Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rozsola jelenti: Szíria, török-kurd helyzet, Izrael satuban

GondolatokÉrdekesen alakult az új szír helyzet
Haladjunk sorjában :
1. Oroszország , Irán és Törökország közösen gyámkodnak Szíria felett
2. Törökország bejelenti az inváziót
3. Kína , Irán és Oroszország " hallgat " , Amerika fenyegetőzik , az EU pedig papírokat irogat alá
4. Törökország bevonul
5. Szíria és Irán " tiltakozik " holott mindkettőjüknek van elegendő hadereje
6. Törökország és Oroszország egymás valutáiban számolnak el , kizárva a dollárt
7. Oroszország a " nemzetközi jogok " betartására kéri Törökországot de semmilyen katonai akciót se tervez.
8. Putyin azt mondta : " ne is gondoljanak egy török-orosz katonai összecsapásra "
9. Törökország " teszi a dolgát "
10. Oroszország iszonyatos mennyiségű haditechnikát küld Szíriába
11. A szír hadsereg " felkészül "
12. Irán még mindig hallgat
Mi történik most ?
A kijelölt területet gyakorlatilag elfoglalta a török hadsereg. A terület körül orosz , szír és iráni egységek vannak. A kurdok között rengeteg a CIA-Moszad ügynök és zsoldos , ráadásul iszlamisták ezrei vannak " börtönben "
Putyin " aggódik " : " kiszabadulhatnak a terroristák " , meg ugye meg kell erősíteni a térséget a török vagy valamilyen fenyegetés miatt.
" Politikai gyilkosság " történt , kivégeznek egy " kurd " politikust vagy valami hasonlófélét
No kérem
A kurdok elveszítve Amerika támogatását , Amerika folyamatosan vonul a térségből , " követelték az orosz hadsereg védelmét ". Blyáty ! Mit gondolnak ezek magukról ?
Moszkvában azt mondták : " Ha kell a védelem , forduljatok Damaszkuszhoz"
A török ugye nem ismer " kegyelmet " , a " kurd vezetőség " segítséget kért Damaszkusztól.
Damaszkuszban azt mondták : " Szíria területi épsége nem vitatéma " , tehát a kurdoknak át kell adniuk a teljes közigazgatást. Emellett a kurd haderő minden " nehézfegyverzetét " is át kell adnia.
Ha a kurdok elfogadják , a török megáll , visszafordul és hazamegy. Ha nem akkor ...
A kurdok próbáltak " egyezkedni " , Damaszkuszban pedig " azt mondták : Ez nem olyan egyszerű ! " . Mintha Moszkvában lennénk ???
A vicces az egészben , a kurdok " gyomlálását " nem is a török végzi el. Erre ott vannak a " korábban még a szír kormány ellen harcoló egységek ".
No kérem !
Jézus azt mondta : " Bánjátok meg bűneiteket és térjetek meg "
Moszkvában azt mondták : " Minden Oroszok Cárja megkegyelmez néktek ha elkezditek leöldösni a külföldi katonákat és maszatosokat "
Sokan " dörzsölték a tenyerüket " mer' Putyin Szaud-Arábiába " látogat ". Tévedtek ( ismét ).
A kurdoknál " fogságban van " több ezer vagy több tízezer " iszlamista " akiket ha nem Szaud-Arábiában képeztek ki akkor Líbiában. Egy biztos , a szaudiak pénzelték és ellátták mindenféle " földi jóval " az iszlamistákat. Mivel a kurdok " immáron önként átadják a közigazgatást a szír kormánynak " , logikus hogy ezek az iszlamisták ezentúl a szír kormányerők " felügyelete alá " fognak kerülni. Azok alá akik ellen harcoltak. A többségük nem szír állampolgár. A Nemzetközi törvények értelmében a szír kormánynak nemcsak joga hanem kötelessége elítélni és a büntetést végrehajtani az országának területén elkövetett " háborús bűnökért ". Akinek ez nem tetszik , az " ellenállhat a törököknek " vagy felhúzhatja a " nyúlcipőt " ezzel az orosz vagy iráni katonai egységek " szerető és ölelő karjaiba futnak "
Tehát kedves szaudiak ! Vajon mit szólnátok ha Moszkva " bizonyítaná " a szíriai történésekben való aktív részvételetek ? Vagy inkább megoldjuk ezt " okosba " ?
Sokan tévedésben vannak. A szír kormánynak igaz kellenek az olajmezők de ami fontosabb , mindenképpen el kell venni a kurdoktól akik simán átadták az ellenőrzést Izraelnek a " Kurdisztán Álom " érdekében. Tehát barátaim ! Amíg az olajmezőkön a kurdok termelik ki az olajat minden egyes hordó olaj Izrael zsebét tömi. Érthető már , miért hajtott végre Izrael katonai agressziót a szír kormánycsapatok ellen ? Ezzel próbálták megvédeni a " kurdok " olaját
Emellett nemcsak a szír kormány jár jól a mostani " előadással ". Izrael elveszíti a kurdok olajbevételének részesedését , Törökország leszámol a " szeparatisták fészkével " , Szíria helyreállítja területi épségét , Oroszország " mégjobban megszállja Szíriát " , Azerbajdzsán örül , Irán pedig mégjobban örül a " Kurdisztán Álom " megszűnésének.
Összefoglalva : a nagyok ezt is megoldották
Az biztos volt , Amerikának " kotri " van , de fogja ezt kieszközölni ?
Oroszország ? Ebben az esetben 3. Világháború
Irán ? Remek ok Irán " megtámadására "
Szíria ?
Hoppá !
Hiszen itt van Törökország ! Nato tagállam , nagy haderő , eléggé modern . Amerika mégsem viselhet háborút egy másik Nato tagállam ellen. Ráadásul Törökországot már orosz légvédelmi rendszerek védik.
Úgy látszik , Törökország " bevonása az akcióba " jó választásnak tűnik
Ami a jövőt illeti , Amerika és Törökország " gazdasági " kapcsolatai egyenlőek a nullával. Itt az EU fogja " tökönrúgni önmagát ". Az EU " okos " vezetői szankciókról hadoválnak.
No kérem ! Törökország zöldség és gyümölcstermelésének bár nagyrészét Oroszország felvásárolja , az EU-ban a török részesedése még mindig magas. A szankciók egyik mellékhatása : a török export leállása
Emellett említésre méltó a török fémipar EU-ba történő exportja. Kevesen tudják , az EU által feldolgozott fémek jelentős részét Törökországban állítják elő. A szankciók miatt ez is ugrik
Megemlíthetjük még a török ruházaticikkek és a műanyaggyártási termékek exportjának kiesését is.
Vagyis az EU-nak " szüksége van a török exportra "
Másik komoly probléma az amerikaiak által korábban " kimenekített iszlamisták " története.
Jelentős számban " jelentek meg Ukrajnában az Iszlám Állam volt katonái ". Elsősorban " csecsenek " de akad köztük " mindenféle "
A másik " kimenekítési pont " pedig Albánia-Koszovó
Tehát ha " nagyok " valóban le akarnak számolni az Iszlám Állammal akkor a " gyökerénél kell kezelni a problémát "
Líbia kormánya már felkérte az Orosz Föderációt " Líbia alkotmányos rendjének fenntartására , valamint az Iszlám Állam még létező terroristáinak felszámolására ". Gyakorlatilag ugyanazt tették mint korábban Szíria
Szaud-Arábia " bűnössége " nem kétséges. Tehát " kezdeni kell valamit a szaudiakkal "
De nem elég a " gyökérkezelés ". A " forrást " is legalábbis részben " el kell apasztani ". Vagyis Amerika és Izrael " kedvét picit vissza kell fogni "
Miért fontos ez számunkra ?
" Nagy-Kurdisztán " kitalálói ugyananzok akik kitalálták " Nagy-Ukrajnát " . Ukrajnába már jelentős számú " iszlamista terroristát exportálak "
Ugyanezek a " Velika Albanija " projektet is futtatják. Albániába és Koszovóba is jelentős számú " iszlamista " lett exportálva
Ukrajna és Szerbia pedig szomszédaink.
Elnézve a " szír " módszert , " nagyon észnél kell lennünk ! "

Hozzászólások

165 #1 LM
- 2019-10-16 09:53
Ezek szerint a törökökre hárult a feladat, hogy rendbe tegyék a kurd kérdést.

Mi lesz Törökországgal? A kurd kérdés rendezése után valószínűleg kivonul ok. Gazdaságilag viszont padlón van és jönnek a nyugati szankciók közben orosz légvédelmi rendszert vásárol és orosz hitelt vesz fel. Nekem ebből az jön le, hogy a "munka" után látszatra kényszerből (de természetesen előre tervezetten) átdrótozzák Törökországot a keleti gazdasági közösségbe. Utána valószínűleg katonailag is térfélcsere, apropó volt hogy már valaki kilépett a NATO-ból, volt már teszt?
4 #2 Posta Imre
- 2019-10-16 10:25
Szijjártó Péter megállapodást írt alá Szerbiával a gázvezeték-építési együttműködésről
2019. június 14. 12:59

A magyar-szerb határt keresztező földgázszállító vezeték építésével, illetve üzemeltetésével kapcsolatos együttműködésről írt alá kormányközi megállapodást Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Aleksandar Antić, a Szerb Köztársaság bányászati és energetikai minisztere pénteken Budapesten. https://www.korma...mukodesrol

A magyar gázimportról tárgyalt Szijjártó Péter Washingtonban
MTI2019.02.07. 09:20
Ez a cikk 251 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarország számára nemzetbiztonsági és szuverenitási kérdés, hogy minél több forrásból és útvonalon tudja beszerezni az ipar működtetéséhez és a lakossági igények kielégítéséhez szükséges földgázmennyiséget, és ha tudna vásárolni a fekete-tengeri mezőből kitermelendő földgázból, akkor az jelentős diverzifikálási lehetőség volna - mondta Szijjártó Péter, miután találkozott Rick Perry amerikai energiaügyi miniszterrel.
https://www.origo...dnunk.html


Szijjártó: A szíriai offenzíva magyar nemzeti érdek

„A magyar nemzeti érdek az, hogy a törökök Szíria irányába oldják meg a bevándorlási kérdést, és ne Európa irányába”

- nyilatkozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a közmédiának kedden Azerbajdzsánban, Bakuban, ahová a miniszterelnök vezette delegáció tagjaként érkezett a Türk Tanács soron következő ülésére.https://444.hu/20...zeti-erdek
684 #3 atacama
- 2019-10-16 10:32
Tüntetéseket szerveznek Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-i budapesti látogatása idejére, hogy „a kurdok és más kisebbségek ellen Észak-Szíriában és Törökországban elkövetett háborús és emberiség elleni bűncselekmények ellen” tiltakozzanak — szúrta ki a 444.hu az esemény Facebook-oldalát.
https://24.hu/koz...-tuntetes/
684 #4 atacama
- 2019-10-16 10:39
Erdogan: soha sem fogunk tűzszünetet kötni Északkelet-Szíriában
https://privatban...ban-329046
107 #5 aki
- 2019-10-16 11:39
a torokoket kelepcebe csaltak! felfogjak morzsolni minden erejuket...amerika lo mindenre,orosz lo mindenre...ameriakai oroszra nem lo,orosz amerikaira nem lo! a mostani vilagban nem tortenik semmi nagy hadaszati dolog a ket " nagy" nelkul...( ez biztositja a nagysagukat folyamatosan) miutan kellokeppen visszanyesik az arab vilagot,jon kina es india.
684 #6 atacama
- 2019-10-16 14:16
nem lo? akkor szomár? azért amerika elég szépen körbe pakolta már az oroszt minden földi jóval eléggé fenyegetve érezheti magát cseppet.. éppen most kezdik igazán hevíteni a fekáliás edényt próbálják az oroszokat lekötni hogy aztán elindíthassák a letámadásukat.. ám ha van esze a kese lónak nem cibálja a maci bauszát..mert a mádve nem játék..
684 #7 atacama
- 2019-10-16 14:48
Erdogan felszólította a kurd fegyvereseket
Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán arra szólította fel a szíriai kurd fegyvereseket, hogy azonnal, még szerda éjjel hagyják el azt a sávot Észak-Szíriában, ahol Ankara a jelenlegi hadműveletét követően biztonsági övezetet akar kialakítani.
http://www.atv.hu.../hirkereso
Ankara szerint az YPG a nemzetközileg is terrorszervezetnek nyilvánított Kurdisztáni Munkáspártnak (PKK) a szíriai ága, amely évtizedek óta folytat szakadár fegyveres felkelést Délkelet-Törökországban az ottani kurd kisebbség önrendelkezéséért.
tessék mondani a szabadságharcosok terorristák akkor? csak űgy nemzetközileg...?:)
4 #8 Posta Imre
- 2019-10-16 15:27
Kurdok meglepő szövetségese
Izrael saját érdekeit védve állt ki az észak-iraki autonómia függetlenségi törekvései mellett


Elrendelte az észak-iraki, autonóm kurdisztáni régióban tervezett függetlenségi népszavazás felfüggesztését tegnap az iraki legfelsőbb bíróság Bagdadban. A súlyos következményekkel fenyegető referendumot ellenzi szinte az egész világ, épp a beláthatatlan jövőkép miatt, amit hozhat, ugyanakkor egy valószínűtlen szövetség is kialakulóban van Kurdisztán és Izrael között.
www.magyaridok.hu/wp-content/uploads/2017/09/09_kurd_rts-780x422.jpg
„A legfelsőbb bíróság felfüggesztési határozatot bocsátott ki a kurdisztáni elnökség által szeptember 25-re kiírt népszavazás szervezésére vonatkozóan, míg megvizsgálja azokat a beadványokat, melyek szerint a referendum alkotmányellenes” – tudatta közleményé­ben Irak legmagasabb szintű igazságszolgáltatási fóruma.

A jogi szakszöveg azt a félelmet takarja, hogy Kurdisztán – amely de facto ma a realitás – onnantól fogva teljesen nyilvánvaló ténnyé válik, az új állam elviszi Irak olajtartalékainak meglehetősen komoly hányadát, ráadásul nemzetközi kapcsolatai is lesznek, s nem feltétlenül azokkal, akikkel Irak is jó viszonyra törekedne. Az első számú jövendőbeli partner pedig Izrael lenne.

Múlt szerdán Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök kijelentette, országa „támogatja a kurdok jogát a saját állam megalapításához”, válaszul Bagdad leszögezte, nem fogja engedni egy „második Izrael” kialakulását az északi területen.

A Kurdisztáni Regionális Kormányzat (KRG) nevű, kvázi független kurd entitás hivatalosan ugyan Irak része, de a kurdok jószerivel fittyet hánynak a szinte teljesen erőtlen központi kormányzat figyelmeztetéseire. A fő cél a független állam kikiáltása, és egy olyan erős szövetséges, mint Izrael, nagyon sokat segít nekik.

Erbíli fesztiválon ünneplik a két nép szoros együttműködését a főként muszlim helybéliek. Nem vallási kérdés

Izrael pedig nem véletlenül érzi úgy, hogy számára az új, vele barátságos ország megszületése jó eszköz lehet saját érdekeinek védelmében. A kurdok ugyanis évszázadok óta küzdenek azért, hogy saját államot hozzanak létre, de a nagyhatalmi ambíciók mindig úgy fordultak, hogy nekik soha senki nem osztott lapot, mindig más államokban éltek kisebbségi sorban. Ma Törökország és az Egyesült Államok egyaránt elveti a népszavazást, az Európai Unió tagjai szintén nem így képzelik el a kurdkérdés rendezését.

Jifa Szegál, a Nemzetközi Jogi Fórum nevű Izrael-párti civil szervezet igazgatója szerint nem érdemes érzelmeket keresni az európai országok tevékenysége mögött, sokkal inkább a reálpolitika vezeti lépteiket. „Az EU és Törökország viszonya ma bonyolultabb, mint bármikor, hiszen ott van az aláírt szerződés a migránsok megállításáról, akik Európába igyekeznek. Ez igaz az EU–iráni viszonyra, ha figyelembe vesszük a szankciók feloldását és a kereskedelem újraindulását.

Emellett itt van Szíria és Irak, amelyek romokban hevernek, és az EU tart attól, hogy egy újabb válság újabb radikálisokat indít útnak nagyvárosai felé” – magyarázta a helyzetet a szakértő a The Times of Israel hasábjain.

A függetlenséget kikiáltó kurdok valóban messzire vezető útra lépnének. A nép ugyanis nemcsak Irak északi részén él, de Szíriában, Iránban, Törökországban is nagy közösségeik vannak, területileg is egy helyen élnek, s az iraki kurdok önrendelkezésért vívott harcának sikere feltétlenül arra vezetné a többi államban élő kurdokat, hogy maguk is sokszorozzák meg erőfeszítéseiket a nagy kurd álmok beteljesüléséért.

Az Iszlám Állam terrorszervezet ellen vívott harc élcsapatai nem véletlenül a kurd pesmergák. Amint elindult az offenzíva az iszlamista mozgalom ellen, s a terrorcsoport egyre nagyobb területet veszített, a győztesek új helyzetet teremtettek. A kurd pesmergák saját pecsenyéjüket sütögették, Moszul ostrománál az első sorokban harcoltak, és nem is kívánnak lemondani a nagyvárosról.

Törökország pedig ugyan tarthat attól, mi történik saját kurd kisebbsége körében, ha a KRG függetlenné válik, ám tudni lehet, hogy Ankara rengeteg olajat vásárol onnan, s Erbíl belvárosában egymás mellett állnak a török cégek képviseletei, a törökök által épített szállodák és irodaházak.

Izrael pedig itt venne magának egy erős szövetségest, úgy, hogy a kicsi Kurdisztán mellé áll, amely riválisává válik hirtelen mindenkinek, Iránnak, Törökországnak, Iraknak és Szíriának egyaránt, roppant hadereje van, és az olajnak köszönhetően még pénzszűkében sincs.

Csakhogy az első világháború óta a nagyhatalmak nem támogatják egyetlen államhatár megváltoztatását sem, egyedül Koszovó volt olyan szerencsés, hogy kikiálthatta saját függetlenségét, és abba a nagyok is belenyugodtak.
https://www.magya...e-2229613/
819 #9 rozsola
- 2019-10-16 17:28
Alakul ez.
Erdogánt " meghívták " Moszkvába. A felkérést " természetesen elfogadta ". Az amerikai külügy szövegelésére annyit mondott Erdogán : " Csak Trump-al állok szóba "
Putyin és Erdogán telefonon egyeztetett , " mindketten egyetértettek , Szíria területi épsége a legfontosabb ". Putyin nem " rajong a török offenzíva miatt de elismeri Törökország jogát a határai védelméhez és területi épségéhez ". Ezért Putyin azt tanácsolta : " Törökország és Szíria üljön tárgyalóasztalhoz ". Azt is " tanácsolta mindkét félnek , a szír kormányerők vegyék magukhoz a közigazgatást de mérjenek csapást a Kurd Munkáspárt egységeire ". Vagyis Törökország garanciát kap a függetlenségükért " harcoló " kurd miliciák " lecsillapítására ". Erről már nagyon régen létezik egy " határozat " amelyben Szíria vállalta a kurd szeparatisták féken tartását. A dokumentumot egy harmadik fél is aláírta annak idején aki nem más mint : Szádám Husszein. Mellékesen megjegyezném hasonló paktum volt érvényen Kadhafi és Mubarak között is. Mindketten kölcsönösen segítettek egymásnak féken tartani a lázadókat. Pár éve se Mubarak , se Kadhafi. Líbia pedig romokban áll. Érdekes módon Irak , Szíria és Líbia romokban , Egyiptom majdnem összeomlott és most Törökország a célpont
Nagy Britannia bejelentette , amint Amerika kivonult , ők is távoznak . Mit keresnek ott angol katonák ? tehetjük fel a kérdést. A franciák is " fontolgatják " a kivonulást.
Bennfektes információk szerint a média bár hangos az " Erdogán nem állítja le a vérontást " baromságtól , ha igaz a hír Erdogán azt mondta : " Egy pillanat alatt leállítja az offenzívát ha ( Oroszország által) garanciákat kap ". Ugyanezen " forrás " szerint a kurdok tökönszúrták magukat mert vakon hittek Amerikának. Most már késő jajveszékelni
Mellesleg " egyes elemzők " azt hangoztatják : " Az Iszlám Állam elleni harcban a kurdok messze nem vették ki a részüket annyira mint amennyire a média előadja ".
Másik hír : Putyin szaúdi látogatása sikeresnek nevezhető , Szaúd-Arábia 2 milliárd dollárt kíván befektetni az orosz gazdaságba.
Bár jelenleg a török erők " farkasszemet néznek " a szír-orosz erőkkel és lehetségesek " összecsapások " ( amely során " valakik életüket vesztik " ) , Oroszország és Törökország viszonya nem romlik. A leszállított Sz-400 miatt a két országnak folyamatosan egyeztetnie kell. Emellett szükségszerű orosz katonai szakértők és kiképzők jelenléte Törökországban mivel a török katonákat ki kell képezni valamint a karbantartási munkálatokat is el kell végezni.
Az amerikai " áviácijá " viszont nem " tétlenkedik ". A kurdok által felügyelt területekre bevonuló szír csapatok körül " legyeskedtek ". Viszont ugyanezek a gépek a török csapatok " idegeit is borzolták ". Tehát egyre jobban látszik , Amerikának elemi érdeke lenne egy orosz-szír háború a törökök ellen. Egyes elemzők szerin bármilyen nézeteltérés is van Szíria és Törökország között , egyik fél se akar háborúsdit játszani Amerika érdekeiért. Az enyhülés szele megérintette Ankarát , török vezetők szerint még mindig jobb ha Aszad marad minthogy Szíriából is Líbia váljon. Szabadabb gondolkodású elemzők szerint ha Damaszkusz pórázon tartja a kurdokat , Ankara elégedett lesz és a " damaszkuszi rezsim egyik legnagyobb támogatójává fog válni ". Egyes vélemények szerint , az amerikai hadsereg távozása és az orosz haditechnika megjelenése , nem beszélve az EUR-Ázsiai unióhoz történő csatlakozásról , alapjaiban változtatta meg a török külpolitikát.
Itt megállunk egy pillanatra. Amióta Erdogán a góré Törökországban , folyamatosan ütközött Amerikával , sokszor nekiugrott Izraelnek és nem mellékesen " beáldozta a kaukázusi iszlamistákat ". Cserébe Moszkva megvédte az amerikaiak által végrehajtott puccs idején. Tehát Erdogán és Putyin " érdekei " átfedik egymást " . Emellett ne feledkezzünk meg Türkesztán népeiről sem. Törökország mint a türk világ vezető hatalma nagy szolgálatokat tett Oroszországnak a türk népek " visszaterelésére a Szovjetunióba ". Itt is átfedik egymást az érdekek.
Moszkva számára Törökország " értékes ". A Natotag Törökországban van a NATO radarállomása. A török már egy ideje " eléggé gyatra módon tájékoztatja a Nato partnereket a radarok tevékenységéről ". Egy Irán elleni támadás során nagy szükség lenne a radarállomás által befogott paraméterekre. Mefg ugye az orosz gépek mozgását is látja a radar.
Emellett ne feledjük a Bosznia eseményeket. A boszniai háborúk után Boszniában állandóan állomásoztak török katonák. A török hírszerzés " nagyon közlékeny volt Moszkva felé ". Valamint bár " titok " de már tudjuk : a török titkosszolgálatok nagyon sok esetben adtak ki maszatosokat Irán katonai hírszerzésének .
Törökország a Nato második legnagyobb hadereje. Stratégia elhelyezkedése okán a Közel-Keleten Törökország nélkül a Nato nemigazán ütőképes.
A másik fájó pont a Fekete tengernek nevezett " orosz tó ". Egyes katonai elemzők szerint : " Oroszországnak az egyik legfontosabb érdeke a Boszporusz biztosítása ". Ugyanis ha Amerika " nyélbeüti az üzletet Görögországgal " akkor a Boszporuszi " átkelés " nem lesz zavartalan mint most. Tehát Moszkvának alapérdeke a törökkel " haver lenni ". Valamint nagy könnyebbség Oroszországnak , hogy nem kell hazarendelni a hadihajókat az ellátmány pótlásának céljából mivel Törökország " igencsak vendégszeretőnek " bizonyult.
684 #10 atacama
- 2019-10-17 15:25
Baj lesz? – Erdogan durván megalázta Trumpot.
Recep Tayyip Erdogan török elnök elutasította és a szemétbe dobta Donald Trump amerikai elnök október 9-én küldött levelét, amelyben Trump megpróbálta lebeszélni őt a szíriai kurd fegyveresek elleni offenzíváról - írta csütörtökön a BBC Türkce egy török kormánytisztviselőre hivatkozva.
http://www.atv.hu.../hirkereso
684 #11 atacama
- 2019-10-17 15:29
Oroszország csapatokat telepített a szíriai kormányerők és a török hadsereg közé.
Oroszország csapatokat telepített Északkelet-Szíriába az előrenyomuló szíriai kormányerők, illetve a török hadsereg és szövetségesei közé, hogy egyrészt kitöltse az amerikai kontingens távozása miatt keletkezett űrt, s elejét vegye Ankara és Damaszkusz fegyveres összecsapásának.
https://honvedele...ereg-koze/
819 #12 rozsola
- 2019-10-17 15:38
Bár az utóbbi hetekben sokan sérelmezték , hogy gyakorlatilag csak a keleti médiát tekintem mérvadónak. Rendben . Legyen meg az " akaratotok "
Továbbra sem tartom hitelesnek a nyugati médiát s erről lehetetlen engem meggyőzni , de ez más téma.
" hazudunk reggel , délben , este " : https://www.rt.co...ake-syria/
Jelenleg Szíria észak-keleti részén zajlik a " versenyfutás ". Török és orosz-szír verseny futnak a területekért.
No kérem !
A nyugati média rajongott a kurdokért. Csakhogy most amikor a szír kormányerők bevonultak Rakka városába , meglepő dolgokat tapasztaltak.
https://www.fort-...hsg-GBucg0
Helyiek elmondásai alapján meglepő fordulatot vettek az események. A térséget elfoglalta az Iszlám Állam , majd az ellenük inditott akciók után a kurdok vették át a hatalmat. Elmondások alapján a kurdok semmivel sem voltak jobbak. Amit az Iszlám Állam meghagyott az lerombolták a kurdok
Rendben. Nézzünk körbe nyugaton
Németország " tökönrúgta " magát. A német kormány szankciókat hirdetett meg Törökország ellen. Első lépés : a törökországba irányuló fegyverexport leállítása. A német fegyvergyártók idegösszeroppanást kaptak a hír hallatán mivel elveszették a második legnagyobb felvevőpiacukat. Bár Izrael a legnagyobb " felvásárló " , ebből a németnek semmi haszna sincs.
A fansziák ettől sokkal pikánsabb helyzete hozták magukat. Ők nem szúrták meg , hanem szószerint " kiherélték önmagukat ". Ezentúl jogosan mondhatjuk : " töketlen fanszia "
https://www.fort-...-in-syria/
Tehát , a fanszia katonák " beragadtak " . Északon a török hadsereg , délen a szír-orosz erők.
A fanszia " ármija " tehetetlen mivel semmilyen logisztikai háttérrel sem rendelkezik. A logisztikai biztosítást Amerikára bízták
https://www.rt.co...e-retreat/
Csakhogy az amerikai " áviácijá " a kivonuló katonái után megtámadta a saját bázisát mivel nem szeretné hogy a hátramaradó technika és ellátmány a szírek kezére jusson. Ez még nem zavarná a fansziát , csakhogy a Kobani melletti bázis közös volt . Tehát a fanszia nem remélheti a kimentésben való amerikai segítséget.
Macron alaposan " elkúrta " a dolgokat. Merkelhez hasonlóan azonnal szankciókat emlegetett és leállította a fegyverexportot Törökországba.
Lássuk mennyi esélye van a magáramaradt fansziának ?
Északon a török " megharagudott " a szankciók miatt
Délen a szír " vissza akarja állítani területi épségét és elkergetni minden idegen haderőt "
Keleten Irán " haragszik " mert Fansziaohszág önkéntes és aktív szerepet vállalna egy Irán elleni Nato " támadásban "
Oroszország pedig szintén " haragszik " rájuk a Misztrál eset óta
Mi lesz ebből ?
Nemrég Oroszország mint a " nagy békéltető " lépett fel a török-szír viszony illetően. Kitáj már jelezte : " a vérontásnak azonnal véget kell vetni ". Turcijá vezetői pedig " hajlandóak tárgyalni ". Ezért a nagy békéltető összehozza a feleket Szocsi tárgyalótermeibe mivel a KGB levédte a " lehallgatások " jogát.
Moszvában at mondták : " Szíria területi épsége nem vitatéma "
Mivel a " nagy békéltető " nem hagyja magára Szíriát , természetes dolog ha segítséget nyújt neki , ezért : " Rosszijá ne pozvolit Izráilju nárusát szuverenitet Szirij " https://daily-inf...rdsS2lrAI8
Az elmúlt napokban a szír légtérben több izraeli drónt is lelőttek. Sajnos nem rendelkezünk adatokkal hogy a " szovjet haditechnikával rendelkező szírek " vagy az " orosz haditechnikával jelenlevő oroszok " szedték e le a drónokat. Az viszont biztos , ezek a megfigyelődrónok semmilyen információt sem tudtak gyűjteni. Vagyis Izráel nem látja pontosan mi is folyik a kurdok uralta területeken.
Amerika " meg van sértődve ". Az önkéntes " világcsendőr " mondanivalója senkit sem érdekel : https://privatban...CfXWEDi0L0
Amint látható jelenleg csak egyetlen " világhatalom " van amely képes megakadályozni a háborúkat. Ez a " világhatalom " azt mondta : https://www.fort-...vereignty/
Igen. A " dolgok mennek tovább az előremeghatározott mederben "
Friss hír : " v Belgrade zsdut posztávok rosszijkih MI-35 do koncá 2019 godá ". Erről majd késöbb
819 #13 rozsola
- 2019-10-17 15:48
Atacama , nem lesz. Már most baj van. Amerika az Incirlik bázisról már elvitt ( ha igazak a hírek ) nagyjából 100 darab atomtöltetet.
Most Amerika vakarózik , állításuk szerint még ottmaradt 50 töltet. Csakhogy van egy kis gond ezzel. Egyszer azt mondják :
1. Ott fognak maradni a töltetek
2. Oda kellene vinni a tölteket
Most akkor mi is van ? Ott vannak vagy nincsenek ?
684 #14 atacama
- 2019-10-17 16:22
ne igy legyen de nagyon haladnak az események a jóslat felé.miszerint a 3.vh az arab világból fog kiindulni..hacsak néhány vagy csak egy töltet rossz kezekbe kerül ..na akkor meszeltek...
684 #15 atacama
- 2019-10-17 16:32
A török hadsereg napalmot és foszfort vetett be a kurdok szerint,
no hát a törökök sem állnak távol a zsidó fattyaktól módszerekben és foszforban..
https://24.hu/kul...ia-napalm/
bár mintha most nyauúú-ék lapítanának..
684 #16 atacama
- 2019-10-17 17:36
Németországban is dúl már a török-kurd háború.
Egy ötven éves török férfit a Németország nyugati részében lévő Lüdenschiedben szúrtak hátba, miután verekedés tört ki a török és kurd tüntetők között. Az ugyancsak az ország nyugati részén fekvő Bottropban pedig nyolcan sebesültek meg a török-kurd tömegverekedésben.
https://hvg.hu/vi...aboru?s=hk
4 #17 Posta Imre
- 2019-10-17 20:13
Bevonultak az oroszok is Szíriába

Orosz katonai egységek érkeztek Szíriába. Moszkva célja, hogy megállítsa a török hadsereg előrenyomulását, megvédje az eddig ellenük harcoló kurdokat, és megakadályozza, hogy Damaszkusz és Ankara között fegyveres összecsapásra kerüljön sor. Orbán Viktor miniszterelnök a szíriai harcok kapcsán eközben arra hívta fel a figyelmet, hogy az összecsapások miatt tömegével indulhatnak menekültek Magyarország felé.

Török harckocsik indultak Akcakale városából a szomszédos Szíriába. A járművek katonákat, fegyverek és lőszert szállítanak Tell Abiadba. A településről indítja offenzíváit a Kurd Népvédelmi Egységek és más radikálisok ellen a török hadsereg.
https://hirtv.hu/...ba-2489002
99 #18 MORMOTA1968
- 2019-10-17 21:06
Nagyon nem férnek a bőrükbe a törökök! Elvileg szövetségesek az oroszokkal, de lehet, hogy ez hamarosan megfog változni. Elég csak egy katonai csapás török részről orosz csapatok irányába, csak úgy véletlenül, esetleg mások lőnek oda, a törökre ráfogva, mert ugye volt már ilyen a történelemben, nem is egyszer? Szerencsétlen Szírek meg csak szenvednek, pusztulnak és menekülnek Európa irányába! A kurdok nem fogják feladni, míg egy is él közülük! És persze mindezek mögött megint csak a szokásos üzleti érdekek húzódnak meg, nem csak cionista részről! A nyersanyag források megszerzéséért folyik a harc, mint mindig! És a nép szívja meg! Nem szeretném, ha nálunk is hasonló lenne a helyzet, mert természeti kincsekben még mi is bővelkedünk, így összezsugorítva is! De amíg a háttér hatalmak érdekeit szolgálják ki hazai, komcsiból cionistává átvedlett zsidó politikusaink, cionista érdeket védve és békében folyhatnak továbbra is a betelepítések, nem lesz baj! A nép nálunk továbbra is passzívan tűr és visel el további vállaira rakott terheket, no meg nem is tudnak a körülöttük történő események hátteréről se semmit, többnyire! Reméljük a legjobbakat és próbáljunk meg felkészülni egy újabb menekült invázióra! Megy a kavarc továbbra is a Közel-Keleten, ahogy azt előre megírták a forgatókönyvek kiagyalói!
684 #19 atacama
- 2019-10-17 21:21
Pattanásig feszült a helyzet, mindenhonnan támadják az eddigi világrendet,
Több irányból fenyegetik jelenleg a globális világrendet, ezért fennáll annak a veszélye, hogy a következő években-évtizedekben megszűnik az eddig ismert liberális világ – mondta szerdán a Budapest Economic Forum konferencián Yoel Sano. A Fitch Solutions politikai és biztonsági kockázatokért felelős vezetője előadásában hosszan sorolta a világ előtt álló kihívásokat, melyekkel folyamatosan meg kell majd küzdeni.
https://www.portf...aggregator

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.27 másodperc
4,707,837 egyedi látogató