Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Pusztaszer július 21. előadás

GondolatokNem biztos, hogy itt bárkinek ajánlhatom "magam" és magamon kívül, de most látom, hogy végleges a meghívásom. Gondolom nem csak három napra lehet jönni, de ezt nem tudom, meg lehet érdeklődni a megadott címen. Vagy aki akar és tud, menjen oda, tapasztaljon. Ártani biztosan nem fog. Legfeljebb a szegediek szervezhetnek ezen kívül is egy találkát. Link Az előadáson való részvétel ingyenes!

Hozzászólások

238 #1 bivaly
- 2019-07-05 21:15
Nem írom le a véleményem, csak jelzem, hogy szerintem ha valamire nincs szükség, akkor az ez ! Mire lehet még "magyarság" címen embereket rávenni ?
1313 #2 zoli
- 2019-07-06 06:59
Elég régóta foglalkozom már a magyarság történetével,hitvilágával,szakrális dolgokkal.És most tessék,egy számomra új fogalom-körevet-...mi ez,Mit találnak még ki ami bizony magyar? Körevet-kerevet-keret...mihez?
A 30 ezer jó magyar forintról meg ne is beszéljünk.
Persze ahogy Imre írta,"ártani nem árthat" 3 nap pihi,meg álomjárás!
Aki tudja,legalább Imre mondókáját hallgassa meg.
238 #3 bivaly
- 2019-07-06 10:00
Zoli !

A ká életbe, nem akartam leírni, úgy is "károgok" elégszer. Amikor a szerencsétlennek még a valódi önmagához való identitása sincs meg, önmagát sem tudja definiálni, legfeljebb lengeti a zászlót, aztán ennyi, akkor majd kiad 30 ezer forintot, hogy okleveles lelki masszőr lehessen szakrális együtt büfögéses főzőtanfolyamokon !
Azért a 3 nevűnek megnézném a szeme fehérjét !?
2 #4 gerry
- 2019-07-06 10:34
zoli - "A 30 ezer jó magyar forintról meg ne is beszéljünk."

Ami igaz az igaz ... sok pénz,,, vagy nem is?

Gyerekszínészként - 11 éves voltam,- fõszerepet kaptam egy hangjátékban ami Amiée Sommerfelt - Országúton, Indiában c. ifjúsági regényébõl (Delfin-Zrínyi kiadás) készült.
Évek óta próbáltam a nyomára jutni, de akkor még nem találtam meg pedig levelet is írtam a Magyar Rádió Archiv osztályának. Gondolom még sokkal fontosabb dolgokat archiváltak mint egy több mint 50 évvel ezelõtti, gyerekeknek készült rádió-hangjáték.
Néhány hete megint megpróbáltam, ezúttal már eredménnyel:
Kérésemre ez a válasz érkezett:

Tisztelt "én"!
Tájékoztatom, hogy az MTVA a hangfelvételeit a felhasználás céljától, a hangfelvétel műfajától és elkészültének időpontjától függően percdíj és munkadíj megfizetésével értékesíti. A hangfelvételek másolata CD-re mp3 formátumban készül. Magán célra az irodalmi-zenei hangfelvételek percdíja jelen esetben 270.-Ft +Áfa (a teljes összegből 30% engedményt adhatok, így összesen 16 820.-forint), a kutatás és kijátszás munkadíja (a felvételt először digitalizálni kell), 8 500.-Ft+Áfa.
A keresett hangjáték két részben hangzott el, 88.25 percben;

IDÖTART:042.25
1.RÉSZ
RENDEZÕ: SZÁSZ KÁROLY
ELSÖ ADÁS: K 1964.09.13.

IDÖTART:046.00
2.RÉSZ
RENDEZ: SZÁSZ KÁROLY
ELSÖ ADÁS: K 1964.09.20.
Üdvözlettel:


****** Judit
senior jogértékesítő
GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI IGAZGATÓSÁG - Tartalomértékesítés
Tel.: +36 1 328 7483
*****.judit@mtva.hu
1088 Budapest, Bródy Sándor u. 5-7.Válaszlevelemben biztosítottam a hölgyet arról, hogy kell és megrendelem azonnal, de további adatokra van szükségem, Bankszámlaszám /IBAN/, és a teljes összeg - hogy átutalhassam. Nem eladásra szánom, csupán arra, hogy a gyerekeimnek itt tudjak hagyni némi érdekességet abból az idõböl amikor még én voltam kissrác... Remélem érdekelni fogja õket amikor megtudják.
A második levelemre is szinte azonnal megérkezett a válasz:

Tisztelt Uram,

van lehetőség az átutalásra természetesen, előtte Önnek majd alá kell írnia egy nyilatkozatot, hogy kizárólag magán célra használja a hangfelvételt és azt szkennelve e-mailben visszaküldenie nekem (ehhez a lakcímét kérem). Kiváló minőségben csak kereskedelmi célra adunk át hangfelvételt. A végösszeg: 25 320.-Ft+27%Áfa, azaz kerekítve 32 000.-forint.
Azonban a nyári szabadságok miatt pillanatnyilag nem tudjuk bevállalni a digitalizálást, mivel munkatársaink a napi műsorokkal kapcsolatos munkájuk mellett végzik ezt a feladatot.
Amennyiben a fentiek ismeretében megrendeli a másolatot, kérem augusztus végén, szeptember elején térjünk vissza rá.
Köszönöm a megértését.
Üdvözlettel:

****** Judit
senior jogértékesítő
GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI IGAZGATÓSÁG - Tartalomértékesítés
Tel.: +36 1 328 7483
*****.judit@mtva.hu
1088 Budapest, Bródy Sándor u. 5-7.Számomra megér 32'000 Forintot és annak kifizetése sem probléma. Végre meglesz... remélem szeptember végéig!

De akkor végül mennyit is ér "30'000 jó magyar forint" vásárlási értékben? (Azért megnyugtató, hogy legalább nekem sokat! A kultúrát meg kell fizetni és egy dolog biztos, ez volt a 60-as évek legjobb hangjátéka!) s_pompoms_V
2 #5 gerry
- 2019-07-06 10:48
zoli - bízom Juhász Zoliban (az utóbbi idõben kicsit felértékelõdött a szememben!) Remélhetõleg ott lesz a stábja és ezt is felveszi (úgy értem Imre elõadását). Persze a többiekét is csak az a kérdés, hogy azok közül melyiket leszek képes végignézni/hallgatni.
Imre elõadását szünet nélküli tápon is kibírom... na jó, azért ne tartson 3 órán keresztül! Ha mégis akkor tegyenek bele egy rövid reklámot - mondjuk, "hogy pelenkázzuk be a magyarok bambula nevü nemzedékeit" legyen idõm addig leengedni a komlóból kipárolgott fáradt-gõzt (A "dobok egy sárgát" kijelentéstõl kiráz a hideg. Aki kitalálta és akik használják azokat szívesen belökdösném az eldobált langyos folyadékokkal feltöltött uszodába, kultúrát nyelni!)
139 #6 jozsef toth
- 2019-07-06 12:28
A 30 ezer jó magyar forintról meg ne is beszéljünk.
1313 #2 zoli !
Lessssz az meg tobb is!
Ehez meg jon BENZIN + auto paja matrica,es aki csaladdal megy ott a gyerekek is sirnak valamiert.
En turelmessen kivarom az Istennők johetnek hozzam ! Es majd ok fizetnek nekem ,hogy nalam lehettek!;)
1313 #7 zoli
- 2019-07-06 13:21
Úgy látom megfogta a képzeletet ez a 30 ezer forint.
A sorsom úgy alakult,hogy ki tudnám fizetni ezt az összeget.Értem Gerry utalását is. Vannak dolgok amik megérnek ennyi,vagy még több pénzt is.Nyilván nem vagyunk egyformák,és nem mindenki olyan gondolatokkal van felruházva mint én. (szerencsére) Viszont én tudom azt is,hogy vannak emberek,akiknek ez az összeg talán a havi élelemre való pénz összeg.És nem az "okleveles lelki masszőr lehessen szakrális együtt büfögéses főzőtanfolyamokon" való részvétel itt a lényeg,mert az álomjáróknak mindegy mivel hülyítik őket,nem oszt,nem szoroz már.De ez miatt egy olyan előadást sem tud meghallgatni,ami képébe vágja a valóságot,ez bizony hiba.Tudom majd megnézi a jutubon,de az azért nem olyan.
Szóval ha Imre pénzért csinálta volna az előadásait,a múltban is,nem sokan ismernék személyesen.A ki mit szán történet nem tartozik ide.
Ha igazán az a cél,hogy tanítsuk az embereket,bizony az önzetlenül szokott történni.
Lehet rosszul látom,de ez az én véleményem!
4 #8 Posta Imre
- 2019-07-06 13:52
Igen, a fránya Anyegin! Most napi 20-at keresek és néha találok is. Előző "főnököm" lóg 60-al, de Talpinak is, Matyinak 120...azt felajánlom nektek táborozásra. Ha be tudjátok rajta hajtani, a tiétek! Mennyi a pénz értéke? Pont annyi....nem is számolom. Engem hívtak, nekem is le kell menni, szó sincs gázsiról, üzemanyagköltségről..., de majd kalapozok...ahogy szoktam, hátha csak az időm megy rá, nem pedig a családi kassza stabilitása.

Annyi embert látok dohányzani és az nem drága, ahogy a kávé, sör-bor és egyéb nyalánkságok sem...zömében teljesen fölösleges dolgok...

Apropó Juhász Zoliék is azt szeretnék, ha nem mintabolond módra kétkezi munkával tartsam fenn a "látszatom", hanem legyen tagdíj, meg előadás, meg adomány, meg foglalkozzak azzal, amihez állítólag értek és tán sorsvállalásom is....csak így, hogy a heti 7 napból 6-ot a deszkán pattogok, igen lecsökkent a hatékonyságom és hadrafoghatóságom. Szóval? Na?
1313 #9 zoli
- 2019-07-06 14:02
Imrém!
Ha így látjátok jónak,tegyétek!
A 30 ezrós díj,gondoltam,hogy nem a Tiéd.
Jó pénz van a nemzetmentésben,ezt már egyszer tisztáztuk Veled.
Legyen tagdíj!
Én talán kifizetem,meg még páran.
Cigi ital,stb... mit mondjak erre? A kévén kívül nincs függőségem.Arra sincs,mert ha nincs akkor nincs.A többivel számoljon el mindenki magának.
1513 #10 Irrefutable
- 2019-07-06 14:29
Természetesen ide sem megyek. :D Nekem az a népség nemcsak álomjáró, hanem egyenest holdkóros...vagy hótkórós? s_hihi
Mindegy is aki akar menjen, nekem elég visszataszító és az ősi hagyományok megcsúfolása, mikor egy rakás egodyastolés nő meg férfi übermagyart játszik a 4 faiskolájával, meg 2 tánciskolájával, de mind táltos meg aranyasszony. De ha belenézel a szemükbe a sötétség tombol a fejükbe. Biztos lesz kirakodó, meg ostorcsattogtatás körtemuzsikával, meg tömeghipnózis.
Amúgy meg nem akarok Zoli bácsival kötekedni, habár megszokhatta már..de ha az ősi táltosok olyan húde voltak, akkor a rábaközi események hogyan következheztek be az áruló Vajk közbenjárásával?Nem lehet, hogy ugyanaz volt, kint a Toltékoknàl?
Meg mostanság jó ha a régi vallás 5%-a átmentődött megmaradt.
1313 #11 zoli
- 2019-07-06 14:39
Irrefutable

Az események bekövetkezése,vagy nem bekövetkezése nem ennyire egyszerűen fekete,vagy fehér.Ez hosszú mondóka,nem is megyek bele.
Abban azért bízom,hogy nem rám értetted a Zoli bácsit!
139 #12 jozsef toth
- 2019-07-06 15:14
Posta Imre !
Ha be tudjátok rajta hajtani, a tiétek!
Miert most szolsz?
Ezert az osszegert szivessen beszeltem volna vele!s_box
Vagy a penz! Nagy botany a lakodalomba!
238 #13 bivaly
- 2019-07-06 15:40
A 30 ezer forint nem mindenkinek magától értetődő, bár lehet, hogy csak nekem sok pénz a nincsből.

Ez csak egy mellékes szála a dolgoknak ! Aki ép elmével megnézi a honlap néhány linkjét, és neki tetszik, na az az igazi tragédia ! Megnéztem, belehallgattam, főleg milyen szlogenek vannak kitéve, a március 15-ikei performansz egyik előadója zsebre dugott kézzel " szakrálisan megtiszteli" a hallgatóságát, és "emelkedett hangnemben" imára szólítja fel őket !? Utána még pár percig "bírtam az információ szerzést", de hamar vége lett. Belenéztem a "Szabadság Szobor" című "alkotásba" is, egyszerűen olyan szavak jutnak eszembe, mint röhejes, felháborító, gusztustalan, megalázó, lejárató, visszaélés, meg még pár hasonló.
Aki bármit még tenni akar a magyarság ellen, akkor tegye, itt a minta ! Ettől jobban lejáratni magasztos dolgokat, ami a magyarsággal kapcsolatos, elég nehéz, bár sokan és sokat tettek már az ügy érdekében.
Koronatanács !? Kinek, minek a koronatanácsa ? Ez a legundorítóbb magyarkodás egyik intézményesített megvalósítása. Tragikusan nevetséges.
4 #14 Posta Imre
- 2019-07-06 16:51
Józsi a "botrány" sem hátrány, bár nem ragaszkodom hozzá. Az a baj ezzel, hogy nem előleget dolgozol le utólag, hanem utólag sem jön az előleg.

Nekem nagyon tetszik, hogy mindenkinek megvan a vélelkezése. Zoli a tiéd valamiképpen jobban közelít ahhoz a realitáshoz, amiben vagyunk. Úgy látom te valóban érted.

Gerry se szó, se beszéd, de ha már Zolit (CMM) szóba hoztad, akkor tudd, hogy amennyire látom a nincsből gazdálkodnak és ugyan volt már több elhamarkodott lépése, de ő szeret nagyot markolva keveset sem fogni. Amit láttam eddig, az nem a bizalmatlanságom erősítette.

Kedves többiek, olvasók és hallgatók, még 2010-ben voltunk Kerecsennel egy meghíváson valahol Balassagyarmaton, ahol fehér ruhás nénik tartottak szeanyszot. Úgy tudtam előadásra hínak, de belecsöppentem egy szeretetrezgő körbe. Szó szerint. Másfél-két óráig ment a "kínlódás", de nem rajtam múlott. Ha volt bennem "ördög" az elűzetett, ha nem volt bennem addig, nem is bútt belém. Rajtam nem múlik, nem mondhatja senki, hogy nem tettem meg helyettetek is, amire sem hajlandóak, sem képesek nem vagytok. Lehet itt pont nem arról van szó, hogy azért hívnak, hogy én változzak, hanem azért, hogy akik ott vannak igen is fogadják azt, amit "képviselek". A helyetekben ezen elmeditálnék egy pillanatra. Persze lehet csapda meg minden, de én sem tegnap kezdtem. Ott van a Leo kérdés is, már akinek kérdés. Leo nem vacakolt és ígérte, hogy ott van mellettem, ha nem is szólal meg. Hogy ez mit jelent, az úgy is kiderül. Azt tudom, hogy közületek mostanában Talpi van mellettem és Matyi, de ma nem volt, ezért le is sunnyogom, mert nem erről volt szó.
1513 #15 Irrefutable
- 2019-07-06 18:14
Zoli! Engem valóban érdekel. Ha időd engedi kérlek írd meg nekem privibe.
Köszönöm
8 #16 miskolcilaci
- 2019-07-06 23:03
Talán valami ízelítő is eljut ide a sötétségbe. Jó lesz csontnak. Más világ, ez látszólag nem az ország része. A gyönyörű táj ellenére ezt a vidéket még az ördög is kerüli. Minden a tervek szerint halad! Itt, a nettó harmincezer egy heti keresetemnek felel meg, s az már jó!
238 #17 bivaly
- 2019-07-07 06:45
Sokadik "kurultaj". Értelme semmi, játszani a nagymagyart , a valamire vágyó szerencsétlenek számára szemfényvesztés. A háttérhatalom által szervezett cirkusz, színház, múzeumok éjszakája nappalra is.

Olyan mint az indián rezervátum ! Ahová az indián ősei ruhájban, meg Ford terepjáróval érkezik !? Hurrá ! Akkor nem is lettek kiírtva, nem is ölték meg őket, és nem is vették el tőlük a földjeiket, az egész életüket !?

Éljen Pusztaszer "szakrálisan", meg anélkül is ! Minden oké, van jurta, magyarul beszélünk, imádkozunk, meg együtt rezgünk, pengetjük a múltat, és boldogok vagyunk (!?), hogy itt egy egész ország a rezervátum !
Nem is magyar aki nem megy el !!!

Valóban nem értem, hogy ezt miért csak kevesek látják, és még kevesebben teszik szóvá !? Miért nem veszik észre, hogy ez itt a politikai pszihiátria csoport terápiája ? És még csak nem is kötelező ! Ilyenkor hol vannak a nagy álomfejtők, a mindenről mindet tudó okosok beszólásai, hogy "barátaim, ez itt átverés", agymosás, hogy ezen gondolkodj, evvel legyél elfoglalva, ne avval, hogy miért élsz olyan rohadt szarul ! És kik miatt ? Pótcselekvések halmaza, figyelem elterelés, műfeladat a léleknek, meg a pénztárcának !
75 #18 talpi
- 2019-07-07 06:51
#17 bivaly
- 2019-07-07 07:45
Vattacukor szindróma
4 #19 Posta Imre
- 2019-07-07 09:08
Bivaly, javaslat? Nézz szét! Pénteken a Balatonra nem jutsz ki egyszerűen az M7-esen. Igen a magyarkoás ideje lejárt, sőt az emberek ideje is lejárt. Javaslat? Jössz dolgozni? Harcolni? Rendbe teszed a testi-lelki-szellemi világodat, családodat...., szóval? Javaslat? De nem csak itt az "ingyenes" reklámfelületen, hanem megvalósítható módon, szervezetten...és jöhetnek az általad is megtérítettek!s_hihi

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
4,707,732 egyedi látogató