazug ígérgetésekkel, hanem elsõ sorban a jóléttel. Ha jól érzi magát a többség a bõrében, elégedett az életével, a "RENDSZER MÛKÖDÉSÉVEL" akkor lehet elkezdeni mindenkit a jó irányba terelgetni. De addig nem lesz itt számot tevõ változás. Tudom nem csíped Drábikot, Fidesz imádata és zsidó ismeretségi köre miatt sem, de abban tökéletesen egyet lehet vele érteni, hogy egy ország, egy nemzet (ami most nincs) szabadságához és függetlenségéhez két dolog elengedhetetlenül szükséges. Saját, kamat mentes pénz nyomtatása, ami nem inflálódik el soha és egy erõs, jól felszerelt ütõképes hadsereg. Jelenleg melyikkel is rendelkezünk? Hát errõl van szó! No és nem ártanak a szövetségesek sem, lehetõleg keleti irányból. Nagy-Magyarországot nem szét darabolni kellett volna, hanem örökre szóló szövetséget kötni vele minden Kárpát-medencei országnak. De ehhez el kellene felejteni a múltat és megkeresni az uszítókat minden nemzet között és likvidálni õket. Egy erõs Kárpát-medencei szövetség, keleti szövetséggel együtt, hogy is mondjam? A nyugat az USA-val Izrahell-el együtt elmehetne a pi@ába! Na de majd Nagy-Magyarország szétdarabolásában részt vevõ országok is rá fognak jönni egyszer, de akkor már nekik is késõ lesz, hogy milyen óriási hibát követtek el. Kazária az õ országaikat is be fogja kebelezni, persze csak ha a kelet hagyja. A világháborús veszély nem múlt el, sõt! Trump ugyan olyan zsidó és zsidó bérenc, mint az elõdei voltak. Õ is csak báb avagy sakkfigura a világ nagy sakkjátszmájában. Folyik a helyezkedés, az elõny szerzés minden fronton, de én már sza@ok bele az egészbe! Tudjátok miért? Mert ennek az egésznek soha sem volt semmi értelme. "AZ ÉLET A LÉTEZÉS ILLÚZIÓJA!" Az agyunk által kivetített illúzió. Azt, hogy testen kívül is érzékelnénk bármit is ebbõl az egész szemfényvesztésbõl, majd csak akkor derül ki, mikor már úgy se mondhatjuk el senkinek az igazságot. Ha valaha is létezett igazság! Az élet, a létezés megmagyarázhatatlan és felfoghatatlan talány.
238 #29 bivaly
- 2016-11-21 07:18
Mormota !

Az oktatás "központosítása" alapvetõen szükséges, mert az igazi tudás egzakt, nem hiedelmeken, meg feltételezéseken alapul. A feltételezések, meg hipotézisek kipróbálása, az a kutatás fejlesztés. Ne tegyél sommás megjegyzést erre, mert ha nincs központosítva az oktatás, (igazából most sincs ám, mert "értelmezési" alapgondok vannak), akkor a Villás Bélák teremtéstörténete, és a szocialista dialektika materializmusa is ( rengeteget nem sorolok fel !), magától értetõdõen tudomány, és tudás lenne, ergo, oktatható, sõt hiteles ! Okos emberek nem azért találták ki az iskolát, hogy hülyéket képezzenek ki hülyeségbõl, megint csak tessék levonni az egészbõl a liberalizmus álszentsége következtében kialakított mesterséges hülyeképzést. A szaktárgyak meg, mint matematika, geometria, kémia, fizika, nem alapjaiban változik, csak hozzá adják az idõnkénti felfedezések tényeit is.

Keepfargo !

Én a vallások kézzelfogható, jól látható és érinthetõ dolgait vizsgálom. Az embert különbözõ életkorokban a "felnõtt" társadalom tereli bizonyos irányokba, finoman, vagy nem finoman, esetenként mint a magyar paraszti világban is, vasárnap megyünk a templomba, magától értetõdõ módon, és még önmagának sem teszi fel a kérdést az ott lévõ ember , hogy miért is ? Csak, mert így "kell", meg "mert megszoktuk, hogy így kell" ! Nincs kérdés, és a "vallás" által mindenre rábeszélhetõ, terelhetõ birkák csak, bizony, a jó Jézuska nyája ! Hohó, nem vagyok ám hit meg talán még vallás ellenes sem, csak nagyon nem mindegy a szarba csapni, vagy a csapba szarni, hogy erõsen érthetõ legyek.
Ami meg Indiát és Kínát illeti, moslék világ mind a kettõ, már Kínát párszor pedzegettem, de szerintem India detto, van egy propaganda kívülre, aztán ha belülre kerülsz, örülsz , hogy élve megúszod. Megint csak, Kínát nem a híradókból ítélem meg, hanem az itt lévõ emberek magatartásából, viszonyulásaiból, egyszerû hétköznapi viselkedési -és szokáskultúrájuk alapján. Eléggé lesújtó a kép, ehhez hozzátartozik még, mára teleszarták kínaival Magyarországot, amit már szintén mondtam párszor, nincs, többek között e miatt sincs. És ezek az "újmagyarok" törtetnek mint a jó paraziták, volt honnan venni példaképeket !
A világ egyik legembertelenebb osztályozó rendszere a kasztrendszer, ha nem a legembertelenebbje, mert semmi köze az itt emlegetett IQ-hoz, az égvilágon semmi köze. A degenerált ha felsõ kasztban születik, semmi gond, felsõbbrendû, még ha élete végéig pelenkázzák, meg csövön etetik akkor is. Nekem ez valahogy rohadtul nem a magas kultúra, miként Kínára is vissza térve, a nagy császárok idejében is, a nép, az Isten adta nép, a disznókkal együtt röfögött az ólban, kevés kiválasztott meg dõzsölt a védett és tiltott városokban. Nesze neked empátia, meg emberi lét, meg magas kultúra ! India egy pokol, csak jó nagy, így elfér benne az egész. De, hogy fokozzam, van egy ismerõsöm, igen sok "nyóc általánossal" a háta mögött, és jónak, helyesnek tartja a kasztrendszert ! Miért, mert maga is a honi kasztendszer egyik felsõ tagja. Megizélhetjük benne, a jó keresztényt, mert az ! És ha már itt tartunk, tudod Amerika is egészen más közelrõl, mint innen távcsõvel, nézem és hallgatom a történéseket, és korom, meg történelmi ismereteim alapján esetenként nagy számokkal osztom az onnan érkezõ hírek igazság súlyát, hát ha kijön belõle a tényleges igazság pár dekája . Nem a hazugságokat mérem, azok millió tonnák mára, azt szinte felesleges mérni.

Mint tudjuk, a tények makacs dolgok. Lehet, hogy keveset tudunk a tényekrõl, vagy kellemetlen azokat tudomásul venni, ettõl még õk vannak, és a tények soha nem változtathatóak meg, mert az már múlt, a történés történelme. Ezt lehet úgy is tudomásul venni, hogy homokba dugjuk a fejünket, és álmodozunk. A tornádó meg szarik a fejünkre, tombol tovább, és ha nincs szerencsénk darabokra tép, álmodozó, szép képet vetítõ agyunk minden erõlködése ellenére.
Felesleges dolgok megértésére soha nem pazarlom mára az idõmet. Túl sok dolgot szerettem volna megérteni bizonyos idõkben, de kidobtam Szepes Máriát is, a Waldorf iskolákkal egyetemben. A "többit" csak azért ismertem meg, hogy nehogy belelépjek véletlenül, mert jól álcázza magát.
4 #30 Posta Imre
- 2016-11-21 16:33
A nagybankok annyira örülnek Trump gyõzelmének, hogy az már ijesztõ

Ahhoz képest, hogy Donald Trump mekkora lendülettel vádolta Hillary Clintont azzal, hogy a nagy amerikai bankok zsebében van, az említett nagy amerikai bankok mindjárt kiugranak a bõrükbõl, hogy mégis Trump nyert.

Mióta Trump nyert, az amerikai bankrészvények szárnyalnak. Annyira, amennyire még soha egyetlen elnök megválasztásától sem szárnyaltak.
Grafika: Quartz

Ha Herbert Hooverig nézzük az elsõ ciklusos elnökök megválasztása utáni idõszakot, akkor azt látjuk, hogy átlagosan két százalékkal estek a bankok részvényei a megválasztásuk után.

Trump gyõzelme után 15 százalékot emelkedtek.

A JPMorgan és a Bank of Amerika becsült piaci értéke 30 milliárd dollárt ugrott Trump gyõzelme óta, a Goldman Sachs pedig 10 milliárd dollárral ér többet.

Hogy miért?

Trump mostani csapata tele van volt bankárokkal.
A gazdasági tervei pedig sokkal lazább szabályozásokról szólnak.
Ráadásul hatalmas adócsökkentéseket is ígért, amivel jellemzõen a gazdagabbak fognak jól járni.
És az beígért infrastruktúrafejlesztésrõl még nem is beszéltünk, ami szintén dobhat az amerikai gazdaságon.

Ez most viccesen hangzik, hiszen Trump volt a dolgozó fehér középosztály populista jelöltje. Mindenesetre úgy néz ki, hogy sok minden nem fog változni a 2008-as nagy bankválság után.
http://24.hu/fn/g...r-ijeszto/
99 #31 MORMOTA1968
- 2016-11-21 17:26
Kedves Bivaly! A központosított, állami oktatás alatt én nem azt értettem, hogy felesleges dolgokat tanítanak a gyerekeknek, hanem hogy olyanra nevelik, formálják õket, hogy engedelmes szolgái legyenek a rendszernek. Régen voltak falusi, sõt tanyasi iskolák is, ahol a tanárok többségében talán épp olyan egyszerû emberek voltak, mint maga az egyszerû paraszti vagy munkás nép, akiknek a gyermekeit tanították. És ezek a tanárok, tanárnõk nem csak a hivatalos tananyagot tanították az akkori generációknak, hanem sok olyan dologról is, amirõl egy városi iskolában biztos hogy soha szó sem eset. Egészen más volt egy kis létszámú vidéki iskolában tanulva felkészülni az életre, mint egy városiban. És akkor még nem voltak zsidó tanárok, csak késõbb. Azért a történelem tantárgyában, de még az irodalomban is vannak ferdítések, hazugságok és el ne feledjük, hogy jó ideje már zsidók állítják össze a tankönyvek anyagát. A fa@bukon néha meg is osszák ismerõseim, mik is vannak a mai tankönyvekben és ezek alapján tanítják a mai generációkat. Azoktól a zsidó versektõl, amik például a második osztályosok irodalomkönyvében vannak leírva, egy jobb érzésû embernek biztos, hogy felfordulna a gyomra. Most egyikbõl se tudok idézni, de szülõk osztották meg õket, akik ha tehetnék, inkább magánoktatásban részesítenék csemetéiket. Nem véletlenül örültek a zsidók legjobban az oktatás megszerzésének. Errõl beszélt Harold Rosenthal is a "Rejtett zsarnokságban" a legnagyobb zsákmánynak nevezve a tananyagok összeállításának megszerzését. Már jóval idõszámításunk elõtt tíz és százezer számra nyüzsögtek itt a zsidók Nyugat-Európában, kizsákmányolva, tönkre téve a két akkori legnagyobb birodalmat és ez csak Európa nagy része volt. Bõven volt idejük generációról-generációra kidolgozni világhódító terveiket. És már akkor törekedtek arra, hogy pénz kölcsönzõként, orvosként, színészként, házitanítóként beférkõzzenek a legnagyobb, leggazdagabb görög és római családok bizalmába. Ez nem pár száz éve kezdõdött. Csak hogy mára már annyira kifehéredtek, köszönhetõen a fajkeveredésnek és a kaukázusi népek áttérésének zsidó hitre, hogy a többségnek fel sem tûnik, hogy kik is élnek közöttük. Csak azt érzi a többség, hogy egyre szarabb a helyzet, egyre jobban romlik az életszínvonala, már ha egyáltalán valaha is volt olyanja. A másik meg az, hogy az igazi óhéberek nem ezek, akik ma zsidónak vallják magukat, hanem az a bizonyos vérszomjasságából az évezredek alatt semmit sem veszítõ (indiai eredetûnek) titulált nép.
118 #32 keepfargo
- 2016-11-21 22:16
bivaly
Mar emlitettem, hogy en tenyleg jartam Indiaban. Ez nem jelenti automatikusan azt hogy szakerto lennek indiai kerdesekben, inkabb csak azt, amit ugyancsak emlitettem valahol korabban, hogy a szemtanu ahogy en is, csodalkozik; mennyire mas Indiat belulrol megelni, mint innen a biztonsagosnak velt Europabol pokoli emberi patkanyfeszekkent latni.Tehat a szemtanu mas velemenyt alkot, ami utkozik az orszagot soha szemelyesen nem latott ember velemenyevel, ami ugye masodkezbol kapott kolcson-info, a politikailag korrekt fosodratu (milyen szepre sikeredett ez a szo, ekezet nelkul!) media termekeibol.

India minden csak nem pokol. En biztonsagosabban jartam az ejszaka sotetjeben ott, mint Europaban. A vonaton, buszon nem lokdosodtek jobban mint nalunk. Koldus ott is akadt, de annak adogattak is valamit. Szegenyseg van, az igaz, de ehinseg (mar) nincs, a napi betevo falatja megvan az indiainak. A nagyvarosok nem rosszabbak mint a harmadik vilag orszagaiban barhol, de agresszivitas nem sok van, szinte semmi, tolerancia, turelem viszont boven.
India lakossaga, annak ellenere hogy ket 12 millio feletti varosa is van (Mumbai, Delhi) meg mindig nagyobbreszt videken el falvakban (amik nalunk varos-nagysagrendben lennenek) es kisebb, emberibb lepteku varosokban. Nem oldottak meg tavolrol sem minden egeto problemat, de dolgoznak rajta, ezt nem lehet eltagadni toluk, es fejlodnek, egy emberibb tarsadalom iranyaba.

A kasztrendszer azert erdekes, mert ok is tudjak, hogy nem egeszen igazsagos, es szeretnek megszuntetni. Ez azonban nem megy marol-holnapra.Leginkabb azert nem, mert a reinkarnacio fogalma (es hatasa) kitorolhetetlen az indiai tudatbol. Tehat amibe szuletik, abban el; ugy gondolja, hogy ha ebben az eletben nem tud elorelepni, akkor ugy igyekszik, hogy a kovetkezoben jobb legyen neki. Nekunk ez kicsit furcsa, de nekik nem. Ebbol aztan sok hulyeseg is adodik, elismerem, de szamukra egy aranylag kenyelmes rendszer, nem kell megfeszuljon senki, hogy a sors aldasait ervenytelenitse egy emberolton belul. Probalja a gyerekeit magasabb kasztba bejuttatni, leggyakrabban. Vagy europai szohasznalattal; azon igyekszik hogy a "gyerekei tobbre vigyek". Ugye ez mar ismeros?
A volt anyosom nyolc osztalyt vegzett, cseledlanykent kezdett dolgozni Bukarestben, idegeneknel. Hazaterve a Szekelyfoldre, ferjhezment egy banyaszhoz, aki koran meghalt, a gyerekek szuletese utan nem sokkal. Masodik ferje is banyasz volt, de aztan probafurova lepett elo, majd asztalosmuhelyt nyitott hooby-kent.
Anyosom ezt mondta a gyerekeinek: menjetek fiaim, lanyom, s tanuljatok, valami majd ragad ratok: vagy por vagy sar...ket mernok es egy kozgazdasz lett a harom gyerekbol. Magasabb osztalyba leptek ok is.

A magyar varosi talan nem nezi le a "parasztot", nem tarja magat elobbrevalonak? A mi ertelmisegieink szobaallnak a "melossal" ha nem muszaj? A magyar kocsmak arrol hiresek, hogy ott minden tarsadalmi osztaly kepviseloi egyutt isznak? Na es Angliaban, a "demokracia" egyik nagy fellegvaraban? (Ott nem het hetet, de tizenhetet is eltottottem) Az angol udvariasan mosolyog barkire, de a maganal kepzetlenebbet keruli mint a leprast...mire emlekeztet ez ? Csak nem India fertozte meg oket? Ha igen, ha nem, itt is elkulonul a munkas a tisztviselotol, a bankar a tanartol, ovonotol, es igy tovabb.

Amit a vallasrol irsz azzal reszben egyetertek, reszben annyit tennek hozza, hogy az europai vallasgyakorlas a templomi agymosasra "korlatozodott" javareszt, egy hatarozottan nomad vallasu nepessegre raeroltetett rendszer alapveto reszekent, mig Indiaban a vallas gyokerei olyan melyre nyulnak vissza, hogy senki nem is keresi azokat, nemhogy ellenallna az evezredes hitvilagnak. Mi nevezhetjuk babonanak, vagy aminek akarjuk, ha ok hisznek benne es segiti oket a hit akkor mi bajunk veluk?
Van akin a hitetlenseg segit, vagy legalabbis azt HISZI hogy segit, tehat valamiben hisz maga is.

A Dalai Lamat (is) sokmindennek elmondtak mar, de ostobanak meg nem nevezte senki (kiveve talan egy sved zsidoberencet, aki kiakadt amikor a lama azt mondta, hogy a nepessegi problemaban segithetne ha tobb szerzetes, meg apaca lenne), szoval a D.L. ugy veil, hogy barmilyen vallas jobb, mint a semmilyen.

Nekunk mai magyaroknak az egyik legnagyobb atkunk (szerintem legalabbis) hogy az egvilagon semmiben nem tudunk mar hinni. A jozan eszre meg a TENYEKRE hivatkozunk folyamatosan.
Sajnalattal kell kozolnom, hogy aki TUD, az abban a tudasban HISZ is, ez azonban nem jelenti azt hogy megoldotta a problemait. Aki valamiben HISZ, az legalabb azt TUDJA hogy miben hisz, s miben nem. Most akkor kie a fonyeremeny?

A TENY-ek sem abszolut igazsag, hanem ember altal megallapitott valami, amit egy masik ember maskepp allapitott volna meg. A sokat emlegetett fizikai kiserletek, az atomfizikatol a kvantumig azt bizonyitjak, hogy valtoz(hat)atlan tenyek nincsenek a Mindensegben, es csak egy allando van: a valtozas. Akkor mi az, hogy TENYallas. Ha mar all, akkor kiszallt az orok mozgasbol. Igen, ugy nez ki hogy valaki kiemelte mert bizonyitasi anyagkent szerepelteti.

Tudod, bivaly, en abban (is) hiszek, hogy mire ezt elolvasod, addigra India (is) vagy jobb lett vagy rosszabb, es hogy a ketto kozul melyik, az attol fugg, hogy ki, honnan, milyen perspektivabol, es milyen felbontasban nezte meg.
Na, szep estet, koszonom a turelmet..
267 #33 Perle
- 2016-11-22 10:42
Helikopter vontatás. MIG 26 menti a MI 24-et.
https://www.youtu...skevtTIFWg
238 #34 bivaly
- 2016-11-23 06:57
Kedves Mormota, és keepfargo !

Elolvastalak benneteket, de érdemben röpke válasz kevés, és idõ nincs. Néha átmosom itt az agyam, amikor elemet cserélek magamban, de ennyire hosszú válaszokat, vagy eszmecserét képtelen vagyok most folytatni, amit a két fõ téma igényelne.
Mormota, az oktatásnak egyetlen szálon kell futnia, Budapesttõl minden falun át ! Igen, központosított elõírásokkal, helyi lehetõségekhez igazítva, de egy tan, egy szemlélet, nincsenek "alternatív" iskolák, mert az a nihil, vagy anarchia keveréke.
Keepfargo, Indiáról alkotott véleményem összerakott mozaik, amiben még Széchenyi Zsigmond vadász élményei is benne vannak, számtalan útifilm, és hír társaságában. Kínáról meg elsõ kézbõl származó információim, illetve személyes tapasztalatok mondatják velem a véleményem. Finoman fogalmazva sem szeretem egyiket sem. Nem azért mert nem akarom, hanem mert normál emberi mércével mérve, abnormális a rétegezõdés, mesterségesen idióta. Nekik ha jó, legyen. Egyetlen példa számodra. Nem én állítom, számtalan beszámoló és útifilm. A vasúton nincs menetrend ! A mozdonyvezetõ majd ha akar elindul ! Most, hogy ez csak öt, vagy tíz perc, számomra mindegy, mert ez az apróságnak tûnõ dolog, igen messzemenõ következtetésekre ad okot. Mire ? Hogy arra felé minden, vagy nagyon sok minden vagylagos ! Tudod a véleményem az, hogy kerekekre szerelt korlátokba nem lehet belekapaszkodni. Értelmes embernek nem is kell, õ látja benne a határt, és erkölcsileg, meg szellemileg kapaszkodik, egy sokkal magasabb szintû kapaszkodóba.
Ennyit röviden, mennem kell.
120 #35 Vakeger
- 2016-11-23 09:00
Az idõ nem mindenkinek tényezõ...s_kot
2 #36 gerry
- 2016-11-23 11:08
"Az idõ nem mindenkinek tényezõ" - így igaz.

Csavargónak, poétának nem. De olyanok akik szeretik a rendet a tisztaságot, akik szívesebben esznek egy teritett asztal mellett, mint egy poros, légypiszoktól fertõzött utcasarkon egy konzervdobozból, azok nem feltétlenül kívánkoznak közel vagy távolkeleti, esetleg afrikai élményekre...
postaimre.net/kepek/a_csalad_ca1963.jpg
Igen - jobb volt "burokban születni" még a szegény angyalföldi prolikörnyezetbe is, ahol vasárnap tiszteletére, ha elmentünk a szüleimmel a Margitszigetre, (nyolc- tízévesen,) még fel kellett vennem az öltönyömet (akkor ugyan nem igazán értékeltem), mintha valahol törökország közepére tett volna le a gólya és összes gyerekkori élményem egy kecske megfejése lett volna.
A sors - formál. Aki kínába, indiába született, az is ugyanolyan értékü ember mint bárki más ezen a világon. Persze alapozástól függöen. De nem tartozunk azonos értékrendszerbe és nem is kell elfogadnia senkinek. Ugye senki nem hiszi azt, hogy a sok menekült a pénzzért jön európába vagy megy/ment Amerikába?
A válasz (politikai okokon kívül) sem az, hogy "MONEY".

Aki - esetleg nem kapcsol hirtelen annak elárulom: Az élet a fejlettebb világban vonzóbb. Az alap ami sokkal magasabb... és ez nem a megszerzett pénz, hanem az a világ amiröl mindenki álmodik; Tiszta, szép, értékes, élhetõ, nem kilátástalan, békés, soroljam még? Mindenki szeret elérni valamit. Persze ha egy migránst kérdezel, a legegyszerübb "magyarázata" a pénz, mert azzal elérheti az általa onnan látható értéket... és ezt - úgy képzeli - csak pénz segítségével képes elérni. De neki sem a pénz ami kell... az csak eszköz a kezében, akkor is ha nem deffiniálja.

Ha egyszer elértél egy olyan szintre amiben otthon érzed magad, már nem szeretnél lejjebb kerülni. Egy kéthetes utazás a világ többi részére érdekes és izgalmas... de mintha sokkal kevesebben disszidálnának arrafelé... Az élet az valami más. Mindenki maga dönt azokról az értékekrõl ami fontos a számára.

Végül; szeretek értéket adni - persze kapni is. Aki tõlem kap az majd eldönti mit ér(t) neki, így az már nem az én dolgom. Amit én kapok, azt megköszöm (ami egy ajándékban a legfontosabb az az, hogy valaki gondolataiban kiérdemeltem egy dícséretet és ezzel hozta a tudomásomra), az ajándék valós értékétöl teljesen függetlenül. Így fogadok el meghívást vakakihez, valahova és így - ilyen háttérgondolatokkal - hívok meg ismerõst, barátot ide is. Nem vagyok túl pedáns, de megszoktam a kultúrált környezetet... ami a budapesti XIII. kerületben kezdõdött és (most már nagyon úgy néz ki, hogy itt svájcban, Zürich Kantonban fog befejezõdni.

A világ többi része már nem az én világom és - úgy veszem észre - már nem is képes rám annyira hatni, hogy megismerjem.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.06 másodperc
4,610,905 egyedi látogató