Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szereted, nem szereted...

GondolatokA Kategória (baloldali kép) kiválasztásakor azon gondolkodtam, melyik felel meg Viziló által kiválasztott és a csevegõbe belinkelt Michael Moore film linkjének.
Megnéztem és olyan Dézsa Vu (A dézsát értem de mi lehet a Vu?) érzésem - pontosabban kényszerképzetem támadt. Ezt mintha az utóbbi évtizedben a magyar ujságokban, a magyar nyelvü internet oldalakon (pl. itt) olvastam volna...

Ebben a pillanatban jöttem rá, hogy a Vu valójában Hu!-t jelent és azér' ugrott be mert a film nézése közben éreztem, amint egy Dézsa Hu! -de hideg víz zúdul a nyakamba. (Tudtam, hogy a fanciák tõlünk lopják a szavaikat, ahogy a "plafon" vagy a rezsó" népies kifejezéseinket is... Na ugye.

De visszatérve a filmre .... Ezek szerint ami napjainkban Magyarországon történik annak a jól felépített forgatókönyvét ez a duci Moore megfilmesítette... Szerintem a forgatókönyv eredetileg magyar lehetett, de valamelyik külföldre kilépett disszidens (még az ötvenes években) kivihette és eladta a Bankoknak...
(Persze néhány évre titkosították - és csak most került nyilvánosságra.
Szerintem terjeszteni lehetne otthon mert a háttérzene kisértetiesen hasonló...Idõközben már ketten írtak - a világ két tájáról, hogy a Youtube nem engedi kinyitni nekik a filmet.
Innen le tudjátok tölteni - Jobb egérbillentyü > Mentés (1,2GB / mp4) és a komjuteren megnézhetitek: Link

(A Link alól is elindul online, de ha többen nézik egyszerre akkor akadozni fog a lejátszás. Ezért javaslom a letöltést)


- el ne felejtsem; végül is a "Gondolatok" ikont választottam - hátha valaki el is gondolkodik a film nekünk szóló üzenetén.


Hozzászólások

2 #1 gerry
- 2018-07-03 14:29
nincsen gondolkodó... látogató se nagyon... hmmm :|s_f-ang
4 #2 Posta Imre
- 2018-07-03 20:10
Gerry, tegnap elkezdtem nézni, de idõ kell hozzá....
2 #3 gerry
- 2018-07-03 21:08
Igen, 2 óra 7 perc - de ha letöltöd akkor bármikor meg tudod nézni
- részletekben is s_Laptop

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.46 másodperc
4,610,982 egyedi látogató