Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szorosabb megfigyelés alá vonná az állampolgárokat a kormány

BelföldRemélem is, hogy ezt a zsidó-cigány csürhét mostmá' nagyon, de nagyon soros õrzés alá veszi az fszb! :-)) A Belügyminisztérium olyan salátatörvényt terjesztett a kormány elé, amely erõsen kihat az állampolgárok személyes adataira, azok kezelésére. Központi adattároló szervezetre bíznák a különféle szervek által készített kép- és hangfelvételeket. Emellett a szállásadókra és a mobilszolgáltatókra is plusz kötelezettségeket róna a tervezet.

Szorosabb megfigyelés alá vonná az állampolgárokat a kormány egy hétfõn a kormány elé terjesztett törvénytervezet szerint.

A keddi Magyar Nemzet a tervezet tartalmát ismertetve azt írta, hogy a Belügyminisztérium által benyújtott salátatörvény részeként átírnák a polgárok személyi adatairól szóló törvényt: így a jövõben a különbözõ szervek (rendõrség, közútkezelõ, közterület-felügyelõ stb.) által készített

kép- és hangfelvételeket egy központi helyen tárolhatnák, ahonnan egyes szervezetek ki is kérhetnék az adatokat például bûnüldözési, nemzetbiztonsági, bûnmegelõzési, sõt közlekedésszervezési céllal.

Az adatokat a tárhelyszolgáltató nem láthatná, és ha nem használják fel azokat, akkor 15 napon belül törlik õket – derül ki a tervezetbõl.

A kormány rendeletben jelölhetné ki, mely szervezet láthatja el a tárhelyszolgáltatást.

A tervezet kötelezettségeket ró a szálláshely-szolgáltatókra: a szállásadóknak el kell kérni, és tárolni is kell a vendégek nevét, nemét, születési helyét és idejét, állampolgárságát, valamint az anyjuk nevét. A legfurcsább, hogy kötelesek lennének

lemásolni a vendég személyazonosító okmányát, emellett rögzíteniük kellene az érkezés és a távozás várható idõpontját.

Ez azért furcsa, mert a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság, illetve vezetõje, Péterfalvi Attila már többször világossá tette, legtöbbször a banki gyakorlatot bírálva, hogy a személyi okmányokat még az érintett hozzájárulásával is csak sok egyéb feltételnek megfelelõen lehet másolni.

A mostani tervezetben említett adatokat a nemzetbiztonsági szolgálatok kikérhetik a vendéglátóhelyektõl, ha feladatuk indokolja. A szolgálatok azt is meghatározhatják, hogy a szállásadó milyen mûszaki feltételek közepette továbbítsa a kért adatokat, és a szállásadó köteles az ehhez szükséges rendszert kiépíteni, ha nincs neki. Ha ez elmarad, 500 ezer forintos bírságra számíthat – derül ki a rendeletbõl.

Pintér Sándor belügyminiszter indoklása szerint jelenleg nincs arra szabályozás, hogy a magyar és külföldi szállóvendégek kötelesek megadni személyes adataikat, a szálláshelyeknek így nincs törvényi felhatalmazásuk, hogy elkérjék.

A jogszabálytervezet emellett a mobilszolgáltatókat kötelezi arra, hogy veszélyhelyzet esetén a saját költségükön tájékoztassák SMS-ben az ügyfeleiket. Az ehhez szükséges hálózatfejlesztésre hat hónapot ad a tervezet.
Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-08-01 22:20
6
„
Számon tarthatják, mit telefonoztam
s mikor, miért, kinek.
Aktákba irják, mirõl álmodoztam
s azt is, ki érti meg.
És nem sejthetem, mikor lesz elég ok
elõkotorni azt a kartotékot
,
mely jogom sérti meg.”
József Attila: Levegõt!

"A személyes adatok védelméhez fûzõdõ jog
a magánélethez való jog
részét képezi,
de szorosan kötõdik az
emberi méltósághoz való jog
hoz is"
4 #2 Posta Imre
- 2017-08-02 06:06
Perle, figyeljenek csak, de kik? A miért is más kérdés a kiket meg abszolútum. Tele vagyunk tetves ügynökökkel, humanoid beszervezettekkel...és nem baj, ha már a királyság alakula, akkor a szétválogatáshoz a körítés is.
2 #3 gerry
- 2017-08-02 08:08
Szerintem a darukezelõknek kellene megadni az országban élõk vagy magyarországra érkezõk összes adatát, (mikor megy WC-re, mennyi ideig trottyol (inproduktív-ül), etc. - ugyanis õk ott vannak mindenki felett, rálátásuk van mindenre, valamint - ha valaki nem törvényesül - akkor egy "TAJ-getosz" (a TAJ-itt azonositáshoz kell!)-nak elnevezett rohadt magas daru tetejéröl simán le lehet dobni az alkalmazkodni nem képes (ezért antiszociális) kötelességszegõ személyt... PUFF...Placcs. (Migráns kényszermunkáSOK feltakarítják a vért, mocskot, stb. Az élet Magyarországon végleg meg van rendszarozva.
5 #4 kincses
- 2017-08-02 09:33
Gerry, te csak ne adjál tippekets_nezem
37 #5 HER
- 2017-08-02 11:06
Kedves Kincses, ez jó ötlet, kérlek hagyd kibontakozni Gerryt. Had gondolkodjon, van még mit rendbe tenni! :D
267 #6 Perle
- 2017-08-02 16:45
Imre! Valóban tele lehetünk ügynökökkel, akik jelentenek ezt azt rólunk, de õk " jó ügynökök" Nem olyanok, mint az" átkosban" voltak, mert azok besúgók voltak, holott azonos tevékenységet végeztek.

lenne ennek a törvénynek jó oldala is, ami az idegenrendészet irányába menne el. Nem ártana tudni a állampolgároknak, hogy kikkel laknak egy fedél alatt, mondjuk egy társásházban.
Sokszor csak találgatja a itteni polgár azt, hogy vajon a kínaiak, vietnámiak , a füstösek vagy az ukránok ölik-e egymást.:D
Nagyon elszaporodott a fõvárosban azok száma is, akik szálláshelyet szolgáltatnak feketén, adózatlanul idegeneknek.
Van aki e célból vásárolja az újabb lakásokat. Ezekben a magán szállodákban bárki megbújhat néhány napra. Az " átkosban" a házmesterek vezettek egy könyvet a házba beköltötött albérlõkrõl, tartósabban ott tartózkodó külföldre szakadt rokonokról.
A kettõs álompolgárok kiesnének ezen megfigyelések alól is. Kizártnak tartom, hogy valaki minkét ( vagy három ) eltérõ nevekre szóló útlevelét átadná másolásra, vagy bármilyen hazai ellenõrzésre.
.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.63 másodperc
3,398,730 egyedi látogató