Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megmenti majd Romániát a NATO a feldarabolástól? – România liberã

BelföldEsetleges? Ez tény. Románia nem volt, nincs és nem lesz, ha a zsidó megszûnik. A Jelenlegi gyarmatosítás és gyarmata, Románia címû könyvemben felvetettem az ország esetleges feldarabolásának felkavaró kérdését.
(romanialibera.ro)

A (Mica Valahie kiadónál nemrég megjelent Colonialismul actual ºi colonia sa România címû könyvemben – az iszonyatos belpolitikai megosztottság és a Közép- és Kelet-Európa térségében érdekekkel rendelkezõ külsõ hatalmak közötti soha nem látott méreteket öltõ összecsapások közepette – felvettem az ország esetleges feldarabolásának felkavaró kérdését. A könyv végén pedig azt a – nemcsak szónoki – kérdést tettem fel, hogy Romániának az ország jelenlegi biztonsága pillérének tartott NATO-hoz tartozása megmentheti-e Romániát egy esetleges feldarabolástól.

Románia gyakorlatilag saját gazdaság nélkül érkezett meg a centenáriumi évben. Ez egy történelmi, de nem is történelmi, hanem szupertörténelmi teljesítmény! Romániának az utóbbi 15 évben, bármiféle katonai megszállás nélkül, sikerült gyakorlatilag gazdaság nélkül maradnia – megismételjük: gazdaság nélkül, nem pedig egy lerombolt gazdasággal –, amit még 2–3 háború sem végezhetett volna el. Ami még „nemzetgazdaságként” létezik az annyira csekély és szétszórt és annyira nem tart ellenõrzése alatt semmilyen stratégiai ágazatot, hogy csak egy satnya cipõjavító mûhely a külföldi gyárhoz képest, melynek Románia területe csak telephelye anélkül, hogy bármilyen komoly haszna lenne belõle.

Ennek minden következménye drámai. Sokaságukból legalább egy rémületes lehet, de objektív és feltartóztathatatlan. És már az ajtókon is kopogtat! Románia egy kollektív gyarmatosítás terméke, melyet az EU által bevezetett központ–periféria rendszer vezetett be a történelembe. Az EU-s gyarmatosítók mindegyikének – akik amúgy több évszázados gyakorlattal rendelkeznek a gyarmatosításban – van egy darabocskája a Románia nevû „darabocskából”. A dolgok egyszerûbbek és világosabbak lennének, ha egyetlen gyarmatosító hatalomé lenne Románia gazdasági vagyona. A szóban forgó gyarmatosító hatalom kifacsarná Romániát, mint valami citromot, de megóvná attól, hogy mások is facsarják, hiszen a magántulajdonaként kezelné. De mivel darabocskáiban egyszerre többek tulajdona, testvériesen szaggatják szét mindannyian! Ám a testvérek néha össze is szoktak veszni. És nemcsak Románián és Romániában, hanem a lehetõ legmeglepõbb helyeken a világon, hiszen globális léptékû gyarmatosító, vagy nemzetek feletti hatalmakról van szó. És jaj!, ha a testvérek veszekednek, mit tesznek mindenekelõtt?! Felosztják a közösen birtokolt tulajdont, vagy az örökséget, melyre egyformán igényt tartanak. Mint a testvérek!

Románia területi feldarabolása nem egy olyan hazafi képzelgése, akit megrémít, hogy a románok már semmivel sem rendelkeznek a még a nevüket viselõ országban, hanem tényleges és kézzel fogható veszély. Ki fogja feldarabolni? Pontosan az, aki birtokolja! A gyarmatosító testvérek egymás között.

Az egy diverzió, hogy majd idejönnek az oroszok és megkaparintják! Mit vegyenek el az oroszok Romániától?! Mindaz, amiért sóvároghatnának már nem a románoké, hanem a nyugatiaké. Így hát, ha el akarnának venni valamit, akkor azt a nyugatiaktól kellene elvenniük. És fizetniük kellene, mert Oroszország, bár erõs, nem elég erõs ahhoz, hogy megváltoztassa a globális játék szabályait. Márpedig e szabályok szerint, ki kell fizetned az államosított tulajdonokat vagy javakat. És a nyugatiak majd úgy 100 milliárd eurót fognak kérni azért, amiért csak nagyjából 10 milliárd eurót adtak Romániában. Azért ne nézzük hülyéknek az oroszokat sem – hiszen nem azok! Az oroszok azért vonultak be a Krímbe, mert a nyugatiak nem elõzték meg õket, hogy lefölözzék a dolgokat! Mit vihetnének még el az oroszok Romániából, ahol a nyugatiak nemcsak az egész tejfölt szerezték meg, hanem az emberek lelkét is?! Talán csak adósságokat és egy olyan adminisztráció tapasztalatát, mely épp olyan csodálatos, mint az övék!

Különben is, ami Románia felosztását illeti, már semmi sem függ majd a románoktól! Mint mindig! Most annál is kevésbé, mivel a románoknak, ha netán megkérdezné õket valaki, semmi sincs a kezükben, amivel alkudozhatnának! Kit támogassanak a románok, hogy elkerüljék országuk területének felszabdalását? Másképp mondva, megmenti majd Romániát a NATO egy esetleges feldarabolástól?! Ha együtt hajtogatjuk a közéletben keringtetett ostobaságokat, Románia NATO-tagsága, a rakétákkal és rakétaellenes pajzsokkal egyetemben az észak-koreai és iráni lövedékektõl védi õt! Ha nem kedveljük az ostobaságokat, akkor a Romániában felsorakoztatott NATO-erõknek Oroszország a célpontjuk. Azt nem lehet pontosan tudni, hogy miként fenyegeti Romániát Oroszország, azt meg még kevésbé, hogy miként védené meg a NATO Romániát Oroszországtól. Amit viszont teljesen biztosan lehet tudni az az, hogy a NATO vezetõje – vagyis Amerika – sohasem háborúzott Oroszországgal. Legfeljebb mások rovására torzsalkodtak egymással! És személy szerint nem is hiszem, hogy az AEÁ Románia kedvéért bármikor is hajlandó lesz majd megrontani kapcsolatait Oroszországgal! A két nagy mindig talál majd valamilyen kölcsönös érdeken alapuló kompromisszumot egy olyan ország esetében, mint Románia, nem a saját, hanem a szóban forgó ország rovására. Így aztán csak óvatosan a zongorával a lépcsõn! Még nem múltunk ki, de ne is áltassuk magunkat, hogy a NATO megment majd bennünket a haláltól!

Különben nem ez a gond. A jelenlegi Románia szétdarabolásában, vagy területi felosztásában, illetve feldarabolásában nem a NATO-n kívüli ellenfelek a legaktívabbak, sajnos, hanem inkább éppenséggel a NATO tagjai. És Erdély áll a szétdarabolás középpontjában. Magyarország szinte nyíltan, rejtõzködés nélkül követeli magának. Németország sem áll távol ettõl a fajta megközelítéstõl. A német befektetések, az új Reich (a IV., ha jól emlékszem) fõ eszköze a Kárpátok ívénél megáll; Moldva vagy Olténia nem létezik számukra. És úgy tûnik, hogy kész autópályákkal akarják elvenni, hiszen csak az – amúgy – egy német etnikumúra gyakorolt elképzelhetetlen német–brüsszeli nyomások magyarázhatnák azt, hogy a Románia által autópályákra fordított kevés pénz egésze az erdélyi autópályákra megy el, melyek a Nyugattal kötik azt össze, nem pedig Bukaresttel!

Németország minden cselekedetével, beleértve az olyan gyakran Románia ellen irányított brüsszeli intézményeken keresztül, a jelenlegi Románia legnagyobb ellenségévé vált! Persze, más szereplõk is megjelenhetnek az osztozkodásnál! Ahogy az minden osztozkodás esetében történik. Megment majd bennünket a NATO egy osztozkodástól? Miközben épp a NATO-n belül van ilyen sok igénylõ?! Nagyon félek, hogy Románia olyan kényszerhelyzetben van, amikor még annak a szólásnak a tanulságára sem támaszkodhat, hogy „Ments meg, Uram, a barátoktól, mert az ellenségekkel magam is boldogulok”! A jelenlegi Romániának semmi lehetõsége sincs megóvnia magát a feltételezett ellenségektõl! Ami pedig a barátokat illeti, Uram, könyörülj!

Ilie ªerbãnescu

Link

Hozzászólások

91 #1 Tuzroka
- 2018-11-10 17:56
A lerágott csonton esetleg mi is rágódhatnánk/vagy csak a veszett kutyákat/ hajthatnánk el...!
33 #2 vizilo
- 2018-11-11 08:25
Én már nem hiszek a csodákban ...)) Békésenn véráldozat nélkül semmit nem adnak ajándékba . Ép azt olvastam hogyha Trumpf felmondja a rakétaszerzödést mert azt régen kötötték és ma már elavult akkor Oroszország vissza követelheti Alaszkát ..!!! Szoval ez csak mind elképzelés. Vagy ezt is Zukerberg-ék döntik el ??? Romániát illetöenn el tudnám képzelni hogy Erdély idövel leválik Romániától ....)))
267 #3 Perle
- 2018-11-12 07:41
Megmenti, mert jelenleg ez a szervezet viselkedik úgy, mintha az ENSZ ( ha megvan még) helyett in neki kellene döntenie
Ukrajna területi egységét is védi piszkosul. Õk az új világrend rendõrei. A pénztõke irányítja õket hátulról.
A Nyugat = Nato sugallja ez a cikk.:o
https://hvg.hu/vi...alasztasat
33 #4 vizilo
- 2018-11-12 15:04
Csak a Koszovoi Albánoknak van joguk a független államhoz az Oroszoknak viszon tiltott a népszavazás ugyenez a Katalánokkal is ...)
267 #5 Perle
- 2018-11-14 14:59
Már Romániáan is elõfordult egy eset, autóval az emberek közé hajtás, bár itt két " tulajdonos féle" viratkozott össze a kocsi tulajdon jogán. Ez " tenor román módra" :D
https://apnews.co...0988866837
Sajnos több emb er megsérült két barom viaskodása miatt.
75 #6 talpi
- 2018-11-14 18:27
Viziló
" Romániát illetöenn el tudnám képzelni hogy Erdély idövel leválik Romániától ...2
Erdély sosem volt Románia része, de még Magyarország része sem. Ettõl nem kell félni. Amitõl viszont nem árt tartani, az az, hogy fidesznyikék, már közel 20% részt birtokolnak, csak úgy Tusványosilag. :( Mert azért szarházi ott is van ám bõven, aki a nevét adja egy-egy vásárláshoz.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.66 másodperc
3,398,153 egyedi látogató