Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Feketemunkás a Fidesz kereskedelempolitikusának cégében

BelföldHa nem írtam már a "kamaráról és vezetõseggérõl" vagy ...sokszor, de ilyen piti ügyet ráverni a szabadkõmûves betelepített zsidajaira, azért az már sokk! Ja, tudjátok, hogy egy gyógyszerész éves kamarai díja 70 ezer? és tudjátok a kamara mit tesz? Intézi az államosítást, oszt coki. Megy közben a rongyrázás, a látszat...de közben az egész szét van rohadva, mint a többi is, csak hát itt is olyan a populáció, mint bárhol máshol. Rém kínos dolog történt az Orbán-kormány egyik, ha nem a fõ kiskereskedelmi politikusával. A Szatmáry Kristóf és közeli rokonai (anyja és testvére) tulajdonában álló cégnél feketemunkást talált az adóhivatal.

A Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. december közepén került fel a be nem jelentett alkalmazottat foglalkoztatók listájára, amelyet az adóhatóság honlapján bárki megtekinthet (a szöveg végén található linkre kattintva elõjön egy Excel-táblázatban a lista, a 3401. sorban Szatmáryék cége).

A családi vállalkozás zöldség-gyümölcs kereskedelemmel foglalkozik, Budapesten hat telephelyen árulnak, köztük két metróállomásnál, a Stadionoknál és Kõbánya-Kispesten. Az elõbbi üzletet látogatták meg próbavásárló adóellenõrök vagy munkaellenõrök nyáron, és lebukott az egyik alkalmazott.

Ezt Szatmáry Kristóftól tudjuk (a levelét teljes terjedelemben közöljük a cikk végén). Szatmáry igyekezett elbagatellizálni a dolgot, szerinte merõ figyelmetlenség történt, és a könyvelõjük a hibás, mert elfelejtette idõben bejelenteni az ellenõrzés elõtt pár nappal felvett új munkatársat. (Amúgy 14 embert foglalkoztatnak a 6 boltot mûködtetõ cégben.) A könyvelõ az informatikai rendszerükben fellépõ problémával indokolta problémát a 24.hu-nak, és hozzátette, hogy „megbízónk irányába a sajnálatos hibát és felelõsségünket az ügyben elismertük”.

Könnyen lehet, hogy valóban így volt, mindenesetre bárkivel beszélünk, aki ismeri a hasonló ellenõrzéseket, azt mondta: az esetek legnagyobb részében azzal próbál védekezni a lebukott cég, hogy pár napja állt be dolgozni az új alkalmazott, és elfelejtették õt lejelenteni. Mint amikor egy bliccelõ azt mondja az ellenõrnek, hogy otthon felejtette a bérletét, de megvan, csak nem ebben a kabátjában, hanem a másikban.

Szatmáry szerint kifizették a bírságot, de azt nem árulta el, mekkora összeg volt. A törvény legfeljebb egymillió forinttal engedi büntetni megbukott alkalmazottanként az ügyeskedõ céget, és az üzletet az adóhatóság akár 12 nyitva tartási napra be is zárathatja.
Nagy a befolyásuk a kereskedelempolitikára

Akárhogy is történt, kellemetlen felkerülni a feketemunkásokat alkalmazók szégyenlistájára, különösen, ha kormányzati ember cégérõl van szó. Ráadásul

Szatmáry Kristóf a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelõs miniszteri biztos 2014 óta, a Lázár János vezette Miniszterelnökségen dolgozik.
Elõtte, a 2010-2014-es kormányzati ciklusban a Nemzetgazdasági Minisztériumban belgazdaságért, illetve gazdaságszabályozásért felelõs államtitkár volt.
Éveken át õ volt az elnöke a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarának (BKIK), amíg 2016 tavaszán, botrányok közepette le nem váltották.
A Fidesz országgyûlési képviselõje 2006 óta.

Szatmáry Kristóf anyja, Szatmáry-Jähl Angéla, aki nemcsak résztulajdonosa a megbukott cégnek, hanem fiával szemben neki érdemi ráhatása is van az ügymenetre, cégjegyzésre jogosult ügyvezetõ a cégben, szintén fontos pozíciókat mondhatott magáénak.
Budapest, 2014. január 29. Németh Szilárd, a fõvárosi önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának tagja, országgyûlési képviselõ, Csepel polgármestere, a Fidesz rezsicsökkentésért felelõs munkacsoportjának vezetõje és frakciótársa, Szatmáryné Jähl Angéla a Fõvárosi Közgyûlés ülése elõtt a Városháza dísztermében 2014.január 29-én. MTI Fotó: Máthé Zoltán
Németh Szilárd, a fõvárosi önkormányzat Fidesz-KDNP frakciójának tagja, országgyûlési képviselõ és Szatmáryné Jähl Angéla
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Ugyancsak tagja volt a BKIK elnökségének. Olyannyira uralta a Szatmáry család a szervezetet, hogy Orbán Viktor egyik bizalmasa, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Parragh László az ott kialakult viszonyokról azt nyilatkozta, hogy a BKIK családi biznisszé alakult Szatmáry és édesanyja vezetése alatt.
Szatmáry-Jähl Angéla az egyik nagy támogatója volt a CBA által is üdvözölt vasárnapi boltzárnak. A boltzáras törvény életbe lépésének évében, 2014-ben alakult és több CBA-prominenst is felvonultató Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség elnökeként szólalt fel sokszor a törvény mellett.
A Fõvárosi Közgyûlés fideszes tagja volt.
Most is a Budapesti Nagybani Piac Zrt. felügyelõbizottságának elnöke.

Szatmáry Kristóf szintén cégtárs és ügyvezetõ testvére, Szatmáry Aranka trafiktulajdonos is. A BKIK családibiznisz-jellegét mutatja, hogy elnökként Szatmáry Kristóf díjat alapított, amit mások mellett anyjának és testvérének is átadott.
Lemondanak?

Noha a miniszteri biztos közvetlen választ nem adott azon kérdésünkre, hogy a feketemunkást alkalmazók szégyenfalára felkerült cége miatt nem érzi-e vállalhatatlannak a helyzetet, és lemond-e, levelében azt sugallja, esze ágában sincs ilyent tenni, mivel

a két évtizede törvényesen és szabályosan mûködõ cég napi mûködésére – mint ahogy az a nyilvánosan is elérhetõ cégadatokból kiderül – ráhatásom nincs.

Két cégtársa, akik tehát az ügymenetet befolyásolják, még válaszra sem méltatott minket, így azt sem tudtuk meg, hogy a miniszteri biztos anyja a kínos eset után megtartja-e a Budapesti Nagybani Piac felügyelõbizottságának elnöki posztját.

Nem véletlenül kerül fel valaki a feketefoglalkoztatók listájára, az azért van, mert nem tartotta be a szabályokat, a feketefoglalkoztatás pedig adócsalás is, ami mindannyiunktól elvesz – így kommentálta az esetet Vajda Zoltán, az Együtt politikusa, aki az országgyûlési választáson Szatmáry kihívójaként indul a XVI. kerületben. Ráadásul szerinte Szatmáry Kristóf nem egyszerûen közszereplõ,

olyan szerepet töltött be a magyar gazdaságirányításban, amelyben a példamutatás, a feddhetetlenség a minimum elvárás, a mostani olyan súlyú ügy, ami után Szatmárynak haladéktalanul le kell mondania közéleti pozícióiról. A be nem jelentett foglalkoztatással a munkavállalót is átveri. A munkavállalók mindig kiszolgáltatott helyzetben vannak a munkaadójukkal szemben, ezért különösen szégyenletesnek tartom, hogy valaki ezzel a helyzettel visszaélve spórol a munkavállalója egészségbiztosításán, vesz el a nyugdíjjogosultságából. És akkor még az államot, a szolidaritási rendszert ért kárról nem is beszéltünk.

Budapest, 2018. január 12. Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja szórólapot oszt a Megyei Jogú Városok Szövetsége (MJVSZ) konferenciáján a résztvevõknek Budapesten, a Bálna Rendezvényközpontban 2017. január 12-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vajda Zoltán, az Együtt elnökségi tagja
Fotó: MTI/Bruzák Noémi
Szatmáry Kristóf levele

„A Szatmáry Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. immár 21 éve bejegyzett vállalkozás, amelynek mûködtetésében ténylegesen nem veszek részt. A 24 százalékos részesedést édesapámtól örököltem évekkel ezelõtt, a tulajdonjogomtól érzelmi okok miatt nem váltam meg. A döntéshozatalban és a cég irányításában sem veszek részt; mint azt az interneten keresztül ingyen és nyilvánosan elérhetõ céginformációs adatok is bizonyítják: képviseletre sem vagyok jogosult. Vagyonnyilatkozataim alapján az is egyértelmû: a társaság gazdálkodásából jövedelmem nem származik.

Az Ön kérdéseivel kapcsolatban a Szatmáry Kft.-tõl azt a tájékoztatást kaptam, hogy 2017. június 25-én a vállalkozás Stadionok metróállomás kijáratánál mûködtetett standjánál munkaügyi ellenõrzés történt. Az egyébként 14 alkalmazottal mûködõ vállalkozás egyik, az ellenõrzést megelõzõ napokban munkába állt dolgozója esetében a vizsgálat szabálytalanságot tárt fel. Ennek oka adminisztrációs hiba, pontosabban figyelmetlenség volt, a társaság könyvelõje elfelejtette idõben bejelenteni az új alkalmazottat. A mulasztást és felelõsségét az ügyben a cég vezetése elismerte, a büntetést kifizette.”

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-01-17 18:59
'Magyar' kamarai zsidó-polip

Sokat nem akarok hozzáfûzni, de a "magyar" kamara ezek szerint akár lehetne telavivban is és nem csak politikai-zsidó-mutyi, hanem nemzetbiztonsági kérdés is annak felszámolása. Az alábbi levelet, amit megküldök, tekintsék feljelentésnek, bejelentésnek a szokásos "ismeretlen tetves" meghatározással! Alakul ez szépen! Mikor lehet már ezeket demokratikusan likvidálni? Szóljatok már, ha többet tudtok nálam, mert így magam vagyok kénytelen intézkedni! Ha hagyjátok, nem gond, bár kellene egy remek fegyverszállítmány hozzá, a többit már megoldom amikorra kell.

Posta Imre
http://magyarnemzetikormany.com/pi-klub/news.php


"Egy érdekes dolgot szeretnék leírni , azért nem fórumon közlöm, mert nemcsak nem publikus, de ha közölném lenne annyi elõnye, mint hátránya.

Most vannak Budapesten a kamarai választások- ezen a héten csütörtökön zárulnak le-, aminek, ugye tétje van, mert a kötelezõen bevezetett kamarai regisztrációból fõleg kamaránk részesedik kb 2-3 milliárd Ft-tal (plusz amit a kamara az államtól kap milliárdokat), tehát nem mindegy ki kerül milyen pozícióba, ezért is a BKIK elsõként rendezte le májusban, hogy nehogy valaki külsõs zsidó rászervezzen.
Minden más kamarában, ahol lényegesebben kisebb a tét, õsszel tartják a választásokat.
Parraghot leváltják, mivel nemcsak kikészült, de a a pálinkafõzdéje és a sorozatos hülyeségei miatt és alkoholizmusa nem való a képbe.
Én amit látok, amilyen harc megy a pozíciókért cégtröszt zsidó vezetõk között...A pénzeket nyaralásokra költik szakmai útként, ha külföldön vannak elisszák, elszivarozzák- A legjobb eset, ha szakmai útként egy kamarai zsidó tisztségviselõ legalább a saját vállalkozásit akarja felfuttatni, de a a legjobb esetben sem tesz vállalkozásokért.

Nagyon sok hanganyag és jegyzõkönyv létezik errõl, a kamaránál, melyek arról szólna, hogy beszedték az 5000 Ft-os regisztrációs díjat azonnal megbuktathatók ezek által.

Szatymáryné Jähl Angéla olyan, mint egy polip.
Itt szerepelnek a tisztségei (miközben õ a leggazdagabb fõvárosi képviselõ). Korábban szdsz-es volt, most fideszes. A férje MIÉP-es képvelõ volt.

A fia jelenleg államtitkár, Matolcsynál-

Angéla a nagy orrával hatalommániás, mindenki gyûlöli ott ahol van- a többi zsidó is, de angélát ez nem érdekli. Jelenlegi tisztségei:


Nagybani piac Zrt, Felügyelõ Bizottság elnöke
Bajcsy-Zsilinszky Kórház Felügyelõbizottságának elnöke
Vidám Park Zrt., Felügyelõ bizottsági tag
BKIK Tagcsoport. Kollégiumi Elnök.

MKIK alelnök

BKIK elnökségi tag, MKIK küldött, V. osztály elnök/ Kereskedelmi tagozat elnök
Budapest Fõvárosi Önkormányzati /leggazdagabb/ képviselõ
A XVI. kerületi Közbiztonsági Alapítvány elnöke
Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottság, bizottsági tag
A Munkaadók és Vállalkozók Pártjának budapesti elnöke
Közbeszerzési Bizottság, bizottsági tag
PMKIK Elnökségi tag, Országos küldött, Szakmai tagozati alelnök, Területfejlesztési Bizottság tagja
és a Budapest Gazdasági Fõiskolánál is valami tisztséget tölt be...

Megházasodik most egy kigyúrt nála magasabb pincsikutyához megy feleségül, igazi szerelemházasság lesz, miközben Angéla a hazai cukor is olaj piacot próbálja a kezében tartani jó zsidóként. Ezt a tevékenységét akkor kezdte, mikor még nem is volt szó a cukor és olaj árának emelkedésérõl.

Szatmáriné Jähl Angéláról tudni kell, hogy egy õsi zsidó kereskedõ családba tartozik és a kurválkodást sem vetette meg az elõrejutásért."

feladó: bubó doki doki.bubo@gmail.com
címzett: Police in Hungary ;
brfk@budapest.police.hu;
Nemzetbiztonsági Hivatal ;
Nemzetbiztonsági Szakszolgálat ;
Központi Nyomozó Fõügyészség ;
bar.fou@mku.hu;
baz.fou@mku.hu;
bek.fou@mku.hu;
cso.fou@mku.hu;
fej.fou@mku.hu;
fov.fou@mku.hu;
gms.fou@mku.hu;
hab.fou@mku.hu;
hev.fou@mku.hu;
MKLU WebSite info ;
jns.fou@mku.hu;
katonai fõügyész ;
kom.fou@mku.hu;
nog.fou@mku.hu;
okri@okri.hu;
pes.fou@mku.hu;
som.fou@mku.hu;
Katonai Biztonsági Hivatal ;
bac.fou@mku.hu;
Katonai Felderítõ Hivatal ;
sza.fou@mku.hu;
tol.fou@mku.hu;
vas.gou@mku.hu;
ves.fou@mku.hu;
zal.fou@mku.hu;
Kovács Tamás ;
Irán Nagykövetsége ;
Izrael Nagykövetsége ;
Angol Nagykövetség ;
TV2 Közönség ;
mazsihisz@szeretetkh.datanet.hu;
mti@mti.hu;
Amerikai Nemzetbiztonsági Hivatal ;
Orbán Viktor ;
ruskons@euroweb.hu;
szente.krisztian@mtva.hu
dátum: 2012. május 30. 14:41
tárgy: "Magyar" kamarai zsidó-polip
küldõ: gmail.com
-> postaimre - 2012. május 30. 14:45 · 2 hozzászólás · 2505 megnyitás ·Nyomtatás
http://magyarnemz...admore=401
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-01-18 13:09
- fekete munkást - naés ?!
mongyuk ha Soros megtuggya ,hogy egy feketét Magyarországon már munkásként dolgoztatnak is , rögtön küld egy repülõt értük a szántóföldre - egy 1300 férõhelyest , ami elviszi õket egy rendes országba. (titokban)
Itt a fegyõrök nem tudnak vigyázni az emigránsok békéjére !
A másik zsidó meg homlokzatfestéssel van elfoglalva !
4 #3 Posta Imre
- 2018-01-29 06:05
Feketemunkás után: a nyugtaadás is elmarad a fideszes kereskedelempolitikus családi cégénél

Két hete azt állította a kereskedelempolitikáért felelõs miniszteri biztos, hogy cége törvényesen és szabályosan mûködik. Ezt azonban vásárlók beszámolói és a mi tapasztalataink is cáfolják. Ott jártunkkor többször nem adtak nyugtát a családi cég zöldséges üzletében, ez pedig bevételeltitkolásra ad lehetõséget, amivel az adó egy részét is elkerülhetik. Szatmáry Kristóf nyomatékosan felszólított minket az ügyvédjén keresztül, hogy ne írjunk az ügyrõl.
https://24.hu/fn/...i-cegenel/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,401,431 egyedi látogató