Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Óriási razziába kezd a rendõrség - itt van, mit ellenõrizhetnek

BelföldAjvé-córesz! Több hónapon át rengeteg lesz a rendõr az utakon és az utcákon.
Ahogy azt tegnap megírtuk, az országos rendõrfõkapitány fokozott ellenõrzést rendelt el az ország egész területén február elsejétõl június 30-ig. A police.hu-n megjelent roppant szûkszavú közlemény kapcsán megkerestük az ORFK sajtóosztályát kérdéseinkkel.

Az intézkedést a rendõrségrõl szóló 1994. évi XXXIV. törvény 30. §-ra hivatkozva vezették be, és Magyarország teljes területére vonatkozik.

Mit tehetnek meg a rendõrök?

A rendõr a nyilvános helyen vagy a közterület kijelölt részén az oda belépõket vagy az ott tartózkodókat igazoltathatja, ruházatot, jármûvet, épületet, építményt, helyszínt, csomagot átvizsgálhat, a közbiztonságra veszélyt jelentõ eszközöket, anyagokat lefoglalhatja.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-02-02 20:34
Néhány gondolat, ami a rendõriskolák tananyagában valószínûleg nem, vagy nem így szerepel.

Mivel ti, akik fegyveres testületek állományába tartoztok, szolgálatteljesítésetek során olyan - akár az élet kioltását eredményezõ – jogosítványokkal is rendelkeztek, amelyek meghaladják a közhatalom többi birtokosának jogkörét, és mivel az intézkedések foganatosítása során jellemzõen pillanatok alatt kell döntést hoznotok, fontos, hogy a reátok ruházott hatalommal készségszinten, annak eredeti rendeltetése szerint tudjatok bánni.

Ennek érdekében néhány - látszólag magától értetõdõ, ám pont ezért sokszor nem kellõen átgondolt - dolgot szeretnék rövid, folytatásos szemelvényekben, a mindennapostól eltérõ összefüggésekben bemutatni nektek, annak reményében, hogy mielõtt parancsra megint kezet emeltek nemzetetekre, talán átsuhannak gondolataitok között az itt olvasottak.

A civil többség szeretne bizalommal fordulni hozzátok, mert hinni akarják: közéjük tartoztok. Hiszen szüleitek együtt dolgoztak, együtt jártatok iskolába és gyermekeitek ugyanabba a jövõbe nõnek bele, amit most együtt hagytok rájuk. Ismernek titeket, tudják, kik vagytok, hol laktok. Nekik nem csak egy szám vagytok a sisakotokon.

Számítanak rátok.

De érdemtelenné is válhattok az elõlegezett bizalomra. Azt is rendezni fogják valahogyan. Ne feledd:
Ismernek titeket, tudják kik vagytok, hol laktok. Nekik nem csak egy szám vagytok a sisakotokon.

Számíthattok rájuk.

Tudom, hogy roppant nehéz dolgotok van, de lassan döntenetek kell. Döntsetek jól.

Minden jót kívánok Nektek.

Dr. Szakál Antal

http://ch-serverh...dmore=1097

· postaimre - 2010 12 21 ¦ 16:44:30 · 21 hozzászólás · 271924 megnyitás · Nyomtatás
809 #2 megmondhatom-e
- 2018-02-03 12:49
-a szavazás elõtt , alatt , után :
All you killers -put Your lights on!
-Santana- Hey now!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
3,410,702 egyedi látogató