Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Gyûlölet: Egyre rasszistábbak az osztrákok?

KülföldÓ nem! Az nem lehet, hogy önvédelmi reakciót indukált a sok mocskos zsidó parazita akciója. Ez így is volt kal-kulálva. Lesz még jóbik is a zarány, aztán Hitler Anschlussol! Meredeken nõtt az idegenellenes és szélsõjobboldali motiváltságú bûncselekmények száma Ausztriában idén – adta hírül az APA hírügynökség nyomán a Die Presse címû újság.

Az idei év elsõ háromnegyedében kétszáz feljelentés történt ilyen ügyekben, túlnyomó többségük – 118 – a harmadik negyedben. Összehasonlításul: ennél egész 2014-ben jóval kevesebb eset került a hatóságok látókörébe, az elsõ kilenc hónapban pedig szám szerint 59 – olvasható a lap internetes kiadásában.

Az osztrák belügyminisztérium a rasszista és radikális jobboldali bûncselekmények mellett a kifejezetten iszlámellenes és antiszemita (valamint „egyéb”) eseteket is számlálja. Adataik szerint 2015 elsõ háromnegyedében pontosan ugyanannyi ilyen kategóriájú cselekmény történt, mint 2014 egészében: 1201.

Jogvédõk szerint idén negyedével több esetben merítették ki a gyûlöletre uszítás tényállását is, mint egy évvel korábban.
Link

Hozzászólások

Még nem küldtek hozzászólást

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.34 másodperc
4,440,243 egyedi látogató