Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Magyar-bolgár is két jóbarát

BelföldIgen, oda jártak pár éve nyaralni egymással egyztetni orbán és vona, meg a mossad és az fszb, cia. Nem beszélve gyurcsány anyósáról, apróról, mert a kleinok is onnan származó szkyták. Keresztények védelme? Be köll xarni! Európa sorsa ma ismét Bulgária déli határainál dõl el, a bolgárok nemcsak országukért állnak ki és erõsítik Magyarország biztonságát, hanem egész Európát védik - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán az Országházban, ahol a Magyar Érdemrend nagykereszt polgári tagozata kitüntetést adta át Bojko Boriszov bolgár kormányfõnek.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország és Bulgária több mint ezer éve dacol a történelem viharaival, így tudják, hogy vannak olyan történelmi hibák, amelyeket nem lehet kijavítani. "Arra törekszünk, hogy minden döntésünket alárendeljük nemzeteink érdekeinek, mert csak így védhetjük meg magunkat és Európát" - mondta. Hozzátette: amit Bulgária tesz, arra nem szerzõdések kötelezik, hanem a történelme és a keresztény értékek.

Mint mondta, Európa déli határait ismét meg kell védeni, és ez a feladat azokra hárul, akiknek nemcsak a történetük, hanem az emlékezetük is visszanyúlik a régi idõkig.

A miniszterelnök - aki Bojko Boriszovot Magyarország barátjaként köszöntötte - azt mondta: a bolgár kormányfõ sokat tett azért, hogy a két ország barátságáról ma ne csak krónikák tanúskodjanak, és azért is, hogy ez a barátság ne csak a múlthoz, hanem a jelenhez és a jövõhöz is tartozzon. A magyaroknak mindig jó volt tudniuk és érezniük, hogy "van a Balkánon egy velünk rokon sorsú, rokon lelkû és rokon történelmû nép", amely érti a gondolkodásunkat és tetteinket - tette hozzá.

Hangoztatta: értékes barátság ez, különösen most, amikor "Európa úgy viselkedik, mint aki az elmúlt évszázadok alatt semmit sem tanult, de mindent elfelejtett".

Orbán Viktor kijelentette: "nekünk, magyaroknak" öröm és büszkeség ma Bojko Boriszovot kitüntetni, az elismerés egyszerre szól a magyar-bolgár barátságról, valamint egy rendkívüli politikai pályafutás elõtti tisztelgésrõl.

Bojko Boriszov arról beszélt, hogy Európa helyzete egyre nehezebbé válik. Ilyenkor az olyan vezetõk, mint Orbán Viktor, akik józanul tudnak értékelni, nagyon fontosak Európának - vélekedett.

Mint mondta, a kitüntetés bátorítás lehet mindazoknak, akik fontosnak érzik a határok védelmét, ezért azok nevében fogadja el az elismerést, akik most is a határok védelmén dolgoznak.

A kitüntetést a bolgár miniszterelnök a hivatalos indoklás alapján az ezeréves magyar-bolgár barátság megerõsítését elõsegítõ, valamint Európa déli határainak védelme iránt elhivatott és Magyarország biztonsága szempontjából is meghatározó jelentõségû tevékenysége elismeréseként kapta.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2016-12-07 21:06
Bolgár bankot vehet az OTP

Az OTP vezetése évek óta hangoztatja, hogy szívesen vásárolnának a régióban bankot, elsõsorban ott, ahol már jelen vannak, de alacsony a piaci részesedése az OTP-nek
Most éppen bolgár bankkal hozták szóba az OTP-t
Az OTP valószínûleg több vasat is tart a tûzben, az elmúlt hónapokban ukrán és szerb bankkal is szóba hoztákKereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tõzsdén!

Bolgár bankot vehet az OTP

A Reuters értesülései szerint a KBC és az OTP is ajánlatot tett a görög National Bank of Greece bolgár leánybankjára, a United Bulgarian Bankra (UBB). A görög bank az újrastrukturálási tervének keretében válna meg bolgár bankjától, hogy az eladásból befolyó összeggel erõsítse meg tõkehelyzetét. A bolgár bank eladásáról még idén megállapodás születhet.http://www.portfo...41130.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.38 másodperc
3,392,588 egyedi látogató