Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Orosz metrókocsik: mégsem felújítottak?

BelföldMost nem azért mondom, de valószínûsíthetõbb, hogy a moszkovita zsidajok és a judapestiek jól megszedték ezen is magukat, na de a többi "üzletük" is szimpla csalás, semmi egyéb. Gyanús fotó egy orosz weboldalon. Az LMP is vizsgálatot sürget

A Metróért Egyesület Facebook-oldalán jelent meg az a fotó, amely egy két napja Moszkvában lefényképezett, felújításra kivitt budapesti metrókocsit ábrázol. A kép attól válik különössé, hogy ezt a (pályaszáma alapján beazonosítható) kocsit az egyesület szerint hivatalosan közel három hónapja, március 28-án felújítva visszaszállították Budapestre.

Ha tehát az orosz transphoto.ru oldalon megjelent fotó dátumozása helyes, az megint azokat a vádakat erõsíti, amelyek szerint a budapesti szerelvényeket eredetileg gyártó orosz Metrowagonmash nem felújított régi, hanem új kocsikat (vagy részben újakat) szállított a BKV-nak.

De miért baj az, ha felújított régiek helyett esetleg tényleg új metrókocsik érkeztek Budapestre? Azért, mert ez súlyosan megkérdõjelezné az újak vásárlása helyett a régi szerelvények felújítását erõltetõ magyar kormány nyomására ilyen formában kiírt tender tisztaságát. Tudni lehetett ugyanis, hogy az új metrók beszerzésére kiírt tenderen a Moszkva melletti gyártó elvérzett volna korszerûtlen termékeivel. Így viszont mégiscsak megcsípett egy 69 milliárd forintos üzletet, ráadásul egyes feltételezések szerint ennek keretében rásózhatta a magyar fõvárosra azokat az eredetileg Moszkva számára gyártott metrókocsikat, amelyeket végül sem az orosz, sem pedig az üzbég fõváros nem vett át.

Az LMP friss közleménye szerint a párt azzal a kérdéssel fordul Tarlós Istvánhoz, hogy a "visszakapott" kocsik közül hányat cseréltek ki teljes egészében másra, és hány nevezhetõ felújítottnak, továbbá, hogy utóbbiak milyen mértékben egyeznek meg a felújításra kiküldöttekkel, mely részeik lettek kicserélve. Arra a kérdésre is választ várnak, hogy a Budapestre érkezett metrókocsik azonosak-e azokkal, amelyeket Moszkva konstrukciós hibák miatt visszaküldött a gyártónak, és amelyek megvásárlásától Taskent ugyanezen okok miatt elállt.

Paradox módon az üzlet tisztaságát és a gyártó igazát látszanak alátámasztani azok a képek, amelyek azt mutatják, hogy a frissen felújított metrókocsik máris rozsdásodnak. A trehány munka kifizetõdik?
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2018-06-23 18:35
Most beszélgettem valakivel, aki diplomata "volt", lehet most is az. Moszkvából jött, három évet töltött ott és azt mondta, hogy ahhoz a zsidó mocsokhoz képest, ami ott van, ez csak kutyafing. Nem tudom igaz lehet-e, de gyanítom, hogy igen közel állhat a valósághoz a meglátás.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.43 másodperc
3,392,432 egyedi látogató