Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Szabadon mozoghatnak majd az amerikai katonák Magyarországon

BelföldMagyarország fügétlen és ótonóm zsidó-cigány bûnözõtanya. Hajkurászás lesz? Zsidóüldözés? Ne bújj cigány, lát a NATO! Da, illi nyet? A katonai megállapodás tervezetét korábban elutasította a magyar kormány, de végül kisebb engedményekkel belement. Szabadon mozoghatnak majd a Magyarországon állomásozó amerikai katonák, és ha törvénysértést követnek el, a legtöbb esetben az amerikai jog vonatkozik rájuk – derül ki abból a magyar-amerikai megállapodás-tervezetbõl, amit a Direkt36 szerzett meg.

A két ország katonai együttmûködését szabályozó Védelmi Együttmûködési Megállapodásról másfél éve tárgyal a magyar és az amerikai kormány. Az egyezmény körül kialakult vitából súlyos diplomáciai konfliktus lett, a magyar kormány azzal utasította el az aláírást, hogy a megállapodás sértené hazánk szuverenitását, Amerika viszont azzal vágott vissza, hogy Magyarország a halogatással Oroszország kezére játszik. A vita Mike Pompeo amerikai külügyminiszter budapesti látogatásával oldódott meg.

Bár a megállapodás részleteirõl nem árult el semmit sem Pompeo, sem Szijjártó Péter, a héten a parlament honvédelmi bizottsága elé kerülõ tervezetbõl az derül ki, hogy a legfontosabb vitás pontokon átnyomták akaratukat az amerikaiak. Az Egyesült Államok egyébként számos más országgal is köt ilyen egyezményeket, hogy könnyen és gyorsan tudja mozgatni csapatait külföldön.

Egy, a Direkt36 által korábban megszerzett diplomáciai táviratból az derült ki, hogy a magyar kormány azt próbálta elérni, hogy az Egyesült Államok csak úgy mozgathassa csapatait Magyarországon, ha elõbb minden egyes mûveletet szavazással hagy jóvá az Országgyûlés. Hazai kormányzati források szerint a legnagyobb engedmény, amit a magyar kormány elért, hogy a megállapodás bevezetõ részébe belefoglalták a magyar szuverenitás és alkotmány tiszteletben tartását.

A magyar kormány azt is megpróbálta elérni, hogy az amerikai katonák által elkövetett jogszabálysértéseket minél szélesebb körben a magyar jog alapján ítéljék meg, a nyilvánosságra került szövegben viszont az áll, hogy Magyarország „szuverén mérlegelés alapján […] lemond az elsõdleges büntetõ joghatóság gyakorlásának jogáról”. (Fotó: MTI / Krizsán Csaba)
Link

Hozzászólások

1368 #39 Karpatkanyar
- 2019-03-04 09:59
Annak idejen a britek voltak benn Palesztinaban es ök segitettek a zsidosagot Palesztina megszerzeseben. A David Kiraly hotelben kaptak is keslekedesükert egy teljes teherauto tejeskannakkal teli tej helyett robbanoszert. Ez volt a brit föhadiszallas. Volt!
Utana a britek kadaver-engedelmesek lettek.
ugyanez a strategia most is. Ezuttal a NATO-nak alcazott amerikai hadsereg kell biztositsa a bevonulasukat.
267 #40 Perle
- 2019-03-07 13:38

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.47 másodperc
3,398,302 egyedi látogató