Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Öt év börtönt kapott a rendõrszakszervezet volt fõtitkára

BelföldJudit, szóltam, nem? De! A rehabilitálásod is menni fog, még ha sok "hibát" is követtél el. Ja, az én "ügyemre" setíttek még pöttyöt. Jogerõsen öt év letöltendõ börtönbüntetésre ítélték Szima Juditot, a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezetének (TMRSZ) fõtitkárát.

A sikkasztás miatt elsõ fokon meghozott döntést a Zalaegerszegi Törvényszék súlyosbította, írja az MTI. A TMRSZ fõtitkárárára tavaly nyáron elsõ fokon három év börtönbüntetést szabott ki a Szekszárdi Járásbíróság. A Zalaegerszegi Törvényszék kedden folytatólagosan, üzletszerûen és bûnszövetségben elkövetett csalás és sikkasztás, valamint más bûncselekmények miatt ítélte jogerõsen öt év börtönre Szima Juditot.
Kaposvár 2011. június 6. Szima Juditot a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezetének (TMRSZ) fõtitkárát vezetik a Somogy Megyei Bíróság folyosóján.
Kaposvár 2011. június 6. Szima Juditot a Tettrekész Magyar Rendõrség Szakszervezetének (TMRSZ) fõtitkárát vezetik a Somogy Megyei Bíróság folyosóján.
Fotó: Varga György / MTI

A vád szerint a fõtitkár 2010 augusztusa és 2011 januárja között fiktív útiköltség-elszámolásokkal több millió forintot tulajdonított el a szakszervezet pénzébõl, továbbá lakásában, amely a szakszervezet székhelye is volt, 19 millió forintos beruházást végeztetett el a szakszervezet költségére. Két társának pedig, szintén fiktív útiköltség-elszámolásokkal, másfél millió forintot utalt át. A bíróság megállapítása szerint a sikkasztás értéke 22 millió forint volt.

A Zalaegerszegi Törvényszék Szima Judit esetében 22,9 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt. A másodrendû vádlottat egy év, két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a bíróság, a harmadrendû büntetését pedig öt hónap, egy évre felfüggesztett börtönre súlyosította. Három vádlott esetében az ítéletek idõközben jogerõssé váltak, további háromnak pedig a bíróság változatlanul hagyta az elsõ fokon kiszabott büntetését.
Link

Hozzászólások

12 #20 spartakusz
- 2016-12-01 12:42
kedves keepfargo nagyon helyes, én is azon gondolkodom, amit leírtam azt csak hiszem, de mit tudok? Judit a rövid videós üzenetében határozottan kimondta, hogy nem követett el semmiféle bûncselekményt és több - további jogorvoslati lehetõséggel élni fog. Tisztelem kiállását, de addig is, mivel akik nagyon - de nagyon régóta itt vannak az oldalon ismerik tevékenységét a kezdetektõl - sajnálatos módon úgy látszik, de csak úgy látszik nem álltak mellé a kis rendõrök, én tudom, hogy igen, csak ha azt kinyilvánították volna akkor másnaptól egy tortúra elején találták volna magukat! Tehát nekünk akik nem függnek a zsidó parancsnokoktól - tehetjük meg a kiállás valamilyen formáját amit tudatni kell vele!
Ma ez a véleményem, holnap új nap új lehetõségek milliomosa leszek!
spari...
ui: õ alezredes volt úgy tudom - , ma is talán az - egy fõtiszt kitaníttatása nem kis pénzbe kerül, milliós tétel - és okos és bírja a kiképzést ahogy látom, nem tört meg! Nem szabd megtörni - mert ez a céljuk akik nem tetszõen számukra ténykednek!
267 #21 Perle
- 2016-12-01 20:46
Bibiné Sárikánál is vizsgálódik a korrupció ellenes hatóság. Õ is a rezidencia költségalapja terhére rendelt ételeket a családja számára . Eddig csak a reprezentációs üres üvegeket váltotta vissza, de baja sosem lett belõle..
http://mignews.co...93603.html
267 #22 Perle
- 2016-12-07 16:55
Így lopnak-csalnak az Eu parlamentben, de az nem probléma:
http://mno.hu/kul...en-1375258
9 #23 vala_ki
- 2016-12-09 09:33
Titokban, fillérekért szórják a Várban a lakásokat a fontos embereknek http://index.hu/b...rendszere/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,405,840 egyedi látogató