Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

'Ijesztõen gyorsan felbomolhat az EU'

KülföldNehogymá'! Nem lehet igaz! Olyan szépen ment pedig és menni is fog, csak gazdát cserél, vagy minden esetre zsebest. Az Európai Unió felbomlásának veszélyével fenyeget a menekültválság, fõleg ha annak közös megoldása elé akadályt gördít a "téves nacionalizmus" - vélekedett hétfõn az EU soros elnökségét betöltõ Luxemburg külügyminisztere.


Az Európai Unió széteshet, és ez ijesztõen gyorsan végbemehet, ha kívül-belül az elzárkózás lesz a szabály a szolidaritás helyett
- hangsúlyozta Jean Asselborn a dpa német hírügynökségnek Luxembourgban adott nyilatkozatában.

A külügyminiszter a belsõ határellenõrzés megszüntetésérõl a luxemburgi Schengenben 1985-ban megkötött egyezményt - amelynek jelenleg 26 uniós állam tagja - is veszélyeztetve látja.
Talán még van néhány hónapnyi idõnk
- jegyezte meg.

Asselborn emlékeztetett rá, Németország és a legtöbb uniós ország "felfogta", hogy a genfi menekültügyi egyezmény van érvényben. Az EU-ban azonban van néhány olyan ország is, amely az unió értékeit - amelyek nem csak anyagi értékek - valójában nem helyesen tették magukévá.
Még mindig az emberi értékek kultúrája az a kapocs, amely minket összefog
- szögezte le, és arra figyelmeztetett, hogy a
téves nacionalizmus egy valódi háborúhoz vezethet.


A luxemburgi külügyminiszter szerint vannak olyan politikusok és pártok, amelyek a bevándorlás témáját tudatosan felhasználják a félelemkeltésre. Úgy látja, ellensúlyozni kell ezt a fajta félrevezetést, és erõsíteni kell a bizalmat annak érdekében, hogy az unió értékei ne legyenek sutba dobva. Mint megjegyezte, nem tudja, mi történne a Balkánon, ha Németország vagy Svédország bezárná a kapuit.
Úgy gondolom, hogy már most egy nagyon-nagyon kritikus helyzet az, amelyben vagyunk
- hangsúlyozta.

Ha nem találunk európai megoldást a migránsválságra, ha egyre több ország gondolja úgy, hogy csak nemzeti szinten tudja kezelni ezt az ügyet, akkor Schengennek vége
- figyelmeztetett a tárcavezetõ. Ha Schengen megbukik, akkor azzal az Európai Unió legnagyobb vívmányának fellegzett be, aminek jelentõs következményei lesznek az uniós polgárok mindennapjaira - mondta a külügyminiszter, hozzátéve, hogy a határellenõrzés visszaállítása "mindent" érinteni fog.

Asselborn egyúttal hangsúlyozta, hogy a külsõ határok ellenõrzése nem az elzárkózásról szól, hanem arról, hogy "tudjuk, ki miért jön hozzánk vagy keres menedéket nálunk".
Link

Hozzászólások

154 #1 kakas
- 2015-11-09 15:16
41.media.tumblr.com/fdfc7afe55902fb9ea8d7d3fa34b9f91/tumblr_inline_no3o5dsVb51sx3xuj_500.png
52 #2 kuka7
- 2015-11-09 16:28
Nem vész el az EU-csak átalakul., de mivé? ez a kérdés.Ortodoxá,vagy iszlámmá?Ja és ki alakítja át?Kérdésekre-kérdések,hol a válasz?,remélem meglátjuk az eredményt is,és nem lesz fájdalmas,de sokaknak biztos az lesz.Hurráááááá,irány SUEZ!!!
99 #3 MORMOTA1968
- 2015-11-09 21:26
Na úgy látom ez a f@sz is fordítva ül a lovon! Ezek tényleg azt hiszik, hogy még mindig meglehet hülyíteni az emberek többségét ezzel a liberális, emberi jogi maszlaggal? Ezeket az utolsó szálig összeláncolva végig hajtanám Európa országain, azt az húzna rájuk egy jókorát, akinek csak kedve tartaná, vagy inkább, aki nem értene egyet az iszlamisták betelepítésével Európába. s_ezt-ni s_ratata
99 #4 MORMOTA1968
- 2015-11-09 21:35
Bár csak úgy lenne, hogy végre összeomlana ez a zsidó tákolmány! A népek szövetsége, mi!? De vajon kik irányítják ezeket a népeket? Na vajon kiknek a kutyája az összes ilyen politi-KUS? Nyugi! Nem fogtok éhen dögleni, ha nem ad több kaját a gazdi! Azt már meg se fogjátok érni! s_durr

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.62 másodperc
4,461,928 egyedi látogató