Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet

BelföldEj, nagyító van hozzá? Nem sok magyar van má" itten, akit lehet kutatni, de annak a zöméról is kiderülhet, hogy tajtzsidó. Január elsejétõl megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet, ahol elsõsorban identitásképzõ kutatások zajlanak majd - mondta az intézet fõigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.

Elsõ körben az ötödik és a kilencedik század közötti idõszakkal, a magyarság õstörténetének kutatásával foglalkozik majd az intézet"

– tette hozzá Horváth-Lugossy Gábor József.

Angliában már 1921-ben létrehoztak egy történetkutató intézetet, amely mára több mint 190 ezer példányos könyvtárral rendelkezik, emellett hasonló intézményt alapítottak már Németországban, Finnországban, Görögországban és Svédországban is.

Magyarország német példára, egyetemtõl független intézetet hozott létre, így minden tanintézmény egyenlõ eséllyel vehet részt a jövõbeli kutatásokban"

– fûzte hozzá.
Az MTI közleménye szerint az intézet a tervek szerint kutatási eredményeinek nagy részét online publikálja majd, de emellett nyomtatott kiadványokat is megjelentett, konferencia- és rendezvényszervezéssel is foglalkozik majd.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-01-08 19:09
„Nemzetibbre” írták át az új NAT-tervezetet

Komoly vitát váltott ki a tavaly megjelenõ új Nemzeti alaptanterv tervezete. Kásler Miklós szakminiszter azt mondta, a legkiválóbb szakemberek készítették a NAT-ot, a Miniszterelnökséget vezetõ Gulyás Gergely viszont azt hangsúlyozta, hogy ebben a formában biztosan nem lép életbe. Most viszont már tudjuk, hogy az új változat a korábbinál

nemzetibb lesz.

Errõl Maruzsa Zoltán köznevelésért felelõs helyettes államtitkár beszélt a Magyar Hírlapnak, de az interjúból az egyáltalán nem derült ki, hogy ez mit jelent.

–  Nemzetibb lett az átdolgozás során?
–  Igen.

– ez a beszélgetés zajlott le az újságíró és a politikus között. Azt még hozzátette Maruzsa, hogy „az átdolgozással szépen haladunk, a NAT elfogadására idén kerülhet sor.”

Tavaly több szakértõt is megkérdeztünk arról, mi a véleményük az új NAT-ról és válaszaikból az derült ki, hogy hisznek az új tervezetben. Lannert Judit oktatáskutató például kifejezetten értékelte azt, hogy nincs tele a nemzeti, a keresztény, a hazaszeretet szavakkal, ott szerepelnek, ahol tényleg helyük van. https://24.hu/bel...ervezetet/
684 #2 atacama
- 2019-01-08 19:18
na most majd aztán nagyon ki leszünk kutatva..milliárdokért!!s_ezt-ni
75 #3 talpi
- 2019-01-08 19:27
Menjenek az anyjukba NAT.tostól. Lassan teljesen elhülyül az összes tanuló korú-
1072 #4 fkriszta
- 2019-01-08 19:31
Azért jó hogy minket még nem táborokban kereszténytelenítenek mint az újgurokat :D csak nem vagyunk olyan nagyon mélyen ? :D Még az is kiderülhet hogy hun vagyunk hun nem?
267 #5 Perle
- 2019-01-08 19:42
Kíváncsi leszek arra, hogy az új intézet számít -e azokra, akik szinte az egész életüket a magyarság, a magyar nyelv és kultúra kutatásának szentelték eddig is. Annak ellenére . hogy ehhez az áldozatos munkához az államtõl egy árva fillért nem kaptak soha. DE még csak egy elismerõ oklevelet sem. Szántai Lajosra és társaira gondolok. Ha az õ kutatásaik ki lesznek hagyva az Intézet anyagából, komolytalannak vehetõ az egész igyekezetük.
Úgy fog akkor dolgozni az új hivatal, mint egy korábbi vállalatom fõkönyvelõje. Olyan eredményt hozott ki az évvégi mérlegnél, hogy azzal az egész cégvezezés meg volt elégedve. Komoly prémium járt mindegyik vezetõnek.
1072 #6 fkriszta
- 2019-01-08 19:56
ezt átgondolnám Perle... ha pl Marton Veronikát írtál volna, akkor rendben.. de pont a Szántai?
4 #7 Posta Imre
- 2019-01-08 20:03
Perle, már említettem, hogy nemrég a helyi rádióban Pap Gábort interjuholt, hogy hányszor akarták a magyarokat innen kiirtani! Lesz még itt lesés.
75 #8 talpi
- 2019-01-08 20:46
Az már egyszer biztos Imrém!
Kitágult, véreres szemekkel fognak lesni, hol is sexuálták el.?
Bár nem kellene ezen sokat gondolkodni, mert szerintem õk is tudják,
az igaz "MAGyar" feltétlen tud szeretni, megbocsátani, de mindaz ki ezt, anyagi okok miatt teszi, az bizony nem MAGyar, hanem egy qrva.
itt van igaza rozsolának, még ennek az idióta fletónak is, csak a baj, hogy õ úgy idézett Qrva Magyarország.
Nos.! Ebben az országban, szent igaz, annyi a qrva, amennyi a római birodalomban és az azt körbe vevõ országokban összesen nem volt. A bibi csak az, hogy, ezek között voltak-ágyasok, akik ugye, valamennyire nem voltak qrvák, voltak Hetérák, kik mûveltek voltak, viszont nem a testüket árulták pénzért, vagyis nem igaz qrvák voltak.
Viszont, ha szétnézünk, ebben az országban, a lakosság 80%-a szó szerint elqrvult.
Van, ki kényszerbõl,de az a kisebb hányad, a többsége élvezi, pedig ezek talmi örömök.
267 #9 Perle
- 2019-01-08 21:38
fkriszta,
igen õ többek között .

Marton Veronikáról még sohasem hallottam, de majd rákeresek.

.
329 #10 gutai zub
- 2019-01-09 05:44
Magyarságkutatás?
Kinek?

Az ötödik kilencedik század magyarjait nem érdemes kutatni mert az a faj régen és nyomtalanul kihalt.

A mai magyarság kutatásával meg csak Darwint
igazolnánk, amire ma már világszerte sincs szükség mert annyira nyilvánvaló.....
5 #11 kincses
- 2019-01-09 13:22
Én ide bejelentkezem dolgozni! Romániában a magyarokat már kutatni kell sok helyen!s_huh
1313 #12 zoli
- 2019-01-09 17:11
Ez akkor lenne érdekes,ha Kásler kijelentené,hogy az eddigi finnugrizmus tévedés volt.Kutatnak majd,de nem azt amit sokan várnak.Kikutatják,hogy a magyar az tulajdonképpen zsidó,és már az úr is megígérte Kánaánt,tehát jogosan élnek itt,õk is,meg majd a többi is.

Kedves fkriszta!
Látom különös nagy problémád van Szántaival.Hallhatnánk a Te kutatási eredményeidet?
Lehet hogy Szántai némely dologban téved,de legalább van egy vállalható teóriája.
1072 #13 fkriszta
- 2019-01-09 17:29
Zoli! Kutatási eredményeimre vagy kíváncsi egy ilyen felületes kérdésben? Mert Szántaitól is nyilván pár mondatban kaptad meg a válaszaidat... Kérdezz és elmondom az "eredményeimet", amiket vitathat is bárki aki másra jutott.. Több ezer órát szántam a véleményem megalapozására, de nem állítom hogy enyém az igazság. Azt viszont állítom hogy a Szántai és a Papp Gábor is, és még sorolhatnánk, megrekedtek egy szinten, és igyekeznek a hallgatóikat is ott tartani.
1313 #14 zoli
- 2019-01-09 17:51
Kedves Kriszta!
Honnan tudod,hogy megrekedtek?
Hátha nincs tovább,erre nem gondoltál.
Nincs baj,ha van véleményed,sõt....de úgy szokás,hogy ha valamiben kételkedsz,elõhozol egy másik állítást.
Én mélyen tisztelem Szántait,de gondoltál arra esetleg,hogy a jelen politikai közeget nagyon is jól érti,és tudja mi folyik,éppen ezért nincs folytatás,csak "megrekedés"?
1072 #15 fkriszta
- 2019-01-09 17:58
Megértem az álláspontodat, de ha kitartasz mellette akkor megkérdezem: mióta hallgatod a Posta Imrét? És mennyit értettél meg abból amirõl beszél? Nem fényezem magam, nekem is decemberben nemrég állt össze a kép, bár kb szûk éve sem vagyok itt. Bizonyos szempontból ébresztõek a gondolataik az elõbb említetteknek, nevezzük lépcsõfoknak. Amin lehet haladni, vagy ácsorogni is. Abból hogy kardoskodsz értük, nyilvánvalóan követezik hogy nem értetted még meg Imre mondandóját, és nem tanultál a Szántaiékéból sem, csak emésztgeted mint egy jó ebédet. Várom továbbra is a konkrét kérdéseidet , mert az eddigiekre csak általánosságban lehet válaszolni.
1313 #16 zoli
- 2019-01-09 18:07
;) Na most érzem magam igazán hülyének!
Van vagy 10 éve kedves Kriszta!
Közben volt egy 5-6 év szünet,ami ahhoz volt jó,hogy át gondoljak sok mindent.Például,hogy nem biztos,hogy mindent hitetlenkedve kell fogadni,mert hogy Imrét idézzem,a szar között van elrejtve az arany is"!
Igazán értem a célzásod,de ha arra gondolsz,hogy a Szántai féle információ a mai helyzet elõkészítéséhez volt jó,akkor ebben azért nincs igazad.
Ez itt a Posta Imre oldala,nem illik ellentmondani,vagy másként gondolkodni,de ezt már Imre is,meg mások is megszokták.Itt az akadékoskodókat nem szokták jó szemmel nézni.Én még is azt mondom,hogy nem minden nem arany ami fénylik!
Én értem,hogy neked igazság kell,de mond meg (ez egy konkrét kérdés) kitõl várod,vagy fogadod el igazságként a valamit?
1313 #17 zoli
- 2019-01-09 18:08
Nem tétlenkednek a komák!Nesze nektek magyarság kutatás!! https://www.naplo...Lck0S4rswM
4 #18 Posta Imre
- 2019-01-09 18:25
Zoli, ez itt a "kételkedés oldala" és rossz szemmel nem a kételkedõkre tekintünk, csak a kötözködõkre. Adott esetben elõadhatnád, mi a "steisz" és mi az arany, mi nem. Azzal lehet mit kezdeni, amit írtál meg semmit, illetve csak annyit, hogy nem biztos, hogy az az 5-6 év feltétlenül és kollektív tekintetben is produktív volt. Cáfolj rá, kélek! s_hoho Nekem nehéz az elvárásaimnak megfelelni, mert nincsenek. Az érvelés már valami. Ha hibás is, lehet véle kezdeni valamit, fejlõdni...
1313 #19 zoli
- 2019-01-09 18:51
Imre!
Most az történik,hogy van egy teoria,amit jelen esetben Szántai prezentált.Nem hiszi ez,sem,az sem.Rendben van.De akkor mi az igazság?
Mindent el kell utasítani?Csak mert nincs elõrelépés?
Sokszor mondtuk már,a szemét közé csomagolják az értéket is,hogy mindenképp megtévesztõ legyen,és a valóságot se higyjük el!
Itt rejtõzik az arany.
Elég volt az 5-6 év,sajnálom,ha nem nyilvánulok meg véres szájúként.

Van itt egy írás:http://magyarnemz...c_start=20

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.21 másodperc
3,457,699 egyedi látogató