Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ausztrália aranytartaléka lesz a fedezete egy frissen kibocsátásra kerülő kriptovalutának

KülföldEh, az a fránya arany...megafedezet.... Az ausztrál Perth Mint, ami a világ egyik legnagyobb pénzverdéje, egy aranyfedezetű Ethereum alapú kriptovalutát bocsát ki, amit Nyugat-Ausztrália tartománya fog garantálni.

A Perth Mint Gold Token (PMGT) lesz az első aranytoken egy publikus blokkláncon amit kormányzati tartalékokkal fedeznek.

“Az intézményi befektetőknek egy versenyképes alternatívát fog kínálni a hagyományos aranytermékekkel, mint az arany ETF-ekkel szemben, és mellette megőrzi azt a hagyományos előnyét, hogy valós időben lehet vele kereskedni és elszámolni a blokkláncok segítségével,” áll az ABC ausztrál híroldal cikkében.

A tokenizálás csak az első lépés a Perth Mint cég kampányában, hogy a teljes készletét blokkláncra vigye. Erre azért lesz képes a Perth Mint, mert a vállalatot 100%-ban Nyugat-Ausztrália tulajdonában van, ami fedezetet vállal az aranykészletére.

Már 2018-ban nekiálltak a tokenizálásnak mikor piacra dobták a GoldPass alkalmazást, amivel a befektetők azonnal fizikai aranycertifikátokat vásárolhatnak.

“Az arany digitalizálása egy nyilvános főkönyvön a globális árupiacok természetes evolúciója” – mondta Richard Hayes, a Perth Mint vezérigazgatója. “Elő fogja mozdítani az aranyat, mint mainstream befektetési eszközt, javítja annak hozzáférhetőségét, és nagyobb likviditást, átláthatóságot és auditálhatóságot kínál az ilyen típusú digitális token alapjául szolgáló eszközök számára.”

A cég szerint a PMGT más lesz az USD-alapú stabilcoinokhoz képest. Azt remélik, hogy a tokenek egy napon kereskedhetőek lesznek a hagyományos eszközökkel is, mint arany ETF-ekkel vagy a CME arany határidős termékeivel is.
Link

Hozzászólások

99 #20 MORMOTA1968
- 2019-10-13 09:09
Kedves Gerry! Elég sok videót mentettem már le a pénz történelmével, a pénzrendszer működésével kapcsolatban, a Wikipédián és egyéb helyeken is utána olvastam már, de érdekes, amikről írsz. A pénzzel elég sok baj van! Vagy inkább azzal, ahogy működtetik, nem a rendeltetésének megfelelően.

BÁRKI, BÁRMIKOR KIVONHATJA A FORGALOMBÓL!

FELHALMOZHATÓ, MERT ÚGY HISZI MINDENKI, HOGY VALÓS ÉRTÉKET TART A KEZÉBEN, TEHÁT VAGYONTÁRGYKÉNT KEZELIK!

KÖVETHETETLEN AZ ÚTJA, MERT TÚL SOK VAN BELŐLE ÉS AMI FIZIKAILAG NEM IS LÉTEZIK, MÉG AZZAL IS TUDNAK KERESKEDNI! MINT PL: A KAMAT VAGY SZÁMLAPÉNZEK!

Talán tényleg az "alapjövedelem" lenne a jó megoldás, no persze megkötésekkel, csak hogy mindenki tisztában legyen vele, hogy azért tennie is kell valamit a közösség érdekében!

Én névre szóló népi pénzt nyomtatnák, egyenlőre papír alapút, ami azt jelenti, hogy mindenki kapna egy alapösszeget, amely papír pénzeken rajta lenne az illető neve és egyéb azonosító jelei is! Sorszámozottan! Így követhető lenne a pénz útja is, hogy épp merrefelé jár és kinél!

Kicsit talán meredeknek tűnik az ötlet és alaposabban ki kellene dolgozni, de a lényeg, hogy csak országon belül lehetne használni, nem lenne konvertibilis semmiféle más valutával, tehát nem függne semmilyen hivatalos kereskedelmi valutától!

Az árufélék, termékek és szolgáltatások is másképp lennének elszámolva ebben a belső pénzben! De ez csak akkor működne, ha újra mi magunk állíthatnánk elő mindent, amit mi magunk is létre tudnánk hozni! De ez nem jelentené azt, hogy külföldi termékeket többé nem lehetne megvásárolni, akár belső pénzért is, erre is gondoltam már, hogyan lehetne megvalósítani!

Bár szerintem ez az egész olyan, mint egy monopoli játék, hisz bármit is nyer, vagy szerez meg az ember magának, a végén úgy is minden itt marad, nem vihet át belőle senki semmit a következő létezési szintre!

Játéknak azért jó, ha sokszor vérre menő is ez a játék! És sajnos erősen környezet romboló, pusztító! Mármint az üzletelgetés, kereskedés egymás között és országok, egész földrészek között! De ha az állatok, növények beszélni tudnának emberi nyelven, azt mondanák: ti emberek nem vagytok normálisak! Adva van minden egy szabad élethez, teljesen ingyen, de nektek semmi sem elég jó, úgy ahogy van és semennyivel se tudtok megelégedni! Harácsoló, rabló faj a tiétek!

Elnézve az ismeretterjesztő csatornákon bemutatott, még mindig az ősi vadászó, gyűjtögető primitívnek titulált életformát folytató, törzsi közösségekben élő embereket, akik egyszerű kunyhóikban élnek, nem is tudom melyikünk él szabadabb, boldogabb életet? Ők, vagy mi, az úgymond civilizált, felsőbbrendűek, akik sárga csekkektől függünk egy életen át, közüzemi szolgáltatások nélkül már elképzelni sem tudjuk az életünket, arról a rengeteg felesleges kacatról nem is szólva, amiket egy életen át összegyűjtögetünk, bár használni legtöbbjét nem is fogjuk soha!

A régi idők parasztjai, akik szintén nem halmoztak fel felesleges kacatokat, egyszerű életet éltek, szinte mindent maguk teremtve meg a létfenntartásukhoz, ugyan úgy hülyének néznék jelen korunk embereit!

Az egész életük legnagyobb része kint a természetben zajlott, csak estefelé és vasárnap, meg ünnepnapokon tettek kivételt. És, ha nem nyúzta őket semelyik parazita, földesuraik, nemeseik, királyaik, vagy épp zsidó uzsorások, bankárok, teljes és boldog életet élhettek! De csak békeidőben, mert sajnos mindig a parasztság volt az első, akiket leöltek. Pedig azoknak lett volna a feladatuk megvédeni őket, akik az ő munkájuk gyümölcséből élősködtek rajtuk egy életen át! Pont mint jelen korunkban is!

Élhetnénk mi is boldogan, szabadon, békességben, ha hagynának! Nem lenne szükségünk idegen hatalmak oltalmára, pénzére, termékeire! De a szabadságot, függetlenséget sajnos nem adják ingyen egy olyan világban, ahol az ember, meg ki tudja miféle más entitások az úr!

Sok-sok katona, rendesen felszerelkezve fegyverekkel, harci járművekkel, egy elrettentő erő és saját kereskedelem, kereskedelmi pénz és igazságosan kidolgozott pénzrendszerre lenne ehhez szükségünk! No meg a legfontosabbra! "EGY ERŐSEN ÖSSZETARTÓ, ÖSSZEZÁRÓ KÖZÖSSÉGRE, AMELYBE MÉG CSAK VÉLETLENÜL SEM FURAKODHAT BE PARAZITA! Egy sem! s_hihi
1771 #21 Hubakker
- 2019-10-13 09:44
MORMOTA! "Én névre szóló népi pénzt nyomtatnák, egyenlőre papír alapút, ami azt jelenti, hogy mindenki kapna egy alapösszeget"

No és ki dolgozna? Miként lenne előállítva a megvásárolható vásárolható termékek garmadája? Továbbá ki állítaná elő mindazt, amiből azok vásárolhatnának akik nem akarnak dolgozni és akik számára az ingyen pénzt bevezetnék? Már így is túl sokan vannak akik nem akarnak dolgozni, elég ha körülnézel Bp belvárosában, ami egy óriásira duzzadt gettó. Naponta nyílnak a kávézók és már délelőtt is tele vannak a naplopó réteggel. Kifejtenéd bővebben milyen módon működhetne fenntarthatóan ez az ingyen pénz rendszer?

Ha mindent magunk állítanánk elő ahogy mondod, akkor minek az ingyen pénz? Viszont ha magunk állítanánk elő mindent, volna munka és azért felesleges az ingyen pénz. Viszont ha magunk állítanánk elő szükségleteinket, pont rálépnénk a rajtunk élősködő kereskedő nép tyúkszemére, miközben éppen ők számolták fel a hazai termelést, hogy csencselésből, munka nélkül dőzsölhessenek a mi hazánkban a mi kárunkra, de a mi pénzünkre alapozva. Pl Budapesten minden termelőüzemet-, ipari telephelyet felszámoltak, megszereztek, épületrészeiben kereskedők csencselnek és már nincsenek családoknak megélhetést nyújtó munkahelyek. Értékteremtő munkahelyek helyett irodaházak irdatlan tömegé építették és ma is építik, de ott nem értékteremtés folyik, hanem munkakerülés. Arra célzol, hogy a még vidéken megmaradt értékteremtő gyárak, üzemek jövedelmét vegyék el az abban robotolóktól és juttassák a bp-i munkakerülők tömegének? Eközben pedig gyűlölködőnek számít mindenki, aki kimondja hogy egy kereskedőnép élősködik rajtunk, tehát tilos megnevezni őket. Hogy lehet erre oly módon megoldást találni, hogy nem mondjuk ki hogyan- és kik juttattak bennünket a jelenlegi kilátástalan helyzetünkbe és mindezt úgy, hogy ne lépjünk a tyúkszemükre????????
1349 #22 Nagy Levente
- 2019-10-13 10:16
Önmagában az állammal van a baj és annak minden eresztékével (többek között pénz meg kapitalista-liberális magántulajdon jog (csak én, csak én, csak én a római jogon alapulva) Mivel az állam csak úgy lehet "(nemzet)állam", hogy pont úgy illetik "nemzeti" jelzővel, mint pl. a "trafikmutyit" vagyis zsidó nevén (hivatalosan): Nemzeti dohánybolt. Ebben a rend(etlen)szerben minden így működik. "Nyelvében él a nemzet" idézet: Kőváry László - Székelyhonról című művéből. A nemzet(t) - mégha nyelvünk több nyelvújításon átesett is - őrzi a nemzet(t) mivoltát (még). Ez a rokoni kapcsolatok, amely alapján régen még a kapitalista, kommunista, feudális évszázadok előtt felépült. Tehát mindenképpen kár az időt fecsérelni egy-egy eresztékére - pl. pénzrendszer - és erre kihegyezni eme rend(etlen)szernek a "hátúlütöjét". Az egész úgy "szar", ahogy van. A hazug és erőltetett oktatás-nevelési rendszerétől kezdve a politikai, jogi, védelmi feladatmegoldásain át minden része!
51 #23 Skorpio58
- 2019-10-13 10:20
1771 #24 Hubakker
- 2019-10-13 10:25
Levente! "Tehát mindenképpen kár az időt fecsérelni egy-egy eresztékére - pl. pénzrendszer - és erre kihegyezni eme rend(etlen)szernek a "hátúlütöjét"."

Teljesen igaz minden szavad. Vagyis az egész rendszer rossz, aminek a pénzrendszer csak egyetlen részlete. Az egész rendszert kell megváltoztatni minden zugában, különben megette a fene az egészet. Egy olyan betegnek az életét akinek mindene rákos, nem menti meg ha csupán a máját gyógyítják meg és a többi tumorról tudomást sem vesznek.
1771 #25 Hubakker
- 2019-10-13 10:31
Skorpio58! Ezt komolyan gondolod? Pár hozzászólás előtt olvassam végig olyan ezer éve bezárt portálok oldalainak százait, amikről még csak nem is hallottam eddig? Főleg azután hogy nem az ominózus hozzászólásom sok évvel ezelőtt megírt változatát linkelted be, hanem csak olyan portálokat, amiken sok év alatt összegyűlt hozzászólások százezrei vannak.
165 #26 LM
- 2019-10-13 12:18
Mormota, nem kell a nulláról kitalálni a dolgokat 2019-et írunk, persze soha nem ártanak az új ötletek de egy olyan területen mint a pénz azért az "emberiségnek" van néhány ezer évnyi "irodalma"

Silvio Gessel elmélete a romlandó pénzről például megér egy olvasást.
Nem is annyira elmélet mert Wörgl városában ki is próbálták, a pénzügyi irodalom csak "wörgl-i csoda" ként hivatkozik rá.

Wikiről
" A sajtó „Wörgl-i csoda”-ként kezdte emlegeti a fellendülést, a mintát több száz önkormányzat követte. Édouard Daladier francia pénzügyminiszter is ellátogatott a városba, az USA-ban Irving Fisher közgazdász próbálta a „Stamp Scrip” – bélyegzéses rendszer bevezetését elérni a válság leküzdésére. 1933-ban Az Osztrák Nemzeti Bank az pénzkibocsátási monopóliumra hivatkozva betiltotta a Wörgl-i szabadpénz kibocsátását, ennek a döntésnek katonaság felvonultatásával szereztek érvényt."
51 #27 Skorpio58
- 2019-10-13 12:50
Hubakker!

Persze, hogy komolyan gondoltam, hogy majd olvasgatsz ezen oldalakon, mivel én már 2010-óta elég sokat olvastam itt, igaz Te még akkor csak ötödikes voltál. Van mit bepótolnod, aki már reggel fél négy óta itt dekkol, igazán kinyílt fiatal elméve, annak lenne ideje tájékozódni, vagy nem azért jöttél?
1771 #28 Hubakker
- 2019-10-13 12:54
LM! Mormota igen sok idejét leköti hogy a pénzről írjon nekünk ódákat. Viszont azok az ódák nem arról szólnak hogyan szabadulhatnánk meg a pénz jelenlegi urainak rabságából, hanem hogy milyen pénzrendszeri alternatívák volnának még, amik másképp működnének mint a jelenlegi, de a póráz vége ugyanazok kezében maradhatna, amelyikben most van. Mormota nem a kamatrabszolgák táborának érdekeit tartja szem előtt, hanem a rabszolgatartókét. Mormota a sötét oldalt képviseli a kamatrabszolgák ellen.
1771 #29 Hubakker
- 2019-10-13 13:06
Skorpio58! Neked meg mi a gondod velem? Valaki rám állított? Beszélgetek a többi fórumozóval ahogy te. Nem dekkolok itt folyamatosan, csupán néha benézek van-e új hozzászólás abban a témában, ami engem is érdekel, lévén hogy én is bőrömön érzem, hogy rosszul mennek a dolgok. Mit érdekel téged hogy miket olvasok és miket írok, ha én nem foglalkozom azzal, te mit csinálsz??? Egyébként nem az elolvasott mennyiségtől okosodik valaki, hanem az elolvasottak minőségétől.
1771 #30 Hubakker
- 2019-10-13 13:10
Egy ismerősöm rábukkant B.Z.-re. Felismerte a fóti videón.
1349 #31 Nagy Levente
- 2019-10-13 15:00
Hubakker, köszi az egyetértést! Igen ez lehet a "fény az alagút végén". Csak ezt az alagutat több évszázada torlaszolják egyre kisebb rést hagyva. Sőt, mire elérkeztünk idáig itt a Kárpát-medencében, azt lehet mondani teljesen eltorlaszolták. Mindenkit köt, nincs szabadság, hanem rabszolgaság van. Persze különböző szinteken, az "ozd meg és uralkodj" régi jól bevált receptjét alkalmazva és ennekokán vannak a "Django elszabadul" filmben jól prezentált "házi négerek"! Ha van is még esélye az ebből való kitörésnek, így vajmi kevés. Mert azt tartsuk azért szem előtt, hogy a Földet uraló hybrid zsidóknak is van hűbéruruk. Ezek a sárkány hüllők vagy draconok (a kínai néphadsereg csapatszemléjén egyszer csak megjelent egy ilyen 3 méteres valami). Ami számomra az ilyet tudja hitelesíteni az a mondavilág pl. "sárkányölő Szent György legendája" és egyéb beszámolók esetekről! - Washington DC.-ben avagy New Yorkban van ha jól tudom - a szabadkőművesek által egy köbe vésett mondat, ami bekövetkezik ha őseink mintájára nem fogunk össze, miszerint: "öt millió elég" (ha minden igaz a hét és fél milliárdból) rabszolgának. A többi embert szisztematikusan kivégzik. Ez folyik ma a világunkban!
1771 #32 Hubakker
- 2019-10-13 15:21
Levente! A pénzrendszer az egyik legrosszabb a rossz dolgok közül. Maradjunk a mi szintünkön. Miért van az, hogy pl nálunk négyévente választani, csak rosszak közül lehet, viszont ők nem hüllők? Mondják hogy ezt-azt mondani nem helyes, mert nem polkorrekt, de egyik sem hüllő aki mondja. Igen, ijesztgetnek minket mindenféle idegenekkel, de akik félelmet keltenek azok sem hüllők. Nem hüllők, de a világon egyeduralkodók és a kinézetük ismertetőjegyei megegyeznek, csak hogy nem a hüllőkével hanem egymáséval. Szerintem ez a hüllő mese nem más mint egy láthatatlan, megfoghatatlan fedezék, ami mögé el akarnak bújni ha szorul a hurok, mint pl a holokauszt.
1753 #33 szarmata
- 2019-10-13 16:20
Hubakker
Ha valóban megokosodtál,mint írod,próbáld meg értelmezni Gerry és Skorpio mondatait! Harsogsz,kioktatsz,okoskodsz feleslegesen! Több szerénységgel,tisztelettel,alázattal próbálj írni! Ha ismernéd Mormotát nem írnál akkora ökörséget,hogy ő a sötét oldalt képviseli!
1771 #34 Hubakker
- 2019-10-13 16:38
szarmata! Nem oktatok ki senkit, csupán szerényen leírom az igazat. Nem okoskodok, csupán többet tudok az igazságról mint néhányan. Titkolnom kellene amit tudok? Alázkodjak meg olyan előtt aki megpróbál rávenni hogy úgy fogadjam el a valótlanságot mintha igaz volna? Ugyan miért? Ismerem Mormotát, hisz több hozzászólását olvastam és elismerem hogy nincs okom dicsérni azokért amiket leír, de még magyarnak sem nevezném, mert nem az. Mindenkit a tettei minősítenek és nem az irányában elfogult ismerőseinek a véleményei.
2 #35 gerry
- 2019-10-13 17:17
Hubakker - "Nem okoskodok, csupán többet tudok az igazságról mint néhányan"

Idefigyelj okoska.

Minden hozzászólásoddal azt erõsíted meg, hogy 22 (?) évesen elérted azt a szintet amit az itt lévõ emberek egy része (szerényen és kedvesen) "síkhülyének" deffiniál.

Nem akarsz elköszönni és máshol magyarázni, hogy olyan jó szaglásod van amivel "kapásból meglátod az igazat"? A nyomkeresõ kutyák már vonyítanak szégyenükben amiért így lehagyod õket.

Nem kell titkolnod a tudásod, de nem is kell bizonyítgatnod! Nem vagy idevaló, Menj a fenébe. Ha szépen elköszönsz, nem kell kirúgjalak.

"Ismerem Mormotát, hisz több hozzászólását olvastam és elismerem hogy nincs okom dicsérni azokért amiket leír, de még magyarnak sem nevezném, mert nem az."

Mormota helyett üzenem, mert õ már undorodik tõled: "A nyulaimnak több esze van mint neked, mitugrász!"

De nem szeretnék durvább lenni, mert jó nevelést kaptam ezért kérlek indulj tovább mint egy meg nem értett ifjú zseni és csukd be magad után kívülrõl az ajtót.
Mondjuk így: s_f-ang Majd gondolunk rád néha!
1771 #36 Hubakker
- 2019-10-13 17:34
Kezdettől tudom mi a bajotok velem. Az a bajotok hogy igazat írok a fajtátokról, hiszen ti itt mind zsidók vagytok. Ez kezdettől nyilvánvaló volt számomra, már amikor az első elolvasott cikk alatti hozzászólásaitokat átfutottam. Ti zsidók pedig mindenkire kígyót, békát ráfogtok aki belevizel a levesetekbe, vagyis kimondja rólatok az igazságot. Engem viszont ez nem érdekel. Nem nektek írtam, hanem a magyaroknak ha egyáltalán olvassák ezt a cionista portált.
3 #37 Enid
- 2019-10-13 17:41
s_gitar Gerry! Lebuktál. Most már világos, hogy Roger rabbi vagy. Dzsesszika hogy van?
:D
Ui: Vedd le az orrodról a csipeszt!
4 #38 Posta Imre
- 2019-10-13 17:54
Hu-bakker, mégiscsak kibútt belőled bz, az anyád keservit! Zsidó ám a jó..., de ezt már megbeszéltük. Kár belétek a szó. Szó nélkül kell benneteket...!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.12 másodperc
4,126,826 egyedi látogató