Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Lemondta izraeli koncertjét az egyik legnépszerûbb popénekesnõ

BelföldNa a kiccsajnak súgott pár antiszemita és meggyõzte, hogy a rohadt zsidó, az rohadt zsidó? Ejnye, most akartam jelentkezni a mossaba, csõszerelõnek. Szerintetek vona esélyem? Lorde azt mondja, számos véleményt meghallgatott, és azután döntött.

Az új-zélandi popsztár - itt írtunk róla idén - 2018. június 5-én adott volna koncertet Tel Avivban.

Most a Twitteren hozta nyilvánosságra, hogy lemondta fellépését. "Sok emberrel beszéltem errõl, és minden megoldást megfontoltam. Köszönöm, hogy oktattok engem, mindig tudok tanulni valamit" - írja.

A Jerusalem Post újságírója, Amy Spiro ugyancsak a Twitteren hozta nyilvánosságra azt az üzenetet, amit Lorde küldött az izraeli sajtónak.

Ebben nagyjából ugyanazt fejti ki hosszabban, amit személyes Twitter-üzenetében: számos véleményt meghallgatott, személyesen is informálódott az ügyben, számos lehetõséget megfontolt, s végül így döntött. Azt írja, évek óta vágya volt, hogy ellátogasson a "a világ e gyönyörû részére", és sajnálja, hogy mégsem lép fel majd Tel Avivban. "Remélem egy napon mind táncolhatunk" - zárja üzenetét.

Az izraeli kulturális miniszter, Miri Regev válaszüzenetet írt Lorde-nak. "Lorde, remélem "igazi hõsnõ" leszel elsõ albumod címéhez híven. Hõse tisztán csak a kultúrának, szabadon mindenféle - gyakran rémes - politikai megfontolásoktól".

Megszólalt az a producer is, aki a koncertet szervezte. Eran Arieli elnézést kér a rajongóktól, miközben kifejti, Lorde "nem érdemli meg azt a sok szart, amit az elmúlt hetekben kapott", és , hogy (mármint, õ, a szervezõ) naiv volt, amikor azt gondolta, egy ennyi idõs mûvész el tud viselni ekkora nyomást.

Korábban a Radiohead és Nick Cave is konfliktusba került izraeli koncertjeik kapcsán. Egész pontosan azért, mert nem mondták le tel avivi koncertjeiket.

(via NME)
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2017-12-26 09:05
Helybenhagyták a „Moszad-ügynök” halálos ítéletét


Helybenhagyták egy Moszad-ügynöknek bélyegzett orvostudós halálos ítéletét Iránban, a férfit azzal vádolták, hogy információkat adott át az izraeli hírszerzésnek, a Moszadnak, és ennek következtében meggyilkoltak több vezetõ iráni atomtudóst – közölte hétfõn Abbász Dzsafari Dolatabádi teheráni ügyész.
https://www.hirad...s-iteletet

Tíz országot próbál rávenni Izrael, hogy nagykövetségük Jeruzsálembe költözzön

Botos Tamás
Külföld
ma 8:00
37
0

A közszolgálati rádiónak adott interjújában jelentette ki Cipi Hotoveli izraeli külügyminiszter-helyettes, hogy

legalább tíz országgal már tárgyalásokat folytat annak lehetõségérõl, hogy a nagykövetségüket Tel-Avivból Jeruzsálembe helyezzék át.https://444.hu/20...-koltozzon
267 #2 Perle
- 2017-12-26 19:49
Új zéland izraeli nagykövete már puhítja a mûvésznõt:
https://twitter.c...d?src=hash
4 #3 Posta Imre
- 2018-01-02 16:36
Egészoldalas hirdetésben antiszemitázzák Lorde-ot a Washington Postban, mert lemondta izraeli fellépését


Az új-zélandi Lorde a világ egyik legnépszerûbb énekesnõje lett az utóbbi években, most viszont világpolitikai ügy középpontjába került. Az énekesnõ jövõ júniusban lépett volna fel Tel Avivban. December végén azonban bejelentette, lemondja a koncertet, hogy a palesztin területek megszállása és a jogsértések ellen tiltakozzon.

Az énekesnõ azután jutott erre a döntésre, hogy az Izrael bojkottjára szervezett BDS (Boycott, Divestment and Sanctions) mozgalom kritizálni kezdte, és rengeteg levelet kapott emiatt. Azt mondta, sok emberrel beszélt, és állandóan új dolgokat tanul õ maga is, de végül arra jutott, hiba volt elvállalni a fellépést.

A döntésbõl óriási internetvihar lett, még Izrael kulturális minisztere, Miri Regev is beszállt.

A legújabb fejlemény, hogy december 31-én egészoldalas hirdetést jelentetett meg a Washington Postban Shmuley Boteach rabbi. Ebben bigottnak nevezi az énekesnõt, és azt írja, Lorde egy antiszemita bojkotthoz csatlakozott ezzel, és felhozza, Oroszországban bezzeg fellép, annak ellenére, hogy Putyin támogatja Aszadot.

„Bojkottáljuk a bojkottálókat, és mondjuk meg Lorde-nak és a többi bigottnak, hogy a zsidógyûlöletnek nincs helye a XXI. században.”

Shmuley Boteach külön Új-Zélandot is támadja Izrael-ellenesség miatt, többek között felhozza, hogy megszavazták az ENSZ-határozatot (127 másik országgal együtt), ami arra szólította fel Amerikát, vonja vissza Jeruzsálem fõvárosként való elismerését.

Az erõsen jobboldali Boteach a Breitbarton is írt egy cikket errõl, amiben többek között azt írta, a fiatalság nem mentség az antiszemitizmusra. Lorde támogatói szerint viszont ennek semmi köze az antiszemitizmushoz, az énekesnõ az emberi jogok ügyében állt ki. Az Új-Zélandi Zsidó Tanács pedig közölte, ugyan csalódottak Lorde döntése miatt, de ez a hirdetés kontraproduktív, és csak olaj a tûzre.https://444.hu/20...tdiscovery

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.42 másodperc
3,410,519 egyedi látogató