Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Német fõkém: A hibrid fenyegetések az egész EU-t veszélyeztetik

KülföldEzeket honnan szalasztották? Hol volt ez a sok buzi eddig? És most hol vannak? És mi hol vagyunk? Mellesleg meg se nem szabadkõmûvesezik, se nem világkormányoz, se cionistáz, zsidóz...akkor meg mi a büdös francról beszél?
Nemcsak nemzetállamokat, hanem az egész Európai Uniót veszélyeztetik az úgynevezett hibrid fenyegetések, az államok nyílt katonai akciók nélkül folytatott befolyásolási mûveletei - hangsúlyozta a Német Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) elnöke hétfõn Berlinben.

Hans-Georg Maassen a BfV a Hibrid fenyegetések – hálózatba szervezett válaszok címû konferenciáját megnyitó beszédében kifejtette: a hibrid fenyegetés nem új jelenség, minden idõk legnagyobb hatású ilyen mûveletét a német titkosszolgálat hajtotta végre az elsõ világháborúban, amikor Vlagyimir Iljics Lenint eljuttatta hazájába azzal a céllal, hogy a kommunista politikus kiszakítsa a cári Oroszországot az antanthatalmak közül.

Nem valósultak meg a hidegháború utáni idealisztikus elképzelések

Azonban a hibrid fenyegetések természete megváltozott, a kibertér kialakulása révén a lehetõségek bõvültek, a nyugati országok pedig sérülékenyebbek – mondta a belsõ elhárításért felelõs nemzetbiztonsági szolgálat vezetõje. Hozzátette: az ügy azért is fontos, mert a hidegháború után Európában azt lehetett gondolni, hogy a kontinens történelmének legszörnyûbb fejezete lezárult, és a jövõt a béke és a partnerség jellemzi majd, de „tudomásul kell venni, hogy ez az idealisztikus elképzelés nem valósult meg”. Így vannak államok, amelyek „ma is ismerik és használják a hibrid mûveletek, avagy úgynevezett aktív intézkedések módszereit, amelyeket a hidegháborúban alkalmaztak”.

Kiemelte: Németországban „nagyon aktív a hibrid fenyegetettségi helyzet”, az európai partnereknek is hasonló tapasztalatai vannak, és mindenekelõtt Oroszország részérõl figyelhetõ meg ilyen befolyásolási tevékenység. Mint mondta, tapasztalhatóak Oroszországnak tulajdonítható titkos mûveletek, amelyek célja a közvélemény befolyásolása, illetve radikális vagy szélsõséges szervezetek támogatása mindenekelõtt pénzzel, a katalán szakadárok esetében pedig propaganda terjesztésével.

Sokaknak érdeke egy megosztott EU

A hibrid fenyegetések az EU-t mint világpolitikai tényezõt is veszélyeztetik – mondta a BfV vezetõje, aláhúzva, hogy „egyes hatalmak számára nagyon is kívánatos lehet” egy „gyenge vagy megosztott EU”, amely „saját magával foglalkozik és sok belsõ gonddal küszködik”, és ezért „nem tudja betölteni azt a világpolitikai szerepet, amelyet be kellene töltenie”. A nyugati országok sérülékenységének fokozódásával kapcsolatban kiemelte, hogy a kibertér „mindent mindennel hálózatba szervez, így a kibertér kockázatai a valós világ kockázataivá válnak”, például az úgynevezett kritikus infrastruktúra védelmét vagy a parlamenti választásokat tekintve.

Hozzátette: a szabadságon alapuló demokráciák polgárainak megbízható információkra, tényekre van szükségük parlamenti választási döntésükhöz, a tényeken alapulva pedig eltérõ értékeléseket és politikai véleményeket lehet megfogalmazni.

„Alternatív vélemények és értékelések létezhetnek, de csak egy valóság lehet, és nem lehetnek mellette alternatív valóságok vagy tények, amikor viszont hibrid mûveletekkel hamis tényeket terjesztenek, tényeket manipulálnak, tényeket elnyomnak vagy puszta véleményekbõl tényeket és tényekbõl véleményeket konstruálnak, akkor a polgár elveszíti a politikai döntéseihez szükséges megbízható alapot” – fejtette ki a BfV vezetõje. Hozzátette: „a nyílt társadalmak sokféle véleményt elviselnek, de nem sokféle igazságot”. A „hibrid kampányok” éppen ezt használják ki, céljuk az „az ellenfél érzékelõ képességének megbénítása, akaraterejének aláásása, és végül védekezõképességének felmorzsolása”.

Hans-Georg Maassen a BfV által nyilvánosságra hozott beszédében a többi között arról is szólt, hogy az ilyen hibrid fenyegetettségekkel szembeni védekezéshez elengedhetetlen a veszély tudatosítása, az “érzékenyítés”, és nemcsak a médiának van kiemelt szerepe a dezinformáció kiszûrésében, hanem a médiafogyasztónak, a polgárnak is, akinek “éberebbnek és kritikusabbnak” kell lennie.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-05-15 19:51
Totális politikai háború Romániában


Rövid idõn belül másodszor szólította fel lemondásra Vio­rica Dãncilã miniszterelnököt Klaus Johannis román államfõ. A jobboldali liberális elnök és a szociáldemokrata kormányfõ, illetve a mögötte álló Liviu Dragnea házelnök viszonya a konfliktusos szakaszból a totális háború fázisába lépett, aminek elsõ súlyos következménye a törvényhozói munka lelassítása, ellehetetlenülése. Szinte nincs olyan törvény ugyanis, amelyet a kormány megbuktatására törekvõ szász származású államfõ ne támadna meg valamilyen, legtöbbször az alkotmánybírósági kontroll kezdeményezésével....https://magyarido...n-3086074/
267 #2 Perle
- 2018-05-18 13:07
A román kormány teljesen az államfõ beleegyezése nélkül cselekszik. A román követség áthelyezését Tel Avivból is anélkül ígérte meg.
Ezért érkezik most hozzájuk az izraeli minszterelnök, akinek ínyére volt az ígéret.
Lehet, hogy a felvásárolt országok kormányai helyett már mások kormányoznak. Egy államfõnek abba már semmi beleszólása sem lehet. Ha mégis ágál valami ellen, akkor a média lejáratja, összefognak ellene, megvádolják azzal, hogy a kormány megbuktatására törekszik, mint a fenti példában.
267 #3 Perle
- 2018-05-18 13:13
Trampli megfenyegette az észak-koreai vezetõt, vagy megsemmisíti az atomarzenálját, vagy ki lesz nyírva..
https://www.milit...overthrow/

A megfenyegetett nem szeretne Kadhafi sorsára jutni, aki, bár a 2000 években teljesítette az amerikai követelést, mégis ki lett végeztetve a libiai lázadók által 2011-ben.
33 #4 vizilo
- 2018-05-18 13:55
Elmebeteg emberek vezetik az USA-t már a Németeket is megfenyegették nem szabad gázvezetéket épiteniük , nem szabad barátkozni Ivánékkal ...)) Szerintem a foci világbajnokságra fogják tervezni az Iráni háborut bár ne lenne igazam ,puskapór szag van a levegöben !!!
267 #5 Perle
- 2018-05-18 20:33
Románia bevásárol izraeli vaskupolából és egyéb haditechnikából.
https://www.roman...iron-dome/
267 #6 Perle
- 2018-05-18 21:48
A török elnök meggyilkolásával megnyílna az út Irán megtámadásához. Putyin egyedül maradna Assad mellett, talán abbahagyná a szir kormány támogatását.
Ezekrõl az amerikai- izraeli elképzelésekrõl írnak a Veteránok:
https://www.veter...-targeted/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.81 másodperc
4,458,199 egyedi látogató