Bejelentkezés

Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Folytatódik a romák felzárkóztatása

BelföldA "rejtett erõforrás" tehát tehertétel és mint olyan, az is kiderült, hogy nem magyarokról van szó. A többit is tudjátok már. A cigányság helyzetét javító programokról állapodott meg az Emmi és a Lungo Drom

A romák felzárkóztatását szolgáló, eddigi sikeres programok folytatásáról írt alá együttmûködési nyilatkozatot Balog Zoltán és Farkas Flórián, a Lungo Drom cigány szervezet vezetõje. Az Emberi Erõforrások Minisztériumának tárcavezetõje a cigánysággal történõ együttmûködés fõ pilléreinek a munkát, a tanulást és a kultúrát nevezte. Farkas Flórián hangsúlyozta: céljaik a cigányság és a polgári erõk összefogásával valósíthatók meg.

Együttmûködési nyilatkozatot írt alá Balog Zoltán, az Emberi Erõforrások Minisztériumának (Emmi) tárcavezetõje és Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke a szervezet fennállásának 27. évfordulója alkalmából tegnap rendezett szolnoki kongresszuson. A miniszter kijelentette: Magyarország csak akkor léphet igazán elõre, ha minden polgára elõre tud lépni, ehhez a cigányságra partnerként kell tekinteni. Mint mondta az együttmûködés legfontosabb pillérei: a munka, a tanulás, valamint a kultúra területén rögzítették az eddigi sikeres programok folytatásának a feltételeit, de az aláírt dokumentumban találhatók a lakhatás és az egészségügyi ellátás biztosítását szolgáló programok is. Balog Zoltán közölte: az Emmi a felzárkózásért felelõs államtitkársága lesz a Lungo Drom partnere a romák helyzetének javításában.

A tárcavezetõ a mintegy 2000 résztvevõ elõtt méltatta a Lungo Drom munkáját, amiért a szervezet mindig szót emelt a magyarországi cigányságért és képviselte õket. Felidézte a 2008-2009-es tatárszentgyörgyi romagyilkosság-sorozatot, amikor az akkori szocialista kormány antirasszista tüntetést szervezett, ám az anyagi segítséget a második Orbán-kormány vitte el Farkas Flóriánnal az áldozatok családjainak. A Fidesz-KDNP kormányzása alatt alakult meg Európa elsõ romaügyi államtitkársága is – emlékeztetett a miniszter, hozzátéve: a magyar romák helyzete jobb mint 2010-ben volt, sokkal kisebbek a problémák ezen a területen.

Balog Zoltán kitért rá: Farkas Flórián az elsõ cigány vezetõ Magyarországon, akivel érdemben lehet együttmûködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak, folytatta, az elmúlt huszonöt évbõl volt négy botránymentes éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök. A tárcavezetõ felhívta a figyelmet: szabálytalanság esetén eljár, ha kell, feljelentést is tesz, mert tiszta kézzel lehet csak részt venni a roma politikában. Hozzátette: akit viszont alaptalanul vádolnak, azt megvédik.

Fotók: Éberling András

Previous
Next

Éberling András
1/4

Previous
Next

– A Fidesz eddig az egyetlen párt, amely felvállalta a cigányság ügyét – jelentette ki Farkas Flórián, hozzátéve: céljaik a cigányság és a polgári erõk összefogásával valósíthatók meg. A roma vezetõ a Lungo Dromot hazánk legnagyobb cigány családjának nevezte, amely ma is több mandátummal rendelkezik, mint az összes parlamenti ellenzéki párt együtt. – Azt is sikerült elérni, hogy a romaügy európai üggyé váljon – fogalmazott Farkas Flórián, az eddigi eredmények között említetve, hogy mérséklõdött a mélyszegénységben élõk száma, a közfoglalkoztatásnak köszönhetõen pedig több százezer cigány ember kapott munkát, minden rászoruló gyermek meleg ételt kap az iskolákban és a korai iskolaelhagyók száma is jelentõsen csökkent.

A kongresszuson Szalay Ferenc, Szolnok kormánypárti polgármestere arról beszélt, hogy a kormány támogatásával számos felzárkóztató programot sikerült megvalósítani a városban, ezek közül a teleprehabilitációt emelte ki, amelynek keretében szegregált lakóhelyeket újítottak felt és közösségi létesítményeket hoztak létre. Kovács Sándor (Fidesz-KDNP), Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyûlés elnöke a magyarságot és a cigányságot egybekapcsoló közös kultúra fontosságát húzta alá.Link

Hozzászólások

267 #1 Perle
- 2017-10-28 19:35
Ezek szerint sikerült összeterelni ( nem ingyé) 2000 választópolgárt.
http://hvg.hu/itt...resszusara
És éppen Szolnokon, ahová hazajárt OV családja.
Már osztanák nekik az újabb felzárkóztatási összegeket, miközben még az elõzõvel sem sikerült elszámolniuk.
Van pénz bõven másokra is, az iraki keresztényeket is beleértve. Mert az õ sorsuk is "nemzeti ügyünk" lett, s_olvas
https://888.hu/ar...resztenyek
4 #2 Posta Imre
- 2017-10-28 20:17
Perle ezeknek így megyen a zintegrácijó!

Rikárdó kifõzött valamit
Rikárdó kifõzött valamit / 1 napja
Roma fesztivált rendeznek szombaton Budapesten
A cigány kultúra jellegzetes zenéjével, ízeivel és divatjával ismerkedhet meg a közönség a józsefvárosi rendezvényen.https://www.heol....t-valamit/
116 #3 livia
- 2017-10-28 20:19
Ez már a hányadik milliárd a semmire? No, én egy garast se adnék! Dunába a vizet? Nevetség. Tényleg gazdag a magyar nép: Vietnámba rákkórház? No, sorolni is förtelem!Közben nem a magunk portáján kéne söprögetni? Nézz már szét Isten barma!
116 #4 livia
- 2017-10-28 20:22
Imre! Ez melyik szombaton lesz? Nehogy kimozduljak.
4 #5 Posta Imre
- 2017-10-28 20:37
Livia most volt shabatkor. Ha nem mentél, már ne siess! Rikárdó sem siet.
116 #6 livia
- 2017-10-28 20:39
Kösz Imre! Hál Istennek, de kihagytam.
267 #7 Perle
- 2017-10-28 22:08
Jó lenne egyszer megélni, hogy a elszámoljanak ezekkel a felzárkóztatásra nyújtott pénzekkel. A Kádár rendszerben legalább volt nyoma a költekezésnek. Még állnak azoknak az egyes településeken sorban felhúzott egyforma családi házaknak a falai, amelyek a normális lakhatási körülményeket biztosították a számukra. Nekik már akkor is alanyi jogon járt a fedél a fejük fölé, míg az átlag magyar és családja belerokkant a háza felépítésébe.
Akik évszázadok alatt sem integrálódtak, azok eztán sem fognak, csak abban az esetben, ha tanulásra, szakma megszerzésére , munkára kényszerítik õket. Ez jó szóval, pénzigéretekkel nem megy.. A számuk lassan közelít a kétmillióhoz, bámit mond is a statisztika.
4 #8 Posta Imre
- 2017-10-29 08:48
Perle ezek az "õsmigránsok" mennek a PIcsába, csak elõtte még ezt a sok hülyét jól agyhelyen kólintják a túlhúzott zsidó-cigány látványos rablásokkal.
159 #9 vanyusha
- 2017-10-29 09:40
Anschlus, Annektálás,Zárkóztatás, össze gyûjtés. Bevonzás, A szadab akarat fontos, nem kényszer-millilomossá válni végrehajtó kamara honlapján a folyamatos árverésben lévõ település részek..
Feltünt e az aglomeráció ban nagy a forgalom Pl:15-17 h közt,Kárpát aljáról sokan, folyik az üzemek feltöltése magyarul is beszéllõkkel,de sokan barna bõrüek,egyedül álló anyák - a Poros jankó is támágatta õket ez a plus unio-s píz volt.Eddig a belsõ magyar országi kormány is mindig igy alakultak ki viták a jó szomszédókkal.Nem fogy a tej-laktóz intorleres dns már több mint harmad.A hatszáz ezer tû a szénakazla szaporulattal 2 mill vissza hozza.....szerzõdve.
267 #10 Perle
- 2017-10-29 12:57
352 #11 Bugris
- 2017-10-29 17:50
Én cigányokkal a megbékélés híve vagyok.
Béke poraikra!
254 #12 mujko
- 2017-10-30 16:26
Ember fia már csak arra vár hogy van ez a rákkutató cigány .
nlc.p3k.hu/data/cikk/20/193844/8.jpg
Mikor találja meg a rák szerét .
Mert hát a filmekben is mindég vagy a néger,zsidó menti meg a földet .
2 #13 gerry
- 2017-10-30 19:35
mujko, így van, így szoktak dolgozni, minek is a maszk meg a hajvédõ? Persze rövidre vágott az öcsi és ha még a nyála sem csöpög...

Az a kacér felhúzott szemöldök meg igazán vonzzó hatást kelt.

Talán még az életemet is rábíznám... vagy nem.

Hátul azon a nagy kartondbozon az áll: ORAL... Józsi.
A köpenyén meg az, hogy Horváth Józsi ...

Imre, nem voltam még bent nálad a Gyo(gyós)szertárban de neked is golyóstóllal van kiírva a köpenyedre, hogy Posta Imi?
Verának meg ...Verus? - csak kérdezem s_Laptop

Amúgy az Oral (jelentése: szájon át történõ...) + Józsi ... AZT A SZÁJBALÖKÖTT... s_hihi (de inkább nem mondok semmit, még megkéselnek a végén - s_sir- az meg sajnálatos dolog lenne.)
254 #14 mujko
- 2017-10-31 18:07
De még ha a cigány semmire kellõ életrajzát végig olvasod lesz belõle hátas .
SOKAK ÉLETE FÜGGHET ATTÓL, MIT MÛVEL EZ A CIGÁNY FIÚ!
ÖNÉLETRAJZ !
Jogász akart lenni, de biológiatanára unszolására a genetika felé fordult. Molekuláris genetikából szerzett mesterdiplomát, két év múlva szeretné megszerezni a doktorit. Jelenleg a Debreceni Egyetem kutató-biológusa, a szájüregi rák korai diagnosztizálásán dolgozik. Álma, hogy az Egyesült Államokban saját kutatócsoportot vezethessen. Horváth József 27 éves.
ERRÕL TUDNIA KELL

Ilyen meglepetésre álmában sem számított a híres focista

Október végén megváltozik egy hazai tévécsatorna

Földönkívüli reptiliánok múmiáira bukkanhattak Peruban
Szeretnéd megkönnyíteni gyermeked otthonteremtését? Segítünk!
• Édesapja vasúti pályamunkás volt, imádott olvasni, 500 könyvük volt odahaza.

• Mindig a tanulás volt számára az elsõdleges.

• Ha a család és a karrier között kell választani, a családot választja.


• Saját kutatócsoportot szeretne vezetni az Egyesült Államokban.

• Bokszol, 140 kilóval nyom fekve, és több tetoválása van. Sárkányok.



Most, hogy te lettél a Roma Sajtóközpont hétköznapi roma hõs projektjének nyertese, a média is jobban figyel rád. Hogy bírod a felhajtást?


Kicsit fáradt vagyok. Amióta megkaptam ezt a közéleti díjat, elég felkapott lettem. Persze hihetetlenül jó érzés, de furcsa is, nem vagyok hozzá szokva. Persze korábban egy-egy verseny után volt velem interjú, de nem ennyi, mint most.

Hogy történt a jelölés, ki nevezett be?

Egy barátom nevezett be, akit a roma szakkollégiumból ismerek. A pályázat lényege az volt, hogy olyan roma fiatalt lehetett jelölni, aki elmúlt 25 éves, civil, és egy területen elért valamit. Azt mondtam, persze, természetesen. Rettenetesen gyorsan jött ez az egész, hamar bekerültem a legjobb tízbe, aztán meg is nyertem. Felfogni sem volt idõm.

Horváth József a karcagi cigánytelepen nõtt fel, mostanra azonban messzire jutott, és rengeteg ember életét befolyásolhatja!


Horváth Józsika már gyerekként a karcagi cigánytelepen is más akart lenni, mint társai! Többre vágyott annál, mint hogy kétkezi munkás legyen, és hamar megértette, hogy ehhez tanulnia kell!

Szerencséje volt: szülei erejükön felül támogatták õt, és másik három testvérét is, a jó képességû, gyors felfogású gyerek pedig hamar sikereket ért el az iskolában!

A 28 éves rákkutató genetikus eleinte a jogi pályára szeretett volna menni, de a biológiatanára más irányba terelgette! Kiderült, a reál tárgyakhoz is van tehetsége, biológiában az országos tanulmányi versenyen elsõ helyezést ért el!

Arra az egyetem alatt jött rá, hogy a genetikai eredetû betegségek érdeklik igazán. Kutatócsoportjával olyan genetikai markereket, jelzõket keres, amelyek idejében figyelmeztetnek a szájüregben kialakuló rákra.



(Kép forrása: 168 óra)

A kutató már most a karcagiak példaképe, amióta megkapta a „hétköznapi roma hõsöknek” járó Aranypánt-díjat, még szélesebb körben vált ismertté. Azóta elõadásokat tart fiataloknak, elmondja nekik, hogy mindig van kiút, a legmélyebb helyzetbõl is, hogy sosem késõ változtatni.

Errõl így nyilatkozott Persze hogy illúzióromboló, ha az emberbe lépten-nyomon sulykolják, hogy kevesebbet ér, mint mások. De Isten azért adott szabad akaratot, hogy rendelkezzünk vele, és általa akár a legerõsebb ellenszélben is lehessen elõrehaladni. Mert nincs más választásunk
Van itt egy másik cigány is .

Cigány-magyar gyökereirõl pedig ezt mondja:
Ugyanannyira vagyok cigány, mint magyar. Ebbe az országba születtem, magyar vagyok. De ismerem a gyökereimet, tudom, honnan jöttem, cigány is vagyok.
de kapásból van másik cigány siker is .
Orsós Anna
Orsós Zsuzsanna kutató, biológus a legnagyobb nyugalommal vallja cigánynak magát. Szülei írástudatlan munkások voltak, egyik testvérének sincs érettségije, õ mégis hatalmas karriert futott be.



MEGOSZTOM A FACEBOOKON!
ELKÜLDÖM EMAILBEN!
Kép: 168ÓRA
Kép: 168ÓRA

Korábban már beszámoltunk Horváth József rákkutatóról, aki a karcagi cigányteleprõl verekedte fel magát, és példaként állhat sok nehéz sorsú fiatal elõtt. Zsuzsannára ugyanez igaz: az általános iskolai tanára még csak nem is ajánlotta neki a gimnáziumi továbbtanulást, jó eredményei ellenére azt mondták neki, ezzel a mentalitással nem érhet feljebb. Zsuzsa kémiatanárnõje azonban bízott a lányban, és egy kémia–biológia fókuszú középiskolát javasolt neki, amit el is végzett.

Az egykor lenézett lány azóta biológus adjunktus a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Népegészségtani Intézetében, és nagy sikerû elõadásokat tart a pécsi Gandhi Gimnáziumban az egészségfejlesztéssel kapcsolatban. Nemcsak arra tanítja a roma gyerekeket, hogyan õrizzék meg egészségüket, hanem a dolgok összefüggéseire is rávilágít, gondolkodásra sarkall, mesél nekik a stressz vagy a dohányzás káros hatásairól, és a lehetséges megoldásokról. Az elsõ órán elmesélte a diákoknak a saját élettörténetét – miután befejezte, akkora tapsot kapott, amilyet még soha életében – derült ki a 168 órának adott interjúból.

Zsuzsanna szerint a társadalmi problémákon úgy lehet a leghatékonyabban segíteni, ha megmutatjuk a romáknak, hogy egyéni utakat is lehet választani, hogy a tudást bõrszíntõl függetlenül igenis megbecsülik, és hatalmas kapukat nyit meg.
lemon.hu/wp-content/uploads/2015/07/drkisszsuzsa-d00021379c192a5ed7830.jpg
sENKI NE SZIDJON DE TÉNYLEG NEM LEHET RENDESEN ÖSSZERAKNI EGY HOZZÁSZÓLÁST MERT ÖSSZE VISSZA RENDEZI A HOZZÁ SZÓLÁST GERRY MESTER .
2 #15 gerry
- 2017-10-31 20:24
Mujko - Amit be akarsz másolni azt elöször tedd át, majd rendezd el egy szövegszerkesztöben /editorban/ (.txt kiterjesztéssel) ha kész a tartalom akkor elolvasod, kijavítod, hozzáírod amit szeretnél és a végén onnan... átmásolod ebbe a kis kék felületbe, majd amit vastagon, dölt- vagy aláhúzott betükkel szeretnél megjeleníteni annak itt adod meg a formát, végül az utolsó simítások után, megnyomod alul az ugyancsak kék szinü [Hozzászólás küldése] gombot... így te leszel egy személyben az író, a szedõ, a nyomdász az ellenör, igazgatótanács...stb - és valaki még el is fogja olvasni a szösszeneted...
s_hee
198 #16 faeb
- 2017-11-01 17:53
"Ugyanannyira vagyok cigány, mint magyar. Ebbe az országba születtem, magyar vagyok. De ismerem a gyökereimet, tudom, honnan jöttem, cigány is vagyok". Józsikám, fel kell világosítsalak: lehet, hogy a személyigazolványodban az áll, hogy "magyar". Ettõl te cigány vagy és az is maradsz (az, hogy cigányként mit érsz el a társadalomban és milyen minõségû része leszel, az egy másik dolog)...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.07 másodperc
3,398,356 egyedi látogató