Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Amerika szerepére pályázik Kína

KülföldUgye nem mondtam...elégszer? Kína átveszi a gazdasági "motor" szerepét, Oroszország meg a "világcsendõr" munkakört tölti be. Az usa visszaszorul a "saját" határai közé és a teljes hatalmi struktúra átalakul, miközben lényegében minden marad a régi. Csak nem úgy, nem azokkal és nem olyan játékszabálok szerint. A kínai elnök beszédében a globalizáció védelmezõjeként lépett fel és a kereskedelmi háború veszélyeire figyelmeztetett.

Hszi Csin-ping kínai elnök (b) és Klaus Schwab (j), a Világgazdasági Fórum alapítója Davosban 2017. január 17-én
Fotó: Fabrice Coffrini / AFP


A globalizáció melletti kiállásával megadta az alaphangot a davosi 47. Világgazdasági Fórumon Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai elnök, aki kedd délelõtti nyitó beszédében a bezárkózóbb gazdaságpolitikát hirdetõ leendõ amerikai elnöknek, Donald Trumpnak is üzent. Hszi fellépése önmagában is példátlan eseménynek számít, hiszen kínai elnök még sosem vett részt a kapitalista világelit csúcstalálkozóján. Aligha véletlen azonban, hogy erre épp most került sor, hiszen úgy tûnik, hogy a globalizáció eddigi irányítója, az Egyesült Államok épp feladni készül eddigi pozícióit.

A Kína vezette új világrend lehetõségét felvázoló Hszi legfontosabb üzenete úgy szólt, hogy országa nyitva hagyja kapuit és reméli, hogy a több ország is nyitva hagyja az ajtaját. Kína ugyanis elkötelezett az iránt, hogy a világgazdaság szívévé váljon, amennyiben Amerika már nem kívánja ezt a szerepet betölteni. Beszédében hosszasan elemezte a globalizációt, amelynek válságáról, valamint a populista politikai irányzatok, mozgalmak és vezetõk elõretörésérõl sok szó esik majd a január 20-ig tartó csúcstalálkozó különbözõ panelbeszélgetésein. Hszi véleménye szerint sokak szemében a globalizáció „Pandóra szelencéje”, de nem szabad a globalizációt okolni a világ problémáiért, mert ez nem segít megoldani a konfliktusokat. A gazdasági válságról sem a globalizáció tehet, hanem a profit hajszolása és az elhibázott szabályozás.

Szóba hozta a növekvõ vagyoni és gazdasági egyenlõtlenségek kérdését is, miszerint a világ lakosságának egy százaléka rendelkezik akkora vagyonnal, mint a maradék 99 százalék. Szerinte az alapvetõ probléma az, hogy újra meg kell találni a növekedés hajtóerejét, amelyben nagy fontosságot tulajdonít az új iparágak és az innováció támogatásának. – Az új norma az innováción, a nagyobb átláthatóságon és a korszerûbb szabályozáson alapul majd – mondta a davosi közösségnek. „Nem okolhatunk másokat vagy futhatunk el a felelõsség elõl, ha akadályokba ütközünk” – tette hozzá.

Hszi határozottan kijelentette, hogy nem fogják leértékelni a jüant és nem kezdenek kereskedelmi háborúba, hiszen egy ilyen háború végén senki sem lehet nyertes. A kínai vezetõ egyértelmûen Trumpnak címezte azt a megjegyzését, hogy a világ vezetõinek a nyitottság, az együttmûködés felé kell haladniuk. „A protekcionizmusra való törekvés olyan, mint ha valaki bezárja magát egy sötét szobába. A szél és az esõ ugyan kinn marad, de ugyanígy a fény és a levegõ is” – fogalmazott az elnök. Arról is beszélt, hogy az 1,3 milliárd fõt számláló Kína most új korszakba lép, és gazdaságuk erõsödésébõl az egész világ profitál. Ugyanakkor leszögezte, hogy tartják magukat a párizsi klímamegállapodáshoz, és ezt várják mindenkitõl.

Persze ironikusnak tûnik, hogy a svájci kisvárosban épp a Kínai Kommunista Párt elsõ embere tartott elõadást a világelitnek a globalizáció elõnyeirõl, de az új idõkre utal az is, hogy rengeteg ismert kínai üzletember is részt vesz a fórumon.

Köztük van Kína egyik leggazdagabb embere, a Dalian Wanda ingatlancég alapítója, Wang Jianlin és a dollármilliárdos Jack Ma, aki az Alibaba megalapításával a világ legnagyobb internetes kereskedõ cégét hozta létre. Jack Ma nemrég New Yorkban találkozott Donald Trumppal, akit pénteken iktatnak be Washingtonban. Trump egyébként nem megy el Davosba.
Link

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2017-01-23 13:47
az új Szereposztás?

Beszélünk új szereposztásokról, de ne hallgassuk el a lényeget.
Ki osztja ki a szerepeket, és ki áll mögötte örök haszonélvezõnek.
Azt ugye nem kell részletesen megvitatni, hogy a 20. század eleje óta, az Egyesült Államok szerepét nem az egybesült államok érdekei, népe, demokratikus? rendszere határozta meg.
A háttér hatalom és népe, nem fog még krokodil könnyeket se sírni amerikáért, bárkiért, aki elvégezte feladatát és mehet a levesbe.

Magát a kommunista Kínát is ez a háttér hatalom teremtette meg, és adott alá jelenünkben gazdasági lovat.
A Szovjet Uniót és örökösét Oroszországot, atombombáival együtt, ugyanez a hatalom.

A világ "csendõrének" katonájának, gazdasági "elitjének" mindig is volt, és ma aztán igazán van irányítója, felsõbb vezetése.
Mindenkire rábízom: na ez ki lehet?
4 #2 Posta Imre
- 2017-01-23 15:31
http://kino-v-onl...-film.html

Gutai, az anyagmegmaradás törvény van érvényben, mely az energiára éppúgy érvénes, vagy nem!

Miért rombolnának le egy ugyan igazságtalan, de mûködõ renxart? vagy háború, teljes hullázás, vagy csendes nyomor és lassú feltámadás. Három szereplõje van a mozgatott képletnek. Oroszo.-Kína-USA...illetve amit képviselnek. Na igen, az a csúnya háttérhatalom..., de hát nem mondtam el, hogy éppen ott lett kicsavarva a biztosíték?

Igen, ettõl még a föld ugyanaz, amin Árpádék legeltették a gulyát és amit Hunyadi disznajai trágyáztak.

Feltettem a 3X legújabb filmjét. Kedven IP manóm játszik benne, Donnie Yen. A csilligók háborújának utolsó epizódjában is õ játszik, a Nagyfalovasban meg Matt Démon..., szóval a szereposztás, vagy együtt, közösen, vagy sehogy, de persze másképp, mint eddig.

De a filmrõl: a CIA a fõg.ci kezében van egy kütyü mellyel a ca. 30 ezer keringõ mûhold felett át lehet venni az irányítást és dróntámadást lehet vele végrehajtani a célvárosra. Moszkvára pottyantanak is egyet. A CIA-tól a kínai elveszi, de közben X-menék visszaszerzik oszt kiderül, hogy a CIA mégiscsak genya, de közben az orosok is pályáznak a cuccra, de õket jól lelõdözik közösen. Végül is nagyon egy mókás rendezés.

Fogadjunk a zsidóra gondoltál, te kis HUN cut! Kínai zsidó jól elvan az orosz zsidóval és az amerikai zsidóval...vagy bármelyikkel...? Nem is kérdés.
329 #3 gutai zub
- 2017-01-23 15:43
Imre,

Pontosan, és ahogy szóról szóra írtad.

Te szokásodhoz híven(Isten tartsa meg) még néhány csavart hozzá tettél..............
80 #4 monguzking
- 2017-01-23 17:41
szerintem meg mindegyik nagy faszságokat hablagyol össze....földnek végesek az eröforrásai---márpedig eléggé összeroggyoban van..ugathat akkármit kinai,orosz,német,amerikai,zsido meg mindvalahány ha elérünk a kritikus ponthoz--összeomlik minden villámgyorsan....mint spirituális lény én földanyácskát is élölénynek érzem s gondolom......igy nem mehet tovább
4 #5 Posta Imre
- 2017-01-23 18:34
Monguz attól "tartok" ez az egész látszat egy nagy tévedésen alapszik. Véges? Látod a bevetett földeket, mindenhol zöldel az élet, termelnek, termesztenek, ahol lehet? Úgy tûnik, még az olajra és gázra se igaz ez, bár a logika azt mondatja, hogy egyszer csak elfogy, oszt mégsem. Az Ember már elfogyott, gáz meg van!
69 #6 Szalonna
- 2017-01-23 19:36
Rotschild-Rockefeller és a kemény mag több tagja sértetlen marad. Itt van egy földnek nevezett bolygó, ahol minden nagyhatalmat ez a két zsidó dinasztia ural, tehát Kína meg Putyin sem kivétel ez alól, az USA leépítése csak is ennek a két családnak a belegyezésével történhet, õk meg átmentik magukat keletre, lényegében õket nem érdekli hogy Putyin fennhatósága alatt az élni és élni hagyni politika zajlik, vagy pedig a mostani állapot amiben vagyunk, a rotschildokat meg rokkerferiéket egy valami érdekli, hogy mindent õk kontrolláljanak minden hatalom náluk összpontosuljon, hogy az alattuk lévõ hatalmak hogyan irányítják a szintén alattuk lévõ seggnyaló hatalmakat - mint orbáné és sok más ilyen - az egyáltalán nem érdekli õket, de az se ha a jelenlegi helyzet marad. Csak hogy a kivetett háló termeljen és az fennakadjon rajta amirõl õk úgy gondolják hogy az jobb ha nem megy át rajta, persze ha belegondoltok - és gondoljatok bele - ennek a genetikailag torzult társadalomnak nevezett genetikai kudarcnak semmilyen hatalmat nem szabad a kezébe adni, saját maguk megismeréséhez hülyék, persze ez köszönhetõ a rotschildi agymosásnak is, mert nem akarják hogy észhez térés legyen, de tudjátok, hogy ezekért nem kár ha elhullanak, ezt már megbeszéltük, az életüket fabatkát sem ér, ha nem irányítja õket valaki még jobban megijednek és még ettõl is nagyobb lenne a káosz.
4 #7 Posta Imre
- 2017-01-23 19:38
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L50bV_FC_3Y[/movie]
69 #8 Szalonna
- 2017-01-23 19:43
Imre, pörsze. Minden marad a régiben, csak új köntösben. Amit én leírtam az vázolja a tényeket. Ezeket leváltani nem lehet, úgy bebetonozták a hatalmukat, dinasztiáról dinasztiára.
329 #9 gutai zub
- 2017-01-23 19:49
Földanyácska?

Sokan úgy képzelik el a "Világvéget", hogy rajta lévõ, nevetségesen rövid ideig , többnyire kártékony emberiség, a mai civilizáció veszélybe kerül.

Földanyácskánk millió és millió évekig létezett, az ember megjelenése elõtt, és millió és millió évekig létezni fog majd utána.

Emberi civilizációk jöttek, mentek, nem maradt utánuk más csak sivatag és néhány faragott kõ.
Talán egyetlen "világnak" lesz vége az ember pusztulásával, az öntudatunkkal és érzékszerveink által látott, hallott, stb. fizikai álvalóságnak.......
80 #10 monguzking
- 2017-01-23 20:15
ha tesla vezérnek van igaza s minden csupán szimulátoros input akkor valoban nincs vége eröforrásoknak-bár szerintem is hülyeség amit köolaj keletkezéséért tanitanak----egyébként meg kurvára nem értem hogy rottshildokat,rockfellereket miért nem lehet kinyirni?Hisz közvetlen testörségük nem lehet több pár ezernél s azért bombázokkal nem rendelkeznek--én putyin helyébe simmán davosba eresztettem volna egy rakétát atomtöltettel....én ölni akarom öket s sohase fogok beleegyezni semmiféle béke paktumba
4 #11 Posta Imre
- 2017-01-23 20:17
Szalonna, a "leváltani" talán nem a legszerencsésebb pontos kifejezés, de még a csere sem. Maradjunk annyiban, hogy a xarból kell aranyat kovácsolni, és meg is lesz a qva zsidó anyjukat, meglesz a qvaistinit a szentségüknek!

Gutai, értsd annyi közünk van nekünk Embereknek a Földhöz, mint Makónak Jeruzsálemhez. Áttelepítettek ide , meg volt itt már pár csíra, meg az elõzõek nyomait amennyire tudták, törölték, de bármikor átrendezik a babaházat, ha úgy hozza és bármikor kipaterolnak innen bennünket, vagy éppen másokat, ha szükséges. Ezt a verziót kerülik, pedig nem fog menni a Békés egymásmellett" és fõleg egymáson élõsködés, így nem van más esélyük. Csendben teszik meg vagy dirrel-durral, nem dolgom megtippelni. Arra végy mérget, hogy "mi" nem földiek vagyunk. Ettõl még kár érte, de mit is beszélek....

[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=FLq24fCBdeo[/movie]
329 #12 gutai zub
- 2017-01-23 20:51
Monguz,

Remélem nem gondolod komolyan, hogy a háttér hatalom két bankár család ( az is a valóságban legalább 15) hatalma, néhány testõrrel az egész világ felett.

Ezt azok mondogatják, akik félnek, rettegnek kimondani az igazságot.

Azt hogy az egész világot átfogó, minden hatalmi poziciójában, minden gazdasági és politikai, hírközlési hivatalában õk ülnek.
Az, hogy vannak szuper gazdag példányok ebben a könyörtelen falkában, csak a jéghegy csúcsa.

De több mint valószínû, még õk is csak parancsot teljesítenek.................
2 #13 gerry
- 2017-01-24 05:50
monguzking - "...én putyin helyébe simmán davosba eresztettem volna egy rakétát atomtöltettel..." ***

Azért jó, hogy nem vagy Putyin helyében!
Úgy látom valahol elöntötte az agyadat valami ami nem biztos, hogy értelem...

*** #10
12 #14 spartakusz
- 2017-01-24 06:20
AZ EMBER POPULÁCIÓJA NEM FÖLDI EREdeTETÚ, MERT NEM ILLIK BELE E FÖLDI TÁPLÁLÉK LÁNCBA - Küldtem el ezt az üzenetet is régen - és örülök annak, hogy Imre is kimondta leírta - itt:
4 #11 Posta Imre
- 2017. január 23. 20:17:36
267 #15 Perle
- 2017-01-24 08:43
Kína 14 ezer km hatótávolságú interkontinentális, 12 robbanófejes mobil rakétét helyez el az orosz határ közelében. Az USA bármely városát elérhetik 20-30 perc alatt.
http://www.global...0353.shtml
267 #16 Perle
- 2017-01-24 09:20
A világ lakosságának 1/5-e kínai, a tavalyi szapurulátból közel 1/4-e kínai volt.
http://www.global...0292.shtml
7 #17 virag
- 2017-01-24 12:58
Kínába fektetnének Matolcsyék
"Amellett viszont, hogy a magyar állam pénzén kínai cégek híznának, a felek arról is megállapodtak, hogy együttmûködnek abban, hogy Budapest a Közép-Kelet Európai jüan-elszámolási központjává fejlõdjön, vagyis hogy Budapesten lehessen a régióban Kínával a saját valutáján üzleteket kötni. Budapesten már nyitott egy jüan klíring házat a Bank of China, ez volt az elsõ, amit Kína Európában az euróövezeten kívül nyitott."
http://index.hu/g...atolcsyek/
118 #18 keepfargo
- 2017-01-24 15:56
"Kinába fektetnének Matolcsyék"

Nem a kinaiak fektetnének Matolcsiékba?

Kinek van több befektetni valója; Kinának, vagy Matolcsyéknak?

(Különben nekem mindegy lenne, ha csak egymásba fektetnének, de sajnos, ahogy elég hamar kiderül, ez nem egy gyorsan fellobbanó szerelem a két fél között. Inkább úgy tünik, hogy két prosti megegyezik; miként kopasszák meg leendö ügyfeleiket.)
118 #19 keepfargo
- 2017-01-24 16:17
monguzking
Azt képzeld el - nem is nehéz - hogy ha a két nagyérdemü család biztos akar lenni a dolgában, akkor nemhogy nem hagyják egy rájuk veszélyes mondjuk, Putyint (vagy akárkit) hatalomra kerülni a föld legnagyobb országában, hanem ök segítenek be, hopgy az kerüljön hatalomra, aki nekik megfelel.

Ez odáig mehet(ett), hogy pl. zsizsik bankárok segítik Adolfot, a hatalom megragadására, hagyják hogy belehajtsa a hiszékeny, naiv német népet egy piszkos háborúba, aztán mikor teljesítette a küldetését, mehet a levesbe (vagy argentin nyugdíjba, el a világ szeme elöl).

Miért ne játszhatnák ezt el újra, most, amikor a népszédítésnek egy sokkal magasabb szintjén vannak már, mint Adolf idejében?

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.33 másodperc
4,126,790 egyedi látogató