Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Beer Miklós: jobb egy irgalmas ateista, mint egy szívtelen keresztény

BelföldPedzegetik a fõg.cik, hogy semmi szükség erre a rühes képmutató csürhére, bár ami az "irgalmasságot" illeti, nagyon remélem, hogy nagyon téved. Nem lesz könyörület. Magam részérõl abban bízok, hogy ha eljön az idõ, nem remeg meg a kezem, bárhogy is kell végezzék. Az egyház tanítását a szelleme és nem a betûje szerint kell képviselni, mondja a váci püspök, aki szerint sokszor csak ócska kövekhez ragaszkodunk.

Interjút adott a Magyar Nemzetnek Beer Miklós váci megyés püspök. Elõször arról beszél, mennyire fontos meghaladni a formát, a formaságokat, és megkülönböztetni azt, ami csak formalitás attól, ami megõrizendõ örök érték. A formalitásokat ért bírálata miatt vállalja, hogy gyakran úgy beszél, mint egy protestáns. Politikai kérdésekkel nem foglalkozik, de ha "igazságtalanságot, jogtalanságot, kirekesztést tapasztalunk, fel kell emelnünk a szavunkat". Vallja Ferenc pápa szavait: inkább szeret egy irgalmas ateistát, mint egy "templomba járó, de szívtelen keresztényt". Az egyház tanítását pedig nem a betûje, hanem a szelleme szerint kell képviselni - a cölibátus szerinte nem a hit dolga, nem kéne annyira ragaszkodni hozzá.

"Ócska kövekhez ragaszkodunk az utolsókig a markunkban, és nem vesszük észre, hogy Isten szeretne egy gyémántot a helyükre rakni."

Link

Hozzászólások

254 #1 mujko
- 2017-11-20 17:28
Minek ez a sokk keresztény hülye a zsidók Isten választott népének nevezik magukat mikor Isten fiát megölték . Kíváncsi lennék én arra az atyára akinek a fiát megölik elfogadja-e népének a gyilkosait ?
40 #2 bulcsu
- 2017-11-20 21:16
Ez a sörös lehet, hogy csak vizet próbál prédikálni! Remélem "fentrõl" jött neki ez a felismerés! Annyira hiszek neki, mint olsteinnek: "Orbán Viktor: Makovecz Imre a magyar szellem átmentéséért élt és dolgozott"

"Mint mondta, Makovecz Imre életmûve annak a szellemiségnek a foglalata, amit õ a magyar nemzeti kultúra legmélyebb rétegeibõl hozott fel és legtisztább formában állított elénk." - Szabadkõmûves tiszta! ;)

"A kormányfõ rámutatott, ma már vannak intézmények, amelyeknek ez a dolguk: van - elsõsorban Makovecz Imrének köszönhetõen - köztestületként mûködõ mûvészeti akadémia és van magyar értéktár. Ezek gondoskodnak róla, hogy a magyar nemzet legnagyobb alkotóinak tárgyi és szellemi hagyatékából semmi se vesszen el - hangsúlyozta." - Mert õk megõrzik a maradék kultúra értékeit, amit továbbra sem tudnak elfojtani. Így majd az élére állnak és irányítják!

"hitt - ahogy õ mondta - egy második Magyarország létezésében." - Kerek perec!

http://www.origo....ozott.html
299 #3 i_gazember
- 2017-11-21 14:46
"Ócska kövekhez ragaszkodunk az utolsókig a markunkban, és nem vesszük észre, hogy Isten szeretne egy gyémántot a helyükre rakni."


Tipikus példája a: bort iszik és vizet prédikál-nak.
Ha isten = a mindenható -val, tegye meg a dolgát. Rá vonatkoztatva a "szeretne" valamit, képtelen dolog, amikor tenni is tud érte (mindenható!?), akkor mire vár? Az emberre, akinek kopik a tudása, bár ismereteinek halmaza azért növekszik.
249 #4 Bazalt
- 2017-11-21 17:03
Én keresztény vagyok. Elvileg katolikus, de olyan elveket vallok, amik nem férnek bele a katolikus egyházba.
@mujko:
A probléma egy olyan nem logikus döntésbõl adódik, hogy egybekötötték a zsidó vallást a keresztény vallással, mint a másik utód vallása. Ez alapján a zsidó vallás a keresztény vallás alapjait határozná meg.
Ha megnézi az ember, akkor egyértelmûvé válik, hogy a 2 vallás mást tanít. Gyakorlatilag ellentétei egymásnak.
Ha a keresztény vallásból határoznám meg a zsidó vallást, akkor azt mondanám, hogy a zsidó isten a keresztények sátánja.
A másik probléma, hogy a zsidó vallás egyértelmûen politeista (más istent nem imádhatsz), míg a keresztény még csak fel sem tételezi, hogy más isten is létezhet.
99 #5 MORMOTA1968
- 2017-11-21 20:40
Saul rabbi judeo kereszténysége és katolikus egyháza. A vallásokkal csak egy baj van, de az nagyon nagy baj. Hogy aki hisz bennük, az vakon hisz, megkérdõjelezés nélkül, márpedig minden vallást emberek tákoltak össze, õsi népek történeteibõl, mítoszaiból és sok ezer év távlatából igen nehéz lenne ellenõrizni mi igaz belõlük és mi nem. Vagy inkább lehetetlenség. Hinni vallás nélkül is lehet, soha nem fogadom el, hogy szükség van közvetítõkre, vallási vezetõkre ahhoz, hogy én a Mindenség Teremtõjével kommunikáljak, bármit is jelentsen a Mindenség Teremtõje, vagy röviden Isten, amibõl sok ezer van amúgy is. Az igazság odaát van, vagy odaát maradt. Leginkább a folytonosságban hiszek, amiben az ókori egyiptomiak is hittek, vagyis, "a halál nem a vég, csak egy új élet kezdete". Bármilyen formában is, de visszatérünk újra és újra. Mint ahogy a víz gáznemûvé válik, aztán újra vízzé. Az élet és halál egy örökös körforgás.
267 #6 Perle
- 2017-11-24 14:42
Svédországban kiadták az ukázt a papoknak , hogy az Istent ne nevezzék Uramnak a nemi egyenlõség jegyében, mert ki tudta, mi a neme.
https://www.b92.n..._id=102884

Ezután, ha valaki vétkezik , büntetésbõl az eddigi 10 Miatyánkból öt imádságot már a Mianyánkhoz kell intézni.:

Anyám, segíts!
Remélem, hogy a "gender aktivisták" egyenlõre Szûzanyához nem nyúlnak! Nehogy már bebizonyítsák, hogy a szeplõtlen fogantatás egy mesterséges megtermékenyítés volt!:D

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.67 másodperc
3,406,475 egyedi látogató