Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet

BelföldEj, nagyító van hozzá? Nem sok magyar van má" itten, akit lehet kutatni, de annak a zöméról is kiderülhet, hogy tajtzsidó. Január elsejétõl megkezdte munkáját a Magyarságkutató Intézet, ahol elsõsorban identitásképzõ kutatások zajlanak majd - mondta az intézet fõigazgatója a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! címû mûsorában.

Elsõ körben az ötödik és a kilencedik század közötti idõszakkal, a magyarság õstörténetének kutatásával foglalkozik majd az intézet"

– tette hozzá Horváth-Lugossy Gábor József.

Angliában már 1921-ben létrehoztak egy történetkutató intézetet, amely mára több mint 190 ezer példányos könyvtárral rendelkezik, emellett hasonló intézményt alapítottak már Németországban, Finnországban, Görögországban és Svédországban is.

Magyarország német példára, egyetemtõl független intézetet hozott létre, így minden tanintézmény egyenlõ eséllyel vehet részt a jövõbeli kutatásokban"

– fûzte hozzá.
Az MTI közleménye szerint az intézet a tervek szerint kutatási eredményeinek nagy részét online publikálja majd, de emellett nyomtatott kiadványokat is megjelentett, konferencia- és rendezvényszervezéssel is foglalkozik majd.
Link

Hozzászólások

238 #20 bivaly
- 2019-01-09 18:51
Egy újabb zsidó performansz, állami szinten, vakulj paraszt jeligére !
4 #21 Posta Imre
- 2019-01-09 19:03
Zoli, sosem volt téma sem az elutasítás, sem egyebek, ám valami oknál fogva a releváns felvetett kérdések, melyekben következtetéseket sikerült levonnunk (na jó, gyakran levonnom) statisztikai mértékben szignifikánsan igazolódtak. Most az a rész következik, hogy "felfedezik a magyarokat", akiket "valakik" valamilyen okból el akartak takarítani és bõrükbe bújni...de hát addig nem lehet néven nevezni ûket, míg a magyar nem tudja, hogy magyar és közben nem akarna a zsidó is magyarabbá válni. Mi a valóság? Nem fontos? Ki a valóságos? Na ez a lényeg. Mindig is ez volt és ez lesz. Az érték nem tárgy, nem a puszta "gén", de még csak nem is a "tudás", mely sokszor illúzió csak. Kivé váltál, ez a lényeg! Nem a honlapon való csetelés számít, hanem a valódi "karizma", amivel burkolod magad és emeled azokat, akik kiválni akarnak, mert elég volt a senkiségbõl. Na jó, ez most elég véresszájúra sikeredett., elismerem.
1072 #22 fkriszta
- 2019-01-09 19:03
Imre fentebb leírta a válaszom felét. Szabad véleményt alkotni tapasztalataim szerint is, de a kötekedés kicsit uncsi.. ennyi a vízválasztó. Tõled még mindig nem kaptam konkrét kérdést, tehát valami történelmi mozzanatnak a védelme menti kiállást amit szerinted én cáfolok :) Vagy hozzáállásbeli, vagy akármibeli.. szóval semmilyen kérdést nem kaptam ami igazi kérdés. Amit feltettél, arra a válaszom az hogy senkinek a szavait nem fogadom el mint szentírás! SENKIÉT! Imréét sem! Önálló Ember vagyok, a magam hibáival, a magam fejlõdési útjával, amin haladok. Ha megrekedek, akkor Õstentõl kérek segítséget, amit maradéktalanul megkapok, csak néha a bugyuta elmém lekorlátozza a megértést. Nem kérek bizalmat senkitõl, legfeljebb megszolgálom. Ne kérjen bizalmat tõlem sem senki, legfeljebb eljutunk odáig. Jó lenne ha a bálványokat levernék a polcról mások is.. legyen az Krisztus a kereszten vagy Szántai a pulpituson! (Szántait tetszõlegesen lehet helyettesíteni akárkivel) Nekem nem kell az igazság, mert az az enyém! :) De nem tûröm el a szándékos ferdítést, azt meg pláne ne várja tõlem senki hogy még éljenezzem is! Szántaiék nem erre a korszakra mondtak végszót, hanem a fejlõdésed szintjein jelenthettek egy lépcsõfokot. Az iskolai semmilyen tananyag és a valóság között egy lépcsõfok. Nem bántom õket, mert ahogy Imre is mondja, a valóság hideg zuhanya bénulást okozhatna.. ezért õk köztes pont. Teszik a dolgukat.. ez rendben van. De ne kiáltsuk már ki prófétának meg a végsõ igazság tudóinak õket!!!
1313 #23 zoli
- 2019-01-09 19:31
Rendben,elfogadom,mind kettõtök válaszát!
Végül is lóghatunk a levegõben is semmit,és senkit nem elfogadva,vagy senkinek se tiszteletet,és bizalmat szavazva.
Végül elérték,amit akartak,egyedül marad az ember,aki csak Istenben bízik(?),és csupán magányos farkasként tengünk,meg lengünk.
Jól van ez így!
Jó éjszakát!
4 #24 Posta Imre
- 2019-01-09 19:39
Zoli, ne hisztizz, nem áll jól!
1323 #25 Laplage2
- 2019-01-09 19:47
Zoli ha szolithatlak így, isten ami egy a teremtõ nem egyedülinek teremtette az embert!
Senki nincs egyedül mi közölünk
1072 #26 fkriszta
- 2019-01-09 20:33
Zoli bakker! Hogy várod Istent? Majd megáll elõtted és vés neked két táblát? Ott van a segítsége Szántaiban is, és Imre szavaiban is, de tán még az enyéimben is! Mitõl sérült így a lelked hogy mindent támadásnak veszel? Mindössze annyit metem mondani hogy ne ragadj le féligazságoknál, hanem mindenbõl tanulva merj önállóan dönteni!!! Fejlõdni!!! Ha ez sértés, akkor rendben...
1313 #27 zoli
- 2019-01-09 21:24
Hisztizik a fene.Így gondolom,és kész.

Krisztina,kérlek mellõzd a kioktatást,a fenét sem tudsz rólam.Nem igazán loptad be magad a szívembe,így ismeretlenül sem.Isten?Mit tudod Te hogyan találkoztam vele,mitõl vagyok életben? Táblácskát meg vésegess csak magadnak.
Önállóan döntök,mint ahogy elmondtam a véleményem is,az én véleményem ami önálló.
Nem tudsz engem megsérteni,az egód elég kimagasló,ezért ahhoz kevés vagy.
4 #28 Posta Imre
- 2019-01-10 06:10
Zoli, na azért! Ez az éned sokkal jobban tetszik, használd többet! Harcos vagy. Ami a többit illeti, nem minden érthetõ meg írásban, nem is van már illúzióm, hogy szavakból egyetértünk. Érdekes, ha szemtõl szemben vagyunk, sosem maradt tisztázatlan kérdés, mindig úgy tûnt, hogy szó nélkül is értjük egymást.

Ami az "elõadók" által elmondott dolgokat illeti, az nem azonos az "elõadókkal" és ez a csapda. Szó sincs róla, hogy minden hazugság lenne, mit ahogy arról sem, hogy minden igazság...ez most nem is lényeges, mert számomra már régen az a lényeg, hogy mit lehet velük kezdeni, mint ember. A "mi" emberünk lehet-e, vagy bárkié? A többit már megértheted magad es.
1072 #29 fkriszta
- 2019-01-10 09:06
Zoli! Mivel folyamatosan elbeszélünk egymás mellett, így nincs értelme mást leírnom, mint hogy bocsánatot kérek ha megsértettelek! Nem volt szándékomban.
1072 #30 fkriszta
- 2019-01-10 12:25
Két dolgot hozzátennék most hogy átgondoltam.. 1. Nem kérdõjeleztem meg az Istenbe vetett hitedet, de magad írtad hogy "Végül elérték,amit akartak,egyedül marad az ember,aki csak Istenben bízik(?),és csupán magányos farkasként tengünk,meg lengünk." Én pedig , bár megeshet hogy rosszul fogalmaztam, annyit szerettem volna erre reagálni, hogy nem vagy-vagyunk egyedül sosem, hisz Isten válasza-segítsége benne van mindenben. Sajnálom hogy ez rosszul ment át! Tényleg õszintén sajnálom! 2, Nem tudom hogy a viharba jött a számra a " vés neked két táblát " kifejezés :( én is harapok az ilyenekre, mégis ezt írtam. Köszönöm hogy leteremtettél érte, kijárt nekem ez! Nemrég én is beszóltam egy hasonlóért, amit félre értettem Talpinak :D Most visszakaptam :D
1313 #31 zoli
- 2019-01-11 07:26
Fkriszta!
"Végül elérték,amit akartak,egyedül marad az ember,aki csak Istenben bízik(?),és csupán magányos farkasként tengünk,meg lengünk."
Rosszul fogalmaztam:Rátok értettem,nem magamra.Nekem szerencsére van kiben,kikben bízni,plusz ott van a Teremtõ!
De hagyjuk most már,elég volt a parttalan vitából!
Erõs vagy,erõs akarattal,és nem is vagy ostoba.Ezt látom.
Nem sértettél meg,csupán Te jártál az agyamban egy napig.Megjött a válaszod,szerintem ezzel rendben is vagyunk.
Ezt tudom felajánlani: s_proszt
1072 #32 fkriszta
- 2019-01-11 07:45
Zoli! Úgy érzem "partot ért" az a parttalan.. :) Örülök hogy rendben vagyunk :) s_proszt
684 #33 atacama
- 2019-01-12 11:18
eztetet is már õkelméék kutatták ki?
Attila király megölte öccsét, Budát
https://24.hu/tud...un-magyar/
kiváncsian várjuk a nagy kutakodások eredményit..s_nezem
1313 #34 zoli
- 2019-01-12 11:30
Juj....gané banda.
238 #35 bivaly
- 2019-01-12 21:17
kedves Fkriszta !

Nem vagyok itt, de felcsigázott a tengerbõl hirtelen kiemelkedõ vulkanikus sziget, Te !
Kicsit prolisan, feltörtél mint a talajvíz. Engem nem nagyon érdekel, de már térdig érsz, nem sokára derékig. Mondom, nem az én árvizem vagy, kicsiben is , csak csõtörés.
Szóval elõkerült Isten. Úgy, ahogy. Meg, hogy kiben bízol, meg mennyire, stb. Tudod, én meg úgy gondolom ( nézd el, de tudom ), hogy Isten egy olyan szellemi kapaszkodó az élet autóbuszán, ami éles kanyaroknál segít, hogy ne ess pofára. Csak jól kell ám tudni kapaszkodni, nem elég támasztani a fogantyút, készülni kell arra, hogy ha kell, úgy tudd megfogni, hogy megtartsd magad !
Ezt Te mikor beszéled meg így ( beszélted meg ?), magaddal ? Mondhatod másként is, csak a lényeg legyen benne. Isten van. Nagyon kevesen fogják megtalálni, és nagyon kevesen találták meg eddig is, nagyságrendekkel kevesebben, mint ahányan beszélnek róla ! És gyakran azok nem találkoznak vele soha sem, akik a legjobban mondják, hogy velük van !!! Teremtett lények vagyunk, számtalan olyan tulajdonsággal amit a többség nem is tud önmagáról.
Azért bátorkodom beszélni errõl, mert olyanokban volt részem, ami nagyon keveseknek adatik meg. Nem publikus, az én dolgom, meg az Õ dolga.
Istent megtalálni nem egyszerû, és közel jutni hozzá sem egyszerû, kitartás kell, nem ostoba hit, fellángolás, templomba járás, meg keresztény közösségek nyálcsorgatós bégetése . Ezekben nincs ott. Ott és akkor van, ahol a legkevésbé számítasz rá, de csak akkor, ha eljutottál hozzá, és a legõszintébben.
Bízni meg mindenkor önmagadban kell, magad uram, mert szolgád nincs, és ha önmagaddal jóban vagy, nem félsz önmagadtól, és fõleg kimondani az igazságot, és kimondani a saját hibáidat, õ
szintén, nem megjátszva, hogy legközelebb újra elkövesd szándékosan, hogy majd bocsánatot kérsz, akkor a bajban ott lesz az õrangyal.
Tudom, hogy mirõl beszélek, meg azt is, hogy miért. És léteznek az ellen erõk is. Nem kis hadsereg !
Mindenkor csak és kizárólag önmagadat hívhatod segítségül, hogy segítséget kérhess Tõle !
Nem baj, ha most nem érted, meg más sem. Aki egyszer tényleg eljut odáig, az megérti. Tapasztalatból. Addig nem.
1072 #36 fkriszta
- 2019-01-13 09:57
Bivaly! Egy kis vicc a linken, a választ majd olvasod :)
https://www.youtu...rYpu--YNRE
4 #37 Posta Imre
- 2019-01-13 10:05
Kriszta, elmés! Jól kijöttél azzal, hogy bele se mentél. Nõies. Teccik.

Bivaly és mindenki más! Tegnap módomban állt telefonon értekezni Veronikával. És tényleg, ma van Veronika napja! Marton Veronikával. Megkeresett a fészen, hogy beszélhetnék-e. Beszéltünk. Jó volt. Én sem vagyok túl optimista éppen a gyakorlati tapasztalatok okán és nincs semmi de!
888 #38 ebtelep
- 2019-01-15 07:16
fkriszta

Az a problémám, hogy nem értem, hogy mi a baj Szántai Lajossal és Pap Gáborral? Egyrészt: mindig nagyon jó társadalomkritikákat mondanak, történelmi párhuzamokat vonnak, értékelve az aktuális helyzeteket is. Másrészt mindig komoly tényekkel, forrásokkal (Szántainál kiváltképp gazdag) és érvekkel vannak a mondandóik alátámasztva. Pap Gábor is nagyon sok elõadásában beszél az izsákokról, a háttérben munkálkodó erõkrõl, célokról. Nem hitelesek? Megrekedtek valahol? Nekik nem az a dolguk, hogy az embereket uszítsák és harcba vigyék, hanem, hogy az igazsággal vértezzék fel õket. Ezt a legjobb tudásuk szerint meg is teszik. A konkrét kérdésem az hozzád, hogy mégis hogy kéne túllépniük ezeknek az embereknek azon a szinten, ahol megrekedtek? Egyáltalán milyen szinten ragadtak le? Ki az, aki jelenleg meghaladta ez a mércét?
Mellékesen meghallgattam Marton Veronika egyik történelmi témájú interjúját is. Nem akarok versenyt és eredményt hirdetni, hanem csak a saját véleményemet: látszik a jó szándék Marton Veronikán, de én, és hangsúlyozom, hogy én, nem tenném egy szintre a fentebb említett urakhoz, végképp nem föléjük.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.41 másodperc
3,457,680 egyedi látogató