Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Varga szép csendben egy új készpénzgyilkos fegyvert jelentett be

BelföldNincs kanál! Fapipa!!!! Csak át kell állni arany-fedezetû Rubelre és Yüanra (Rimimbi, vagy miaszösz) ha már a Shékel és a Forint kóhnvertibilis. Egyébként nem a pénzügyi tudatossággal van baj, hanem, hogy nincs pénze a dolgozónak, hiába végez rabszolgamunkát. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NM) hétéves, átfogó nemzeti stratégiát készített a lakosság pénzügyi kultúrájának erõsítésére. A 63 oldalas anyagban fõleg a lakosság pénzügyi tudatosságának fejlesztésérõl, oktatásról, tájékoztatásról van szó, de néhány nagyon fontos készpénzmentesítõ intézkedést is belengettek.


A most megjelent tervezetet az NGM társadalmi egyeztetésre bocsátotta, szeptember közepéig várják a további észrevételeket, a tervezetrõl várhatóan õsszel dönt a kormány. Az anyagban részletesen írnak a pénzügyi ismeretek stratégiai, oktatási szintû fejlesztésérõl, illetve a stratégia egyik fontos eleme a készpénzhasználat csökkentését szolgáló konkrét lépések (lásd keretes írásunkban a stratégia 7 fõbb pontját).

2017.08.30 09:06 Itt a kormány készpénzgyilkos programjának következõ köre

Az anyagban megjegyzik, hogy a vállalkozások közötti készpénzhasználat csökkentésére vonatkozó szabályozás fokozatos szigorításával és kiterjesztésével a szürkegazdaság visszaszorítása irányába jelentõs lépés tehetõ:

A jelenlegi szabályozás gyakorlati tapasztalatainak értékelését követõen a vállalatok közötti készpénzes fizetésekre vonatkozó havi másfél millió forintos felsõ határt két lépcsõben akár 500 ezer forintra lehet csökkenteni.


A tervezet szerint az elektronikus átutalási rendszer utóbbi években történt fejlesztései biztosítják, hogy a szabályozás ne okozzon jelentõs problémát a vállalkozások fizetési forgalmában.

Utóbbi a 4 majd 2 órás elszámolás bevezetését jelenti az átutalási rendszerben (Giro), ugyanakkor 2019. július 1-étõl kezdve az MNB azt várja el a bankoktól, hogy egytõl-egyig csatlakozzanak az addig megépítendõ azonnali átutalási rendszerhez. Az intézkedést az ellenõrzés hatékonyságának növelésével együtt tervezik bevezetni, vagyis a törvény betûjét ellenõrzésekkel fogják betarttatni.

Ezen felül azt is belengették, hogy a szabályozást akár a természetes személyek és vállalkozások közötti készpénzforgalomra is ki lehetne terjeszteni.


Itt több EU tagállam példáját említik, és a lépés csak a nagyobb értékû áruk és szolgáltatások megvásárlására terjedne ki, a lakossági fogyasztás túlnyomó részét azonban nem érintené.

Az elektronikus fizetések támogatását ösztönzendõ az állam maga is lépéseket tervez, így az állami kifizetések (például állami tulajdonú cégek kifizetései, támogatások, juttatások, nyugdíj kifizetések)kizárólag elektronikus úton való kiegyenlítése is fontos lépés lehetne a készpénzmentesítésben. A tervezett új szociális alapszámla bevezetése lehetõvé teszi, hogy akinek nincs bankszámlája, az olcsó megoldást találjon ennek megoldására. Ez olcsóbb is lenne az államnak, mivel így az átutalásnál drágább postai kifizetés megszûnne - jegyzik meg.

Mindezeken túl az állami intézményekhez történõ befizetések (pl. okmánybélyeg) esetén minden esetben meg kell teremteni az elektronikus fizetés lehetõségét (pl. bankkártyás fizetés, átutalás, csoportos beszedés, stb.).

A stratégia 7 fõ pontja

1. A köznevelés rendszerén belüli valós pénzügyi edukáció kereteinek megteremtése, erõsítése és általánossá tétele
2. A tudatos pénzügyi magatartás alapjainak és a háztartások pénzügyi stressztûrõ képességének erõsítése
3. Körültekintõ pénzügyi döntéseket elõmozdító szemlélet megteremtése és a tudatos pénzügyi fogyasztói magatartást támogató intézmények/ infrastruktúrák létrehozása és széles körû megismertetése
4. A lakosság öngondoskodási szemléletének erõsítése
5. A pénzügyi termékekhez, pénzügyi alapszolgáltatásokhoz való hozzáférés és pénzügyi beilleszkedés (financial inclusion) mértékének növelése
6. A korszerû, készpénzkímélõ fizetési eszközök használatának ösztönzése û
7. Körültekintõ hitelfelvétel támogatása
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-09-05 20:21
Nemzeti webshop hálózat épülhet a közeljövõben

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) nemzeti webshop-franchise megalkotásával segítené a kereskedelmet.

Ahogyan azt az Index megtudta egy kiszivárgott jelentés alapján, a NGM egy hálózat kialakítását tervezi, amely a csatlakozó online kereskedõ kis- és középvállalkozásoknak védjegyet osztana jogbérleti díjért cserében.

Ugyanakkor a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium korainak tartaná a lépést, véleményük szerint a hálózat támogatottsági feltételei még nincsnek meg.
http://www.mediap...oben/23887
154 #2 kakas
- 2017-09-06 19:25
68.media.tumblr.com/3a70d0acd1fb627812c11c8ebbfdbdae/tumblr_inline_ovupg2nwRp1qbuftg_500.png
4 #3 Posta Imre
- 2017-09-06 19:52
Szijjártó átadja Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárát

Kétmilliárd forintból bõvítette dunaharaszti raktárbázisát a Coca Cola HBC Magyarország, amely így az ország legnagyobb tárolókapacitású élelmiszeripari létesítményét alakította ki. A komplexumot Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adja át.

Az elmúlt évek kapacitásbõvítései nyomán a Coca Cola HBC Magyarország a 28 országot átfogó Coca Cola HBC cégcsoport legnagyobb exportõrévé vált. Az egyre jelentõsebb kivitel miatt a társaság idén 2 milliárd forintos beruházással bõvítette és fejlesztette dunaharaszti raktárbázisát, amely így az ország legnagyobb tárolókapacitású élelmiszeripari létesítményé vált.

Az élelmiszeripari raktárt Szijjártó Péter adja át szeptember 13-án – derül ki a cég tájékoztatójából.
https://www.agrar....8727.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.45 másodperc
3,401,620 egyedi látogató