Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szemfényvesztõk

GondolatokSemmi nem az, aminek lát-cikk! Van egy "pénzügyekért" felelõs, van a "történelemért" és van az "emberminiszter" és van egy halott belügyminiszter, aki a képen éppen megölt zsidó másikkal mosolyog. Ez ma "Magyarország" és csodálkoznak, ha nem nézzük jó szemmel? :-)) Tényleg egy vicc. Még hogy holokauszt! De ezt csak bélmelegítésnek, így a februári korai nyárban.


De, hogy abba ne feledjem audio-vizuális programozásbéi asszociációim megosztását egy mai rémhírrel folytatom. Lázár már egy ideje új szerepkörökben téblábol, mintha õ lenne a "nép fija". Kis moszados kényláda most oda lett vezényelve a..., de itt a hír: Új szerepben Lázár János – a kormányinfó elõtt nem izgult ennyire

Legalábbis ezt írja a Facebookon, ahol megosztott egy rövid videót az elsõ tárlatvezetésérõl. A volt miniszter Koszta József képeit mutatta be az érdeklõdõknek, Makón. Link Ha valakinek kõ-zülletek nem menne, segítek felturbózni a jelentéstartomány értelmezési felületének befogadóképességét. Makó = Jeruzsálem, ugyi! Képmutatás! Volt miniszterekkel lesz tele a "közélet". Mellesleg Koszta József is megér egy kört. Szentesen van múzeuma, ott festegetett 30 évet népi realisztikát. Tiszta paraszti urizálunk. Nem mellesleg Szentes a szülõvárosom.

Aztán itt van a jóbik zsidó párttalanítás és áttelepítés a mi hazánkba, mi ugye nem a ti hazátok! Szánalmas, de lõném már mindet kérdés és pértállás nélkül demokratikusan! Jobbikos politikus: Lehet, hogy a pártunkkal fogunk majd fizetni

Összesen egymilliárd forintot próbál behajtani a Jobbikon az Állami Számvevõszék. Ez akár a párt megszûnéséhez is vezethet. A Jobbik néhány hét múlva rendkívüli kongresszuson dönt a folytatásról. A párt szombati idénynyitóján Sneider Tamás pártelnök politikai támadásról beszélt, de azt üzente Orbán Viktornak, hogy benne emberére akadt. Link Jakab péter a szóvivõ ugye nem titkoltan zsidó. Na jó, lapozzunk!

A maciék átvették az OPEC-ot, vagy mit, de ez a számunkra már ismert hír elõremutató.

Alig másfél év alatt 107 milliárd dollárt koboztak el Szaúd-Arábia korrupt milliárdosaitól

Majdnem 15 hónappal azután, hogy Szaúd-Arábiában az ország elõkelõségét, köztük a trónörökös 11 unokatestvérét, minisztereket, és fegyveres testületek fõnökeit a rijádi Ritz-Carlton lakosztályaiba zárták, Mohammed bin Szalman koronaherceg bejelentette, hogy kifizetõdõ volt a korrupció elleni harc. Az általa vezetett korrupcióellenes bizottság eddig 107 milliárd dollárt gyûjtött be 87 személytõl. Ebben egy része képpénzben volt, a többi pedig ingatlanban, cégekben és értékpapírokban.
Link

Ez meg itt ugye azt jelzi, hogy a "hibrid háborúban" orsósnak nagy szerepe van, hisz a nagy migráncsozás közben a leginkább zsidó-cigány és arab-török megszállt "ország" valójában a "miénk", illetve nem is a miénk, de ezt már megtárgyaltuk számtalanszor. A kínai-orosz "üzletemberekrõl" most nem szólanék külön.

Ámokfutás: Orbánék keresztbe tettek az illegális bevándorlás elleni fellépésnek

Arab országokkal egyeztetett volna az EU az illegális migrációról, Magyarország viszont nem szavazta meg a közös uniós álláspontot.
"„Magyarország diplomáciai ámokfutásának lehettünk a tanúi”"
- mondta egy brüsszeli diplomata a dpa német hírügynökségnek, miután kiderült, hogy Magyarország nem szavazta meg az Európai Unió közös bevándorlásügyi álláspontját az Európai Unió és az arab Liga külügyminisztereinek a hétfõi találkozója elõtt; a nyilatkozatot a 168 Óra vette észre.
Mint a lap írja, a magyar vétó éles bírálatokat váltott ki, az Európai Unió ugyanis szeretné rávenni az arab Liga tagországait az együttmûködésre az illegális bevándorlás elleni harcban, ez azonban közös álláspont nélkül nehéz. Nem mellesleg az Orbán-kormány az, amelyik mindenféle migrációt elutasít. – Magyarországnak fel kell tennie a kérdést, hogy mit is mûvel valójában, amikor akadályozza az EU és az Arab Liga együttmûködésének az elmélyítését – fakadt ki egy másik brüsszeli diplomata is a dpa-nak. ...Link

Ez a cikk pedig azt ragozza, hogy a régi világrend "megbukott" és új vezetõkre van szükség! Ja, nem így fogalmaz, de lefordítottam magyarra.

Vezetõ nélkül rohanunk a fenyegetõ ismeretlenbe

Kétségbeejtõ üzenetet küldött a világnak az idei davosi Világgazdasági Fórum: a világ gazdasági és politikai elitjének halvány dunsztja sincs arról mit hozhat a jövõ, így azt sem tudják, hogyan kellene elébe menni a változásoknak.

Minden társadalmi csoportnak szüksége van hõsökre, akik utat mutatnak nekik. Ez alól még a világ gazdasági és politikai elitje sem kivétel, amelynek képviselõi évrõl évre a davosi Világgazdasági Fórumon (WEF) találkoznak egymással. A "globális elit", ahogy ezt a csoportot nevezik elvesztette a lelkesedését és nincsenek ötletei arra, merre halad vagy kellene haladnia a világnak - összegzi az idei tanácskozásról szerzett benyomásait Gideon Rachman, a Financial Times (FT) vezetõ publicistája...Link

Ugye az megvan, hogy az "angol parlament" lényegében ugyanúgy bohózattá vált, mint a "magyar". Ja, az "amerikai" ugyanez a kotta. Lényegében a "kormánypártok" felkészültek saját felszámolásukra. Következmény: Államforma-váltás, illetve egy archaikusabb rendszerhez való visszacsatolás. Ugye az "angoloknál" van király. Na, nem véletlen, hogy annyit ragozzák és vérfrissítik meg összekötik az ámerikai vérvonallal az illumináci bandát. Készleteznek! Készülnek. Tük is?

Brexit: készletfelhalmozásba kezdett a brit feldolgozóipar

A legfrissebb aktivitási mérõszámok szerint rekordütemû raktárkészlet-felhalmozásba kezdtek a brit feldolgozószektor vállalatai a brit EU-tagság március végén esedékes megszûnésének közeledtével.

Az IHS Markit pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató csoport és a brit gazdasági ágazatok beszerzési aktivitását mérõ intézet (Chartered Institute of Procurement & Supply, CIPS) pénteken ismertetett közös felmérése szerint a brit gyáripar beszerzésimenedzser-indexe (BMI) januárban háromhavi mélypontra, 52,8-re csökkent a decemberben mért 54,2-rõl.

Az 50 feletti BMI-indexek a vizsgált szektorok aktivitásának erõsödését jelzik, vagyis a brit feldolgozó ágazat e teljesítménymérõje a jelentõs visszaesés ellenére még mindig növekvõ ipari aktivitásra, ugyanakkor a növekedési ütem lassulására is utal.

Az IHS Markit/CIPS adataiból kitûnik azonban az is, hogy a feldolgozóipar a BMI-felmérések közlésének eddigi 27 éves történetében soha nem mért ütemû alapanyag- és késztermék-készletezésbe kezdett. Link

Így a végére, zárszónak a Portik-féle meglelt kazetták kapcsán, ha már az álpintér és véletlen a fenyõt is képbe helyeztem, emlékeztetlek rá benneTEK, hogy semmi nincs feledve. Meddig tart a nyakára hágni ennek az egész mocskos bandának, ha valakik éppen úgy akarják? Na és akkor mi lesz?


Jól ismerte az olajos alvilág Gyárfás zsarolóit

Kisteherautónyi Portik-felvételt foglaltak le a nyomozók

Günter Regen álnéven jelentkeztek nyáron Gyárfás Tamásnál azok, akik egy újabb, Portik Tamás által rögzített hangfelvétellel akarták megzsarolni, és ezáltal pénzt kicsikarni a Fenyõ János meggyilkolásának ügyében ekkor már meggyanúsított volt úszószövetségi elnöktõl.
Ez a zsarolás vezetett aztán ahhoz, hogy egy „teherautónyi” felvételt foglaltak le a rendõrök. De nem igaz, hogy mindet egy temetõben.
Amikor a zsarolással kapcsolatba hozott figuráknak néztünk utána, olajos alvilágba és plüssfigurákba botlottunk, miközben minden szál Portikhoz vezet.
De a börtönben raboskodó Portikról azt mondják, nincs túl jó bõrben.

Másfél óra. Günter Regen szerint nagyjából ennyi idõbe tellett volna, hogy Gyárfás Tamás átvehesse azt a kazettát, ami az „ártatlanságát” vagy akár a „bûnösségét” is bizonyíthatja.

Günter ezt abban az e-mailben írta, amit még nyáron küldött el Bánáti Jánosnak, a Fenyõ-gyilkosság miatt felbujtóként tavaly tavasszal meggyanúsított Gyárfás Tamás védõjének. A levélíró küldött egy fotót a kazettáról, amirõl azt állította, hogy a megbízója tulajdonában áll. Azt is közölte, hogy a találkozóra akkor kerülhet sor, amikor a megbízója Európában lesz. ...Link

A dominók állnak! A "matolcsy-forint" , vagyis a Yüan fedezetû "magyar valuta" biztosítaná a stabilitás egy "venezuelai" gyors váltás esetében is. Én elgondolkoznék ezen, bár nem feladatom már rég a gondolkodás.

Hozzászólások

2 #20 gerry
- 2019-02-04 16:53
megmondhatom-e - "- de szegény Leventét most alaposan ledaráltátok - nem újság."
Értelmezés kérdése, szerintem nem darálta le egyikünk se, ha hiszed, ha nem! Az egészen más dolog amikor az következik be.
Te is dünnyögsz itt sokszor - ha nem értem félre a stílusod, de nem hinném, hogy volt eddig olyan érzésed, "lehet, hogy kitesznek ezért az oldalról"

Kezdetek óta az a legnagyobb problémám, hogy fogalmazzak meg bármit is amit senki nem ért félre - értem ezt a "kritikai hangon" megírt - hozzászólásaimra. Most például de ... egymást követõ két hozzászólásodból azt látom, hogy nem azt látod, vagy akarod látni amiröl szót ejtettem. Te a nagybetüvel írt Istenben hiszel. Gondolod, hogy ez engem zavar? Abban hiszel amiben akarsz. A Te dolgod és magánügyed.
Megismétlem: Ez csak a Te dolgod. Mindenki abban hisz vagy nem amiben akar. De könyörgöm, kérem; senki ne akarjon itt minden olvasót arról meggyõzni, hogy az az egyetlen igaz út amiben õ hisz, amit vall... én sem teszem.
Imre - a kezdetektöl fogva azt üzeni nektek, (és néhányszor ezt meg is ismételte az évek során), hogy ne azt higyjétek el amit õ állít, hanem próbáljatok meg a saját fejetekkel gondolkodni ...
Azért mert mi Imrével régi barátok vagyunk még nem jelenti azt, hogy hiszek neki "mert õ így gondolja" és õ se gondolja azt - egy neki privátban elküldött megjegyzésem elolvasásakor, hogy: "Vauuu! Ez a Gerry egy zseni, és neki van igaza, hogy én milyen egy marha vagyok. Nélküle fel is akaszthatnám magam. Mea culpa, holnap küldök is neki - kiengesztelésül - egy doboz eredeti, díszcsomagolású Megybonbont! ...
Amit kurvára utálok; ha jön egy új tag és szinte az elsõ belépésétöl kezdve meg akar minket menteni ... Levi pedig - lehet, hogy csak meggondolatlanul - de erre probál minket terelni.

megmondhatom-e : Tisztába vagy vele, hogy mit jelent a szekta? Vagy csak viccelõdsz? Szarkasztikusan, kisebb nagyobb csattanókkal - felismerem, mert én is ilyen vagyok. De soha nem megyek neki olyan személyeknek akik valahol ezt nem érdemlik ki.
Válaszokat elfogadok, mi több el is gondolkodom néha - ki tudja meddig terjed a "tévedhetetlenségem" - és ezért van az, hogy elsõ alkalommal csak óvatosan, figyelmeztetek valakit...
Miután - tetszik- nem tetszik de ez is az egyik feladatom így adott esetben élek is vele.
Talán néhányan úgy érzitek, hogy itt nincs egyenjogúság. Te, - mondogató - ezT éppen itt és most hirdeted. Legyen, ez a te véleményed. Igazad lehet, mert nem vagyunk egyenlöek. Ha úgy gondolod, átveheted az Admin szerepét tõlem (ne hidd, hogy sértödöttségbõl ajánlom) én pedig "visszaminõsítem" magam Tagnak. Attól a pillanattól kezdve a tiéd a döntés és végrehajtás joga... majdnem!!! Ezen az oldalon akkor is mint az elsõ megjelenés óta Imre az akinek vétójoga van. Ezt én a kezdeteknél tudomásul vettem. De közvetlen mögötte jönnél Te. Csak szólj, beszéld meg Imrével, hogy ilyen-olyan okból szeretnéd folytatni egy magasabb szinten... Tag, Admin, Fõadmin,...Imre /mint tulajdonos/ és én csak a technikai háttért biztosítom - amit persze te is meg tudsz szervezni és nem is kerük sokba a mai idõkben, ha ez az adatbázis betellik, csak egy új Postaimre blog felületre, adatbázisra lesz szükséged egy általad kiválasztott és müködtetett szerveren. írj rám, ha szeretnéd - valamennyit tudok segíteni... úgyis kezdek kiöregedni a Frontvonalból. Légy friss erõ aki a zászlót továbbviszi ... talán a gyõzelemig.

Ameddig viszont itt vagyok, engedtessék meg nekem, hogy a vadhajtásokat (pl. Napjancsi, Raklap, Kutatók, Csillag, Csaba, Rozsola, Csicseri, MrMoto és bandája ... no meg még néhány az évek alatt), a saját, bár Imrével megbeszélt és egyetértõ döntéssel - több, kevesebb elredménnyel megnyirbáljam.
Az eredmény néha jó, máskor eldurvul (és bocsássa meg akárki Istene a vétkeimet, de ha durvul a helyzet akkor én is durvábban viszonyulok hozzá.)
...............
Na ennyit erröl.
Apropó mégis ez alatt a kb három hét alatt tudja valaki hányan jelentkeztek Imrénél, az okból, hogy alakítsunk ki egy több lábon álló weboldalt ahol átmenthetjük azt a - szerintem és szerintetek is - nagymennyiségü adatot, tudást ami segíthet ezt a rövid ezredforduló elött és utáni történéseket átmenteni... Mindössze 3 emberröl tudok én, Imrét még nem kérdeztem, de nem is szólt arról, hogy huszasával tologanának nála az itt lévõ - már egymást is jobban ismerõ - olvasók.
.......................
Még egy van hátra - Levi 18-as hozzászólása..

Egy évtizednyi adatgyüjtés és több millió olvasó néhányezer hozzászóló rengeteg információt közölt, hagyott, gyüjtött össze - ezek többsége ma is el van téve - nem csak a szervereken, hanem olyan embereknél akik fontosnak találták, hogy nyoma maradjon a dolgoknak. Ahogy Te, más is olvasva, rátalálva szedegette össze a tudást - megpróbálva azokat értelmezni, csokorba szedni, bõvíteni, érdeklõdési körének megfelelõen, sokan "a mindenevõk" megpróbálták a káoszt átlátni, megérteni és ha nem buktak ki idõ elõtt akkor egy idõponttól kezdve terjeszteni a megszerzett tudást.
Nem gondolom, hogy benned nincs elég szufla, mi több a logikád se a béka segge alatt piheg, kombinálni is tudod a megismerteket és esetleg látod azt is hová fajulhat ez a világ... Nem kérdezem mikortol számolod az ébredésed, mikor jöttél rá arra, hogy dolgod van még ezen a sárgolyón, nem mérvadó, mert egyik ember gyorsan tanul a másik lassabban, az eredmény is más-más utat mutathat... valahova eljutottál, ahogy mi is itt mindannyian. Sok, egykori Tagnak túl sok volt a vállára pakolt súly, de voltak és vannak olyanok akik bírják a terhelést. Nem könnyü de - szerintem - elviselhetõ.
De azért alázattal kell továbbadni azt a tudást ami szerinted fontos lehet a jövõnek. Nem te döntöd el mi a fontos hanem az olvasók. - és ahogy kezdtem, ezt írnám a végére is: nem lettél ledarálva, (de remélhetõleg daráló se szeretnél lenni.)

atacama - te meg ne vigyorogj!:@
1349 #21 Nagy Levente
- 2019-02-04 17:47
Gerry, köszönöm, hogy megértették, igyekszem az alázattal is. Az Imre mr egyszer türelemre intett, de ahogy ezek itt a képeken kinéznek nem csoda ha elborul az ember agya.

Megmondhatom-e, neked is kösz a tanácsot! - Hát inkább, mint ezeket nézegetni! -
809 #22 megmondhatom-e
- 2019-02-04 18:47
-Kedves gerry!
Azt érzem mindebbõl , hogy nagyon félre értetted megnyilvánulásaimat, ezért legtöbb esetben nem is értem mirõl beszélsz. Semmiféle 'hatalmi ' törekvésem nincs!
Azért "csapódtam" ide , mert sok mindenben egyetértek 'világnézetetekkel' , szeretem a színvonalat , amit itt találtam stb. Természetesen nem vagyunk tök egyformák , szeretek kritizálni és azt én minden nehézség nélkül - viszont- el is viselem. Általában tiszteletben tartok másokat , anélkül , hogy ezt magamnak elvárnám. Úgy érzem eleget megtapasztaltam - nem túl rövid életemben- , aminek konzekvenciáit szívesen adom annak , aki igényt tart rá.
Ha valakit "fölényes " támadás ér - megpróbálom megvédeni , fõleg , ha jóindulatú szándék az áldozat.
Vannak érzékenyebbek , akik nehezen viselnek dolgokat ezért segítségre lehet szükségük .
Igen , dünnyögni valóm bõven akad.
"Hit-rõl" azért beszéltem , mert arról volt szó - miközben nincsenek hittérítõi ambícióim.

A munkátokat tiszteletben tartom - ezért vagyok itt- bármikor segítenék amiben tudok - mert úgy látom - azonos oldalon állunk. ( ez nem túl gyakori jelenség)

A sok beszéd néha nehezemre esik ( régen kirúgtak már az óvodából) , de ha van értelme , hajlandó vagyok rongyosra beszélni a számat ! Amiért meg épp itt beszélünk - mindig van értelme ! "koromhoz képest meg- jól tartom magam"! Elég hangerõvel rendelkezem!
Ezért gerry : take it easy !
Kedves Levente ? az alázat szép dolog , miközben emelt fõvel jársz és egyenes marad a hátad . Bátran csak húzd ki magad !
Üdv!
2 #23 gerry
- 2019-02-04 19:24
megmondhatom-e - nem gondoltam rád úgy mint aki hatalomra törekedne ... nem a te inged. A fölényes támadást remélem nem az én megnyilvánulásaimra értetted. - Ha úgy nézett ki akkor sem volt szándékos hanem lekváros!
238 #24 bivaly
- 2019-02-04 20:50
Kedves Levente !

Akkor még egyszer !!! Jézusra hivatkozol. Majd hivatkozási alapnak, a Bibliából idézel, mit mondott Jézus. Máshonnan nem tudsz, mert csak itt van leírva, hogy " mit mondott, mikor és miért"! Ezt a "tanítást" az általad is hamisnak tartott Római Katolikus Egyház szíveskedik a nagyérdemû fejébe vésni, Biblia címû kiadványával.
Na már most, ha Te nem érzed azt az ellentmondást amit képviselsz, amit én kifogásoltam, akkor már bocsáss meg, de nem értesz semmit !
Nem egy mondattal, de egyetlen szóval sem reagáltál arra, hogy ezt az ellentmondást felróttam neked !
Írtál utólag egy valamiféle alázatról, meg a fene tudja mirõl, meg múltról, csak a szóvá tett lényegrõl nem.
Mondjuk, és ezt már nem neked írom, vagy rólad, vannak itt akik mindent tudnak, hogy III.-ik Béla mikor mosott fogat, hány kardja volt, hányas volt a lába, de valahogy még is csak a felszínt vakargatják, valahogy képtelenek az alját nézni a dolgoknak, pedig ott a lényeg ! A felszín takaró, lepel, lehet vele vakítani, félrevezetni, ha szép színes beszélni a mintázatáról, a színek harmóniájáról, csak szó ne essen, hogy mi van alatta !
És Ti beszélgettek évekig, a takarók, leplek színvilágáról, és az istenért sem akartok alá nézni.
Citáljátok a távoli múlt eseményeit, ha úgy volt, ha nem úgy volt, ami a jelent az égadta egy világon semmiben nem befolyásolja, és a jelen esetleges befolyásolásának lehetõségeit sem érinti. Öncélú tudás, pótcselekvés, menekülés a múltba, lelkileg. Tegyétek, ha Nektek ez a jó, tegyétek !?!
Csak ne gyõzködjetek, hogy "Urunk Jézus" mit mondott, mert ha mondott is valamit, azt Ti biztosan nem tudhatjátok, amit meg tudtok az a Biblia szövege, legfeljebb oldalirányba terelve, hogy ne legyen feltûnõ a forrás ! De édes mindegy, zsákutca, vakvágány, sehová nem vezetõ út.
Megy az ima malom, Ti meg körbe, körbe.

Most jut eszembe, párszor már leírtam, sokaknak ez a csoportterápia, a Posta Imre oldal. Meg most az is eszembe jutott, hogy Posta Imre valóban pszihomókus ! Heuréka, halleluja ( kinem mi tetszik !?), jó helyen vagytok !
139 #25 jozsef toth
- 2019-02-04 22:23
En sajnosn nagyon elvagyok maradva Urunk Jézus"beszedeitol.
Nem voltam akkor ott.
De a paradicsomi elet utan megis MIKOR tudtak elosszor IRNI es OLVASNI az emberek?
Vagy talan TOBB !1oo vagy ezer ev mulva a hallottakat irtak le!
ugye azert ez egy kicsit furcsan hangzik?!
Ma egy het utan nemtudjak a megtorten esemenyeket egyfoman elmondani az emberek!
Milyen szinu volt az elso ember?
Hol volt a csodalatos PARADICSOM?
Hogy hogy errol semmi konkret iras nincs sehol???

Csak a hulyeseg!
Ki mit mondott.
Nektek minden SZENT ES SERTHETETLEN ami levan irva.
Moricka ,Ludasmatyi,....mind le van irva Nepszabadsag!
Es ugye mennyire hiheto mind!
4 #26 Posta Imre
- 2019-02-05 06:59
Na, azért csak szót értünk, mert Ember szóból (is) ért.

Bivaly, ahhoz, hogy egy Ember érthesse miért is van az úgy, ahogy írod, le kell tisztuljon a szavak szintjén túlra. Józsi is ezt rágózza ösztönösen.

Jézusnak úgy van helye, hogy nem lehet már hivatkozni rá, ahogy Atilla sem mérföldkõ. Hogy is mondjam, hogy ne bántsak senkit mekk és a káPosta is megmaradjon! Na szóval, nem tévesztjük össze a helységnév tabellát magával a helységgel. No meg egy kisebb városnak is ugyanakkora tabellája van, mint egy megapolisznak, sõt a bütûhalmaza lehet több is, mint a másikénak. Nehéz a dolgokat úgy szemlélni, ahogy vannak, nem keresve viszonyítási alapot ehhez.

Gerry az együttérzés a túlélés egyik záloga. Ha az alapok rendben vannak, akkor még bármi is lehet. Ha nincsenek rendben, vagy nincsenek, akkor kár minden szóért. Örülök, hogy azért lett egy közös nevezõ, alappal. Tényleg, mekkora tárhely van még?

A világ ingatag lábakon áll. Elég egy óvatlan mozdulat és https://www.youtu...qmDRRZjaeU
2 #27 gerry
- 2019-02-05 09:26
Tárhely 2/3 tele...

A világ értékét vesztette - nem nem áll és igencsak lábatlan... :)

postaimre.net/kepek/Izso-IzraHell.jpg
Tényleg igaz Papa Izso, hogy régen még óriásgyíkok voltunk, meg sárkányok? Igen fiam IzraHell és te majd visszaszerzed a dicsõséget...

Izso jelentése: szõrös, bozontos, nyers, durva, Jahve gyarapítson... gyarapodás közben átváltozott
IzraHell jelentése: ...na szerintetek mi lehet? (én tudom! Levi, Te mit gondolsz arról, hogy "rokonlelkek ha találkoznak..."?)


Jelentés: Isten harcosa, Isten uralkodjon, Isten fejedelme, az Úr harcol
68 #28 kolpeny
- 2019-02-05 16:50
Egy kicsit Levente védelmében. Oszt lehet, hogy kapok a fejemre, de elviszem szárazon.
Az tény, hogy a mai zsidó-kretén egyházak tanítása kész átverés show! De!
Mint ahogy a BBC is mond néha igazat is a sok hazugság mellett, a bibliában is vannak -nem nagy számban- valóságok.
Egyrészt egy jelentõs részt a sumérnak nevezett -bár õk magukat kngr (hngr) jelekkel aposztrófálják- szövegekbõl lopták, igaz alaposan elferdítve.
Másrészt melyik evangéliumot is mondják antiszemitának? Hát a János evangéliumát!
Igaz abba is belepiszkítottak imitt-amott, de vannak használható részei is, amik egybevágnak a sumér agyagtáblákon írtakkal -nem véletlen volt az iraki pusztítás!

Szóval disztingválni, disztingválni, disztingválni, ahogy vlagyimir iljics apátok is mondta, ha mondta! :-)
139 #29 jozsef toth
- 2019-02-05 18:05
kolpeny !
Nem egesszen ertem az emberek gondolkodasat,!
Es annak a jozan itelo kepesseget!
Amit az emberiseg kitalalt;matematika,kemia ,vagy mast ....Az minden nyelven ertheto es azonos.H 2 o!
Hogy a budos franca van az ,hogy a bibliat mindenki mas kep irja es magyarazza!
Az miert nem olyan mint a kemia,vagy a fizika?
Es mivan azokkal a mai elo emberekkel akik a civilizaciolt meg nem fertozodtek meg?
Mert elszorva de meg vannak a dzsungeletbe.
Ha ok meghalnak hova kerulnek? Pokolba ,vagy a menyorszagba?
Mert ezt a sok szart meg nem eroltettek rajuk.
A delamerikai indianokbol milyen jo es szep katolikust csinaltak?
Amig az europai szar vallasos egyhaz szent es termeszetessen szentel kardokkal irtotta mind azokat akik nem vettek fel ezt a szart!
Arrol miert nem ideztek a szent konyvekbol?
Es a 30 eves inkviziciorol ????
Nem illik??!!
Latom meg mindig hisztek a mesekbe!
Akkor ti a mese orszagot keresitek!
Nem a valosag foldjet!
En meg a foldon jarok.Igaz nemtudom meddig es eddig is minek???
1349 #30 Nagy Levente
- 2019-02-05 20:39
Bivaly, én olvastam olyan hagyományt a Rábaközbõl, ami szájhagyomány útján maradt fenn, - mert ügye annak idelyén sok rovással rót tudást ezek, vagyis a zsidók kultúrájából származó háttérhatalmak parancsára elégették -. Ezekbõl a hagyományokból úgy köszönnek vissza Jézus és még sok régen élt tudó, tanító, mester stb. szavai, hogy nem is ismerhették sokesetben egymást és ez még a zsidó-keresztény "térítések" - tudjuk, hogy ez pusztítás volt - elõtt volt "megírva, vagy tanítva. De nem is ez számít persze ma már teljesen, hogy Jézus vagy Atilla, vagy melyik ilyen irányító, vagy vezetõ mit tett. Hanem az, hogy mit kezdtek ezzel a tudással népeik (magyar-hun-palól-jász-szkíta nemzetségek) merthogy, - ugyanúgy mint te bivaly - ezzel a sötét hátérhatalommal szemben határozták meg magukat szerintem.
De abban van igaza, Imrének, hogy az akkari dolgok, ma már mit sem számítanak, akármilyenek is voltak ha nem lehet belõle semmit érvényre juttatni, meg ezek az emberek - mint Jézus is - a mai korra, már semmit nem hagytak, ráadásul legalábbis mindezidáig elbuktak, vagy nem teljesítették be "küldetésüket", avagy ezeknek sikerült 180%-ba elfordítani a munipulációikkal. De, ahogy a Gerry írta, láttam én is hozzátok hasonlóan a pusztúlás veszélyét "megvilágosodtam" persze valamilyen szinten, - mert, hogy fontos az alázat -. Ezeket utánna kutatva "rátaláltam arra az útra", ami talán a mai világban is hasznosulhat, ha ti is mind úgy látjátok. Ha úgy tetszik errõl a " talapzatról " lehet hadat üzenni jó eséllyel ennek a sötét "bandának". Ez nem csak egy fegyver mint ma a szó amit egyedüli arzenálként lehet ezzel szemben felvonultatni, hanem egy atombomba erejénél többel is felér. Ezt most egy mondatban úgy tudom megfogalmazni, hogy az élet szeretetének, tiszteletének, becsületnek társadalmi rendszere, ami ahogy "atyai eleink" mondták a hagyományainkon - vagyis ennek szokásjogán - keresztül tud csak érvényesülni. Persze ehhez egy széles társadalmi körû "eggyazon" akarat kel.De kiindulásnak nem rossz. Persze azt is látom, hogy bár elég hosszú idõn át nyúzva, de mára ez "is" elbukott legalább is mindezidáig. De ma már sajnos "belülrõl" látjuk ezt a sötétséget, és ezt az "kvázi elõnyt" kihasználva még - ha áldozatok - árán is de sikerülhet!
68 #31 kolpeny
- 2019-02-06 08:28
Tóth Jóska!

Úgy látom, hogy nem olvastad el elég figyelmesen,amit írtam. Nem hiszünk semmiféle mesében!(én legalábbis nem)

Viszont ha nem úgy értékelünk adott dolgokat, ahogy szükséges, akkor -ahogy Kaméleon idézte - "Ha az õ emléke megmarad, az Õ NÉPE MAGÁRA TALÁL!"-tól nem kell tartania Kajafás népének. Ezt akarjátok?
Attól, hogy bizonyos dolgok a bibliában nevezett hazugsággyûjteményben(is) benne vannak, attól még igazak lehetnek.
A "sátán fiainak" a fõ fegyvere a megtévesztés! Az igazat is odarakja a szemed elé a sok hazugsággal és mivel tudod, hogy hazudik, azért azt gondolod, hogy minden hamis. És ezzel el is érte a célját!
139 #32 jozsef toth
- 2019-02-06 14:23
kolpeny !
Ugy ertekelitek ahogyakarjatok .Azert erdekes,hogy semmilyen konkret kerdesre valaszt nem irtok.
Csak leirt idezeteket .
Vegyetek mar eszre ,hogy amiota a foldon megszuntek a kis csoportokba valo eletformak azota a BUNOZOK kezebe VOLT es VAN MINDEN orszag!
Szoval a SATAN es az ORDOG minid erossebb mint a TEREMTO???
Es ezt meg az egyhaznak nevezett maffiazok is tamogatjak!
Ti nemtudjatok ,hogy idezetek nelkul mi a helyes ut?
Mart megint az , a fontos hogy valaki mit mondott ,vagy mit irt!
Mikor lesz nektek SAJAT dontesetek?
Ami elhangzot es el mult az NINCS!
Az eddigi idezetek szerint MIKOR es KIK tudtak az eletuket szebbe es jobba tenni?

Turelmessen varom mindenki okos szep valaszat a kerdeseimre.

Men csak atlagos ures IDEZETEKET !
Mert ahogy latom csak azzal tudtok ervelni.
Azzal lathatolag EDDIG az emberiseg nem sokra ment!
Pedig mar TOBB miliard ember fohazkodott a nagy fonokhoz ,hogy segitsen.
139 #33 jozsef toth
- 2019-02-06 14:36
gerry !
Igy igaz!
A világ értékét vesztette - nem nem áll és igencsak lábatlan... :)
Es meg GERINCTELEN IS!
139 #34 jozsef toth
- 2019-02-06 16:40
Posta Imrenek!

Otlet!

Ha az eddigi konyveidet fel szenteltedned nagyobb sikered lenne. Es tobb kovetod.
Hiaba mondod es irods_beszel ,mar senki se akarja terjeszteni! Es nem is terjed szajhagyomany utjan!s_sir
299 #35 i_gazember
- 2019-02-07 07:25
-Böllér úr, maga oda szúr ahova néz?
-Igen.
-Akkor várjon, helyet cserélek a disznóval!:)

Tudom jól, hogy nem szép dolog más fogyatékosságát, vagy torzságát kifigurázni, de jobban is ügyelhetne magára a "szegény" pára (t.zs. vagy b.zs.). Ilyenre csak kínjában vetemedik az ember, ha más lehetõsége nincsen.
Van egy "pénzügyekért" felelõs, van a "történelemért" és van az "emberminiszter"...
Ezek mire felügyelnek? Arra amire néznek? Na de el tudja-e dönteni bárki is, hogy mire néznek? Mert én nem.

Pénzügyi felügyelet. Ugyan már, tudjuk már azt, hogy kik nyúlták ezt le (rodsildok meg klienturája), magán pénzek közhasználatban, etc.

Történelemre felügyelet. Na, mondhatom szép dolog. Ma már történelem, hogy volt itt Magyarországon sorkatonai szolgálat. Az én másfél évem akkor nem tetszett, de több mint harminc év múltával olyan szépek lettek az emlékek, hogy az na.

Ember felügyelet. Nosza, ügyeljen már felül, de OV a múltkor tett kijelentése, hogy "keresztény értékrend", akkor az vesse az emberre az elsõ követ, aki maga is bûntelen. Mert "Jézus urunk" megmondta, csak azt nem tudom minek? Vagyis dehogy nem tudom. Mert a világ olyan, amilyennek elképzelem. Most ilyen képzelgésre volt kedvem. Meg a következõre:

Kicsit off lesz, elnézést érte. A közelmúltban szóba került itt a Kárpátok Géniusza. Részemrõl is, meg itt jobb oldalt az üzenõfalon is a következõ link megadásával: https://www.youtu...mz2wxjyCBM "Az aranyajtók rejtekében". Talán véleményezhetem azt, hogy sokak megelégedésére a diktátor elnyerte megérdemelt "jutalmát". Van ennek a dolognak egy szépséghibája. A következõk miatt:

Ha valakinek nem tetszik, mert gyenge a lelkülete az ilyenre, annak a sajnálatomon kívül nem tudok mit mondani /esetleg annyit, hogy ne olvassa tovább. 50-es karika következik, tehát ez az a felettieknek szól, az is szigorú szülõi felügyelet mellett).

Tehát ez a diktátor "ember", aki képes volt kizsigerelni a népét, hatalmaskodni felette, gátlás nélkül bármit megengedett magának, közben pompák között leélte az életét. Mondhatni, hogy mindent megadott számára az élet. Még az utolsó pillanatban is vele volt. Miért? Mert egy 71 éves, már mindenféle bajokkal, betegségekkel küzdõnek, amikor szenvedéssé válik a puszta létezés, amikor nincs abból a folyamatból vissza út, mikor a test készül feladni mûködését, hosszú, gyötrelmes szenvedés árán, ennek a Géniusznak megoldották a problémáját. Csak megkérdezem, kedves, a korban már jócskán elõre haladott embertársam, nem szép úgy az élet, hogy megad minden pompát, szépet, a megélhetés gondtalanságát, és amikor eljõni látszik az idõ, még azt is odaadja, hogy ne hosszú szenvedés árán távozz ebbõl az árnyékvilágból? Tisztában vagyok azzal, hogy ennek a kérdésnek a feszegetése sokaknál válhat ki nem tetszést. És akkor mi van? Cáfoljon meg, ész érvekkel és tényekkel. Állok elébe, mint gerinces, vagy siklok ki elõle, mint egy csúszó mászó. A lényeg, hogy nekem jó legyen, a többi meg .... Ugye nem gondoltad azt, hogy le van tojva? Mert hogy egy idézettel éljek -és nem áll szándékomban jozsef toth-ot bosszantani- :

"Senkinek nincsen joga kihasználni a másik emberfiát, de bárkinek jogában áll hagynia magát, hogy kihasználják!"

A fentieknek nem az elolvasását, hanem a megértését tudom csak megköszönni! Tisztelettel: Laci_gazember!
2 #36 gerry
- 2019-02-07 10:21
i-gazember - Nem tudom honnan vetted ezt az izét:

"Senkinek nincsen joga kihasználni a másik emberfiát, de bárkinek jogában áll hagynia magát, hogy kihasználják!"

Az elsõ fele igaz, de a folytatás már csak részlegesen az és nem összeegyesztethetõ a mondat elsõ felének a jelentésével.
Nem érted? Itt egy példa: Nincs jogom kihasználni senkit. - Feltételezem, hogy egyetértünk miután emberi kapcsolatról beszélünk.
Második rész: Egy nagymamának jogában áll engedni, hogy a gyereke "kihasználja" és az unokáit rábízza, vagy fõzzön a családjának, mert annak a domináns mozgató rugója a szeretet és a kapcsolat. Bár ez is csak bizonyos határok között müködhet.
..............................

Ami Csaucseszkut illeti - nem azért állították falhoz, hogy jót tegyenek neki (azért az Authanaziat nem pontosan igy értelmezzük: "haláltusa enyhítése fájdalomcsillapító szerekkel" ), hanem a román nép lecsendesítése miatt. Sajnos a "nép" nagy része boldogan álmodott azon az éjszakán, mert véget ért egy rémálom. Ja, hogy nem volt szép? Az ember márpedig ilyen. Képes gyilkolni és örülni is. Könnyet nem sokan ejtettek értük.
238 #37 bivaly
- 2019-02-08 06:43
Ceausescu kivégzése ( remélem valóban megtörtént !?), és az elõtte való kis cirkusz, ennek a pondrónak a legnagyobb megalázása volt, amit ott és akkor meg lehetett tenni. Egy gátlástalan gennycsómónak tudtára adták, hogy mekkora senki. Elég közelrõl, megfelelõ kaliberrel. Meg az Elenájának is !

Hoztam haza 1979-ben Kolozsvárról olyan Magyar Nyelvû újságot, amit belenyomtam a KISZ titkár pofájába, hogy nesze baszd meg, ez az ami szerintetek nem létezik ! Csak az õ Rákosijukat Ceausescunak hívják ! Nem akart hinni a szemének !

I_gazember, ne moralizálj akkor, ha a veled szemben állónak nincs morálja ! Ez itt nem babazsúr, meg majd "holnaptól jó leszek" ! Tudom, hogy tudod, de azért nem árt hangsúlyozni.
238 #38 bivaly
- 2019-02-08 06:56
Kolpeny !

Szerinted a féligazságok hazugság gyûjteménye hasznos ? A kétlábon járó használati utasítások mondják el, hogy mirõl mit gondolj, és higgyél ! Gyengébbek kedvéért, a pap, rabbi, stb. Ezek után te, majd kiszemezed mint Hamupipõke a kölest, hogy mi az igaz, meg mi a nem igaz !?
A hazugsággal megfertõzött igazság ugyan úgy öl, mint a hazugság önmagában. Tudod, és lefertõtlenítem a tõrt, majd utána szíven szúrlak vele ! Csak, hogy ne vérmérgezésben haljál meg !

( És innen most kitöröltem pár mondatot. Semmit nem kérek rajtatok számon, csak a logikus gondolkodást. Az égvilágon mindenre reagáltatok, csak az ellentmondások általam történt felemlegetésére nem. Meg a másokéra sem. És szerintetek ez így rendben is van, félmûvelt, gyenge felfogóképességû, debilek vagyunk. Tiszta szerencse, hogy néha eltaláljuk a billentyûzetet megfelelõ módon.)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.24 másodperc
3,399,361 egyedi látogató