Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szaúd-Arábia és szövetségesei mindent megtesznek a szíriai válság eszkalálódásáért

KülföldRijád egy Irán és Oroszország elleni ENSZ határozatért kardoskodik
Szaúd-Arábia beterjesztett egy határozati javaslatot az ENSZ közgyûlés emberi jogi bizottsága elé Irán és Oroszország ellen, a szíriai harcokban való részvételük miatt.lPress TV fájl fotó az ENSZ közgyûlés harmadik bizottságának ülésérõl a svájci GenfbenA nem kötelezõ érvényû határozat tervezetét Szaúd-Arábia készítette el Katarral együtt és néhány másik arab ország, valamint az Egyesült Államok, Nagy-Britannia, Franciaország és más nyugati hatalmak támogatásával. A keddi ülésnapon úgy mutatták be az ENSZ közgyûlése harmadik bizottsága elõtt, mint amely elsõsorban az emberi jogokra fókuszál.lA határozati javaslat, amelyet már a jövõ héten szavazásra bocsátanak, elítéli Oroszország és Irán tevékenységét Szíriában, felszólítva õket, hogy haladéktalanul vessenek véget a támadásoknak, amit a szíriai mérsékelt ellenzék ellen folytatott támadásokként jellemez. Azt állítja, hogy az ilyen támadások a Daesh és más terrorista csoportok, köztük Al-Nuszra Front javát szolgálják.lA szíriai válság kezdete, azaz 2011 márciusa óta nyújt katonai tanácsadást Irán a szíriai kormány részére a terrorista csoportok ellen folytatott küzdelem részeként. Azóta iráni tisztviselõk újra és újra kifejtették, hogy Teherán csak tanácsadó szerepet tölt be az arab országban, ahol nincsenek harcoló szárazföldi csapataik.lA határozat arra is kitér, hogy Oroszország, amely a fegyveresek, köztük a Daesh terrorista csoport pozícióit bombázza Szíriában szeptember 30-a óta, a damaszkuszi kormány felkérésére teszi mindezt.lSzíriai katonák Aleppó citadellájánál 2015. november 9-én, néhány nappal azután, a hadsereg megsemmisített egy a fegyveresek által használt alagutat a monumentális 13. századi erõdítmény közelében - © AFPA bizottság ülésén egy szíriai delegált felolvasott egy nyilatkozatot, ami bírálja a határozatot, mondván Szaúd-Arábiának és Katarnak nincs joga kioktatni bárkit is az emberi jogokról. Egy iráni delegált felszólalásakor szintén hasonló megjegyzéseket tett, mint szíriai kollégája.lSzaúd-Arábia és egyes régiós országok, köztük Katar és Törökország, valamint a nyugati szövetségeseik támogatást nyújtanak a Szíriában a 2011 óta hatalmas pusztítást okozó fegyveresek részére. Ennek következtében a konfliktus több mint 250.000 ember életét követelte eddig.lA szíriai hadsereg terroristák elleni küzdelme újabb fordulatot vett, miután Oroszország megkezdte légicsapásait a takfiri terroristák ellen az arab országban.lA szíriai csapatok és az általuk támogatott önkéntes csapatok, valamint a Hezbollah erõi küzdenek együtt a militánsok ellen az ország különbözõ részein, amely során fokozatosan hódítják vissza az elfoglalt területeket.lPersianews.vcp.ir
Link

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2015-11-11 23:58
netan önmaguk ellen nem akarnak feljelentést tenni----jemeni bombázásokért
128 #2 bogyo
- 2015-11-12 06:00
és ehhez az oroszok segítségként 1000db-ot ad csak ebbõl a vasból szaúdnak jó pénzért.
BMP-3
rayti.ru/uploads/addon_articles/20153009014502605.jpg
De mint tudjuk az üzletben nincs haver és ellenség.
98 #3 n3h3
- 2015-11-12 08:15
csak gratulálni lehet az idiótáknak....pénzért mindent....egy kutya mind!!s_grat
166 #4 guipapa
- 2015-11-12 21:46
Izrael a sajtó szerint légicsapást hajthatott végre a damaszkuszi repülõtérnél

Shiri Zsuzsa, az MTI tudósítója jelenti:
Jeruzsálem, 2015. november 11., szerda (MTI) - Szíriai ellenzéki források szerint Izrael légicsapást hajtott végre Szíriában, a damaszkuszi repülõtérnél szerdán - közölte a tízes izraeli kereskedelmi tévécsatorna esti híradója.

Sem szíriai, sem izraeli hivatalos források nem erõsítették meg a hírt.
Az értesülés szerint a damaszkuszi repülõtéren a támadás következtében leállt az áramszolgáltatás, valamint a repülõgépek fogadása és indítása.
A tévé szerint a légitámadást szokatlan módon este hatkor hajtották végre, noha az eddigi mintegy tíz hasonló esetben hajnalban szálltak fel az izraeli vadászbombázók.
Izrael a szíriai polgárháború kitörése óta - külföldi beszámolók szerint - fõleg olyankor hajtott végre légicsapásokat, ha Szíriában nagyobb fegyverszállítmányt próbáltak eljuttatni az Iránnal szövetséges libanoni síita milíciához, a Hezbollahhoz.
Az izraeli tévé szerint szerdán Libanon fölött is izraeli gépeket észleltek nagy magasságban; ezek valószínûleg azt ellenõrizték, hogy a légierõ bevetése ellenére eljutottak-e a fegyverek ottani célpontjukhoz.

hsz \ kvb

MTI 2015. november 11., szerda 20:17

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.49 másodperc
4,461,915 egyedi látogató