Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Világszerte bezártak az izraeli külképviseletek

BelföldNem a képviseletet kell bezárni, hanem a zsidót. Előbb-utóbb csak kampó lesz. A diplomaták pénzügyi vitában állnak az államkincstárral, ezért sztrájkolni kezdtek. Diplomatasztrájk miatt zárva tartanak az izraeli diplomáciai képviseletek. A munkabeszüntetést bejelentő közleményben felhívták a külföldön tartózkodó izraeli állampolgárok figyelmét arra, hogy a külképviseletek ez idő alatt nem biztosítanak konzuli védelmet, és senki nem léphet be területükre – írja a Times of Israel.

A lap szerint a sztrájkban részt vesznek a katonai attasék is, és ez rossz hatással lehet Izrael katonai együttműködésére más országokkal, beleértve a fegyverexportot.

A munkabeszüntetésről az ország külügyminisztériuma, védelmi minisztériuma, valamint a Hisztadrut szakszervezeti szövetség közösen döntött az után, hogy szerintük a kincstár felrúgott egy júliusban kötött megállapodást, és egyebek között arra kötelezné a külföldön szolgálatot teljesítő tisztviselőket, hogy fizessenek vissza több ezer amerikai dollárra rúgó költségtérítést.

A Times of Israel megjegyzi, hogy az elmúlt húsz évben minden izraeli minisztérium költségvetését megduplázták, ez alól csupán a külügy volt kivétel.

Nem ez az első példa a hasonló munkabeszüntetésre: 2011 januárjában a diplomaták sztrájkja miatt meghiúsult Dimitrij Medvegyev orosz elnök izraeli látogatása is.

Izraelnek 69 nagykövetsége, 23 konzulátusa és öt egyéb diplomáciai képviselete van, köztük az ENSZ-ben.
Link

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2019-11-02 07:57
Több ezren kaptak diplomata-útlevelet az Orbán-kormánytól


A Külügyminisztérium 16952 diplomata-útlevelet állított ki 2010 óta – értesült a Népszava. A lap a tárcától közérdekű adatigényléssel azt is megtudta, hogy jelenleg összesen 7657 ilyen okmány van használatban.

Külügyi forrásaik szerint „ez kicsit magas szám”. A külügyi állományt 700, a külképviseleteken dolgozó apparátus létszámát nagyjából ezerfősre becsülték. Korábban is szokásban volt, hogy képviselők, pártok vezető politikusai, országos hatáskörű szervek vezetői diplomata-útlevélhez jutottak, ami ugyancsak nagyjából ezres kört jelent. Továbbá az útlevél-tulajdonossal utazó hozzátartozók is kaphatnak ilyen okmányt, de a lap szerint ezzel együtt is

több száz, de akár több ezer olyan ember lehet, akinek esetben erősen kérdés, miért jutott diplomata-útlevélhez.

A tárca jogszabályi tiltásra hivatkozva azt nem árulta el, hogy kik és mi alapján kapták meg az okmányt, ezt korábban perek árán sem volt hajlandó elárulni az Orbán-kormány.

A jogszabály ugyan pontosan meghatározza, hogy milyen állami tisztségek után jár diplomatavízum, azonban egy gumiparagrafusnak köszönhetően a kormány lényegében annak adhat ilyen útlevelet, akinek akar. Éppen diplomáciai kiküldetésben lévő személy is kaphat ilyen dokumentumot, illetve „rendkívül indokolt esetben” szakminiszteri javaslatra a külpolitikáért felelős miniszter engedélyezheti az okmány kiadását.

Korábban az Átlátszó írta meg, hogy Habony Árpád az év elején diplomata-útlevélért folyamodott Szijjártó Péter külügyminiszterhez, aki február közepén jóváhagyta az igénylést. Azóta sem derült ki, hogy a nem hivatalos miniszterelnöki főtanácsadó pontosan milyen okból jutott ilyen okmányhoz.

Az 2014-ben került nyilvánosságra, hogy Kóka János, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere is Orbánéktól kapott diplomata-útlevelet, akárcsak Tarsoly Csaba, a csődbe jutott Quaestor-cégcsoport vezetője.
https://hvg.hu/it...niszterium
139 #2 jozsef toth
- 2019-11-02 12:48
Imre !
En meg nem varom az enyemet.s_V
116 #3 livia
- 2019-11-02 16:42
Remélem zárva is maradnak.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.48 másodperc
3,406,192 egyedi látogató