Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Brutális terrortámadás? Lángokban egész Izrael

Belföldkis "Drezda" nem árthat ennek a sok tetves "égõ áldozat" túlélõnek! A mossad elõkészíti a terrorállam szétszedését. Lassan megindul az invázió látványosabb fele ide is. De "mi" ugye nem vagyunk "migráncs-pártiak"? 98% Országszerte hatalmas lángok csaptak fel, a tûz visszaszorítására már több ország felajánlotta a segítségét Izraelnek. Mindeközben a rendõrség azt vizsgálja, hogy szándékos gyújtogatás okozhatta-e Izrael eddigi legsúlyosabb tûzvészét.
Brutális terrortámadás? Lángokban egész Izrael

Már harmadik napja pusztítanak bozóttüzek Izrael különbözõ részein, több tízezer embernek kellett elhagynia az otthonát. Az ország számos pontján, a Jeruzsálem környéki hegyekben, Haifánál, Izrael középsõ és északi részén is ki kellett telepíteni az embereket az otthonaikból.

Görögország, Ciprus, Horvátország, Oroszország és Olaszország is útnak indította segélycsapatait, hogy megfékezzék az egyre terjedõ tüzeket az országban. Haifában több lakónegyedet kiürítettek a hatóságok, és felajánlották azoknak a szállodai elhelyezését, akik nem találtak megfelelõ helyet rokonaiknál vagy barátaiknál. Az utóbbi napokban többfelé a szomszédos települések lakói vendégelték meg a lakásaikat elhagyni kényszerülõket.

Netanjahu szerint gyújtogatós terror áll a háttérben

Netanjahu hangsúlyozta, hogy nem lehet tudni még meddig tartanak az országos bozóttüzek. Kiemelte, hogy a hatóságok munkájában az emberélet védelme az elsõdleges, de ígéretet tett a kiürített lakónegyedek vagyontárgyainak rendõrségi védelmére is, és további együttmûködést kért a lakosságtól.

Netanjahu és a haifai sajtótájékoztatón szintén részt vevõ Gilád Erdán belügyminiszter is hangsúlyozta, hogy a tüzek egy részét szándékosan okozzák, s a miniszterelnök "gyújtogatós terrornak" nevezte a jelenséget, amelyet összefüggésbe hozott az interneten megfigyelhetõ uszítással. Erdán bejelentette, hogy a tüzek eloltása után különleges csoportok fogják kinyomozni az egyes tûzesetek keletkezését, és közölte, hogy már elfogtak több gyanúsítottat.

„Minden olyan tûz, amit szándékos gyújtogatás okoz, terrorizmusnak minõsül és az igazságszolgáltatás e szerint fog eljárni az elkövetõkkel szemben”

– fogalmazott Benjamin Netanjahu. A miniszterelnök mindemellett megköszönte azoknak a vezetõknek, akiknek az országai segítséget nyújtották a több száz helyszínen tomboló tûz visszaszorításához.

Az Shin Bet, izraeli biztonsági ügynökség és az izraeli rendõrség csütörtök délutáni bejelentése szerint több gyanúsítottat is õrizetbe vett a szándékos gyújtogatásokkal összefüggésben. A szörnyû tûzvésznek halálos áldozata még nincsen, de közel 30 embert már füstmérgezés miatt kórházba szállítottak.

Üzenetet küldenek, ha menekülni kell

Roni Alsheich rendõrfõnök arra kérte az embereket, hogy csak az keljen útnak, akit közvetlenül fenyeget a veszély, hogy a potenciálisan kialakuló közlekedési káosz ne nehezítse a mentõalakulatok munkáját. Hozzátette,

azonnal SMS értesítést kapnak azok, akiknek a veszély miatt evakuálniuk kell.

A rendõrfõnök szerint nem mindegyik tüzet okozta gyújtogatás, ezt a feltételezést az elmúlt hónapok terrorhulláma keltette.

A védelmi miniszter az Army rádióban viszont azt mondta, a tüzek felét biztosan gyújtogatás okozta. Egy haifai tûzoltó például arról számolt be, hogy korábban is volt tudomásuk arról, hogy a tûzoltó központ közelében gyújtogatni akarnak.

Az izraeli energiaszolgáltatók is riasztást adtak ki, mivel számos erõmû és állomás is megsérült a tûzben. Ez idõszakos áramkimaradásokat okozhat az ország egész területén.

Táncolva ünneplik a gyújtogatásokat

Közben több izraeli hírportál arról számol be, hogy

arab nyelvû közösségi oldalakon ünneplik a tûzvészt, ami egyaránt veszélyezteti az izraeli és palesztin emberek életét.

Egy Facebookra feltöltött videón példul az látható, hogy néhány palesztin táncol és ünnepel, miközben azt éneklik, hogy „be akarták tiltani a müezzin hívását, Allah tûzesõt bocsátott rájuk”.

A hatalmas fenyegetettség miatt a Facebook Haifában bekapcsolta a Safety Check nevezetû alkalmazását.
Link

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2016-11-24 20:23
A cirkuszban vannak tûznyelõk, meg tûzokádók is. Megy a mûsor, ámul a nép.
83 #2 Sbert
- 2016-11-24 22:37
Lénémerjön az égni.....
idegyünnek, ellaknak
eltipornak....
óccsa mán el valaki...
vagy itt is égni fognak.....
Elegem van, már lassan, Imrém!
238 #3 bivaly
- 2016-11-25 06:40
A címhez igazodva, túl késõn, és nem eléggé.
69 #4 Szalonna
- 2016-11-25 07:55
Nincs miért idejönniük, egy Iszlamizálódó Európába... irány a ZUSA meg Kanada. Épp a multkor beszélgettem egy olyan ismerõssel aki zsidó párti eléggé - ha már belõlük él - bár nem feltétlen lószemüveges, mert valamiben igazat ad, mondom és a zsidó bevándorlás hozzánk? Aszongya el sem hinnéd hogy az utóbbi években mennyi zsidó vándorolt innen ki, és a legtöbb Németországba ment, még merkel gyerekeinek beözönlése elõtt.
146 #5 satu
- 2016-11-25 08:20
Zsidó közösségi TV indul

Heti TV néven december 1-tõl elindul Magyarország elsõ zsidó közösségi televíziója a UPC budapesti programcsomagjában.

http://nepszava.h...-tv-indul/

Nyalván olyan kevesen vannak már itt, hogy a vasárnapi Kipa tv az ATV-n már nem elég nekik.
118 #6 keepfargo
- 2016-11-25 11:50
Ne tanya HU csak tudja...de vajon honnan?
Hat onnan hogy maga is tenorista, egyem a lelkit.
(Akinek a kalapacs az egyetelen szerszama az mindenhol szeget lat, amit be kell verni...)
Hanem ez meg nem minden: Szaddamnak a vegyi fegyvereirol mie tudtak olyan biztosan hogy vannak? (Hat az oreg Bush adta el neki anno-kidejen..)

Meglehet, NetenYahoo is azer' biztos mer' tole szarmazik az otlet/outlet vagy netan(nyaku) a parancs..
238 #7 bivaly
- 2016-11-25 14:39
Szalonna !

Ha azt súgják a füledbe, hogy mennek, értsd meg belõle, hogy jönnek !
69 #8 Szalonna
- 2016-11-25 16:50
Ja. Csak nincs nekik hova jönni. Ami jött az már megjött. A többit leírtam miért nem jöhet, mehetnek, Tramplihoz nyugatra, innen kimenekíteni kell majd õket mint a Franciáktól.
238 #9 bivaly
- 2016-11-25 16:59
Szalonna !

Te ne legyél ebben olyan nagyon biztos ! Öreg ! Itt nem csak a "védelem " van biztosítva, de édesvíz, és zaba ! Arany bogaram, ne hagyd magad átverni egy fizetett csahostól !
267 #10 Perle
- 2016-11-25 20:05
Saru, ez a közösségi tv is a gyülihez tartozhat, csak a " hitet" egy betûvel megtoldották.
69 #11 Szalonna
- 2016-11-25 23:35
Nem vagyok bogár, de szerencsére öreg sem. Haggyuk má ezt az átverést... össze vannak terelve, szét vannak dobva több helyre, olyanok mint a férgek, láthattyuk, milliós számban, Európa meg tele arabbal, hiába van védelem ha borul a bili. Utána majd nyüszítve menekülnek.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.02 másodperc
3,391,471 egyedi látogató