Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tegnap estve A funtineli boszorkány

GondolatokHol is kezdjem, hogy el ne rontsam az elején a végét, ami azért elég biztató ahhoz, hogy elejét vegyem. Úgy írom, hogy minél kevesebben érthessétek, de azért még magyarul. Elõször is: igen, igaz a hír, megint letiltottak 30 napra a fészrõl egy 'suka' nevû cigány miatt, mert a kis bu-busmanók nem akarják érteni, hogy én azért megyek fel, hogy az ilyen beszervezett "nemzeti" ügynököket kitereljem a fényre. Érzékem van hozzá, no! Egyébként meg teszek a fészre, karamellásat! Jó, ezt tisztáztuk. A másik az ominózis "exkluzív riport" kérdése, mely tán még számot tarthat érdeklõdésre. Ihol ni, most még: Link

Valójában semmilyen kérdés nem igényel választ, de kifejtem maradék értelmemmel álláspontonhidamat az f-elszakított értelmek és érzelmek közt.

1. Nem akartam semmiféle riportot és már nem most. Talán nem is véletlenül. Amiért lett, annak egyetlen oka S. Jani bajtársam (ezt vállalható, mert mindig bajban van õ es) folyamatos "unszolása". Utólag nem bánom, de vannak "következmények", melyek viharos biliként löttyennek erre-arra.

2. Úgy tudom megy a "jogvita" a szabadba kieresztett felvétel miatt és egyre csak bonyolódik a helyzet, a fröcsögés igazából lehet még el se indult. Nem kéne, elvtársak, ha már így esett jobban szítani, de lehet, hogy ez kell ahhoz, hogy még többen lássák. Nem tudom. Érdekes kérdés lenne, ha én tenném fel a netre szabad használatra, nem? Gondoljátok meg "proletárok"! Nem adhatok tanácsokat, de Juhász Zoli helyében már "nagylelkûen" magam adtam volna közre, ha ekkora rá az érdeklõdés, de ez se sugallat, csak javaslat.

3. A videó kicsit felkavarta az álló vizet. Többeknek csak most kezd lelesni a tantusz, hogy tán nem is beszélek badarságokat és tán érdemes lenne megfontolni amit mondok és tán amit eddig mondtam is relevánsabb, minthogy a sutba dobva elrendezzék egy: hülye "ügynökkel".

4. Másik riport is kell készüljön, erre sarkallnak, mert ugye ebben a "szétcseszett" nemzeti disznóólban nagy a rumli és úgy tûnik nem csak én lehettem "megosztó" személyiség, hanem alig van, akit vagy okkal, vagy oktalanul ne okolnának ezzel-azzal. Hogy is fogalmazzak? Nincs bizalom, összefogás! Igen ez az, talán leírja a realitást. Személyek vannak még páran, akik még nem, de a zöm teljes, vagy részleges mértékben, de már igen, hogy úgy mondjam, elveszítették a szüzességüket. Ez nem öröm, sõt elkeserítõ, de nem nekem, mert ugye sok éve mondom, hogy lényegében a "nemzeti oldal" micsoda és mire való, "kik" szervezik, terelik....stb. Na, kezd derengeni, hogy há' tényleg! Szóval most már "dafke" is kell adnom egy másik "interjút" és nem a Zolinak, hogy "ki legyen egyenlítve a serpenyõ mérege és akik a Zoliban nem bíznak, ne azonosítsanak vele... Ugye milyen szép az élet? "Filozófiám" sok éves lényeges tapasztalata: "nem bízom senkiben". Ez persze nem teljesen így van, de maradjunk annyiban, hogy attól még ha kezet rázok, mosolygok, vagy inkább vicsorgok mára, még nem jelent semmit. A szívemig alig tudott férkõzni néhány személy, de vannak azért és nem is kevesen, de ezt el ne mondjátok senkinek, mert úgy is letagadom. Innen szép a gyõzelem, nemde?

5. Következmények tekintetében számítható módon beindul a sárdobálás, de ilyesmibõl volt már részünk éppen elég. Vera utálja már ezt és intett is már a "riporttól" is, de hát megint neki lesz igaza. De játszunk el a gondolattal, hová vezet mindez? Mi lesz, ha egyre többen ébrednek rá, hogy van itt egy rég feledet és "titkos" Magyarok Felelõs Nemzeti Kormánya? Mi lesz, ha ráébrednek, hogy minden irány oda mutat, még ha nem is értik most a kerek egészet, miérteket és hogyanokat. Mondjuk, vagy inkább ne is mondjuk: engem már lényegében nem érdekel az akkori történet, mert most mostan van. De lassan oda ér az okozat, ahol az okokat feltételezik. Magamban mosolygok, pedig nem vicces a helyzet. Pont abban a lelki állapotban vagyok, ahol jobban leköt már, hogy reggel hol fáj a csontom, mikor fel kell kelni az ágyból, mint az, hogy ki és miképpen vélekedik bármivel kapcsolatban. Fura egy tudatállapot. Távolról tudom szemlélni mindezt, de bármikor be tudok szállni és helyre tenni a kisiklott elme-futtatásokat, csak nem mindig akarom már. Nem haragszom ám "senkire", mert látom, mindenki teszi a maga dolgát a gépezetben és tiszta szándék és tenyér alig akad, de sok dolog mozog a háttérben, amirõl tudok anélkül, hogy tudatnák velem. Nem kell, "látom" amit látnom kell, hogy értsek.

6. Felvetõdött, hogy mutassuk meg "magunkat" és álljunk az "élére" mert..., de még nem ez az idõ az. Majd talán, de szólni fogok, bár lehet az se kell, vagy éppen nem tudok, mert ...csak. Mikor ilyen üzenetet kapok, érzékelem, hogy "nem zörög a haraszt" : "...Mivel nincs országos vezetésünk, ezért addig nem lépünk semmit, amíg te nem üzensz, hogy helyzet van. Másban nem bízok!" Ezt nem is ragoznám! El kell válnia a szarnak a májtól! Ez történik látványosan.

7. A szabadjára eresztett "videómnak" köszönhetõen sok helyre eljutott valami benyomás és ebbõl kapcsolat is született. Még nem akarom mérlegelni, szimbolikában értékkel ellátni, de az üzenet tagadhatatlan. Tegnap meghívást kaptam Poór Istvántól A funtineli boszorkány filmjének vetítésére. Elmentünk hát Verával és családi barátunkkal a teltházas és nem rövid vetítésre. Wass Albert ezen könyvét sok-sok éve olvastam és aztán a többit sorban. Csodálatos, bár nem szeretem ezt a "szót", de Albert stílusa lenyûgözõ. Nem írok "kritikát" a filmrõl. 4 millió Ft-ból hozta ki állítása szerint és nem is szeretném az eredeti mûtõl kapott élményeimmel megmérettetni, mert egészen más kategória, más élmény, de igazi élmény volt, új felismerésekkel. Vera nálunk az esztéta és õ nagyon hálás volt, hogy megnézhette, s ha õ azt mondja valamire, hogy jó, akkor az jó. Ezért vagyok a párja, csak úgy nem mellesleg. Nem maradtunk már a legeslegvégére, mikor István már nem kap újabb érdeklõdõ kérdéseket, mert így is késõre értünk haza és mi korán fekvõk vagyunk, de ha már "filmmel" kezdõdött ez a bejegyzés, akkor miért ne fejezõdhetne azzal és azáltal es! A sors útjai kifürkészhetõk, csak tudni kell mi a szándéka a "titkosszolgálatoknak". A film miértje nem vitás. Nõi -férfi elem, sors-csavar, nemzet-sors, tudás, vagy vallás vállalás...szóval jól össze van rakva a "jövõ" menetrendje. Tetszik. Ami az elkövetkezõt illeti, nem tervezek. Ahogy alakul, úgy lesz, hisz "színház az egész világ és komédiás benne minden férfi és nõ" -hú ez zárszónak nagyon slampos! Inkább egy közhellyel zárok: Vesszenek a jezsuiták! Nem tudom mit jelent, de olyan jól hangzik.


Hozzászólások

4 #39 Posta Imre
- 2019-01-10 15:10
Az ébredés fájdalmas. A fájdalmat mindenki másképpen éli meg és kezeli, ha tudja, de ez mindenképpen egyéni út. Nincs "tömeges megváltás".
139 #40 jozsef toth
- 2019-01-10 15:16
Arany !

Igen igen !
Nem beszeltunk ossze.
De a sok eves itt let es az elet minden teruleten csiszolodunk es kopunk mint a ;GYEMANT;
Koszonom ,hogy meg emlekszel rams_grat
139 #41 jozsef toth
- 2019-01-10 15:19
atacama !
A humorod es a dudorod sohase hadjon els_proszt
75 #42 talpi
- 2019-01-10 19:20
kriszta!
Senki sem birtokpolja a bölcsek kövét, viszont, minden kavicsnak sem kell örülni.
Természetesen vannak, szép színes, szemet igézõ kavicsok, de ha kézbe veszed, biztosan melegség hat át?
Mert ugye, ha egy "kavics" megérinti a lelked, akkor bizony az jelzi is. :)
139 #43 jozsef toth
- 2019-01-10 20:10
talpi !
Te se vagy mai gyerek.
Es nem is keves az az ido amit itt toltesz a gep mellet.
A szamok neha igazat is bizogyittanak.
Na NEM A VALASZTASI adat szamaira gondolok!!s_franc
Arra amit most ide be masolok.42 hozzászólás · 2190 megnyitás ·Nyomtatás
Es ezzel csak azt szeretnem erzekeltetni,hogy ez igy volt es igy van most is.
Lehetne sorolni,hogy mi ennek az oka.
Mert ennyiszer meg lett nyitva .
De igazi valaszt nehez ebbol kivonni!
Mert mindenkinek van ,vagy kellene ,hogy legyen SAJAT ONALLO velemenye.
De azok akik ezen az elmult 10 eve atmentek zomebe ertik.
Mert voltak itt nagyon kemeny vitak ;ANYAZASOK:
tobb szoros NEV CSEREK .DE MINEK?
Egymas sertegetese csak arra jo ,hogy masok nevessenek az ellen taborba.
Elhiszem ,hogy mindenkinek volt es lesz amit nem azonnal fog fel .
Ezert jo a vannak regi itteni ismerosei es elotte kivesezik azt ami nem VILAGOS!
Igy ellehetne kerulni sok kellemetlen felesleges ido pocsekolast.
Merem remelni,hogy ezzel az irasommal meg IMERE VALLAROL is nemi macerans es felesleges ido pocsekolast megtudok sporolni.
Mert azt hiszem ,hogy az elmult evek alatt azert megis csak O KAPTA a legtobb nem kivanatos kritikat.
Es nem csak az ellenseges taboroktol.
Sajnos BOVEN kapott az itt levoktol is.
75 #44 talpi
- 2019-01-11 00:31
Józsi!
Nem "tegnap" óta vagyok, s mint írod, valamelyest ismerjük is egymást.
Viszont, van egy két dolog, amiben nem vagyok teljesen biztos.
Imre válláról bármit is levenni,? nem hiszem, hogy lehetséges, hiszen, megosztani vele, azt lehet, de levenni, nem igen.
Ami az Õ vállait nyomja, azt sajnos neki kell cipelni, mint, bárkinek, aki itt, nem csak az idõ töltése okán van.
Kinek, mennyi hozzászólása van? az sem jelent semmit, hiszen, nem a mennyiség, hanem... fontos. Vagyis, nem biztos, hogy a hsz-eim mindegyike "minõséget" takar.
Aminek minõséghez van köze, azt Imrével osztom meg, s dõl el, megjelenik vagy sem.
Megnyitásaim száma, :) ez sem jelent semmit, hiszen, a számok törvénye alapján közel, ugyan ennyi hsz-nek is lennie kellene, szerencsére nem így van, mert az arány
50/1 a megnyitások javára.
Bizony olvasok-olvasom a hozzászólásokat, a belinkelt dolgokat,véleményeket, ezért a nagy aránytalanság.
Kritika bizony sokunkat ért, csak Imre nem csak kritikát kap-kapott, ezt is tudjuk, s néhányunk, szintén részesült, hasonló,/ ha megközelítõleg is/kritikában.
Viszont az is biztos, hogy a harcost, az "igaz Embert"
kritikák, sérelmek, ok nélküli basztatások, és sebek érik.
Itt, és ezzel kezdõdik az emberré kovácsolás útja,aki ezen az úton elindul, érik pöröly csapások, s más kihívások, ezekkel meg kell küzdenie-, s még ott van a család, már akinek közben meg is marad.
Józsi, ezeket neked nem kell magyaráznom.
Imre pedig tudja, mint néhányan, szintén, de aki a harcot választja, annak a sebeket is el kell viselnie.
139 #45 jozsef toth
- 2019-01-11 01:50
talpi !
Koszonom a valaszod!
Es igy is van rendjen.
Nics olyan kuzdo sport s_boxahol csak az eggyik fel uti a masikat mindig.
75 #46 talpi
- 2019-01-11 04:22
Józsi!
s_hoho
4 #47 Posta Imre
- 2019-01-11 06:20
Értelmes higgadt emberek így beszélgetnek. Pár filozófiai mûvét több nevessé vált koponyának elolvastam már. Jó kérdés, mire volt mindez jó? Hosszú távú programban a gondolat emberöltõkön át ível.
1313 #48 zoli
- 2019-01-11 09:06
Fkriszta!
Had mondjak erre én is valamit!
Magamról beszélek,mert így érzem.Nincs bennem sem szégyen,sem önvád,nem járok lehajtott fejjel,nincs depresszióm,nem vesztettem el hitem,erõs vagyok,stb....:D De én mióta értem,és tudom-nagyjából-mi történik a világban,az elsõ sokk után,következett egy cselekmény sorozat,mert én is mint Te azt hittem,a világnak megváltása következik.Majdnem ráment a család,a majdnem egzisztencia,az egészségem,a barátok,és a harcostársak is!Azóta két életet élek,de nem skrizofén szinten.Van családom,akikrõl gondoskodni kötelességem,akármilyen világot élünk!Nap,mint nap találkozom azokkal a dolgokkal amiket tudok,és bár tudom,mi fog következni,mégsem tudom megkerülni a mindennapi életben,mert van ügyintézés,ovoda,munkahely,bankszámla,stb-stb.Azonban a másik életem nem engedi feledni a tudást,mindennap valami kicsit de teszek azért hogy a világ jobb legyen.A korábbi csatát elvesztettem társaimmal együtt,de a háború folytatódik.A késem itt van velemm,az övemen lóg,bármikor elõveszem,ha ott lesz az ideje.Megtapasztaltam még nem ez az idõ,még nem lehet."nem akarok téríteni"DE AKARJ!Tessék téríteni,mert a sok minden mellett ez is a feladatunk.Egy a lényeg.Aki ide már eljutott valahogy,már jó úton van.Ha hivatalból jött akkor is,mert elõbb-utóbb megy a levesbe. Itt is téríthetsz,legfeljebb összecsattansz ezzel-azzal.De kint téríts igazán,ahogy Arany írta a saját családodban kezd,és meglátod milyen nehéz! Ha majd ezt is tudod kezelni,és talán két féle ember is tudsz lenni egy testben egy lélekben,akkor jutsz el valahova.Nem térítelek,ne érts félre,nem okoskodom,ne érts félre,lehet más másként éli meg ezt a dolgot,ki tudja Rád mi vár?
1072 #49 fkriszta
- 2019-01-11 09:26
Kedves! Nem értelek félre, és hasonlóan látjuk a dolgot. A másfajta világlátásomat eddig sem titkoltam, azután sem fogom. Mindenkinek amennyire lehetõség engedi. A családomban nem kérdés, hogy mennyire érzik át azt õk tudnák elmondani, viszont hülyének nem néznek.. sõt megszokták hogy változik az álláspontom néhány sarka :D Szóval változik a világképem, de ezt nem titkolom. Jól állnak hozzá, de a férjem a legnagyobb támogatóm. Én meg az övé :) Ami nekem most könnyebbség a megértés miatt, az az, hogy az eddigi erõfeszítéseim nem voltak hiábavalók. Új erõt kaptam tovább csinálni. Új erõt kaptam hogy megértsem, miért terel a sors abba az irányba amibe, munkában, magánéletben.. Szóval nem kívánok szemberohanni a világgal :) Volt hogy tettem, de már nem. A világnak megváltása következik ugyan, de szerintem egyformán látjuk hogy ebbõl pl én akkor részesülhetek, ha megteszem a magam dolgát, ha kiveszem a rám mért részt a feladatokból. Sok mindent teszek és tettem eddig, amikkel nem untatlak titeket, és ezt folytatom. Látszólag kis dolgok, olyanok amik engem vagy hozzám kötõdõket érintik, mégis van cseppnyi nagyobb hatásuk a háttérben. A térítésre vissza, azt tapasztaltam hogy téríteni csak tettekkel lehet igazán. A szomszédaimmal pl meg nem nevezve, szinte tizedes rendszerben élünk :) persze csak magunk között.. ebben jelentõsen közremûködtem hogy kialakuljon, és teszek is érte hogy így maradjon. De ha nevet adnék , mondjuk elmesélném most nekik mi is az, akkor lehet hogy nem akarnának részt venni benne :D Szóval azt látom, nem szeretik az ilyen mesterséges közegeket, viszont nyitottak a jóra, és egymás segítésére. Nálam ennyi a térítés.. és akivel lehet, az sem zavar ha a seregben a férjem fõnöke.. mondjuk 3 ranggal felette... akinek lehet, annak elmondom mit gondolok a világról..legfeljebb nem ért egyet, bár eddig nem küldött el senki a fenébe :) Szóval összegezve, mert megint locsogok mint egy kis patak: eddig el tudtam mondani mi a gondom a világ mûködtetésével, de ha megkérdezték hogy mi a kiút, arra nem volt valós válaszom. Ha azt mondtam amit ezután is fogok, hogy takarítsunk a portánkon elõször, majd jöhet a fejlõdés , akkor visszakérdeztek hogy de minek, ha a cijón úgyis letakarít. Erre magam sem tudtam tovább értékelhetõ választ adni a hiten meg reményen túl... Most tudok, és ez nagyon nem mindegy. Megyek vasalni, sok volt a duma :D
1313 #50 zoli
- 2019-01-11 09:38
Nem csak Kriszta!
Nagyon fontos a példamutatás,és aki nem tudná,annak örömmel jelentem,hogy mûködik!

Sokaknak elmondtam,és sokan látták,hogy a leánykám,konyha munkázik az anyjával,kertezik,jószágot etet velem,és lám,napok múlva látom a facebukos posztokat,hogy õk is,és örömmel tölti el a gyereket.Kis dolognak tûnik ugyan,de nagy remény arra,hogy ebben a katyvasz világban,ahol mindenki fotomodell,meg xfaktor akar lenni,van más alternatíva,amiben jó lehet a gyerek,és ezzel máris ütöttünk egyet a sátán fattyakon! Tehát jól mondod a proféciát saját magunkon kell kezdeni.No ezen felbuzdulva én nem megyek vasalni,inkább írok valamit,hátha tudunk errõl kicsit eszmecserélni!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.41 másodperc
4,610,892 egyedi látogató