Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Új fegyverek a magyar katonáknak

BelföldÖsszeszeszereltétek? IKEA-s? Új gondolkodásmód? Anyád hogy van? Na jó, azért nagyon örülünk a KGST új izraeli együttmûködési metódusának. Új, magyar szakemberek által összeszerelt fegyvereket kaptak a Magyar Honvédség katonái. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter – december 11-én, kedden a fõvárosban - hangsúlyozta, a most átadott tízezer fegyver mérföldkõnek számít a hadsereg fejlesztésében.

tot_8350.jpgA miniszter a budapesti Petõfi laktanyában elmondta, a Honvédelmi és Haderõfejlesztési Program szerves része a hazai hadipar újjáélesztése, amely képes magyar gyártmányú fegyverekkel ellátni a hadsereget, a rendõrséget, s minden fegyveres testületet. „Egy olyan haderõfejlesztési programot indítottunk el, amelyben elsõ a katona, ezért a katonák egyéni felszerelésével kell kezdenünk ezt a programot” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az új egyenruha mellé most megérkeztek az új lõfegyverek is. Ezek az eszközök a legkorszerûbb, XXI. századi, kipróbált fegyverek, amelyeknek egyelõre az összeszerelése folyik Magyarországon a kiskunfélegyházi fegyvergyárban. Hamarosan érkeznek azok a gépsorok is az üzembe, amelyekkel megkezdõdhet a fegyvergyártás – fûzte hozzá.

A cseh licenc alapján készült P-07 és P-09 típusú pisztolyok, BREN 2 típusú gépkarabélyok és SCORPION EVO 3 típusú géppisztolyok elsõ darabjait elsõként a katonai rendészek vehették kézbe, de hamarosan minden katonai alakulatot ezekkel szerelnek fel. Benkõ Tibor szavai szerint a katonák felszerelésén túl a technikai eszközök fejlesztése is folyik már a Magyar Honvédségnél. Példaként megemlítette, hogy felújították a helikoptereket, s a forgószárnyasokból újakat is vesznek. Már megérkezett négy szállító repülõgép, s megkezdik a szárazföldi erõk technikai eszközeinek beszerzését. „Tehát valóban mérföldkõhöz érkeztünk, büszkék lehetünk erre, és elmondhatjuk, hogy (…) csak rajtunk múlik, hogy az ütõképes Magyar Honvédség – a katonáink révén – valóban eléri azt az elvárt szintet, amellyel biztosítani tudjuk Magyarország és a magyar emberek biztonságát, hiszen ez az elsõdleges és a legfontosabb cél” – hangsúlyozta a miniszter.

tot_8564.jpgBöröndi Gábor altábornagy, a Honvéd Vezérkar fõnökének helyettese történelmi pillanatnak nevezte a fegyverek átadását, és kiemelte: köszönet illeti a kormányt, amiért megteremtette annak lehetõségét, hogy - a haderõfejlesztési program keretében - új és erõs Magyar Honvédséget hozzanak létre. Az AK nem volt rossz gépkarabély, de kiszolgálta idejét, s a katonáknak már régi vágyálma, hogy NATO-kompatibilis fegyvereket használhassanak – fûzte hozzá. A most átadott fegyverek modulárisak, és különféle tartozékaikkal alkalmasak például az éjszakai használatra is. Az altábornagy a felsorakozott alakulatparancsnokokhoz és katonákhoz szólva kijelentette: mindannyian felelõsek a Honvédelmi és Haderõfejlesztési Program megvalósításáért. „Ma megkaptuk az új kézifegyvert, amelyre méltán lehetünk büszkék, óriási felelõsség van a vállunkon: új kiképzési metodika, új eljárások, új gondolkodásmód kell, hogy jellemezzen minket. Ez egy olyan fegyver, amely vonzóvá, élhetõvé teszi a honvéd pályát” – zárta szavait.

Kránicz Roland, a HM Arzenál Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy a Ceská Zbrojovka cseh gyártó - amellyel a licencszerzõdést kötötték - 100 év alatt felhalmozott szaktudásának és szigorú minõségbiztosítási követelményeinek köszönhetõen a kiskunfélegyházi gyár világszínvonalú lesz. A katonákat a NATO elõírásainak és a napjaink elvárásainak megfelelõ pisztolyokkal, géppisztolyokkal és gépkarabélyokkal szerelik fel, amelyek az ország védelmi erejét is növelik. A könnyen kezelhetõ fegyverekkel - amelyek a tesztek során messze túlteljesítették a követelményeket - a nemzetközi piacon is megjelenhetnek majd – hangsúlyozta.

A rendezvényen jelen volt Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes és Sulyok János, a tárca védelemgazdaságért felelõs helyettes államtitkára.
Link

Hozzászólások

58 #20 ssman
- 2018-12-14 22:24
No, latjatok feleim, szerintem nem kell tobb kerdes..............
238 #21 bivaly
- 2018-12-15 07:29
Atacama !

Izéld meg ! Te beszélsz félre, hogy mások félrebeszélnek ! Arról volt szó eredetileg, hogy lecserélik a honvédség kézi fegyvereit, ehhez gyárat építenek, és megmagyarázták mellé, hogy az állomány milyen hõn áhítja a moduláris, hû de fasza, high tech NATO kompatibilis kézi fegyvereket, köztük a géppisztolyt. Olvasd el még egyszer a bevezetõt, hát ha talán akkor esetleg megérted !? Nem volt szó háborúról, meg semmirõl, önmagában a fegyver cserérõl, és a mellé tett indokokról. Meg a gazdasági háttérrõl, nem direkt, csak utalva a miértekre. Ez mitõl olyan magas, mint a vízszint a ereszben ?
Rozsola , mint rendesen már megint ukrajnázik, meg összevonja a tonhal kereskedelmet, a lõszer utánpótlással. Neked ( nektek) ha rozsola kell, akkor sokkal nagyobb a baj, mint gondoltam.
819 #22 rozsola
- 2018-12-15 08:07
Bivaly nyugodj már meg ! Mi lenne ha inkább leszopnád magad ?
[quote]zrael je ¹okovaný "Rokom Bandera" v regióne Lvov ~
Izraelský veµvyslanec na Ukrajine Yoel Lyon napísal list, v ktorom kritizoval rozhodnutie regionálnej ¹tátnej správy Lviv o vyhlásení roku 2019 Bandera v regióne. Oznámila to tlaèová slu¾ba izraelského veµvyslanectva, uvádza Shary.net.
"Bol som ¹okovaný poèu» rozhodnutia Regionálnej rady ¥vov vyhlási» 2019 -. Rok Stepan Bandera nemô¾em pochopi», ako oslavovanie tých, ktorí sa podieµali priamo v hrozných antisemitských trestných èinov, pomáha v boji proti antisemitizmu a xenofóbii na Ukrajine, nesmie zabudnú» na zloèiny páchané. Ukrajinskí ®idia, a v ¾iadnom prípade oslavova» je cti» svojich umelcov, "- dokument hovorí.
Skôr, "Alternatívne" hlásil, ¾e poslanci regiónu Lviv oznámil 2019. rok Stepan Bandera a Organizácia ukrajinských nacionalistov (OUN).[quote]
Tetszik vagy sem mindennek a közepe az nem más mint Ukrajna.
Toboroznak az ukrán hadseregbe : https://www.faceb...240857263/
Nézzétek végig a videót !!!! Ennyire boldog az ukrán a háború miatt
Ki akarja a háborút ? Miért ? Ime néhány fotó , beszédesek hála lengyel barátainknak akik nem fossnak kimondani amit gondolnak . A " magyar " amúgyis kussol
[img]www.kepfeltoltes.eu/images/2018/12/60147026280_2053250938030.jpg[img]
[img]www.kepfeltoltes.eu/images/2018/12/39744715714_3736193767152.jpg[/img]
[img]www.kepfeltoltes.eu/images/2018/12/38844762114_3735946467177.jpg[/img]
[img]www.kepfeltoltes.eu/images/2018/12/76147279019_2053250968030.jpg[/img]
És végül a kedvencem ! Uj ukrán ( uj Izraeli ) !!!!!!!!!!!!!!
[img]www.kepfeltoltes.eu/images/2018/12/63847508282_7198540950506.jpg[/img]
Van e kérdés ?
684 #23 atacama
- 2018-12-15 08:35
nincs!
58 #24 ssman
- 2018-12-15 09:49
Mondjuk, az nekem se eset meg le, hogy hogyan viszonyul a hirhez a hadaszat, mert a ketto teljesen eltero< hiszen a hir nem arrol szol, hogy mihez, hanem a miertet volt vitatni.
Szerintem!
A tragar dumat meg aert jo lenne sutbavagni skacok!
Legalabb egymast tiszteljetek valamelyest!
4 #25 Posta Imre
- 2018-12-15 11:53
SSman, minden fegyvernemnek megvan a maga hadászati szerepe a stratégiában. A taktikai fegyvernemek kisebb részfeladatok megoldására vannak és lokálisan létrehozva. Stratégia csapást lehet mérni több ezer km-rõl, de taktikai gyõzelem lokálisan kell megvalósuljon. Legalábbis valami ilyesmi volt rég a doktrina. Nem vagyok róla meggyõzõdve, hogy hadászati fegyverek alkalmazása manapság célszerû lehetne, hacsak nem elektronikai eszközökre mért csapásról van szó. Élõ erõ ilyen tömegû megsemmisítése úgy, hogy az ellenségkép nem kicsit szivárványos, nem pálya. Persze lehet ez másképpen is, végül is a Földnek teljesen mindegy, hogy mely részét teszik terméketlenné. Megrázza magát és potyog róla mindenki.

No meg igen, a személyeskedést nem ártana már nem a legekig emelni!
684 #26 atacama
- 2018-12-15 12:50
de amit õseink véghez vittek stratégiában azt nem múlja felül semmi.. a faca to face küzdelem..
https://24.hu/tud...ta-attila/
58 #27 ssman
- 2018-12-15 13:54
Amit az osok vittek anno vegbe, az mar nem aktualis!
A szemtol szembe, mar nem mukodik, sot, az osok is kerultek, ezert nyilaztak halomra az ellenseget, es a ritkitott futo maradekot apritottak halomba!
Imi!
Vegul is valahol ertem, hiszen azert ebbol elek valahogy, csak eppen azt nem ertem, hogy a hir nem errol szol, es megis belekevertek a skacok a hadaszatot, pedig............... koze nincs hozza!
Ha jol tudom, a loszergyartasa kis hazanknak, igen csak csekejke! A regi loszereknek pedig a szavatossaga sem vegtelen!
A 7,62-s loszert se nagyon gyartjak az ukranokon, es a ruszkikon kivul, bar mak ok is attertek az 5 milisre.
Az usa sem gyartja ezt a fajtat, anno, ahol tudta felhajtotta es felvasarolta ezeket a loszereket, de gyartosora nem volt ra!
Igy venni a regi fegyvereinkhez, igen csak nehezkes lenne, ezert is kerestek egy masik lehetoseget, es kezdtek bele a bren licencbe.semmi koze a hadaszathoz, inkabb uzlet valamint hianypotlas....valamilyen szinten.
819 #28 rozsola
- 2018-12-16 09:40
nem személyeskedek ha van értelmes társaság.
A taktikai fegyverek nem a tömegpusztítás eszközei. Pszicológia az egész.
Persze vannak esetek amikor élni kell az eszközökkel. Pld a judeapesti " nyócker " esetében a franc se fog a klasszikus " házról-házra " baromsággal foglalkozni. Odabasznak egy divizó Buratinót és Judeapest megadja magát.
Sok NATO katonával beszélgettem errõl. Félnek a Buratino kategóriától. Bármennyire is védett a bunker , valahol szellõztetni kell. A szétszórt kerozin pedig nem válogat. ( meg a hozzákevert mindenféle gáz aminek elég egy csöpp szikra ) . Amikor a NATO katona minden pillanatban várja a csapást , az nagyon elveszi a kedvét. Egy Buratino sorozatot lehetetlen semlegesíteni. Arról nem beszélve , minden ami elektromos az vagy lebénul vagy mindenféle dologkat mûvel. Lásd a német Patriot esetét Törökországban. A radar ellenséget észlelt , és inditotta a méregdrága rakétákat. Célpont nem volt. A rakéta az megy egy ideig , mikor elfogy az üzemanyag becsapódik. Hova ? Ha én NATO katona lennék biza nem aludnék nyugodtan. Itt vannak a légierõnél tapasztalt furcsa esetek. Itt is , ott is lezuhant egy gép. Hova ? Mi van ha az egyik gép tele üzemanyaggal éppen az egyik laktanyára zuhan ? Aztán itt vannak ezek a kurvagyors orosz rakéták. Ukrajnában már tesztelték. Egyik a pillanatról a másikra felrobbant egy lõszerraktár . Tízezreket kellett kitelepíteni. Ugye senki sem veszi be a dumát miszerint az egyik ukrán kiskatona részegen eldobott egy cigarettacsíket.
7,62 a mai napig gyártás alatt áll. Nato és orosz fegyverekben használják.
Ssman ! Ha fegyver akkor hadászat. Ezt ne feledd
Egyszerû példa.
Adott egy szakasz " magyar " modern kézifegyverekkel és adott 1-2 orosz Terminátor tank. A Terminátor távvezérlésû , képes egyenkénti pontos lövésre. A kezelõje elindit egy programot a vezérlõ számítógépen ami lövéseket ad le. A lövések olyanok minta ember lõtte volna . ( Tény az ember nem képes ugyanoda lõni kétszer ). Mi lesz az eredmény?
Hiába modern a " magyar " kézifegyvere , a tank páncélzatát nem lövi át. Ha át is lövi , milyen károkat okoz ? A tank viszont pontosan lõ. Ha a kezelõje megunja a macska-egér játékot , nagyobb kaliberre vált. Egy gránát és kb annyi.
Emellet ne feledjük a párszáz dolláros drónokat amivel egy kb 1 millió dolárba kerülõ Patriot rakétát el lehet füstöltetni. Egy önjáró drón nagyon pici.Viszont pontosan lõ. Az ellenséges katona pedig hiába lövi.
És ne feledjük , ha ember akkor eszik , iszik , alszik . A gép a nap 24 órájában készen áll
Itt nem a mészárlásról van szó . Nem Rambó vagánykodik a vietnámi dzsungelben. Vietnám. A vietnámiak remekül kihasználták a terepet. Az amerikai faszkalapok sosem tudták mikor kapnak be egy lövést. Nem volt véletlen az a sok lelki sérült. Manapság ezt " irak szindrómának " nevezik. Afganisztán pedig maga a pokol.
A mai háborúkat pszichológiailag nyerik meg. Lásd Ukrajna . Vitézkednek a buzik de amint valamit elérnének , az új-oroszok azonnal odabasznak. Másik dolog az ellátmány. Az ukrán hadseregben komoly gondok vannak. Az étel kevés , sokszor penészes . Ha normális étel akarnak fizetni kell érte. Fizess a kajáért és dögölj meg. Nemrég banánt kaptak. Banán ! Kaptak egy szatyor banánt és irány a front. Imre el tudja mondani , mennyit számit a katona moráljának az étel amit kap. Miközben a tisztek zabálnak , a zsoldosok pedig minden földi jóban dúskálnak. Szlává Ukráijnye ?
Másrészrõl ezek a " qurvaoroszok " mindenütt a Specnazos " szuperkatonákat " tolják a propagandafelületeken. Sokan tátott szájjal bámulják. Kit érdekel ? A TEK buzigyerekei a világ legjobbjai !!! Harsogja a " magyar " média. Csakhogy , aki egy csöppet is veszi a fáradtságot és utánnanéz az orosz haditechnikai fejlesztéseknek hamar észreveszi , az orosz leginkább a mesterlövészeknek fejleszt. Amig a világ a Specnazos bohócokon mulatt ( rengetgeg ilyen video van a neten , csupasz foggal konzervdobozt bontani stb ) a kutya se veszi észre , az orosz mesterlövész ezredeket képez ki. Mit ér a modern nato kézifegyver 300-400 méterrõl ( átlagban ennyi a legnagyobb táv ) egy mesterlövész ellen ? Köztudott tény a világ legjobb mesterlövészei vagy amerikai filmekben vagy Oroszországban vannak.
Ez az én személyes véleményem. Várom az értelmes hozzászólásokat és véleményeket.
684 #29 atacama
- 2018-12-16 09:45
nincs kérdés! kiválóan összerakott részletes írás.
minden szava ül,ül.
4 #30 Posta Imre
- 2018-12-16 10:21
Rozsola ez is egy megközelítés. Néha rápillantok az orosz fejlesztésekre, vagy amit annak mondanak és cikk is lesz belõle. Persze, hogy az egész pszichológiai nyomásgyakorlás, kifárasztás meg türelemjáték...ezt Szunce-t plagizálva már régtõl tudjuk, de cion bölcsödéseit is emlegethetnénk. Fegyverrel még nem nyertek háborút, ez egyre világosabb, sõt maga a "háború" fogalma, ténye is revízióra érett, mert ugyan ki is visel hadat ki ellen és miért is mióta nem is tudjuk az eszünket? A médiánál hatásosabb tömegpusztító fegyver nincs. A fajírtás, ritkítás nem emberi program. A csapásmérõ eszközök bevetése igen korlátozott módon lehetséges, ha egyáltalán megengedhetõ. Ahogy említetted, éppen összevont katonai egységekre, az ellenség által uralt és civilekkel nem túsz-tatott területeken simán lehet rommá lõni mindent. Bár ott sem, mert mióta tisztábban látják a lélek és szellem kapcsolatát, ha a katonai vezetõk nem is, de a beavatottak kiválóan értik, hogy nem sok értelme van a fizikai test ilyetén elpusztításához anélkül, hogy a lélek-szellem kiiktatása ezt elõzõen nem történt meg.

Velünk pl. az lehet a baj, hogy nem vagyunk beszámíthatóak. Tömeges kiiktatás elkerülhetetlen, vagy szükségszerûen nagyobb károkkal (vélhetõ) járó esetekben célszerû. Most nem keverném ide a földi és a nem "földi" célszemélyek sorát. Azért nem csodálkoznék, ha végsõ soron viszatérnénk az "õsi" módszerekhez, vagyis, ha valaki meg akar ölni valakit, akkor szemtõl és szemben, párbajban tehesse csak meg. A hájtek kiiktat minden olyan elemet a küzdelembõl, mely némileg emberi értelmet adott a "hõsiességnek", "bátorságnak"...nem is beszélve arról, hogy ha a "szkájnet" öntudatára ébred véletlenül és ....

Éppen tegnap néztem meg az "Ûrdongót", csak szórakozásképpen. Gépek, hadászat, érzelmek...egészen meg vagyok hatva. Itt a link, ha érdekel, egyszer elmegyen. http://kinokrad.c...mblbi.html
58 #31 ssman
- 2018-12-16 10:26
Rendesen mellebeszelsz, mert a cikkbol nem ez jon le!
De azert erdekelne, hogy melyik nato fegyver loszere kompatibilis a Magyarnak mondott AK-63, vagy az AMD loszerevel!
Meg egyszer mondom, hogy, maga az iras nem arrol szol, hogy milyen hadaszatokat akarnak vegrehajtani a brennel, hanam sokkal inkabb arrol szol, hogy mekkora uzletett vittek vegbe, ami ugyan a Magyarsagra nezve inkabb negativum, mig a politikai elitnek egy nagyon jo fogas volt!
Kérdés, ha már a két legnagyobb gyártó ország sem bajlódik a régi fegyverek modernizációjával, hanem inkább új fegyvert rendszeresítenek, mivel így tényleg olyan fegyvert kapnak amilyenre szükségük van, akkor mi miért költünk vagyonokat erre? Ráadásul még a felújított fegyverekkel is megmarad egy igen súlyos probléma, nevezetesen a lõszer kérdése. Az AK-63 a 7,62×39 mm-es köztes lõszert használja, amely egyébiránt minden idõk egyik legkiválóbb gyalogsági lõszere, de nem NATO szabvány. Mivel Szlovákia is az új cseh Cz 805 Bren gépkarabély rendszeresítése mellett döntött, ezért rövidesen Magyarország marad az egyetlen NATO tagállam, amely még a régi szovjet lõszert használja. Ez azért fontos mivel a katonai mûveleteinket várhatóan a jövõben is NATO vagy EU kötelékben képzeljük el, ahol a többi nemzet mind a szabvány lõszereket használ, vagyis ha olyan helyzet állna elõ, akkor a szövetséges nemzetek még ha akarnak sem tudnak adni lõszert, mivel az nem használható a mi fegyvereinkben. Márpedig misszióban nagyon könnyen elõfordulhat olyan szituáció, hogy a szövetséges nemzetek, még ha esetileg is egymás támogatására szorulnak. Erre általában az a magyarázat, hogy a szovjet lõszerbõl még hatalmas készletek állnak rendelkezésre, ezért kell az AK mellett maradni, ám ha tényleg akkora készletek vannak, akkor a katonák lõkiképzésére miért biztosítanak nálunk csak botrányosan kevés lõszert? Az Egyesült Államok Hadseregének alapkiképzésén például egy katona lõ tudásának a kialakítására 500 db, míg a leendõ gyalogosokéra 750 db éles lõszert használnak fel.[11] Ha pedig még sincsenek akkora készletek, akkor meg miért ragaszkodunk egy olyan lõszerhez (és fegyverhez), amely a szövetségi rendszerünkben másoknál nem használatos? Az újonnan csatlakozott államok közül egyedül mi nem rendszeresítettünk új egyéni fegyvert és NATO szabvány lõszert.[12] Ezért kijelenthetõ, hogy az AK modernizáció nem a megoldás felé vezetõ út, inkább csak rengeteg pénz elköltése, hogy biztosítsuk a probléma továbbélését, hogy késõbb újra és újra szembesüljünk vele.
http://www.shooti...hetosegei/
Innentol nem szolok hozza ehhez a temahoz, mert nem allok le halakkal bokszolni, meggyozodesesekkel pedig vitatkozni!
4 #32 Posta Imre
- 2018-12-16 11:16
SSman, szerinted ki a "szövetséges"? A kínai felszabadítóknál mi a rendszeresített lõszer? Ha azt megtudod, megfejted a rejtvényt.
58 #33 ssman
- 2018-12-16 11:47
Imi!
Melyik verziora gondolsz, mert rengeteget rendszeresitettek, illetve tartanak a kinaiak hadrendben!
Valasz kerlek!
T75 TWN 9 mm-es pisztoly
T51 TWN .45-ös kaliberû hadipisztoly
Glock 17 AUT 9 mm-es pisztoly
T77 TWN 9 mm-es géppisztoly
Calico M960 USA géppisztoly
Heckler & Koch MP5 GER géppisztoly
Uzi ISR géppisztoly
Benelli M4 Super 90 ITA félautomata sörétes puska
Franchi SPAS-12 ITA félautomata sörétes puska
T65 TWN gépkarabély
T86 TWN gépkarabély T65 gránátvetõ kiegészítõvel
T91 TWN gépkarabély
M4A1 USA gépkarabély
M1 USA gépkarabély
M24 mesterlövészpuska USA mesterlövészpuska
T93 TWN mesterlövészpuska
M82A1 USA mesterlövészpuska
PSG-1 GER mesterlövészpuska
SSG-2000 SUI mesterlövészpuska
T74 TWN 7,62mm-es könnyû géppuska
T75 TWN 5,56mm-es könnyû géppuska
M2 USA nehéz géppuska
T85 TWN 40 mm-es rakétavetõ
MGL Mk-1 RSA 40 mm-es rakétavetõ
Mk-19 Mod 3 USA 40 mm-es automata gránátvetõ Amerikai licenc alapján helyben gyártják
4 #34 Posta Imre
- 2018-12-16 11:51
SSman, amelyikhez a legtöbb legyártott lõszer van felhalmozódva! Ehhez koppinthattak "sajátot" is.
58 #35 ssman
- 2018-12-16 12:01
Passz!
Talan a 7,62!
De az is gyatra, megbizhatatlan gyartmany!
Amikor az usa felvasarolta a 7,62-s loszereket, a kinai kivetelt kepezett< Az tilto listan volt a megbizhatattlansaga miatt!
Amugy a kinai gyartasu kalas gepkarabely tipus szintugy gyatra kivitelben keszult, szetesos, szetrobbanos volta miatt nem nagyon kedveltek!
4 #36 Posta Imre
- 2018-12-16 12:08
Lassan alakulgat ez. Lehet Afrikában van ennek még piaca és a mai fegyvereket már a következõ generációs adaptációval készítik...elõ.

Ha ragaszkodunk az eredeti cikk témájához, az is egy KGST-szerû (V4-ek) együttmûködést feltételez. Ezen belül pedig a belsõ piaci igények (rendvédelem) mellett kiszorítani a "külföldit", sõt leszerzõdve "külföldi piacokra" teríteni. Nem biztos, hogy ezt a gyártmányt, de ennek álcája alatt bármit.

A kínaiak lassan képesek és kénytelenek is minõséget gyártani.
1072 #37 fkriszta
- 2018-12-17 08:50
A cég ami gyártani fogja egész véletlenül csányi sanyi feleségéé... a másik ami érdekes, hogy 200ezer darabra vettek jogot.. biztos kell a tartalék ;)
819 #38 rozsola
- 2018-12-17 17:40
SSman látom tájékozott vagy.
Csakhogy pár dolgot elfelejtettél. Az amerikai buzi akármennyire profi , van egy gyengéje : hamar ellövi a lõszerét . Honnan lesz utánpótlás ?
Hallottál-e é olyan töltényrõl amely minden fegyverbe jó ?
A klasszikus 7,62 töltény rengeteg fegyverben használható a Nato buziknál. Miért ? Ha az orosz kinyiffan , nincs annyira okos , hogy több tárnyi Nato töltényt hordjon magával. Lásd Sztálingrád. A német fegyverekrõl legendákat pofáznak , a német amint lehetett beszerzett egy szovjet fegyvert. 1. megbízhatóbb , 2 . volt lõszer
Ha én terveznék egy fegyvert a Nato ellen , természetesen más kalibert választanék . Csakhogy a Nato töltény is bele kell passzoljon. Érthetõ ?
Ne legyen kérdés a " kompatibilitás ". Egy offenziv hadseregnek lõszerutánpótlás kell. Ha nem megoldható és az esetek többségében nem az , fel kell használni azt ami van. Az amerikai fegyverek jelentõs része kompatibilis a 7,62 kaliberrel. És fordítva
Az hogy honnan lettél ennyire " okos " nem kérdés. Tipikus nyugati dumát nyomod. 2018 vége van. Felejtsétek el az AK-47 fegyvert.
Van még egy érdekes dolog. Ukrajnában történt .
Az ukránok figyelmetlenek voltak és az Uraganba nem megfelelõ rakétát helyeztek be. Uragan és Uragan . A kettõ ugyanaz. Kit érdekel az kricc-kracc azzal az apró betûkkel ? Behelyezték és kilövéskor , azonnal felrobbant. Meséletek RPG tipusokról és töltényekrõl amelyek ugyanúgy néznek ki mint az átlagos példányok , csakhogy vannak meglepetések.
Nem egyszerû játék ez
Bokszoljál inkább az ebihalakkal

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.28 másodperc
3,388,353 egyedi látogató