Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Egyszer régen, nagyon régen

GondolatokMostanában elég sok impulzus ér és elég fárasztó is a fázis, melyen keresztül kell evickélnünk, vagy együtt, vagy egyenként, de mindenképpen. Sokat dolgozom. Többet mint eddig és jól bírom, főleg, hogy egyre bátrabban nyúlok a spaklihoz, glettvashoz és a szavakhoz is. Már állványozunk is! Szabadvakolásban vagyunk Talpival és Matyival. Nem mondom, hogy nem fárasztó, mert de. Érzem minden tagom, még ha tagolatlanul is, egy az egyben. Most éppen ezt dobta a gép. Lehet holnap dob mást.

Látom többeket megvisel a klímaváltozás és nem tud mit kezdeni a változás gondolatával sem, pedig valójában semmi nem változott. Páran behisztiztek, sokan meg a fejüket fogják, vagy más test-ré-süket. Bocsánat, nincs energiám mindenkivel külön foglalkozni, de meg kedvem sincs szájba rágni. Ami haladhat, az halad és aránylag nem rosszul. Azoknak, akik ezzel elégedetlenek (nem is tudom meghatározni, hogy mivel), tegyenek jobbat, többet, másképp, vagy ne tegyenek. Az elmúlt hetekben az én agyam is megfőtt párszor a napon, de ettől csak szittyább lettem, legalábbis a tükör azt állítja. Állótükör.

Na tehát hogy is állunk? Igen, egyszer nagyon régen volt egy képzelt státusom, foglalkozásom és világképem. Na ezekből mára semmi nem maradt, mármint a régiekből és van amit már nem is szeretnék meghatározni. Idén rászánom a maradék időm, energiám és persze a család türelmét, hogy a nemzeti ügyekben egységes álláspontra segítsem, akik oda tartanak, ha már feltámadt az igény. Nyilván, ha kell, tovább is léphetünk, fizikai megvalósítás irányába is valaminek, mit még ma nem neveznék néven. Lehet holnap sem és lehet neve sem lesz. A lényeg, ne én akarjam. Én már nem fogok erőlködni, meg győzködni senkit semmiről, hogy mi lenne a jó, üdvös, vagy éppen a rossz, de kötelező kör. Úgy tűnik ezt a szerepet hivatalból átvették tőlem a szervek. Nekem ezzel nincs dolgom.

Van egy fixa ideám. Tudom, hogy butaság, de akkor is. Idén töltöm az 50. Nem nagy ügy, de aki ismer már pár éve, tudja, sanszos volt, hogy a 40. sem lesz meg. Meglett. Idén szeretnék lezárni minden "folyamatot" magamon belül és "kívül". Minden sietség, hamariság és késedelem nélkül. Ebben benne van sok minden, amit szóba sem tudok önteni, de lehet, hogy menne, csak nem is törekszem rá. Páran itt tán szavak nélkül is értitek, sokan meg mondatok halmazából sem. Nem nagy ügy. Az "állandó készenlét" állapotát kívánom magam mögött tudni. Most fizikai erőfeszítek, de aztán meditáció lesz. Még nem tudom hogyan és mit is fogok csinálni, de ettől biztosan nem lesz terméketlenebb a produktuma. A világot és a benne izgő-mozgókat (köztük magamat is) más nézőpontokból is meg kell vizslatnom. Noha tudom, hogy ebben bőven számíthatok rátok, attól tartok, jobbára ez amolyan magányos küldetés-féle. Most még csak terv. Régen volt már tervem. Most körvonalazódik bennem valami. Úgy, mint régen.

Hozzászólások

1513 #20 Irrefutable
- 2019-07-18 06:49
Bivaly...minimálisan kell,mert lesznek kollégak, meg szállítok. Csak a sok béna, sánta, bélpoklosra nem eresztik rá az embert, míg nincs szakvizsgája.
68 #21 kolpeny
- 2019-07-18 12:44
"De ma ott tartunk, hogy a magyarok szinte ugyanúgy gyülölnek mint a zsidók."

Gerry!

Van benne valami! :)

Sajnos ahelyett, hogy integráltuk volna a zsidókat, cigányokat, közülünk, magyarok közül zsidósodtak, cigányosodtak el nagyon sokan.

Azért még mindig nagyon le vagyunk maradva ebben a versenyben! :)

"Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket!" (Kornis Mityu)
139 #22 jozsef toth
- 2019-07-18 12:50
geerry !
Mi,- magyarnak születettek
Ez igy igaz!
De azt en akarom el donteni,hogy hol eljek! Falun,varosba ,vagy melyik megyebe.
Sott akar melyik orszagba!
Azzal nem ertek eggyet,hogy (itt elned es halnod kell)
Ez olyan mint a rossz hazassag,csak az aso,es kapa valaszthat el.
gerry az en apam is kommunista papirokat kapot.
De utalta is oket!Mert mindenet elvettek .
De azt amilyen munkakort kapot ,52 eves koraba sok valasztasa NEM VOLT!
Igen minden korba masok a lehetosegek!
Es egy bizonyos kor utan nincs sok lehetosege SENKINEK!
68 #23 kolpeny
- 2019-07-18 12:59
"Azt azért elfogadhatod, hogy nem a kommunisták utódait választotta és ne felejtsd el, hogy értelmiségi volt."

Gerry!

Faludi -minden érdemei mellett- a szélsőségesen magyarellenes szadeszt választotta, az 1919-es patkányforradalomban gyökerezők, az ÁVH-ás emlőkön nevelkedettek, a köpönyegforgatók, az álcázók csapatát.

"Magyarként" lett volna más lehetősége is ...
(Itt most természetesen nem más párt választásának lehetőségére gondolok. :)


https://gondola.h...SZDSZ.html
238 #24 bivaly
- 2019-07-18 18:48
Gerry !

Már megint !? Szeresd, ha akarod !!! Nem mondtam ( írtam), hogy ne !
És ami a leglényegesebb, állandóan megkapom, hogy gyűlölök, meg harag, meg a büdös jó franc, miközben most is csak egyszerűen tényeket írtam le, minden indulat nélkül. Tényeket Gerry !!!

Nincs itt semmi, "átéltem", meg "izé", itt az van, hogy hazajött New Yorkból, ( hol lett volna ?), és a legmagyargyűlölőbb patkányokkal együtt hegedült, dédelgette őket, azok meg őt dédelgették ! Mit nem lehet ezen érteni ? Terves ávósokkal bratyizott, származása oda terelte, és érdekes, nem volt finnyás a legortodoxabb ex kommunistákkal együtt hirdetni az igét. Gerry, a legkevésbé sincs igazad, mert a legcsekélyebb indulat sincs bennem, nem is volt, már megszokhattam volna, ha nevén nevezem a gyereket, rögtön "gyűlölök", meg "dühöngök" ?
Engem a wikipédia, meg a mwgemlékezések kurvára nem érdekelnek, a tények igen ! Nem érzelmi alapon írtam amit írtam ! Akinek Kornis Mihály jó cimbora, az szar ember. " Mi sokkal jobban gyűlölünk benneteket, mint ti minket." Megfelel az idézet a tartalmát illetően ? Felőlem, ha ő írja a Toldit, meg a János Vitézt, és utána azt teszi, amit tett, akkor is úgy vélekednék róla, ahogy vélekedem. Mert, hogy fantasztikus jó fordítása Villonnak !? Sokszor írtam, madarat tolláról, embert barátjáról, és ezt sem én találtam ki !
4 #25 Posta Imre
- 2019-07-18 18:56
Gerry, Bivaly itt nem gumicsérkézik el a dolgokat!


Ebben az új kihívásban a nők vaginája van a középpontban

Vagina challange: szerencsére már van ilyen is. Minden a segglyukakkal kezdődött.

Minden a „futkosó segglyuk kihívással” kezdődött – kezdi a Daily Dot. Ennek a lényege az, hogy a kamera felé futnak az emberek, majd úgy vágják az ágyra, a földre magukat, hogy az utolsó képkockákon látszódjon az ánuszuk.

A „kihívást” egy felnőttfilmes, Pierce Paris indította el június 10-én, ezzel a Twitterre kitett videóval.

https://twitter.com/PierceParisXXX/status/1137944647521644544

Legalábbis ez volt az első nagyobb hullámokat kavaró, mert előtte már biztos készült hasonló, például június 5-én került fel egy olyan videó, amin egy férfi ütögeti a kamerát, majd letolt nadrággal rá is ugrik.

A videó mellé annyit írt annak posztolója:

Ráírtam a lányra, erre a barátja ezt küldte vissza nekem.

Szóval ezt a június 5-it is felkapták sokan, és leutánozták, de Paris videója még nagyobb ihletforrásnak bizonyult, a Redditen külön subreddit, fórum, a Twitteren külön fiók indult az ilyen videók összegyűjtésére.

És innen már nem volt nehéz megérkezni addig, hogy nők nem segglyukukkal, hanem a vaginájukkal előre ugrottak bele a kamerába. Ezeket, vagy legalábbis ezeknek egy részét, össze is foglalta egy Twitter-felhasználó egy videóba, amit mostanáig mintegy 5 millióan láttak.

Akik már látták a felvételt, egy részük humorosnak találja, egy részüknek már sok, és ezt könnyen meg is tudjuk érteni. Még csak 2019 közepénél tartunk, és azt mondanánk, ennél erősebb challenge már nem lesz idén, de hát tényleg hátra van még majdnem 5 és fél hónap az évből.
https://24.hu/szo...vas-video/
2 #26 gerry
- 2019-07-18 19:25
B@szódj meg Bivaly! Egy verset tettem be, aminek - véleményem szerint - jelen idõben is van mondanivalója... erre mi a "reagálás"?

HÜLYEZSIDÓTÉNYHOGYZSIDÓZSIDÓMÁSIK ZSIDÓVAL...
Persze vélemény meg tény, meg ávós barát.. INDULAT NÉLKÜL. Na persze.

Leírok egy régi viccet, találd ki miért:

Móricka ül az asztalnál, és szemben vele a psyhodoki. Felemel egy fehér kártyát középen egy tintapaca.
- Mit látsz a képen, Móricka?
- Az egy pina.
Felmutat egy másikat, azon is egy tintafolt, szétfolyva...
- És ezen mit látsz?
- Egy pinát.
Elövesz egy harmadikat ugyancsak tintafolttal a közepében:
- És ezen?
- Egy... pina.
- Móricka, te minden lapon pinát látsz?
- Hát, ha mindig azt mutat nekem.

..............Bivaly, azt írtam RÓLAD, hogy gyülölsz? Bocs, ha azt olvastad ki a mondataim sorai közül... (és nem a versröl beszéltél...) Igen, én nem értettelek meg.
Elfogadom; nem Gyülölsz! (öncélúan) - "csak" gyülölködsz. Akár érted akár nem. Nem az okokról beszélek, mert az a magánügyed. Az okozat és a szerinted "Tényszerü magyarázataid" idönként kiverik nálam is a biztosítékot. Akkor is ha igaz amit írsz de jó lenne ha észrevennéd, hogy nem arról beszélsz amiröl szó van, hanem a saját keserüségedet öntöd ki elénk.
Sajnálom, de én ezt látom. Nem várom el senkitöl, hogy elfogadja amit írok, mi több - néha én is úgy vagyok vele mint nyuszika aki a fa alatt reszeli a körmét és közben hülyeségeket beszél. De én képes vagyok arra is, hogy magamat ne vegyem komolyan. Te hogy gondolod, mennyi rugalmasság kell ahhoz, hogy valaki ne törjön el váratlanul. Tudod, hogy kedvellek, de nem azt jelenti, hogy mindig bólogassak. Gondolom te se várod el másoktól.
Remélem most megértetted mit írtam. Villon-t kedveltem meg még tizenéves koromban, ezzel együtt járt Faludi György is. De azt akkor nem tudtam, hogy zsidó. Most már tudom nem hagytál kétséget (na jó, nem is volt olyanom), így legyen igazad: MINDENFAJTA GYÜLÖLKÖDÉS NÉLKÜL: MOCSKOS ZSIDÓDÖGÖLJÖN MEG MINDEGYIK OTT AHOL ...
MOST - HA OLVASSÁK (hát persze!) - TÉNYSZERÜEN MINDEN HARAG ÉS GYÜLÖLET NÉLKÜL TOVÁBBÍTOTTAM A NYUGODT ÉS MEGFONTOLT HANGULATODAT.

EGY KIS ZENE? https://youtu.be/...
139 #27 jozsef toth
- 2019-07-18 20:03
Imre !
Itt a bizonyittek ,hogy nem csak a nap korol forog a fold!
Hanem e korolis(https://24.hu/szo...vas-video/ )
238 #28 bivaly
- 2019-07-19 06:07
Gerry !

Fixa ideáid vannak. A Te dolgod ! És esetenként tényleg reszeled a körmöd, és hülyeségeket beszélsz össze-vissza.
Ez is a Te dolgod.

Olvasni még tudok. Imre ráírta, hogy "maceszos". Erre írtam amit. Utána megírtál egy novellát, hogy mit miért írok, meg miről mit gondolok, meg milyen lelkiállapotban, meg milyen indulatokkal.

Már elmondtam, aki a hazámban leköp mindenkit, érdemtelenül, oktalanul, illetve mert az nem zsidó, vagy csahos, az akkor is egy szar magyargyűlölő, ha a világ legnagyobb költője, festője, vagy zongoristája !

Gerry, újra, a 2x2=4, nem nézőpont, érzelmi megközelítés kérdése. Egzakt !

A legvégére, ezt sem "dühömben, "elkeseredésemben", meg "haragomban", a "nehéz gyermekkor okozta lelki neurózis hatásaként" írom. Kizárólag azért, mert a 2x2=4 . A "nagy költő" utolsó tíz éve dokumentálva van.
2 #29 gerry
- 2019-07-19 10:07
"Olvasni még tudok. Imre ráírta, hogy "maceszos" - írod.


Aha. Értem én, hogy piros de akkor miért kék?

- Csak azért kérdezem, mert engem szólítottál meg.

Úgy negyedszer vagy ötödször: A verset mutattam meg itt egynéhány olvasónak nem Faludit - de ha ennyire érdekel akkor itt egy kép róla és a feleségérõl.
m.blog.hu/ko/konyves/image/1009/faludy1.jpg
Szóval ha úgy néz ki mint egy zsidó, úgy beszél ahogy a zsidó és az eredeti neve is zsidó gyökerü... akkor lehet, hogy tényleg az. Akinek ez volt a fontos azok kedvéért én is ujjongok egy kicsit, hogy felismertem a zsidót. Most meg fogom keresni melyik Villon fordításában fedezhetõ fel rejtett zsidó beütés...

Közben azon gondolkodom, talán ideje lenne leoperáltatni a Gyurcsányról az elõbõrkéjét... megnézném, mennyire sikoltozik közben. Aztán ha egyszer a közeljövõben mindenkinek közelezõ lesz a "rövidítés" és az asszonyt, aktus elõtt le kell takarni egy lyukas lepedõvel, akkor nem lesz ujdonság nekem se.
Apropó a képen nem úgy néz ki, hogy célzó-lepedõ kellett volna nekik... lehet, hogy csak ZSI volt a megboldogult?

De azt javaslom akinek még mindig nem elég "A büdös zsidót" elítélni és megköpdösni (bocs' visszaköpdösni) az olvassa el ezt az oldalt és válassza ki a neki tetszõ értelmiségi hozzászóló véleményét!
Jól szórakoztam - de azt hiszem "Faludi ügyben" nem szeretnék még egyszer hozzászólni... Ki jöjjõn következõnek?
talán...
- Kern András?
- Presser Gábor?
-... van még néhány
.... szóljatok nyugodtan. Ennek az az elõnye, hogy többen olvasnak minket!
4 #30 Posta Imre
- 2019-07-19 20:10
Gerry, ez azért kicsit durva!

De ha így benne vagytok, akkor egy kis Márai! Igaz Lola a felesége nekije is zsidóra sikeredett, de hát állítólag senki nem lehet tökéletes.

Márai Sándor: Olyan világ jön…

Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…

A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…

Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.

És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van.
116 #31 livia
- 2019-07-19 21:31
Imr e! Ezt pont jól időzítetted! Igaz.
116 #32 livia
- 2019-07-19 21:44
Imre! Nem durva, amit Gerry írt. Csak azért nem beszéltem erről, mert azt hittem, csak vicc. Fiatalon, voltam ilyen családnál. Megmutatta a konyháját, és mesélt dolgokról. Behülyült zsidók. No, aki odavitt, manapság kérdeztem, mi van velük, nos annyi, hogy szaporodnak, de a gyerekkori barátnőjét se engedi magához. Valahol a belvárosban. De szerintem bpest már az övéké, akár be is áldozható.No, tényleg lepedőn kivágott lyukon keresztül kefélnek. Bocsi, hogy ennyire primitív vagyok, de röhögök, ahogy leírom. No, nem én vagyok primitív, hanem , no.
139 #33 jozsef toth
- 2019-07-19 22:00
116 #32 livia !
Ez nem VICC !
Nekik is tobb vallasnak nevezett idiota szokasuk van!
Es ha utanna olvasol SZEGYEN meg rajuk is nezve ,hogy a NOT olyan mocskos lenynek itelik,hogy furdes utan is csak igy lehet vele kozosulni!
A lukas lepedon keresztul ,hogy ne mocskolja be a teset a NO!
238 #34 bivaly
- 2019-07-20 05:38
Gerry !

Elfelejtettem, hisztizni sem szoktam ! Ez korábbról kimaradt.
Márai is benézte a fejébe a 6,35-öst, közelről elég az is. Vajon miért tette ? Ha már Presser ! Az ős Omega többszöri átalakulása is vissza vezerhető az "urbánus-népi vitához". A Locomotivban Somló párszor kijelentette, hogy ő egy "5300 éves nép gyermeke"! Énekelhet ez itt nekem a kék asszonyról, ha fekete a lelke ! Van akinek ez kevés, van akinek nem számít, nekem sok !
Lehet külön választani a művet és a művészt, csak amikor a művész ( az ember !) a szépről ír, de mocsokban él, akkor nem érdekel a mű, csak a művész! A kettő egy, ha tetszik, ha nem.
Magyarázgatni érzelmi megközelítéssel lehet mindenről mindent.
68 #35 kolpeny
- 2019-07-20 11:47
Gerry!

Ezt írod:

"Nem vagyok megbocsátó lélek, akkor sem ha nem tudok gyülölni és a jövõben sem szeretnék lealacsonyodni annyira, hogy vakon gyülöljek bárkit. Meghagyom azoknak akiket ez az érzés irányít."

Ismerős ez a mentalitás valahonnan! :)

Egyébként pedig:
https://szinonima...eres/harag

Úgyhogy fából faszkarika! :)

Szóval nincs bocsánat?

https://www.youtu...amp;t=160s

Mi viszont megbocsátunk, ha kell százszor, ha kell ezerszer is!

Még ezt is: http://szeszak.hu...0hazam.htm

Ha abbahagynák, akkor el is felejtenénk! :)
1093 #36 vian
- 2019-07-20 12:30
áááá--------semmi!!

https://www.youtu...1Yy5V2em6M
2 #37 gerry
- 2019-07-20 19:22
kölpeny - mit akartál bizonyítani a szinonima linkkel?

úgy gondolod okosat írtál: "...fából faszkarika"?

- mert szerintem a szinonima értelmezése nem az, hogy a felsorolt szavaknak azonos a jelentésük - neked igen?


Nem a megbocsájtásról van szó, tényleg van abban igazság, a magyar nem tud gyülölni. Ahogy persze a világon még nagyon sokan. Amit az agyunk rövidebb-hosszabb idõ alatt képes feldolgozni sok esetben nem tartja arra érdemesnek, hogy érzelmi síkon is "emlékezzünk" rá, ezért nem kell megbocsátanunk. Az - valójában nem is volt olyan fontos az életünkben.
Viszont - amikor szinte azonnal elhessegeted a gondolatod is arról, hogy a 8-10 éves esetleg már érettebb lányodat esetleg megerõszakolhatják egy napon - annyira sziven üt már a lehetõsége is... akkor tudni fogod, hogy nálad is lehet ok ami kiváltaná a gyülöletet. Nálunk nem történt meg, de más családokkal igen és egy ilyen eset már érzelmileg feldolgozhatatlan, így nem megbocsájtható egy ember életében sem.

"Ha abbahagynák, akkor ..." - te hiszel még a mesékben?
116 #38 livia
- 2019-07-20 20:15
Gerry! Azért néha felforr az agyvizünk. De százszor megsértenek, százszor megbocsájtunk.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.07 másodperc
4,707,750 egyedi látogató