Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Rakéta-botrány: a százszoros haszon is rendben van?

BelföldLázár János szerint törvényes volt a honvédségi rakéták eladása a pilisi vadászboltnak. Csak arról nem ejtett egy szót sem, hogy a sokszáz milliós értéket hogyan adhatták el mindössze 7,5 millió forintért. A Párbeszéd Magyarországért (PM) konkrét tételekkel bizonyítja: 50-100-szoros haszonnal adhatták tovább a professzionális haditechnikát.


Vajon mit takarhat a Honvédelmi Minisztérium (HM) pályázati felhívásában a „különféle szakanyagok és hulladékok”? A PM szerint 1357 darab SZ-5M típusú éles rakétát. És mennyiért kapta meg a minimálár nélküli pályázatban az egyetlen ajánlattevõ? Darabját mindössze 1600 forintért.

De mennyit ér ez valójában? Hatástalanítva Magyarországon 80 ezret, Nagy-Britanniában 160 ezer forintot – éles állapotban, háborús övezetben ennek akár a többszörösét is.

És mit gondolnak, mennyiért vehettek repülõgép- és helikopter-fedélzeti gépágyúkat a szerencsés nyertesek? Átlagosan 25 ezer forintért. Ezeknek a fegyvereknek az ára hatástalanítva 400 és 700 ezer forint között mozog, élesen milliókba. Ezt azonban még fel kell szorozni 83-mal – ennyit adott el belõle a HM cége.

A PM birtokában lévõ dokumentumok szerint a két méternél nagyobb, közel 3 kilós robbanótöltettel felszerelt légelhárító rakétákat darabonként csak 7 ezer forintért szórta ki a korrupt hadügyes cég.

A sort hosszan folytathatnánk, de nem szükséges. A dokumentumokat a PM már közzétette az interneten, a többi pedig a nyomozó hatóságok és a bíróság dolga.

Link

Hozzászólások

236 #1 Vazul
- 2015-12-08 18:38
Vajon, hogy hirdette a vadászbolt a megyei apróban? SZ-5M típusú rakéták hobbi kacsavadászoknak. Jelige: "nem számít a dioptria"

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,392,726 egyedi látogató