Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Itt az ősz!

GondolatokLátom nem csak nekem tűnt fel, hogy pár napja beköszöntött az "ősz". Már sok éve augusztus 20-a körül jött, de csúsznak össze az évszakok, keverednek, helyet cserélnek, ahogy már sok éve azt a kutatók is elmondták itt.

Hozzászólások

80 #1 monguzking
- 2019-07-10 18:39
Inukik kik kanada eszaki reszen s sarkkoron tul elnek...allitjak hogy megvaltozott a fold palyaja s dolesszoge....mivel ott jegen nincs teve s internet igy o megfigyeleseik egboltrol biztos hogy pontos....azert is duhos vagyok hogy embereket nem tajekoztatjak semmirolsem illetekesek...na mindegy igy viszont rajtam sincs felelosseg igy utazok augustusban s szeptenberben is
99 #2 MORMOTA1968
- 2019-07-10 19:35
Ma kora reggel negyed 7-kor megint gyönyörű volt az ég felettünk! Ha közvetlenül a mobilomról feltudnám tölteni a fotókat, amiket ma csináltam a felhős égboltról, talán még ti is ledöbbennétek a látványon! Bár nem hinném, hogy csak mifelettünk volt ilyen az ég. Szabályosan fel voltak szeletelve apró szeletekre az amúgy egybefüggő felhők! Ha nem tudnám mitől voltak ilyenek, még akkor sem mondanám azt, hogy ez természetes felhőzet. De tudom, hogy a HAARP csinál ilyen felhőket! Kegyetlenül be voltunk sugározva! Azért nekem tetszik ez a korai ősz! Azt se bánnám, ha ilyen maradna az idő nyár végéig! Elegem volt már abból a pokoli hőségből! Levegőt is alig kapott az ember, olyan sűrű és forró volt a levegő!
34 #3 valahun
- 2019-07-10 20:32
Közben tavasz is van vagy mi? Nálunk virágoznak az akácfák.
1653 #4 e7h25s38
- 2019-07-10 21:02
@monguzking: korábban is röppent már fel ilyen hír, még 2010 körül utánajártunk ennek. Ha ez igaz lenne, akkor nagyon sok hivatalos és amatőr csilagász is sikítana, mert a fixen telepített távcsöveik tengelybeállítása elromlana. A csillagászati távcsöveket forgató mechanikák jó része (főleg az amatőrök) ún. ekvatoriális rendszerűek, vagyis az egyik tengelyük párhuzamos a Föld forgástengelyével, így tudják (ennek a tengelynek a forgtásával) viszonylag egyszerűen kompenzalni a Föld forgását, miközben az eget nézik. Ez a tengely kb. a sarkcsillagra mutat, ahova a Föld forgástengelye is. Ha ez utóbbi "elállítódna", akkor a fixen lebetonozott csillagászati távcsövek használhatatlanná válnának. Ez azonnal feltűnne. Ez a kisebbik baj lenne, mert akkor nagyon sok minden eltolódna a Földi rendszerben, a tavaszpont, a napfelkelte és nyugta helye, a csillagjegyek helye, nem beszélve ennek eghajlati hatásairól, stb... Szóval ilyesmi nem történt, viszont nem vonnám kétségbe az Inukik észleléseit sem. Csak kérdés, hogy azt mi okozza? Időjárási anomália vagy más?
1349 #5 Nagy Levente
- 2019-07-10 21:30
Kedves Monguzking!

Nem csak az Inukik tudnak a Föld dőlsszögnek megváltozásáról. Tudják ezt mások is! Többek között beavatott tudósok és akik rajtunk uralkodnak. Ha jók a forrásaim 100 éven belül ez olyan katasztrófához vezet, amely következményeként a Föld kb. 7 milliárdos népességéből kb. 3 milliárd elpusztul. Bocsánat a pánikkeltésért, de " jobb félni, mint megijedni"!
75 #6 talpi
- 2019-07-11 05:47
monguz
Igazad van a 2005 évi "cunami" megtette hatását. Vagyis az ezt megelőző, tenger fenéki robban/t/ás-
Akkor, a hírek szerint, a tengelyhez viszonyítva, 2,5 fokot változott a dőlés. Csak számoljunk,,,,
2 #7 gerry
- 2019-07-11 06:35
A föld népessége 2019 Január 1: 7.674.575.000 és évente kb. 83 millióval növekszik.

59% ázsiai, 17% afrikai, 10% európai, 08% latinamerikai, 05% északamerikai, 01% óceániai...

Az úr 2050. évében várhatóan 9,9 milliárdan leszünk, a mai 1,3 milliárd afrikai népesség addigra 2,5 milliárd lesz azaz nagyjából megduplázódik a népesség 25%-t afrikaiak fogják jelenteni. (a hülye fehér embernek meg az emléke...)
Persze az is megtörténhet, hogy néhány túlélõ, föld alatt bujkáló patkányon kivül addigra nem lesz ember a földön.
Esetleg addigra megépül az Alfa-Holdbázis néhányezer V.I.P. számára. Rájuk hagyom.
tech-live.hu/media/2015/03/sc1010-756x370.jpg
75 #8 talpi
- 2019-07-11 07:13
Gerry kihagytad a Kárpát medencét :)
Bár itt, már néhányan nem járnak a földön, hiszen a Kossuth tér a mennyekbe emelt családostul néhányat.
Alfa, hold, vagy bázis oly mindegy, persze, ha van ott offshor benk :)
Ott lészen bizony sorban állás, mint segíly osztáskor a tanácsházán, vagy a postást várva :D
139 #9 jozsef toth
- 2019-07-11 13:41
Igen igen !
Az elet eleg vicces.De meg nem olvastam sehol,hogy (ki vagy kik )a felelosok az ilyen nagy merteku szaporodasert?Mert azt ILLIK tudni ,hogy ez NEM VICCES!
Tehat akar tetszik ITT eggyeseknek vagy NEM ,de valamilyen modon komoly kontrol ala kell tenni ezt a tulszaporodast!
Gondolon mindenki latta ,vagy van valamilyen tudasa a SASKA jarasrol!
Vagy eppen a KRUMPLI bogarrol!
Brutalis es kegyetlen karokat tudnak magukutan hagyni.
Volt regen 1 jo kozmondas!
A SZEGENYSEG B@SSZA A NYOMORUSAGOT!!!!
Milyen szepen hangzik! Minden gyerek ISTEN ajandeka!
Koszonomszepen az istennek !Mert ez ISTEN verese!
Ezek mind felelotlen emberek ! Nincs eleg munkajuk ,ennivalojuk ,de csak masok karara csinaljak a gyerekeket.
Sokan mar nemtudjak,hogy milyen az igazi ehezes!
Ott nics kegyelem!Ehes ember eddig hiaba imatkozott annak aki allittolag a vilagra iranyitotta ! Az se ennivalot ,se mast nem oldott meg!

KERDES!
Szoval kinek lenne most a dolga ,hogy meg allitsa ezt a szaporodast.
Es hogyan? Imaval ! Vagy brutalis modon!Mert a nyavajgas az NEM SEGITT!
80 #10 monguzking
- 2019-07-11 17:33
engem is idegesit hogy folyton szajkozzák hogy több gyereket kell szülni mert kik fogják nyugdijakat akkor majd kitermelni--lofaszt az se baj ha fehér faj fogy mert addig mig nem sikerül drasztikusan csökkenteni fogyasztást olyan szintre amely már fentarthato addig csökkenteni kell létszámot---eltudok olyan társadalmi,gazdasági,pénzügyi világot ameelyben 10-11 milliárd ember is tudna boldogan élni...de hatalom inkább válassza 100millio rabszolgát csak életben haggyni verziot---de ök pedig azzal nincsenek eléggé tisztában hogy tudat nem korlátozodik emberre hanem vannak joval összeszedetebb tudatok is mint például gaia földanyácska kinek tudatának része az emberiség tudata is többek között s nem hinném hogy végtelen lenne türelme--legalábis egyre jobban rázkodik föld s 20-30x több a földrengés,tüzhányo kitörés mint régebben....
4 #11 Posta Imre
- 2019-07-11 18:02
Minden ötödik nagyváros pokollá fog változni


Egy új kutatás szerint az éghajlatváltozás miatt a század közepére a világ nagyvárosainak háromnegyede látványos klimatikus átalakulást tapasztal majd – írja a ScienceAlert.

Ami ennél is aggasztóbb: a városok 22 százalékában olyan éghajlat fog kialakulni, amelyhez hasonló ma még nem is létezik.

Az ETH Zürich csapata 520 nagyobb várost vizsgált. A szakértők az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének optimista szén-dioxid-kibocsátási modelljével számoltak, az információk alapján pedig egy interaktív térképet hoztak létre. A forgatókönyv szerint 2100-ra az üvegházhatású gázok csökkentésével sikerül mérsékelnünk a felmelegedést.

Panoramic view of summer Budapest at sunset
24.p3k.hu/app/uploads/2019/07/istock-1131645659-e1562835614490-1024x576.jpg
Fotó: iStock
Bár a kutatók optimista modellt használtak, az eredmények így is megdöbbentőek.

Az adatok alapján 2050-re Londonban olyan lesz az éghajlat, mint a mai Barcelonában, Budapesten pedig olyan, mint a mostani Szkopjében.

A változások főként az átlaghőmérséklet és a csapadékmennyiség növekedését jelentik, a nyarak és a telek Európában például 3,5-4,7 Celsius-fokkal lesznek melegebbek. A drámai átalakulások miatt egészen új politikai és infrastrukturális kihívásokra számíthatnak a települések.

A szakértők bíznak benne, hogy a mostanihoz hasonló tanulmányok arra ösztönözik majd az embereket, hogy lépéseket tegyenek a probléma elkerüléséért.
https://24.hu/tud...-budapest/
139 #12 jozsef toth
- 2019-07-11 18:20
Harom olyan dolog van amivel manipulaljak az emberek agyat!
Nyugdij!
Csaladi potlek!
Egeszsegugyi biztosittas!

MINEK !
Ma meg az ugynevezett NYUGDIJ se eleg! Megis dolgozni kell.
Azok akik a sajat keresetuket nemtudjak be osztani az legyen az o sajat problemajuk!
Amig ZSIDOK altal vezetett allami szervekre tamaszkodonk IGY JARUNK!!!
Ha masok gondolkodnak helyettunk es masok osztjak be a munkaberunket ITT AZ EREDMENY!!!
Adjanak tisztesseges fizetest!
Es mindenki ugy osszabe azt ahogy akarja!
Az orvos olyan arat kerjen amit a fizetesbol megtudnak engedni az emberek.
Csaladi potlek.Mindenki annyi gyereket vallaljon amit a keresetebol TISZTESSEGES emberretud nevelni.
139 #13 jozsef toth
- 2019-07-11 18:23
Imre!
Semmi baj ! Vannak akik a sivatagodast is tul elik !
Akar ujjabb 40 evet toporognak akar agy helybes_hee
Majd nem luxszus autokba utaznak,csat teve hatan:D
2 #14 gerry
- 2019-07-11 18:41
monguzking - "...gaia földanyácska kinek tudatának része az emberiség tudata..."

Ezt olvasva jutottak eszembe a következõk: - A múltkor betettem egy képet kedvenc harci halacskám élõ haladelelérõl (Artemia nevü kicsi rákocskák).
A hütõszekrénybõl elö szoktam öket venni, ne legyenek mindig sötétben, adok nekik enni és délutánonként egy részüket átviszem az Akváriumba, beleengedem öket a "nagy kékbe". Aztán harci halacskám képében megjelenik közelükben a "nirvánai járat és egyenként összeszedve (lágyan - per os - beszippantva) elviszi lelküket egy magasabb rezgésszámú, csodás birodalomba.
Etetés közben, ott bukvenceznek elöttem, kis tálkájukban, és meg néha beszélek is hozzájuk, valahogy így; - Na itt a kaja, egyetek, nagyon finom, nyam-nyam ... meg ilyen baromságokat. Szerintem - amior a nagy fejem beárnyékolja õket - érezhetnek valamit, talán éppen azon filóznak, hogy én lehetek az Isten aki vigyáz rájuk, segít nekik túlélni, gondozza õt és a társait...
A mondatod értelméröl jutott eszembe, hogy én - aki valójában gondozom, éleben tartom és - vadhalam érdekében - "Isteni jogomnál fogva" oda is vetem az oroszlánok elé... gondolkozom róluk, szólok hozzájuk (szinte biztos, hogy a hangom erejét átveszi a viz és rezgésbe hoza a vízmolekulákat - ezek a rákocskák "valamit" éreznek belõle.
Viszont én eddig még soha nem hallottan tõlük egyetlen - bármilyen technikával - felém küldött jelzést, se hang, se kép, se érzés ami elért volna a tudatomig. Lehet, hogy nem vagyok eléggé empatikus? Ki tudja.
Na ezt gondolva, szinte azonos pillanatban, jutott az is az eszembe, hogy "Gaia földanyácska" - akinek miért ne lehetne saját tudata? - képes lehet-e integrálni a mi "emberek" össztudatát a sajátjába. A rákocskák és én analógia arra a következtetésre késztet; anyuci beszél hozzánk, segít nekünk, óv, véd, táplál, nevel, félt és szeret is minket, de mi eddig hiába fohászkodtunk hozzá és-százezredeken keresztül, nem hallja egyetlen szavunkat sem, nem érzi meg gondolatainkat, ... shogy én sem a rákocskákét - annak ellenére, hogy a méretbeli és életciklusbeli különbség nem olyan különbségü mint Földünk és az emberiség közötti számunkra felfoghatatlan érték.
Ahogy egy gyerek viszonyul a játékbabájához, játszik vele, beszél hozzá, vigyáz rá, a nevében beszélget önmagával... életet lát benne, akkkor is amikor tudja jól, hogy nem kap tõle választ, nem is várja el, Földünk, A Naprendszererek, a világegyetem - nem foglalkozik velünk, megteremtett valamilyen módon, el van velünk a maga módján, de nem hall meg minket, és nem is fog választ adni se kérdéseinkre se fohaszainkra... ameddig világ a világ. Mi pedig elképzelhetünk minden szépet és jót, gondolhatunk bármit, próbálkozhatunk kitörni abban a néhány pillanatban ami nekünk hosszú és tartalmas életet jelenthet... válaszra nem érdemes várni (nem hallja senki - ahogy én sem vagyok képes meghallani a rákocskák üzenetét).
Akinek ez nem elfogadható az keresse fel a neki tetszõ templomot és mondjon egy imát a lelki üdvéért, önmagáért!
"Mint az égben, úgy a földön is"/János apostol látomása - csak az a válasz, a válasz elhangzana végre!/
80 #15 monguzking
- 2019-07-11 19:44
gerry határozottan tetszik okfejtésed mégha hibás is de ez az én hibám---ismerek jobbnál jobb spirituális tanitokat de neked csak egyetlen egyet ajánlanék mégpedig krishnamurtit ki egyetlen ember volt a emberiség történelmében ki szuper elmével logikus gondolkodásal volt képes elérni megvilágosodűst s mindegy hogy nevezzük tudati szintet...
2 #16 gerry
- 2019-07-11 20:02
monguzking - tudod hol van közöttünk a különbség?
Te itt és most, újfent kijelented(!):
"gerry határozottan tetszik okfejtésed mégha hibás is "
Én pedig mindig ugyanazt mondom, hogy; Nem tudom, nincs válasz rá se bizonyíték azokra amiket "TI" állandóan el akartok hitetni másokkal.
Egyetlen bizonyítékot nem tudtatok felmutatni, állandóan hivatkoztok és nem bírjátok elviselni, ha valaki nem fogadja azt el tõletek.
Az évtizedek alatt ezt már megszoktam, ugyanakkor azt is megtanultam, hogy tudom a megmondókba "belefojtani a szót".
Az igehirdetés nem ennek az oldalnak a profilja. Ameddig határok között marad a vélemény, addig játék nekem is. Ha valamelyik Igehirdetõ bekeményít akkor én is. Azt hiszem így elég tisztességes a harc. Az gyõz amelyik felkészültebb. Felkészült vagyok és jók a reflexeim is, valamint egy adott harcban soha nem az érzelmeim irányítanak.
A jobbnál jobb spirituális tanítókat kivétel nélkül meghagyom neked - gondolom aki akarja megtalálja bármelyiket a maga kunyhójában így nem szükséges, hogy bárkit itt ajánlj, valamint nem érzem, hogy az én tudati szintemmel foglalkozni kell, én se foglalkozok az övével illetve a hagyatékával. Mit is kezdhenék az általa "ránk hagyott" kincsecskékkel? s_olvas
3 #17 Enid
- 2019-07-11 20:28
https://youtu.be/...
:)


...a városok 22 százalékában...

Mert véletlenek vannak.
75 #18 talpi
- 2019-07-11 21:51
Monguz
Igazság?
Tudod,-megszületni és meghalni, ez a két véglet, ami az ember életében egyszer bekövetkezik-Magát, a foggantatást sem ember szabályozza, mint ahogyan az elmúlást sem/eutanázia kivételével/ bár az sem a "véletlen" műve.
Amit részben szabályozhat, a két szakasz közötti idő, s annak megélése.
Képes,-é emberi mód élni, küzdeni,-tanítani, vagy csak "van"?
Még akkor is lehetséges egy véletlen.
Akár, egy lövedék,-egy, penge,- baleset/biztos,hogy az?/, vagy bármi, ami a tyúkszarost lerendezi.
Igaz, ezek a köztes dolgok, látszólag véletlenek, bár nem teljesen biztos.
Hiszen, akár, a papír forma szerint élhetne 90-100 évet, de valami közbe jön.
Miért is?
Tehát, az a "kevés" avagy sok, ami kiszabatott, no azt kell minőségileg megélni.
Hogyan?
Úgy, hogy önnön magad és a hozzád közel állókat megpróbálod, tudati szinten tartani, akár úgy is, hogy magad veszteséget szenvedsz.
1349 #19 Nagy Levente
- 2019-07-12 05:12
Kedves Gerry!
Szeretném ezt a monguzkingel folytatot vitát egy érthetőbb módon megközelíteni (ha megengeded). Amint elmontam már, ez nem hit kérdése hanem tudat. Csak egy példa: A Föld (nevezhetjük gaianak vagy földanyácskának akár), amikor lecsapolják a kőolajat belőle és nem veszik figyelembe a reprodukcióját, olyan mint ha egy ember vérét teljesen kiszívnák szinte. A Föld pont nem ember, de mint a természet része, ezért reagál (ha tetszik azt is mondhatnám gondolkodik) és mondjuk a természetesnél jobban elbillen a forgástengelye. Mi következik a reakciójából a Földnek? Katasztrófa! De ugyanez a helyzet az - szintén a kapitalista-liberális felfogás miatt - esőerdők kiírtásával. (A női földanya, Boldogasszony minőséget az egyházak pont emiatt a jobb megértés miatt törölték el tudtommal.) A Föld mint a természet (nevezhetjük Istennek) része tehát, ha ebből az aspekusból nézzük igenis gondolkodik!
Szkíta (szittya) magyar eleink nem voltak hülyék amikor a csizmájuk orrát felgörbítették, hogy még véletlen se rúgjanak bele "földanyácskába" és ezzel meg ne sértsék! Ez nagy különbség a mai ember gondolkodásmódjában!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.21 másodperc
4,615,246 egyedi látogató