Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyogyókapitány jelenti

GondolatokEgyszer régen, nagyon régen, kerek erdõ közepében élt egy királyfika. Aztán meg meghalt, de a tanulságot levonta, pediglen: az erdõ halálos! Kerüljétek el a kerekeket, szögletest és sarkosat és csak egyenest éljetek, míg meg nem hallgatnak! Van más tanulság is, de azt képben had foglalom össze.

Talán emlékeztek még rá, hogy legutóbb Oszlóban dolgoztam, de a munka ott kitelt. Lica pár napja jelezte, hogy annyira leállt a cég, hogy életében elõször tán munkanélküli kell legyen. Persze a kérdés összetett és ennek semmi köze a "francia önmerénylethez" és az EU kapuinak zárásához és Oroszországhoz való igazodásához, mert ugye nem mese, hanem tény.

Ami engem illet és ami érint, adódott, hogy az asszony gerincsérves nyári fiaskója és mostani rehabilitációját segítendõ ajánlottam, hogy beállok mellé segédnek. Ismer. Tudja mire vagyok képes és képtelen. Örömmel fogadott és biza tanulom a gyógyszertári assziszi - szenteskedést, járok oskolába és ...szóval 4 diploma után lesz (lehet) egy OKJ-s képesítésem is. Jó móka, bár kicsit tisztább munka, mint amihez mostanában szoktam, de általános vegyészként és vegyész üzemmérnökként a helyzet ismerõs, a labor nem idegen, a munka meg nem büdös, az asszony kedvében járni meg külön megtiszteltetés.

De ha már mesés volt a kezdet, had anekdotázzam el az okozatláncot. Annak idején, mikor sógornõm még csak számíthatott rá, hogy sógornõm lesz, Verával közölte meglátásait velem kapcsolatban. Katonatiszt voltam és nem csináltam titkot belõle, hogy édesapám sokszor és sokkal többet fogyaszt alkoholt, mint kellenék, vagy egészséges lenne, s bár magam a mai napig tartózkodom a delíriumtól, ez akkoriban feleségem családjának rosszallását és lényegében Vera "kitagadását" jeltette. Nem vicc, bár mostani állapotunkban igen annak látszik. Eljegyzésünkre sem voltak hajlandók jelenni, de mindegy is, mert ami volt elmúlt. Biztos? Nos, sógornõm megjegyezte, hogy nekem szükségem van arra, hogy Veronikán felkapaszkodva jussak be az "elitbe". Akkor õ mg csak tanult az egyetemen. Nos, épp a napokban emlékeztünk meg mosolyogva errõl a "jóslatról", hogy lám, milyen igaza is volt és én terep kettõben kapaszkodom a "felsõ tízezerbe", ahová "hála a nukiknak" Verám sem tartozik a szó használt értelmében, a nemhasználatosban meg lassan már a "felsõ száz" is zsemlemorzsának tûnik.

Ne találgassatok! Ma kúpot öntöttem zabszem helyett és pont jól jöhet azoknak, akiknek kell! Van rézhüvelyes is, de mivel hamarosan "katonának" kell lennem, így nem zavar, hogy addig, átmenetileg ezt az átmeneti életet élem.

Apropó! A patikák visszaállamosítása ma már nem kérdés. 2017-ben esedékes lesz, tehát még egy év kifutás van, aztán minden teljességgel bizonyosan bizonytalan. Szívem szerint paraszt lennék, aki egyébként is vagyok, mert annak születtem, csak a nagyzási hóbortom elég-edetlen a karimájával. Tehát a sorrend: gyogyó-bogyó, háború majd a föld. Minden körbe ér, még a kerek erdõ is.

Hozzászólások

82 #1 Satori
- 2015-11-16 15:05
Imre!

Tudod, hogy mi a velemenyem az orvosi receptre kaphato mergek-rol.

Ha nem tudnam azt, hogy ebbol el a csalad, akkor csunyakat irogatnek!

Remelem-akarom azt, hogy minel elobb paraszt legyel!

A legjobbakat kivanom neked kedves testverem!

Az ero es az egeszseg legyen veled es a csaladod-dal!

Igylegyen!

;)

Ui.:

Amugy jobban all neked a feher ruha, mit a terep-szinu.
2 #2 gerry
- 2015-11-16 15:33
"Tudod, hogy mi a velemenyem az orvosi receptre kaphato mergek-rol." - a vélemény egy dolog, a gyógyszereket azért ne írd le teljesen...
Az, hogy méreg - egy dolog, az, hogy visszaélnek vele szintén egy dolog, de az, hogy szükség van rá sokszor már egy másik dolog.
Gondolj vissza erre, ha fáj a fogad, vagy, ha a gyerekednek elfertõzõdik egy sebe, stb...
- ha gyors vagy, akkor szedhetsz ugyan gyógyfüvet amit beadsz annak akinek baja van, de ezt egy kuzruzsló is megteheti!

A lónak két oldala van, ha gyorsan lököd fel magad könnyen lehuppanhatsz a másik oldalán :)

persze egy jó (fog)orvos érzéstelenítés nélkül is képes dolgozni!s_hihi

filmekletoltese.ucoz.hu/Borito54/A_fogorvos_2_1998.jpg


Imre - csak egy ötlet! A kúpot bele dugod a fegyverbe, majd kilövöd egy fenékbe és már csak a rongyot kell álhuzigálni a csövön, már tiszta is fényes is. Hogy ne szoruljon meg, egy kis vazelinnel kell bekenni a felületét. Persze a goj-kúp és a csavartpajeszúaknak szánt kúp alapanyaga lehet más és más... ez utóbbiaknak esetleg a gyomorrontásos verziót javasolnám, mert az hánytat (ez esetben a vazelin helyett disznózsir is megteszi!).

Vannak még további ötleteim de dolgoznom kell: életre kell keltenem egy ASUS PC-t amelyik a Windows 10 upgrade-et követön, belehalt az operációba... fel kell élesztenem, ráadásul úgy, hogy ne tünjenek el az adatok, mert a tulaj utoljára 2013 áprilisban mentette el az adatait... Hip-hip hurrá... szeretem a Mikrofost, mert munkát ad és túlélem a nehéz idõket...
82 #3 Satori
- 2015-11-16 15:36
Szamomra leirt dolgok a mergek!

Amikor halalos beteg voltam ( az orvos szerint ), az oros alltal felirt gyogyszerektol meg rosszabbul lettem!

Aztan jott anyam a gyogynoveny-eivel es meggyogyitott veluk!

Akinek ugyan az volt a baja mint nekem ( hepatitis "C" ), es vegigcsinalta az 1 eves, orvos alltal meghatarozott kurat, az mind meghalt!

Mind egyutt DROG-ozott velem.

Sajnaltam oket, hogy nem tanulak a sajat allapotukbol es vegigcsinaljak a kurat!

Errol ennyit, de hajlando vagyok ez ugyben, eszmecseret folytatni!

Ui.:

Amikor boncmesteri tanfolyamra jartam, akkor elszolta magat az egyik orvos-kicsuszott a szajan az, hogy a gyogyszerek azok mergek!
2 #4 gerry
- 2015-11-16 15:48
Satori - nem folytatok eszmecsereberét, neked is igazad van meg nekem fõleg!:D
Akiket boncoltál, már nem nyilatkoztak, ugye?

Õt nem ismered véletlenül - privát idejében bevezethetne (persze csak elméletileg) a szakmád rejtelmeibe!

stat.24.hu/app/uploads/2015/07/boncmester960x640.jpg
82 #5 Satori
- 2015-11-16 16:01
Szakmai titok, amiert most fejbe fonak loni engemet:

Altalaban soha-sem az miatt halnak meg a betegek, ami miatt felveszik oket a kulonfele osztalyokra!

Felre kezelik oket.

Aztan megy az egyezkedes, jo penzert termeszetesen, az osztalyvezeto foorvos es a boncmester kozott, hogy mi keruljon be, halal okakent a jegyzokonyvbe!

Egy tisztaszivu, az elso ilyen felismerese-tapasztalata utan, mar nem akar a szakmaban dolgozni!

Azert mert, nincs ertelme es hazudnod kell a hozzatartozoknak!
82 #6 Satori
- 2015-11-16 16:37
A kepen szerplo holgyet nem ismerem, de szivesen megvizsgalnam azt, hogy minden a helyen van-e nala!

;)
4 #7 Posta Imre
- 2015-11-16 16:39
Satori, már paraszt vagyok rég, annak születtem és nem vágyom a "felsõbb" kasztba.

Olyan fölösleges a gyógyszereken nyekeregni! Akit megnyugtat, annak mondom, hogy a statisztikák szerint a kiváltottak 40%-át nem hamizza meg a "beteg". lebeszélni se lehet õket, fõleg az idõseket, mert az orvosban bíznak és a közgyógyra majdnem ingyen kapják, illetve ingyen.

Nem akarom jobban reklámozni magam és magyarázni a "nagy arkánumot", de a szürke mágusból most alakultam át fehér mágussá. Én vagyok a gyógyszer, ahogy ti is magotoknak. Nekem meg Veronika!

Gerry az "orvoslás" alapszabálya a "nihil nocere", vagyis "Ne árts!". Ebbe belefér sok minden. A hatóanyag mindenképpen hat, még vizuálisan, placebóban is, esetleg homeopatikásan. s_grat

Már egy bõ hete egy kiadós ásás után a jobb alkaromban olyan ínhüvelygyuszit kaptam, hogy a rákenyt lóbalzsam se ér lócitronyt sem, de jelzi legalább, hogy öregszem. Kard a hüvelyben, de ha kificcen, akkor lesz itt még akármi is. s_reggel

A fehér a fehérterror "színe"! Már csak lú kell, meg fehérterroristák és lesz itt megtorolovaglás!


Budapest sem úszta meg a fehérterrort '19-ben


A Siófokon Horthy Miklós a Nemzeti Hadsereg formájában már Magyarország legjelentõsebb fegyveres alakulata felett parancsolt 1919 õszén. Politikusként elérte, hogy a tanácsköztársaságot megbuktató román csapatok befejezzék nyugati irányú elõrenyomulásukat, amivel a késõbbi kormányzó ezzel gyakorlatilag a kormányok fölé emelkedett. A Fridrich-kabinet meg is hívta Budapestre, részt vett az antant-misszióval folytatott tárgyalásokon.

Ekkor már széltében-hosszában terjedtek a hírek a fehérterrorról, ám Horthy ígéretet tett a rend fenntartására, és megnyugtatta a budapesti zsidóság képviselõit is. Tény, hogy a mai napig egyetlen közvetlen bizonyíték sem került elõ, amely szerint Horthy adott volna parancsot a különítményesek rémtetteire. A tárgyalások eredményeként pedig a visszahúzódó románok nyomában

Horthy Miklós a Nemzeti Hadsereg élén 1919. november 16-án bevonult Budapestre.
Tetemre hívás

Horthy korán reggel érkezett vonattal a Kelenföldi pályaudvarra, majd hatalmas pompával, a Bartók Béla úton keresztül, fehér lovon vonult a Szent Gellért térre. Itt mondta el híres beszédét a 'bûnös fõvárosnak'.

"Mondhatom, nem vagyok abban a lelkiállapotban, hogy e percben megszokott frázisokat használjak, igazságérzetem azt parancsolja, hogy minden kertelés nélkül azt mondjam, amit e percben érzek"; kezdte beszédét Horthy. " gyûlöltük és átkoztuk Budapestet, mert nem azokat láttuk benne, akik szenvedtek, akik mártírok lettek, hanem az országnak itt összefolyt piszkát."

Tetemre hívom itt a Duna partján a magyar fõvárost: ez a város megtagadta ezeréves múltját, ez a város sárba tiporta koronáját, nemzeti színeit és vörös rongyokba öltözött. Ez a város börtönre vetette, kiüldözte a hazából annak legjobbjait és egy év alatt elprédálta összes javainkat. … Katonáim, miután földjeikrõl betakarították Isten áldását, fegyvert vettek a kezükbe, hogy rendet teremtsenek itt e hazában. Ezek a kezek nyitva állanak testvéri kézszorításra, de büntetni is tudnak, ha kell.


“Meg vagyok gyõzõdve róla, azaz úgy remélem, hogy erre nem fog sor kerülni, hanem ellenkezõleg, akik bûnösöknek érzik magukat, megtérnek, és hatványozott erõvel segítenek a nemzeti reményekben tündöklõ Budapest felépítésében. A mártírokat, az itt sokat szenvedett véreinket meleg szeretettel öleljük szívünkhöz.”

Fehérterror

Megbocsátást hirdetett hát, és sokak félelmei ellenére a bevonulás sem antiszemita pogromokba, sem politikai hajtóvadászatba nem torkollott. Augusztustól azonban a konszolidáció folyamatának megindulásáig a fehérterrorista különítmények garázdálkodtak országszerte. Maga a fehér szín az ellenforradalmi erõket jelenti, értelmet a francia forradalom idején nyert, amikor a radikálisok vörös zászlójával szemben az “ellenforradalmi” Bourbonok fehér színe állt.

A kegyetlenkedéseket, gyilkosságokat különítményesek követték el, a leghíresebbek vezetõi Prónay Pál, Héjjas István és Ostenburg-Moravek Gyula volt. Célpontjaik a kommunista diktatúra vezetõi, verõlegényei, szimpatizánsai voltak, de az erõszak nem kímélte a baloldali értelmiséget sem, és az akciók szinte minden esetben antiszemita felhangot kaptak.

Zsidó és kommunista ebben az idõben szinte egymás szinonimái voltak.

Megtorlás volt ez a vörösterror és a kommunista diktatúra miatt, amelynek sokszor találomra összeválogatott, ártatlan emberek estek áldozatul. Önbíráskodás, megfélemlítés: a különítményesek embereket igazoltattak, fosztottak ki és vertek össze, hergelték a lakosságot. A különítmények gyakorlatilag szabadon dühöngtek Budapesten és vidéken is.

A háború utáni kommunista propaganda évtizedekig sujkolta, hogy 1919 augusztusától 1921 decemberéig ötezer embert gyilkoltak meg a “horthyfasiszták”. Ezzel szemben a terror halálos áldozatait ma 300-500 fõre teszik, de csakis ezrekben mérhetõ a kirabolt, megalázott, félholtra vert emberek száma.

Végül 1920 végén a kormányzat már fegyveres erõvel kezdtek bele a különítmények felszámolásába, ám az indulatokat sokkal hosszabb ideig tartott lecsillapítani. A kormányzó pedig amnesztiát hirdetett a fehérterror bûnözõi számára…
http://24.hu/tudo...rt-19-ben/
31 #8 orokkezdo51
- 2015-11-16 16:41
Az alábbi példatörténet is a betegségügy csodájáról szól. Én nem felejthetem, hogy negyven éve( a cukorbetegségem kezdete), alulról szagulnám az ibolyát, ha nem lettek volna tisztességes egészségügyesek is.
Dr.Horváth professzor kálváriája, avagy tudják, merik, teszik - Dr.Egely György, Jakab István
https://www.youtu...VBN5l_IyiE
https://www.youtu...Zr6ZNtXHow Nem fogom be pörös számat - Dr.Horváth István; Jakab István
Imrét ismerve, ö se fogja be pörös száját, csak Vera tudja majd befogatni vele.
172 #9 pozor124
- 2015-11-16 16:50
Rabbipecsétes kóser gyógyszer!s_grat Egyenesen Posta Imrétõl!:D Nehogy elrontsd a hozzávalókat, ha látod kinek szól a recept!s_hihi
4 #10 Posta Imre
- 2015-11-16 18:15
Pozor látom teccik! Nos, a gyógyszerész kavar az asszisztens szétmér, dozíroz, csomagol, elõkészít....én csak egy csicska vagyok, ne aggódj. Eddig is az voltam.
172 #11 pozor124
- 2015-11-16 18:25
Képzeld rá akartam keresni egy félórája egy El Risitas videóra a googlén, és azt írja ki azóta mindenre amire rákeresnék, hogy "Rendszerünk szokatlan adatforgalmat észlelt az ön hálozatáról, kérjük azonosítsa magát az alábbi szöveg begépelésével." Ez mi? Hiába törlöm az elõzményeket, a google nem akar keresni. -Én meg nem akarom begépelni a szöveget!
82 #12 Satori
- 2015-11-16 18:28
Kedves Pozor!

Gerry, talan tud segiteni neked ez ugyben, o a szakember e teruleten!

Nekem bejott a segitsege.

A halam azota is uldozi ot erte! ;)

A legjobbakat neked es a gepednek!

Igy-ugy-legyen!

;)
116 #13 livia
- 2015-11-16 19:11
Imre! Én is visszavágyom egy parasztvilágba, nézem is a tanyákat szüntelen, de hiába, egyrészt elmúlt az ifjúság, másrészt még ideköt a múlt, a jelen, meg a jövõ. Hiába, már a szüleim eldöntötték. Azért egy hangyányi gazdálkodást itt a környezetem ellenére is folytatok. No, azért senki se bánja, csak itt épp eltátottam a szám, mikor egy újsütetû közeli szomszéd a leveleket turbózva egy lombszívóval varázsolta a zacskóba.Eszembe se jutna ilyen marhaság. A leveleket , fõleg a diót már mi is feladjuk, de a többi be lesz ásva.Ma lomtalanítás volt, és érdekes a leveleket is felpakolták. Ha tudom, akkor nem fizetett zsákba rakjuk.Azt holnap vitték volna. Mellesleg nem vagyok a technika ellen se. Érdekel, de nem értem a mai embert, már semmit se akar csinálni? Csak várja föntrõl a mannát.
4 #14 Posta Imre
- 2015-11-16 19:33
Livia, a diólevélen kívül minden megy a kertbe vissza. Ma is vagy 10 tajiga ment oda. Az egyik nyírem ki kellett vágni, mert nagyon közel "ment" a házhoz. A fene gondolta akkoriban, hogy ekkora lesz ilyen gyorsan. Még egy fûzt is ki kell vegyek és a többi és a többi. A kertben soha nincs megállás, de ha lenne állatfarm, röfi, pipi, boci, kecske, szántó, legelõ...
kepfeltoltes.hu/151116/favagas_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
75 #15 talpi
- 2015-11-16 19:34
"Kerüljétek el a kerekeket, szögletest és sarkosat és csak egyenest éljetek, míg"
Imre!
Akkor is igaz ez, ha Nemzeti" színben feltüntetett "bajadér" jelenik meg elõtted, az összes olyan igénnyel, amirõl évek óta beszélünk?
Amikor, Te, vagy bárki, ki tényleg komolyan erre tette fel az életét, hogy "tanítson-ébresszen-segítsen, még azon az áron is, "ha csak egyet mentesz meg a kárhozattól és sekélyes élettõl" akkor nekem segítettél? Ismerve ennek a tanításnak a fontosságát és fõleg, idõszerûségét, akkor hogyan kerüljem el az "összes erdõt" fõleg úgy, hogy nem tudom, vagyis nem teljes bizonyossággal, "ki is telepítette azon erdõt"?
Nos, magam, szeretem a természetet, mégsem mondom azt, hogy magam telepítettem, része vagyok, benne élek, mint minden e"ember" aki nem leigázni-kihasználni, hanem tisztelettel benne élni szándékozik. Nem azért megyek "kirándulni", hogy holmi"régi FESLETT ESTÉK EMLÉKÉNEK HÓDOLJAK" úgy, hogy mással azt hitessem el, "érte és vele van". Nos, "erdõ?" melyik? egyenes? kerek? szögletes? Vagy a "tervezett, formailag csillag, olyan dávidos formájú? Igen, nem mindegy, ki is az erdész, hiszen, abban az erdõben, csak elveszni lehet, halott, madár sem jár benne, csak "pali" de az sok, több, mint amit ember el tud képzelni. Hitelt ad a "szónak a mosolynak" az ígéretnek, hogy Te is vagy "valaki", pedig, csak egy mindentõl és mindenkitõl megfosztott, "igaz MAGyar" vagy, aki szíve és lelke teljes tudatával és igyekezetével, kiemelni-tanítani-megmutatni szeretnéd, hogy mi is a valóság. Annak ellenére, hogy "nem is ismernek" mert ugye, hiába vagy nyitott és õszinte, akkor is"titok leng körül", pedig semmi titkod nincs.
Egyszerûen csak ember vagy.
Mégis "ismeretlen" neki,-nekik, hiszen semmi esélyük a valóság talaján maradni, az "álomvilág és az állandó feslettség" ami számukra elfogadható. Nekik, a család, a tiszta természetes emberi viselkedés "fikció" mondhatni Stanislaw Lem által kitalált sci-fi. Nem véletlen, hiszen az "õszinteség" sem erõsségük, sõt, talán mondhatni, szentelt víz az ördögre.
Azért pedig, hogy gonoszságaik és szándékaik valós ténye ne derüljön ki, mindenre"MINDENRE" képesek. Ölni is képesek, ölni, becsületességet, családot, akár gyermeket is, mert gerinc ezekben sosem volt, a mának élõ, tervszerûtlen, pillanat emberek, kikben, felelõség érzet vagy elkötelezettség semmi más iránt mint saját hedonista életmódjuk folytatásának minden áron való megvalósítása iránt.
Nemzetben-családban való gondolkodásuk, csak álca.
Szögletes-kerek, de sosem egyenes.
37 #16 HER
- 2015-11-16 20:16
A dió levelet ne dobjátok ki, mert sok hasznos anyag van benne!
Anyukám évekig gyûjtötte zsákokba, hogy eltüzeli, ott porosodott, mert nem került rá sor. 9 zsákkal jól megtömöttet vittem ki a tarackosra, dolgozzon pusztítsa ki! Mi fene a következõ évben virult a tarack!
A következõ évben, oda vetettem a fõzõ tököt, rekord mennyiségem lett! Nem csinál semmi rosszat! A fa alatt is nõl a fû, egyik évben tele volt kamillával! A következõ évben, lapu levél, csorbóka, és elõtört a csipkebokor, a bodza is! Hozattam kökényt be a vadonból az idén maréknyi termett a kicsiny fán!
82 #17 Satori
- 2015-11-16 20:23
"Én vagyok a gyógyszer, ahogy ti is magotoknak."

Imre!

Igazad van.

Tudod, hogy miert?

Azert mert, anyam gyogynovenyei melle, kellett az en akaratom is, azert, hogy meg-gyogyuljak.

De ha te vagy a "gyógyszer", akkor miert arulsz mergeket?

Ez a nagy szkita erkolcs-od?

Az adofizetok penzebol megelni?

Amikor katona voltal, akkor is az adofizetok penzebol kaptad a fizetesedet!

Megterult-e az adofizetoknek az a befektetes, amit az o penzukbol rad koltottek?

Biztos, hogy nem!

De lecsurhezed a videkieket, akikbe az idosek is bele-tartoznak es eszed agaban sincs megmenteni oket!

Egy szkita erkolcsu ember, nem megy el gyogyszeresznek!

Szerintem, ha ne adj Isten, valamelyik szkita feltamadna es megtudna, hogy mivel keresed a kenyeredet, akkor azonnal agyon-baszna!

Mereg-keverok-nek, nincs helye a szkitak kozott!

Gyogy-novenyeket hasznaltak!

Amikor szihomokus voltal, akkor is az adofizetok penzebol kaptad a fizetesedet!

Volt esetleg olyan idoszakod magyarorszagon, amikor tenylegesen is eloallitottal valamit a munkaddal es adoztal belole?

Tudom, hogy sok a kerdes, de egy ilyen nagy-tudasu "feher magusnak", mint amilyen te vagy, ez nem jelethet gondot, foleg ha, meg sugnak is neked a szellemek!

Drukkorok nektek!

Hajra!

:)
82 #18 Satori
- 2015-11-17 02:52
Imre!

Ra-adasul a zsidoknak a cuccat arulod!

Ez, hogyan illik ossze a nagy zsdo utalatoddal es a szkita erkolcsoddel?

Haa, "fehér mágus"?
4 #19 Posta Imre
- 2015-11-17 06:16
Satori én megértek mindenkit, aki többet iszik a Kelet-énél és nem bírja se a szittyót, se a szittyát, így téged es! Most komolyan, mi szél hozott?

A Richter árfolyma az egekben, Moszkva vezényli!

www.postaimre.net/kepek/chart.png

A tevának is néz utána, kérlek!

Ha valamelyik "szkyta" õsünk most ide keveredne, szerintem azt se tudná, hogy vedelje a Csíki sört és nyomkodná az iPodot, aztán fejbebaxnám, hogy van pofája idedugni azok után, hogy ezt a sok szar zsidót így elkapatták, nem verték agyon õket, amíg lehetett.

Satori én egy nagyon türelmesen kitartó ember vagyok. Még veled kapcsolatban sem teszek kivételt, aki az este még csak pár mondatot fûztél, majd reggelre, mire elvette a szesz az eszed, összehordtad ezt és nemrég még pártalapításra buzdítottál. Mond el a szkyta õsöknek milyen jó a pártokrácia és biztos megértik. Én amúgy bírlak, de a hülyéket nagyon nem. Inkább támogass meg 800 ezerrel, mert kb. annyira fog megvágni a zsidó jóbikos csürhe, de majd a szkyta õs megoldja és persze..., eh, elmész te a faxba, idióta. Utolsót szóltál itt!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.28 másodperc
4,707,832 egyedi látogató