Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Az orosz gazdasági növekedés túl szép ahhoz, hogy igaz legyen

KülföldPedig igaz! Nem hiába a zsidó liberális lakájmédia szerint az orosz fiatalok zöme is inkább lelépne onnan, mielõtt bevonultatják a seregbe és véágóhídra küldik izrael érdekében. Na jó, nem egészen így írják, de írhatnák. Ott is szaporodik az orosz, lassan már többen lesznek, mint a betelepített kínai-muszlim izraelita többség. Mint az az orosz statisztikai szolgálat hétfõn nyilvánosságra hozott adataiból kiderült, az orosz gazdasági növekedés tavaly jóval meghaladta a várakozásokat. Ez persze nem jelenti azt, hogy az adatok helyesek.

A Roszsztat új, decemberben hivatalba lépett fõnöke, Pavel Malkov lázas optimizmust hozott magával. Az ügynökség arról számolt be hétfõn, hogy 2018-ban az ország gazdasága 2012 óta nem látott mértékben gyarapodott, ezek a számok azonban több közgazdász adatai szerint is igencsak gyanúsak.

December 20-án megkérdezték Vlagyimir Putyin elnöktõl egy sajtótájékoztatón, hogy az orosz gazdasági adatok miért tûnnek sokkal rózsásabbnak, mint azt az emberek életminõsége sugallja, és hogy ezek a számok vajon megbízhatóak-e. Putyin elismerte, hogy a statisztikák „nem tökéletesek”, és javítani kell rajtuk. Mindössze négy nappal késõbb Alexander Surinovot, a statisztikai szolgálat addigi vezetõjét menesztették tisztségébõl, és Pavel Malkovot, a gazdasági minisztérium egy korábbi tisztviselõjét nevezték ki a helyére.

Anton Siluanov pénzügyminiszter aztán december 24-én elejtett egy megjegyzést, miszerint a Roszsztat addigi adatainak minõsége egyes területeken „szörnyûnek” minõsíthetõ, mint például az emberek jövedelme (amely az elõzõ hat hónapból négyben csökkent) és az infláció (amely az év nagy részében magasabb volt a kormányzati elõrejelzéseknél).

Malkov munkába állásának elsõ hetében a Roszsztat kiadott egy átfogó felülvizsgálati jelentést a 2016-os és a 2017-es év bruttó hazai termékadataira (GDP) vonatkozóan. A 2016-os, 0,2 százalékos termeléscsökkenést 0,3 százalékos növekedésre javították, azzal érvelve, hogy a recesszió, amely 2014 õszétõl kezdve a bezuhant olajárak, valamint az Oroszországgal szembeni nyugati szankciók bevezetése következtében sújtotta az országot, mindössze egy évig tartott. Ezen logika mentén a Roszsztat aztán a 2017-es növekedési számot is javította: 1,5-rõl 1,6 százalékra.

Optimista adatok: a felülvizsgált orosz GDP-növekedés

Forrás: Roszsztat / Bloomberg

Hétfõn a statisztikai szolgálat nyilvánosságra hozta elõzetes adatait 2018-ra vonatkozóan, és láss csodát: az orosz GDP állítólag 2,3 százalékkal bõvült – elsõsorban az építõipar teljesítményének köszönhetõen. Ez a Bloomberg által jósolt 36 elõrejelzés mindegyikét lekörözte.

A Roszsztat a múlt hónapban 2018 elsõ 11 hónapja építõipari adatainak felülvizsgálata után korrigált 5,7 százalékos éves növekedésre az eredeti 0,5 százalék helyett. Az ugrásszerû változtatás pedig „kijavította” a szolgálat egy korábbi, ellentmondásos jelentését: a Roszsztat ugyanis az év harmadik negyedévében jelentõsebb beruházási növekedésrõl számolt be, amely azonban nem igazán illeszkedett a stagnáló építkezésekhez.
Az ügynökség az északkelet-oroszországi Jamal-Nyenyec Autonóm Körzet adatait vizsgálta át, ahol az ország legnagyobb gázipari magánvállalata, a Novatek földgáz-cseppfolyósító üzeme, a Yamal (Jamal) tavaly érte el teljes termelési kapacitását – és ennek köszönhetõ a csodával határos növekedés.

A Roszsztat számainak hitelességét azonban máris többen megkérdõjelezték. Alekszej Kudrin, az orosz költségvetési felügyelõ szervezet, a Számviteli Kamara vezetõje és korábbi pénzügyminiszter január 2-ai Twitter-bejegyzésében közölte, hogy Oroszország GDP-je valószínûleg 1,5 százalékkal nõtt 2018-ban. Sõt, még a Roszsztat rendkívül optimista bejelentése után is volt olyan neves orosz közgazdász – Andrej Klepach –, aki mindössze 1,5 százalékra becsülte a 2018-as orosz gazdasági növekedést.

Mindenesetre akár indokolt Kudrin és Klepach pesszimizmusa, akár nem, az tény, hogy a Roszsztat alapvetõen szereti szebbnek feltüntetni a számokat. Ennek egyik oka, hogy Putyin elnök népszerûsége csökkenõben van (a legutóbbi felmérések szerint az oroszok 64 százaléka elégedett elnöki tevékenységével – ez 13 éve a legalacsonyabb szint), Dmitrij Medvegyev kormányfõ tetszési mutatóiról már nem is beszélve. A Jurij Levada Független Elemzõközpont pénteken nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásából emellett az is kiderül, hogy az oroszok 45 százaléka szerint rossz irányba halad az országuk – ez 2006 óta a legmagasabb arány.

Az elnök ezért egyre inkább arra törekszik, hogy növelje népszerûségét, illetve csökkentse a tömeges tiltakozás lehetõségét. Egy ilyen helyzetben pedig például az, hogy meneszti Medvegyevet és átalakítja a rendkívül népszerûtlen kabinetet, vagy esetleg korrupciós vizsgálatot indít a legfõbb gazdasági tisztviselõkkel szemben, igen vonzó lehetõségnek tûnik.

Putyin szereti a statisztikákat, és büszke arra, hogy képes sok gazdasági adatot észben tartani. Na mármost, ha jó adatokat adnak neki, amivel „zsonglõrködhet”, a kormány talán képes biztosítani a túlélését.
A gazdasági gyarapodás valós mértékét az is jól tükrözi, hogy egyre több orosz fiatal vándorolna ki az országból: bár az orosz összlakosság körében mindössze 17 százalék azoknak az aránya, akik szívesen elhagynák Oroszországot, a 18-24 éves korosztály körében ez az érték eléri a 41 százalékot.

Egyre több fiatal vándorolna ki Oroszországból

Forrás: Bloomberg / Kitekintõ / MTI
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-02-06 13:48
Az orosz fiatalok közel fele szívesen külföldre vándorolna
Írta: Noemi Mrav • A legfrissebb fejlemények: 04/02/2019 - 16:10
Az orosz fiatalok közel fele szívesen külföldre vándorolna

A 18 és 24 év közötti orosz fiatalok 41 százalék gondolja úgy, hogy végleges el kéne hagynia az országot - derül ki a Jurij Levada Center friss felmérésébõl.

Az idõsebb generáció, vagyis az 55 év felettiek között ez az arány csupán 5 százalék, 23 százalékuk pedig rendkívül negatívan is ítéli meg azokat, akik már külföldre vándoroltak.

A teljes lakosságra vetítve szintén alacsony arányt kapunk: csupán 17 százalék gondolja úgy, hogy el kéne hagynia az országot - ez a teljes, 18 év feletti lakosság egyötöde. A szociológus szerint ennek oka, hogy "a lakosság pénzügyileg annyira rosszul áll, hogy többségük számára a külföldre költözés, az emigráció gondolata egyáltalán nem reális." Natália Zorkaja vezetõ elemzõ szerint "a népesség többsége számára már az emigráció gondolata is az elérhetetlen álmokéval egyezik meg" - nyilatkozta a Kommerszantnak.

Érdekesség, hogy míg a fiatalok több mint 40 százaléka szeretne kivándorolni, és 96 százalékuk nem ítéli el, sõt, inkább pozitívan ítéli meg azokat az oroszokat, akik már megtették ezt, addig az oroszok 61 százaléka határozottan ellenzi még a külföldre költözés gondolatát is - az elmúlt hét évben még sosem volt ilyen magas ez az arány, tavaly ugyanis még csak 56 százalék nyilatkozta ugyanezt.
Az elmúlt öt évben egyáltalán nem jártak külföldön

A megkérdezett oroszok 58 százaléka az elmúlt öt évben egyáltalán nem járt külföldön - ez a szám megegyezik a tavalyival. A politikai elemzõ, Abbasz Gallyamov szerint mindez a politika malmára hajtja a vizet, mivel "azokat az embereket, akik még sosem voltak például Európában, sokkal könnyebb meggyõzni arról, hogy ott a szexuális kisebbségek és az oroszellenesség uralja a közbeszédet, mint azokat, akik már voltak."

Az elemzõ szerint ezért egyértelmû az is, hogy azok a jobb módú oroszok, akik rendszeresen járnak külföldön, és van saját tapasztalatuk, általában nem támogatják a hatóságokat és a politikai hatalmat, "míg a többieknek nincs más lehetõsége, mint az állami propaganda televízió tükrén keresztül szemlélni a világot."

A külföldre költözés gondolata egyébként sokkal inkább foglalkoztatja azokat, akik "szívesen részt vennének jobban is a politikában" (24 százalék versus 14 azoknál, akik távol akarnak maradni a politikától.)...https://hu.eurone...vandorolna

Kubába is megy az orosz haditechnika

2019. február 06., szerda Európán kívül, Gazdaságpolitika

Oroszország harmincnyolcmillió eurós haditechnika-vásárlási hitelmegállapodást írt alá Kubával – közölte Dmitrij Sugajev, a haditechnikai együttmûködésért felelõs orosz szövetségi szolgálat vezetõje a Kommerszant címû gazdasági napilap szerdai számában megjelent interjújában.

Sugajev elmondta, hogy a két ország kormánya 2016-ban kötött haditechnikai együttmûködési egyezményt, korábban Kuba egyebek között haditechnikai segély formájában jutott orosz fegyverekhez és egyéb katonai felszereléshez.

Közölte, hogy a karibi szigetország hadserege orosz repülõgépekkel, páncélosokkal, tüzérségi eszközökkel és hadihajókkal rendelkezik, és a hangsúly mostanra a technológiai együttmûködésre helyezõdött át...http://kitekinto....f=hirstart


Az oroszok is elengedik Maduro kezét?

Egyre több jel utal arra, hogy miután a vezetõ EU-tagállamok Juan Guaidó parlamenti elnököt ismerték el Venezuela legitim államfõjének, a hivatalos elnök, Nicolás Maduró szövetségesének számító Oroszország is kezdi elengedni a diktatórikus eszközökkel kormányzó volt buszsofõr kezét. Oroszországnak 10 milliárd dollárja bánhatja Maduro bukását.

Moszkva ugyan nem hagyott fel azzal, hogy nyilvánosan támogassa Nicolás Madurót, a színfalak mögött az orosz politikai elit tagjai is látják, hogy a tragikus gazdasági helyzet miatt gyorsan olvad a latin-amerikai államfõ támogatottsága. „A hadsereg pedig a jelek szerint nem hajlandó újra erõszakot alkalmazni a venezuelaiak ellen, ami tovább szûkíti Maduro mozgásterét” – írta a The Moscow Times címû lap a Kremlhez közel álló forrásokra hivatkozva. „Sajnos az idõ nincs Mduro oldalán. A gazdaság válság közepette a közhangulat nagyon gyorsan ellene fordulhat” – nyilatkozta Vlagyimir Dzsabarov, az orosz felsõház, a Szövetségi Tanács külügyi bizottságának az alelnöke...https://hvg.hu/vil...duro_kezet
8 #2 miskolcilaci
- 2019-02-06 16:24
Inkább ne próbálják meg. Vagy mégis, de tapasztalatból. Remélem gyõzedelmeskedik a józan ész. Semmi nem az ami látszik. Én inkább Orosz pályán maradok az itteni zsidó cigány keltetõhöz képest. Tudom, de… mégis ritkább ott a szemét-a. A 2014-es konfliktus óta érzem az ottaniakat. Anyu is úgy tesz, ahogy õk ott is.
85.114.141.22/content/photo/photo/nozhki_3/31.jpg
85.114.141.22/content/photo/photo/nozhki_3/21.jpg
85.114.141.22/content/photo/photo/nozhki_3/14.jpg
192.162.139.50/content/photo/photo/nozhki_2/3.jpg

Szüljétek be a földet! Akkor van még remény...
4 #3 Posta Imre
- 2019-02-06 16:55
Laci, a "szkyta ribancok" hátán fut fel Moszkva a következõ években a csúcsra és körözi le New Yorkot , Tokiot és Sanghajt, úgy gondolod?
8 #4 miskolcilaci
- 2019-02-06 17:00
Imre! Ez lett a megvezetés eredménye. Miért nem látják az áldozatok, hogy áldozatok? Ez rossz út, nagyon rossz.
75 #5 talpi
- 2019-02-06 18:03
Tudod Imrém, azok az oroszok,akik "külföldre" szeretnének vándorolni, nagy részük, kb olyan, mint ezek a képeken.
Nincs ezzel baj, menjenek, mert itthon sem sok szükség volna ilyenekre.
Hiszen, akik "itthon" maradtak, sok elõnyünkre nem szolgálnak/tisztelet a kivételnek/. Szét kell nézni, mivé lettek fiataljaink, no, az idõsebbek nagy része sem kutya. Sajnos. :(
4 #6 Posta Imre
- 2019-02-06 18:07
Talpi, ott a helyzet nagyjából ugyanolyan liberálbuzi agymosás most es, mint "idehaza". Zsidó mocsok. Oktatás? Nemzet? Ha a gyerekeim osztálytársaiból indulok ki, akkor 100 fõre jó ha egy esik, aki megüt bármilyen mércét, de azt is csak nagyon mellékletben. Menjenek? Hová? Minek? Biztos, hogy nem lehetne gatyába rázni õket? Na jó, akarja a fene, végül is mindegy.
75 #7 talpi
- 2019-02-06 18:14
Imrém
Nem én mondtam :D :D :D
1349 #8 Nagy Levente
- 2019-02-06 18:14
Ezek az illuminati zsidók felosztották egymás között a világot, egyik is olyan hely mint a másik. Ez az orosz politika is "kísértetiesen" hasonlít a miénkhez. Játék, akarommondani "játékelmélet" a számokkal. Egy kis fizetésemelés, 50 ezer ft tíz évre, az infláció mértéke meg erre az idõtávra haladja ezt legalább meg. A vége jó esetben 0, mint a budira mikor ráülünk. Jól ki van ez "találva". Ez megy globálisan mindenütt, csak az " ozd meg és uralkodj elve alapján"!
896 #9 PirX
- 2019-02-06 19:10
i.imgur.com/fNNXxqC.png
75 #10 talpi
- 2019-02-06 19:25
Miss "ember" ???
75 #11 talpi
- 2019-02-06 19:28
Miss Helsinki pedig teljesen "északi típus" :D bizonyára a "sarki fénytõl" barnult meg :D
75 #12 talpi
- 2019-02-06 19:32
"Szüljétek be a földet! Akkor van még remény..."
Vicceltek? Már Veress Pál is megírta, hogy a "véletlenül lenyelt..." tõl nem lehet gyereke senkinek.
Csoda, tehát, hogy a szar, nem lesz vassá? :(
Undorító ez az egész, jelen "tár-sad-alom"
8 #13 miskolcilaci
- 2019-02-06 20:28
Talpi! Nézd meg a lány arcokat! Hány ilyen hasonlót látsz magad körül manapság? Reménytelen. Semmi sem kerüli el a maga sorsát.
Csak eszembe jutott az, amit a propagandával felépítettek, azt már rég széthordták, egyidejûleg a mentális leépítés látható napi szinten a társadalmon belül. Mi miért gondoljuk másként? Miért nem vonz az a mágnes ami a többséget nem?
809 #14 megmondhatom-e
- 2019-02-07 10:01
az orosz fiatalok jól tennék , ha átgondolnák , tényleg el akarják -e hagyni hazájukat!

Egy akkora országban közel sem lehetnek annyira sûrûen a gyilkos zsidók , mint nálunk , vagy Írországban.

Tõlünk ettõl függetlenül is elmehetnek , ha felmérik , itthoni keresetükbõl soha nem lehetnek saját ház/lakás tulajdonosai . A gyilkosoktól felvett kölcsönt uzsora kamattal - még az ükunokájuk se fizeti vissza !

Így vagy úgy - csak a gyilkos zsidók albérlõi lehetnek !
( külföldön sincs más esélyük ! )

Korábban legalább bárki felépíthette saját házát a rokonok , barátok segítségével , de ennek a gyilkos zsidók már lõttek !

Külföldön ezt még ma is megteheted , ha anyagilag eljutsz odáig. Kell egy tervezõ , mûszaki felügyelõ , a "papírokat " alá kell íratni - aztán van egy házad .

Így történt ez velem is pl Dél Afrikában - az Albrecht str 55 alatt a Sunward parkban Boxburgban - Johannesburg külvárosában ( ha beírod a gúgolba a címet , megnézheted egykori házamat ,itt laktam 4 évig , mely azóta is áll , a virágok , fák a pálmáim azóta megnõttek , 4x8 -as medencémben azóta is ragyog a víz , ugorhatsz egy fejest a csodálatos virágok között - majd a 6x6 -os garázsból kigurulhatsz autóddal , vagy a másik oldalon lévõ 6x6-os carport alól . amit Európában nem látható növények futnak körbe.

Mielõtt ezt építettem , két téglát én nem tettem / ragasztottam egymásra . Mégis sikerült ! A külföldi építési hatóság megbízott bennem , majd elfogadta .

De elõfordult ez velem Európában is - aminek mára vége !
Legalábbis a zsidó gyilkosok megszállta Magyarországon ! Itt a gyilkos zsidók - nézz körül - mit engednek meg még egy magyarnak !?
Még a sírodat is bedózerolják a gyilkos zsidók , ha utódaid nem "váltják meg" !

Értem én , miért akar Imre Norvégiába menni az elkhound országába ,ahol kitenyésztõi helyett ma már a gyilkos zsidó adja a vezényszót , a gazdi helyett !

De Oroszország !? Ott ahol földgáz és tüzifa is van ?

Ahol nem tejes zacskóval és autógumival kénytelenek fûteni a maguk építette házaikat !?

Jó ! putyin vagy orbán vagy gyurcsány-bajnai - egykutya !
De a levegõ csak tisztább ! a zsidóbûz se hallatszik úgy!
1313 #15 zoli
- 2019-02-07 10:50
Az átrendezõdés program szerint zajlik.Lehet mérges az orosz egy kis Észak-Macedonia i NATO csatlakozás miatt,de ez igazából nem oszt,csak szoroz.Ahhoz hogy a világcsendõri szerep átkerüljön a Kína-Orosz tengelyhez,kell egy kicsi hidegháború,de lehet,hogy forróbb lesz bárminél.Itt szoktuk mondani,nem az a kérdés,hogy lesz e,hanem hogy mikor? Fejlõdik a gazdaság,Nohát,megtette hatását az Uniós embargó,amellett,hogy nyakló nélkül folyik a nafta Németországba.meg különben is,nem igen ideges nép ez az orosz,van úgy,hogy a saját dolgával is tud foglalkozni.
69 #16 Szalonna
- 2019-02-08 02:44
Oly annyira hogy a ruszkiknál egy tanár bizony 62-ezer forint nettókat keress_vigyori, bizony, és ez nem vicc, majd hogy nem közmunkás bér...s_vigyori

A hadiipar ott is dübörög, a nép éhenhal, de õk már megszokták ezt....
238 #17 bivaly
- 2019-02-08 07:15
Eddig is volt a "kirakat", meg a "bolt". Virtuális ! Nézegetni lehet, ábrándozni szabad. Vásárolni nem !
1., nincs pénz.
2., az üzlet csak a kirakatból áll.
...............................................,100., minek tovább sorolni ?
Politika Uraim, politika !
Ahol Sztálinok, meg Beriják, meg Dzserdszinszkyjek virágzottak, meg Brezsnyevek, a kultúra meg Enzeinstein mozi, ott minden lehetséges volt, meg lehetséges lesz.
Mert itthon ugye "mennyire más" ! Egy büdös francot más, csak a Rákosit most éppen Orbánnak hívják, ( volt amikor éppen Kádárnak nevezték), a szocializmust meg átkeresztelték demokráciára. Ugyan az a szar hömpölyög a csatornában, újra, és újra átnevezve, hogy ne legyen mindenki számára annyira érthetõ !
809 #18 megmondhatom-e
- 2019-02-08 09:40
"mach dein mund auf !"
Amikor a németet már elég jól beszéltem - vagyis már elég sok szót és a nyelvtant is ismertem , Ausztriában találkoztam ezzel a reklám felirattal. Lefordítottam hát -és igaz addig is kritikus szemmel böngésztem az osztrákok ízlését/ gusztusát , de ez már sok volt !

"csináld fel a szádat!"

Aztán "tanltam" tovább és rájöttem , hogy ezek az ajtót is felcsinálják -az ajtókulccsal.
Szóval ez volt a kirakat- egy hirdetés a plakáton.

Hogy az oroszok honnan veszik a pénzt , hogy értelme legyen bemenni is a boltba , de még vásárolni is - já nye znájú!

Amikor viszont látom , hogy mivel jönnek ki a boltból - felcsinálom a számat ! ( az alsó fogsorom és a felsõ között nagy lesz a távolság !)

Te is meggyõzõdhetsz errõl ahogyan én tettem.
A youtube-on találni egy rakás filmet arról , hogy készülnek házi produktumok . Ezt maguk a "barkácsolók teszik fel.
Rengeteg - sõt feltûnõen sok orosz film is van itt , ahol látható a barkácsoló szerszám arzenálja is.

Ha meglátod , te is felcsinálod a szádat !

Az oroszok tele vannak Aeg, makita, metabo, de walt , ridgid és az összes többi nyugati gyártó gépeivel - és dolgoznak vele a pusztában épült - elég gusztustalanul koszos környezetükben. Erre még nem futotta a tanári fizetésbõl , de amivel pénzt tudnak keresni , azt már mind megvették.

Magyarországon egy Érd méretû (volt) falu lakosságának össz. nincs annyi drága , minõségi felszerelése , mint ott egy "barkácsolónak".

Na ,hogy is van ez ?
1313 #19 zoli
- 2019-02-08 09:54
Megmonthatom e!
Nézd csak,itt írnak a felvetésedrõl!
https://www.magro...kl6oSKKym4

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.56 másodperc
4,539,882 egyedi látogató