Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

What If Austria-Hungary Reunited Today?

GondolatokKomolyan pedzik a 100 évet visszaugrani az idõbent! Ugye milyen meglepõ? Oroszország is tolat elõre, vissza az idõbe, a törökök is...szóval megy szépen. Lehet "nemesnek" állni, lovagnak meg portásnak a Magyar Királyi Várba, mely hamarosan kész. Az összes tetvedék zsidó ott lebzsel már körötte. Link

Hozzászólások

283 #39 gladiator07
- 2017-02-08 13:00
keepfargo.
Te több otromba szót jelenítettél meg mint itt az olvasók együtt, olvass csak utánna.
Az én "nick" nevem gladiator07. Vetted az adást?
Egyébiránt meg semmit nem értettél meg, semmit!
T : Bl.
4 #40 Posta Imre
- 2017-02-08 17:11
Már épül Horthy Aranyvonatának másolata, õszre kész lehet

A koronaõrök lelkesek, bár pár tízmillió még így is hiányzik a 130 milliós büdzsébõl. A napokban kezdik a Szent Jobbot hordozó vagon felsõ részét megépíteni. Arról még nem mondtak le, hogy az eredetileg múzeumvagoni célokat szolgáló kocsiban egyszer tényleg utazzon István király ereklyéje.
http://24.hu/belf...esz-lehet/
30 #41 osmagyar
- 2017-02-08 19:47
keepfargo, bivaly!
Ha ismernétek gladiator07-et, nem piszkálnátok. Nagyszerû magyar ember. Ez a nagy hátránya az írott kommunikációnak, hogy hiányzik a személyes kontaktus belõle. De ez ellen lehet tenni egy találkozóval.
4 #42 Posta Imre
- 2017-02-08 20:36
A térségre hatással lévõ országok érdekeltek a magyar sikerekben - Szijjártó - 20:38
A magyar külpolitikának sikerült elérnie az elmúlt években, hogy a Közép-Európa életére legnagyobb hatással lévõ hatalmak érdekeltek legyenek Magyarország sikerében - hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán Székesfehérváron, egy közéleti fórumon.
Szijjártó Péter azt mondta: az Egyesült Államok, Németország, Oroszország, Kína és Törökország döntései és politikája nagy hatással vannak a térségre, és ma már mindannyian érdekeltek Magyarország sikerében. A Fehérvári közéleti találkozások elnevezésû fórum vendégeként több mint kétszáz résztvevõ elõtt az Egyesült Államokról elmondta: az elmúlt két és fél évben mélypontra süllyedtek a politikai kapcsolatok a két ország között, miközben minden eddiginél szorosabb gazdasági kötelék alakult ki az amerikai vállalatok és Magyarország között.

Megjegyezte, Obama utolsó elnöki idõszakában durva beavatkozások történtek a magyar belügyekbe, ugyanakkor örömtelinek nevezte, hogy az új elnök, Donald Trump "kihúzta a szótárából a demokráciaexportot", amely Észak-Afrikában és a Közel-Keleten instabilitáshoz, lezáratlan konfliktusokhoz vezetett, és komolyan veszélyeztette Európa biztonságát.

Szijjártó Péter úgy fogalmazott, Magyarország az amerikai gazdaság közép-európai bástyája lett; 1650 amerikai érdekeltségû vállalat több mint 100 ezer magyar embernek ad munkát, az amerikai beruházások meghaladták a kilencmilliárd dollárt és tavaly elõször Magyarország elsõ számú exportpiaca az Egyesült Államok lett az Európai Unión kívüli országok közül. A tárcavezetõ elmondta: Oroszországgal mindig a pragmatikus együttmûködést szorgalmazták, mert "hazánk nem teheti meg, hogy ne tartson fenn normális kapcsolatot az oroszokkal", elsõsorban a földgázfüggõség miatt.

Úgy vélte, az oroszokkal szembeni szankciós politika kudarcba fulladt, gazdaságilag komoly károkat okozott minden európai országnak, továbbá politikailag is rossz döntés volt, mert a minszki megállapodások betartása érdekében semmilyen elõrelépést nem kényszerített ki.
Szijjártó Péter eredménynek nevezte, hogy ma már Közép-Európában Magyarországra érkezik a legtöbb kínai beruházás, és Magyarország exportálja a legtöbbet Kínába.

Törökország kapcsán a külügyminiszter elmondta: migrációs ügyben "török kézben van" Európa biztonsága, miközben európai vezetõk folyamatosan támadják a jelenlegi török kormányt, ami "felettébb furcsa". A tárcavezetõ közölte: Németországgal a migráció ügyében vannak konfliktusok, de a német fél egyre inkább olyan témákról beszél - határvédelem, illegális migránsok elválasztása a menekültektõl -, amelyeket a magyar kormány már két éve hangoztat. Megjegyezte, abban mindig egyetértettek, hogy eladósodás árán nem kell gazdasági növekedés, illetve az európai biztonságnak nem az Egyesült Államoktól kell függenie. Megemlítette, hogy a német gazdasághoz továbbra is erõs szálakkal kötõdik a magyar, a "modern német gyáripar a magyar gazdaság gerincét adja".

(MTI)
http://www.klubra...cid=205892
238 #43 bivaly
- 2017-02-09 01:36
osmagyar !

Mivel az írásait ismerjük, azért "piszkáljuk". Osmagyar én nem írott kommunikációt használok, hanem írott magyar nyelvet, magyarul. És nem személyes kontaktusaim vannak, hanem személyes kapcsolataim. Csak, hogy téged is "piszkáljalak". Meglehetõsen erõs elõítélettel vagyok a magyarul nem tudók ellen, tudod, az elõítélet a sok tapasztalat összegzése. De maradjatok hitetekben, és higgyétek saját látásmódotokat, és írásbeli kifejezés módotokat helyesnek. Végül is csak egy újabb szög a koporsóba verve ! Elfér a többi mellett, sõt, van még pár négyzetcenti felület üresen, Hajrá !
238 #44 bivaly
- 2017-02-09 01:46
Imre !

Szíjjártó elmakogta, amit betanítottak neki. Itt az oldalon nem szerepelt témaként az olaszországi busz baleset, de írtam volna hozzá, hogy ez az idióta egy értelmes mondatot képtelen kipréselni magából, és hogy a szóhasználata ennek a mekegõ kecskének a legcsekélyebb mértékben sem volt disztingvált. Képtelen volt finoman beszélni, mint egy boncolási jegyzõkönyvet olvasna fel, úgy öklendezett mondatokat a mikrofonba. Egészen undorító volt. Ez a egész Fidesz brancs úgy undorító ahogy van. Ahogy meg a "fõnök" kinéz, Uram Isten, mint egy hízott disznó, rosszul szabott, egy számmal kisebb öltönyben. Tudod, a képek magukért beszélnek. Milyen feje van ennek a Szíjjártó gyereknek ? Az egész megjelenése egy paprikajancsi !
30 #45 osmagyar
- 2017-02-09 05:47
bivaly!
Nem veszed észre, hogy szándékosan használtam idegen szavakat? Kíváncsi voltam mi a fontos neked: a kinézet vagy a tartalom. Magyarosan: a külcsín vagy a belbecs. Sajnos megbuktál a próbán... Én látom az EMBER-t is a szavak mögött, még ha helytelenül is írja le.
4 #46 Posta Imre
- 2017-02-09 06:16
Bivaly, panelek. Ezeket tréningezik erre. Közérthetõen beszélnek. A "migráció rossz", Magyarország jó....a gazdaság erõsödik...mert a "nép" ezt még fel tudja fogni szavak szintjén. Ugyan nem érti, meg se próbálja érteni, de az az érzése van, hogy de.

Mind egy szálig zsidók a "poéngyárosok" és nem mellesleg még....

Hofi Géza ezért viccelhetett Kádárral

Poénjait egy volt ÁVH-s írta.

Hofi Géza mindig színész akart lenni, érettségi után többször jelentkezett a Színmûvészetire, de nem vették fel. A porcelángyári munka mellett járt abba a magán-színiiskolába, ahová Sztankay István és Sas József is, majd elvégzése után szerzõdött le a debreceni színházhoz, ahol csak kis szerepekben tûnt fel, de a szünetek róla szóltak. Viccet, paródiát csinált elõadásból, színészekbõl, bárokban, éttermekben lépett fel. Elõadásainak terjedt a híre, 1968-ban pedig a táncdalfesztivál paródiájával berobbant a köztudatba.

Az országos hírnév fordulópontot jelentett, szerzõdést ajánlott neki egy pici színház, amely a háború elõtti politikai kabaré feltámasztásával próbálkozott. Hofi a Mikroszkóp-színpad legnépszerûbb fellépõje lett. Tizenöt évvel a legendás, Kossuth-díjas nevettetõ halála után az RTL Klub XXI. század címû mûsorában egykori kollégái meséltek arról, ki is felügyelte Hofi Géza munkáját, egyengette karrierjét, írta poénjait. A Blikk a mûsor alapján azt írja, ez az ember lehet a megoldása annak a rejtélynek, hogy Hofi Géza olyan merész politikai viccet is elsüthetett a közönség elõtt, amiért mások talán börtönbe kerültek volna.

Sas József elárulta, a támogató Komlós János kabaréigazgató, humorista, konferanszié volt. Õ a Rákosi-korszakban a rettegett Államvédelmi Hatóság (ÁVH) kihallgató tisztje volt, de humoristaként is színpadra lépett, és õ lett Hofi Géza állandó szövegírója, az 1970-es években a Mikroszkóp Színpad igazgatója, ahol Hofi szerepelhetett. Szirtes Tamás rendezõ szerint a poénokat a nézõ már várta.

Úgy hatottak, mint a rögtönzés, de természetesen nem voltak azok.

Hofi és Komlós közösen alakította ki a „közülünk való melós” karakterét. A humoristának az igazán nagy népszerûséget a tévé hozta meg, õ pedig egyre merészebb lett, és már a sakkozó Kádár Jánost is kifigurázta. Tehette, Komlós írta a paródia szövegét, amely hatalmas siker volt, Kádár is jól szórakozott rajta, Berlinben is bemutatták, feliratozva, éppen akkor, amikor a magyar pártfõtitkár odament.

Hofi Gézából azonban nemcsak Komlós miatt lett a nemzet megmondóembere. Bár az egyszerû, nyersen fogalmazó kisember stílusát valóban tudatosan alakították ki, de Farkasházy Tivadar szerint egy figurát nem lehet éveken át hitelesen hozni, ha nem igazi. Hofi mindig megõrizte a porcelángyári melós alulnézetét, így élte életét a színpadon, ezért szerették – mondta a humorista magyar politikai kabaré legnagyobb alakjáról.

Az 1980-as évek elején a Madách Színházhoz szerzõdött le, ahol önálló mûsort kapott, és a Madách Kamarában ért sikerei csúcsára. Mûsora a színház fõ programja lett. Hofi Gézát 1998-ban Kossuth-díjjal tüntették ki, de nagyobb elismerésnek tartotta, hogy volt mûsora, amely 1500 elõadást is megért.
http://24.hu/kult...-kadarral/
118 #47 keepfargo
- 2017-02-09 07:39
osmagyar
Kétségbe vonom a magyarságát egy olyan embernek, aki nem tiszteli, becsüli, és ápolja ezt a fantasztikus adományt, hanem ellenkezöleg, olcsó, idétlen, indokolatlan, végtelenül ostoba és igen , állítom, hogy ártalmas baromságokkal való játszadozásra (is) használja. Pont.
7 #48 virag
- 2017-02-09 07:47
Lett egy kisebb botrány abból, hogy egy amerikai szenátor szerint fel kéne osztani Macedóniát a szomszédai között
http://24.hu/kulf...ai-kozott/
238 #49 bivaly
- 2017-02-09 07:51
osmagyar !

Nem veszem észre. És nem vettem észre. A külcsín meg a belbecs arányai ha hibásak, ott gond van. A külcsínnek harmóniában kell lennie a belbeccsel. Egy helytelenül beszélõ ember, bármit képviselhet, önmagát, vagy egy eszmét, a kifejezõ készségének hiányai, és fõleg írásmódja csak lejáratja, vagy nevetségessé teszi. Belterjes közösségben elfér a hibás beszéd és írás, de egy bizonyos szint nyilvánossága már más megvilágításba helyezi a dolgokat. Ezt meg ti nem vagytok hajlandók ( képesek) észre venni. És gladiator07 legalább 1szer majd megérti, hogy az 1szer komoly támadás a magyar nyelv ellen. Látszólag, ugyan is nem a nyelvet támadja, csak azon keresztül mindent ami ténylegesen magyar. És ha már a nyelvet sikerül degradálnia, a többi már gyerek játék. Aki ezt nem érti, az semmit sem ért, legfeljebb hiszi, hogy igen. Gladiator07 azon a nyelven ír, ami mögött azok vannak akik háborút viselnek a magyarság ellen. Írtam volna nemtetet, de az már nincs.
118 #50 keepfargo
- 2017-02-09 08:12
bivaly
Pontosan erröl (is) van szó: a nyelv rombolása azoknak érdeke, akiknek a magyar (minden elképzelhetö formájában) útban van. Hogy miért van útban, azt talán itt már nem kell bizonygatni.

A nyelv megrontása komoly méretekben már Eszte(sza)rházi életmüvében elkezdödött, folytatódott az újságírók (és egyéb médiagörények) tudatos torzításaival, találmányaival, vulgarizálással, "népies spontaneitással", angolszász idegenítéssel stb. Mindez egy kész programnak a része, csakúgy, mint mondjuk Komlós János poénjai.

Ezt nem észrevenni hiba, észrevenni és legyinteni bün, nem küzdeni ellene öngyilkosság.
118 #51 keepfargo
- 2017-02-09 09:00
Véleményre volna bocsánat - ostobaságra már nem annyira...
30 #52 osmagyar
- 2017-02-09 10:04
bivaly #52!

busz baleset = buszbaleset
disztingvált = helyzethez illõ

A fenti megjegyzésemet csupán az általad említett szint elérése miatt tettem.

Egyébként igazad van, de ne hivatkozz olyanra, amit Te nem tudsz teljesíteni.
118 #53 keepfargo
- 2017-02-09 17:01
csaba
Nem téged ostobáztalak le, ez nem igaz, ne írj valótlanságokat. Ezt a szót, hogy ostoba, le se írtam. Ostobaságot írtam, de az nem lehet egy teljes ember, esetleg az, amit mond, vagy ír. Ha te azonosítod magad mindennel amit leírtál, az megint nem bölcs dolog, hiszen az ember tévedhet, ha mást nem...

A nyelvünkkel történö aggasztó folyamatok miatt felindulni, érvelni és gyözködni nem lehet egyenlö a kákán csomót kereséssel. Ez ostobaság. Miért? Mert a hasonlatoddal mégiscsak élve, már szinte csak csomó van, és a kákát kell lassan keresni. (A sok hülyeség mögött az értelmet, majd tovább menve a hülyítési szándék mögött meghúzódó nemzetromboló, tudatbefolyásoló eröket.)
2 #54 gerry
- 2017-02-09 18:31
akkor se szólok bele...
139 #55 jozsef toth
- 2017-02-09 18:44
gerry !
Mi tortent hat illllen nincs'.
Men szolsz bele?
Csak nem vagy beteg?;)
118 #56 keepfargo
- 2017-02-09 19:48
gladiator07
Nem jó bicskát hordani a zsebben; még megvágod magadAT...
Nem szabom senkire a megjegyzéseimET, nem ismerek senkit, akire személyre szabhatnám. A hozzászólásokat kommentálom, mint mindenki más. Egy hozzászólást kritizálva soha nem az egész embert támadom, még ha ö esetleg ebben a tévhitben lenne is.
Aki sértödékeny annak ez a fajta véleménnyilvánítás nem kellemes, de aki nem vesz mindent mindjárt személyes sértésnek, annak lépéselönye van.
Igaz, hogy a "stílus maga az ember" K.Frigyes felnöttkorú tollforgató szerint, de azért ez sem szentírás, hála Istennek. Na, és ha az volna; a szentírást is meg lehet kérdöjelezni - vagy nem?
118 #57 keepfargo
- 2017-02-09 20:11
csaba
Nem bántottál meg, s nekem sem ez volt a szándékom, így virtuálisan akár kezet is foghatnánk.

A "magyarkodás" szóba viszont azért "kötök bele" most, mert ezt, amit a nyelvért aggódva it lepergettünk, (mellette vagy ellene) nem lehet és szerintem nem is szabad ebbe a mesterséges új kategóriába sorolni.

Még ha sokan úgy érzik is, hogy mondjuk egy bögatyás embert látni anakronizmus (történelmietlenség, vagyis idöszerütlen) mégis azt hiszem, hogy annak az embernek joga van egészen odáig menni a hagyománytiszteletben, hogy felveszi az öregapja gatyáját. (Aláírom; nem minden összefüggésben, vagy alkalomra..)

A "magyarkodás" mint fogalom visszataszító számomra; mesterséges, és ellenséges azzal szemben aki valamilyen módon ragaszkodik a régihez - mindegy hogy milyen indíttatásból.
Nem tudom konkrétan hogy más országokban milyen a hagyomány és a saját népfaj kultúrájának a tisztelete, örzése, de nehezen tudom elképzelni, hogy ilyen gúnyszót találjanak arra a honfitársra bármelyik országban aki a saját népe saját hagyományait részesíti elönyben a nemzetközi jellegtelenség (vagy akár jellemtelenség) helyett.

Ha önmagamat magyarnak tartom, és elkezdek "magyarkodni", akkor "önmagamkodok" egyúttal? Vagy önzö lennék, önfitogtató? Mi van, ha csak büszke vagyok az eredetemre, a felmenöimre, a tanításaikra, az egész kultúránkra ? Nem lehetek? A saját hazámban, vagy bárkiében?
Svédországban büszkék vagyunk - idönként - magyar(kodó) voltunkra, és nem szólnak meg érte, pedig ez nem is a saját hazánk: Hogy fogadjam el jó szívvel, ha a saját hazámbeli idegen lelküek gúnyszóval illetnek ugyanezért?

(Ezzel nem azt mondtam, hogy "csaba vezér" idegenlelkü - nehogy megint félreértsük egymást; te csak használtál egy már bejáratott szót, én pedig rásegítek hogy gondolj utána; mi is ez a szó?)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.33 másodperc
4,707,754 egyedi látogató