Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Marci a vihar

GondolatokFarsang

Hozzászólások

116 #1 livia
- 2017-02-10 20:58
Mosolygós vihar, engem is megmosolyogtatott.
4 #2 Posta Imre
- 2017-02-11 07:59
Livia, akkor itt van "élesben", villámcsattogósan is! Volt zombinak öltözött osztály is és zömében szörnyûseggek. Poénok, melyben a 7. osztályosok "faszállító" poént emlegettek. Marciék aranyosak voltak. Pont olyanok, amilyennek lenin kell!
[movie=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Z0QgOK4nTYs[/movie]

A mûsort megelõzõ leadták élõben a Fame címû förmedvényt, melyen kötelezõ volt a részvétel, de mi kikértük magunknak, így Márton errõl a liberálbuzi zsidó böfögményrõl lemaradt, mint legutóbb a geszti-félérõl. A tannéni már elég jól ösmeri az ízlésünket és a miérteket. Az iskolavezetés és a tanári kar zöme teljesen "idióta".
116 #3 livia
- 2017-02-11 19:01
No, nálunk ez a farsang átment szalagavatósdiba, a tizennégy éves unokám épp ballagni készülve fehér ruhában keringõzött. A tizenhárom éves kánkánozott, a többiek szinglit, bakát, no meg simán törzsi táncot roptak. A szalagavatót kicsit túlzásnak vettem, mert igazán még nem tudtak mit kezdeni ezzel. Lassan ez a fehér ruha is csak le lesz jelmeztelenítve. Amikor meg aztán fel kéne venni, nincs meg a misztikuma. Szerintem már most sincs meg. Még a lányaim se fehérben keringõztek a középiskolain szalagavatón. A többit meg hagyjuk. Nevetségessé teszik az emberek a világukat, aztán elfolyik az életük, és nincs egy pont, amibe majd belekapaszkodnak. Bocsánat, csak hagyják , hogy nevetségessé tegyék, de meddig?
4 #4 Posta Imre
- 2017-02-11 19:53
Livia, sokszor mondtam már. Vége van!
116 #5 livia
- 2017-02-11 20:19
Kösz Imre! Optimista vagyok, leszek!Legalábbis megpróbálom. Fõleg, hogy ránézünk a jövõ gyönyörû reménységeire, nincs is okunk panaszkodni!
4 #6 Posta Imre
- 2017-02-12 07:13
Livia, nem tudom mi az a zoptimizmust, de majd a zoptikusommel tétetek fel új lencsét a babjaim mellé, a szõlõt meg sotulom hozzá, ha el nem csipkedik a madarak, ahogy az õsszel is a szemeket.

A "Vége van!" és korszak végét jelenti.Generációk esnek el, hogy észre se veszik.

Mondok egy példát milyen far a muci? Nem mondok. Tudod te aztat.
4 #7 Posta Imre
- 2017-02-12 11:36
Ne légy öngyilkos, kis kötsög, várjad ki szépen a sorosodat, s majd leölünk mi, mikor jónak véljük! Igyi a háborúba, addig szívj, copj...ahogy rendes kötsögökhöz illik!

Interneten biztatják öngyilkosságra az ukrán gyerekeket

Internetes oldalakon biztatják öngyilkosságra a gyerekeket, és a jelenség olyan mérteket öltött, hogy vasárnap az ukrán rendõrség kiberosztálya sajtóközleményben figyelmeztette a veszélyre a szülõket.

Több ukrán hírforrás adta közre vasárnap az ukrán kiberrendõrség közleményét, amelyben a hatóságok részletesen leírták, hogy az ilyen weboldalak hogyan vesznek rá kiskorúakat öngyilkosságra. Arról is tájékoztattak, hogy nemrég lelepleztek egy ilyen hálózatot.

A kiberrendõrség felhívta a figyelmet arra, hogy szakképzett pszichológusok dolgoznak az efféle oldalakon, amelyeknek általában repülõ bálnák a szimbólumai. Az ilyen közösségeknek ugyanis a bálna a szabadság jelképe, másrészt a tengeri emlõsök gyakran követnek el “öngyilkosságot” azzal, hogy a tudomány mai állasa alapján érthetetlen okból idõnként szándékosan partra vetik magukat.

A közlemény szerint a weboldalra bejelentkezõ tiniket elõbb kérdésekkel tesztelik, hogy kiderítsék, valóban vannak-e öngyilkossági hajlamai. Azután számos feladatot adnak nekik, amelyek mindegyikével valamilyen kárt kell tenniük magukban vagy fájdalmat okozniuk maguknak.http://www.hirado...yerekeket/
283 #8 gladiator07
- 2017-02-12 11:55
Azokat az aljadékokat szivesen levadásznám az új dragunovval akik azt a szemét honlapot mûködtetik, persze az állam dolga lenne, ezen "sejteket" megsemmísíteni, a gyökeréig. Csak sejtéseim lehetnek az okozói "ki " voltáról!
245 #9 hamu
- 2017-02-13 19:20
A nyelvészkedés az egyik örök téma, amivel jó trollkodni.
Íme:

Manapság, már csak szinglik vannak, és családok esnek szét. Miért? Mit ad a család? szeretetet? otthont? biztonságot?

Család csal+ád (ad, áld)
csal, csalárd, csalás, csalódás, csalogat
118 #10 keepfargo
- 2017-02-13 21:05
Ez is nyelvészkedés (mint az elöttem szólóé; se jobb, se rosszabb ): a CSAL szónak )kivételesen) két értelme is van. Az egyik a hamisságot, a másik a vonakodó hívását (elcsalását) célozza.
Na most ki hogy dönt: a családba (el)csal valaki (pl. a szülöi háztól) és ád - vagy hamisságot használ és úgy ád?
Nekem - ezt vállalom, mint egyéni véleményt - az elcsal/becsal értelmezés tünik értelmesebbnek, ha egyszer utána adni is akar ill. tud.

Igen, kedves hamu, a család, abban a régi értelmében (abszolút nem a mai, redukált, tönkretett funkciójában és értelmezésében) igenis adott szeretetet is, otthont is és biztonságot is. Szerintem ezt Te is tudod, csak a Hsz.-ed ezt nem teszi egyértelmüvé. Valahogy provokatívnak, és ugyanakkor elbizonytalanodottnak érzem (újabb egyéni megítélés) és ezért fejtettem ki az elképzelésemet.

Más: a "single" természetesen nem magyar szó, leginkább divatból használják legtöbben, persze rossz angol"fonetika" mentén, de elöszeretettel, mert azt hiszik szegények hogy jól hangzik. (Kinek; egy angolnak?) Egyedülálló, v. magányos - mindkettö többet mond, és szebben is, mint ez a magyarrá-kényszerített angol szó, de nem; nekünk nem öseink szép nyelve kell, az legyen a múlt(i)é, mi az "átértelmezések" modern gyermekei vagyunk és rendíthetetlenül haladunk elöre, az idövel (a nyelv teljes átértelmezése, átírása felé. ( Ezt az átértelmezést én, innen, a "biztos páholyból" megsemmisítésnek látom, de ne legyen igazam)

Tovább: mi a troll-kodás? Ez sem tünik magyar szónak, annál inkább divatosnak. Miért? Mert ma divat magyartalannak lenni, és idegen szavak egész sorát "beleépíteni", belekényszeríteni a nyelvbe. Aki "csak" magyar akar lenni (beszédben, írásban, vagy gondolkodásában ), az "magyarkodik" - vagyis szitokszóval illethetö illetö lehet.

A troll ha jól tudom, svéd/skandináv szó; varázserejü erdei törpét jelent...
Ha egyidejüleg német szó is (ami nem lepne meg), akkor németes feleim közül valaki elárulhatja ottani jelentését, de egy biztos: a 30 év alatt, amit sikerült a kommunista/zsidó diktatúra alatt odahaza kibírnom, én ezt a szót nem láttam, nem hallottam. Felteszem, hogy a gengszterváltás utáni média terméke lehet, amit szemrebbenés nélkül teszünk magunkévá, ugyanúgy mint pl. az "ombudsman"-t. (ugyancsak svéd) Egészen biztos hogy mindkettöre lenne magyar szó, de kinek kell? Nem divat; - felejthetö...
4 #11 Posta Imre
- 2017-02-14 06:09
Marci oskolájában megy a deákok kampánya, ki rendezze a diáknapot, vagy mit. Szervezõdnek a "pártok" és van, aki ingyen sütit ajánl a rá szavazóknak, van, aki csak simán semmit..., de már tanulják és gyakorolják a demokráciát.
3 #12 Enid
- 2017-02-14 13:19
Itt (a) Madonna utan szabadon egy puszmak jart a vak'seert a szoketol.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.34 másodperc
4,606,601 egyedi látogató