Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Fico üzent a cigányoknak: 'Elég volt a toleranciából'

BelföldA dolog logikája szeirint5 ez azt jelenti, hogy még több segílykét kapnak! Na jó, csak vicc vót, ahogy az elmúlt esztendõk is, sõt a jövõ, meg az "ember" és a "politika" is egy merõ vicc. Elõször tönkreteszik a nemzetet, majd megmentik! Igen, ugyanazok a tetvek. Vicces nem? Tessék örvendezni! Felvidéken szinte már csak cigányok "laknak". A cigány = zsidó. Érdekes korszak ez, nem? Kemény üzenetet küldött a romáknak Robert Fico. A szlovák miniszterelnök pártja, az Irány – Szociáldemokrácia (Smer) kongresszusán azt mondta, a cigány telepeken rendnek kell lenni, s ez ügyben személyesen áll a rendõrség mögé, és kész konfliktust vállalni az ombudsmantól kezdve a nemzetközi szervezetekig mindenkivel, aki ezt kifogásolja.

„Nem toleráljuk tovább azokat az embereket, akik visszaélnek a szociális rendszerrel, akik zaklatják a törvénytisztelõ polgárokat, zavarják a nyugodt életet a városokban és a falvakban. Elég volt a toleranciából” – idézte a pozsonyi Új Szó a kormányfõt, aki a politikai korrektséggel való leszámolást is elsõdleges célnak nevezte. „Félünk valamit kimondani, mert nem polkorrekt, ám a másik oldal, a szélsõségesek és a radikálisok használják ezt a nyelvet, és hatalmas támogatást szereznek vele. A politikai korrektségnek nincs helye ezen a világon” – hangsúlyozta Fico.

Ravasz Ábel romaügyi kormánybiztos, a kormánykoalíció részét képezõ Híd – Most alelnöke nyugtalanítónak nevezte Fico kijelentéseit. Peter Pollák korábbi romaügyi kormánybiztos szerint a miniszterelnök populista, a Smer pedig bejelentkezett Marian Kotleba szélsõséges pártjának szavazóiért.

Marian Kotleba a krasznahorkaváraljai cigánytelepen
Fotó: Máté Péter / Magyar Nemzet


Grigorij Meseznikov elemzõ arra emlékeztetett, hogy Fico sosem volt politikailag korrekt. „Az idegengyûlölet azon szintje, amelyet a választások elõtt tapasztalhattunk, nem emlékeztetett polkorrektségre. A romakérdés ennek a csomagnak a része. Ismét idegengyûlölõ retorikára készülhetünk” – jegyezte meg.

Ján Baránek politológus ugyanakkor úgy véli, a romakérdés megoldását bizonyos szinten valóban gátolja a politikai korrektség. Kotleba pártjának sikere is annak köszönhetõ, hogy a roma telepek környékén élõknek gondot okoz az ott uralkodó helyzet. Fico szerinte kijelentéseivel nemzetközi trendet követ, amely Donald Trump gyõzelmével indult el. A populista erõk a menekültválság miatt Európában is erõsödnek, a politikusok pedig megérezték, hogy a lakosság is elfordulni látszik a politikai korrektségtõl.

Megszólalt Robert Kalinák belügyminiszter is, aki a miniszterelnöki üzenetet követve közölte: a belügyminisztérium és a rendõrség a jövõ évtõl külön figyelmet szentel azoknak a községeknek és városoknak, ahol problémásnak tartott, szociálisan hátrányos helyzetû polgárok és romák által lakott telepek vannak.

Ficónak korábban is voltak cigányokkal kapcsolatos kirohanásai. Már 2001-ben azt mondta, nem engedheti, hogy a romák a családi juttatások miatt szüljenek gyerekeket, hiszen ha ez így folytatódik, egymillióra emelkedhet a cigányok száma.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.33 másodperc
3,397,263 egyedi látogató