Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Meghalt egy iráni tábornok egy amerikai légicsapásban

GondolatokAz élet veszélyes, főleg, ha a zsidó-amerikai terroristákat célozza a gazdatest.
Meghalt Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka egy bagdadi légicsapásban. Washington légicsapásokat hajtott végre az iraki fővárosban, Bagdadban Iránhoz köthető célpontok ellen - jelentette helyi idő szerint csütörtök este az amerikai média meg nem nevezett amerikai kormányzati forrásokra hivatkozva.

A Fox televízió - utalva az iraki állami televízió jelentésére - közölte: a légicsapásokban, amelyek egyike a bagdadi nemzetközi repülőteret célozta meg, életét vesztette Kászim Szulejmáni iráni tábornok, az iráni Forradalmi Gárda al-Kudsz nevű különleges egységének parancsnoka és Abu Mahdi al-Muhandisz, a Népi Mozgósítási Erők nevű, iráni támogatást élvező milicistákat tömörítő ernyőszervezet vezetője. Ennek az ernyőszerzetnek a tagja az a Katáib Hzbollah milícia, amely a múlt pénteken rakétatámadást intézett az iraki Kirkuk melletti katonai támaszpont ellen, s amely támadásra hivatkozva Washington vasárnap légicsapásokat mért Iránhoz köthető iraki és szíriai célpontokra.

Amerikai és iráni tisztségviselők egyelőre nem erősítették meg sem Szulejmáni, sem al-Muhandisz halálhírét. A Fox televízió információi szerint azonban Ahmed al-Aszádi, a Népi Mozgósítási Erők egyik szóvivője Bagdadban újságíróknak azt mondta: "az amerikai és az izraeli ellenség a felelős Abu Mahdi al-Muhandisz és Kászim Szulejmáni mudzsahedek meggyilkolásáért".

Csütörtök éjjel az NBC televízió késői híradója arról számolt be, hogy a légicsapásokat Donald Trump amerikai elnök rendelte el. Ezt a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium) is megerősítette. A tárca tájékoztatása szerint Trump arra adott utasítást, hogy az Egyesült Államok hadereje "határozott lépést tegyen a külföldön élő amerikaiak biztonságának védelmében".
© AFP/IRAQI MILITARY

A Pentagon közleményben szögezte le, hogy a továbbiakban is "minden szükséges lépést" megtesz az amerikai emberek és érdekek védelmében "bárhol legyenek is a világban". A minisztérium hangsúlyozta azt is, hogy "e csapásmérés célja az volt, hogy elrettentse Iránt a jövőbeni támadásoktól". A Pentagon információi szerint ugyanis Kászim Szulejmáni aktívan dolgozott azon, hogy újabb támadásokat intézzenek amerikai diplomaták és katonák ellen a térségben.

Az elemzők emlékeztetnek arra, hogy Mark Esper amerikai védelmi miniszter csütörtökön a Fox televíziónak adott interjújában megelőző csapásméréseket helyezett kilátásba arra az esetre, ha az irániak támogatását élvező milíciák újabb támadásokat terveznének amerikai érdekek és személyek ellen Irakban.

A csapásmérést az amerikai politikusok párthovatartozásuk szerint értékelték. A republikánus politikusok kivétel nélkül dicsérték az amerikai elnök döntését, míg néhány demokrata párti politikus megkérdőjelezte a csapásmérés "hasznosságát", mondván, hogy szükségtelenül elmérgesíti a helyzetet a térségben és az amerikai-iráni viszonyt.

Lindsey Graham dél-karolinai republikánus szenátor - aki Donald Trump feltétlen hívének és szoros szövetségesének számít - a Twitteren Trump "bátor cselekedetét" dicsérte, majd Iránnak is üzent.

Az iráni kormánynak: ha még több ilyet akartok, akkor kaphattok még.

Marco Rubio floridai republikánus szenátor szintén Iránnak küldött üzenetként értelmezte a történteket. Twitter-bejegyzésében Rubio úgy vélte, hogy az irániak figyelmen kívü hagyták Donald Trump korábbi figyelmeztetéseit, mert azt hihették, hogy a belpolitikai viták miatt az amerikai elnök cselekvésképtelen. "Rendkívül alábecsülték (Trumpot)" - írta a floridai szenátor, hozzátéve, hogy Kászim Szulejmáni "csak azt kapta, amit megérdemelt".

Chris Murphy connecticuti demokrata párti szenátor ugyancsak a Twitteren reagált. Azt írta: Szulejmáni az Egyesült Államok ellensége volt.

Ez nem is kérdéses. A kérdés az hogy vajon Amerika, mindenfajta kongresszusi felhatalmazás nélkül, éppen meggyilkolta Irán második legnagyobb hatalmú emberét, tudván tudva, hogy ezzel akár nagy erejű regionális háború is kezdődhet?

A demokraták elnökjelöltségére pályázó Joe Biden volt alelnök közleményt tett közzé. Ebben leszögezte ugyan, hogy "nincs amerikai, aki gyászolná Kászem Szulejmánit", de ő is felvetette a Fehér Ház felelősségét. "Trump elnök éppen dinamitot helyezett el egy gyúlékony dobozban, és most magyarázattal tartozik az amerikai népnek azt illetően, hogy milyen stratégiával és tervekkel akarja megőrizni az amerikai katonák és követségi munkatársak biztonságát, népünket és érdekeinket itthon és külföldön egyaránt"- fogalmazott Biden.
Link

Hozzászólások

116 #20 livia
- 2020-01-04 20:23
Szerintem a legnagyobb baj, hogy Magyarországot képviselő zsidó és cigány vezetőink nem minket képviselnek, így megint csak a rossz oldalon állunk.
116 #21 livia
- 2020-01-04 20:27
Nincs egy határozott ember az egész parlamentben, és olyan sincs, aki csak önmaga vállalná az egészet, legalább azért amit kimond. Egy majomparádé az egész kérem szépen. Csak mi látjuk, vagy amíg van mit az asztalra tenni, addig megy a kussolás?
267 #22 Perle
- 2020-01-04 21:47
Megérkeztek a koporsók Karbalába, a temetési szertartásra
: https://www.youtu...R_ZFStGsbU
88 #23 Asumhari
- 2020-01-05 02:50
Ezt a műveletet a technika tette lehetővé. A zsidó "testvér" figyeli minden lépésünket. A kém műholdak letakarítása az égről tenne pár foltot a szemük elé.
Van iráni barátunk, egy orvos-egyetemi tanár házaspár. Több tíz éve itt élnek. felvették a magyar állampolgárságot.
Teljesen kiakadtam a hírtől. Hogy meri ezt tenni Amerika??!!!Mit szólnának pl. ahhoz, ha Iránból mondjuk a második amerikai embert (mondjuk az alelnököt)így likvidálnák?

Az irániak egy bátor nép. Drukkolok is nekik!!Amerika méltó ellenfélre akadt.
Eljött a zsidók valódi rettegésének az ideje, érezzék árnyékként a fenyegetést és köszönjék a vezetőiknek!
Azért várnám a Mi Hazánk együttérző megnyilatkozását, mert a hivatalos hazaáruló vezetésünk nem tud felállni a zsidó seggnyalásból.
267 #24 Perle
- 2020-01-07 17:36
56 ember hal meg a temetés alatt a tülekedésben:
https://www.afp.c...c-1ni65v12
116 #25 livia
- 2020-01-07 21:31
Perle! Civilizált ember nem megy tömegbe Legalábbis direkt.Lehet, hogy nincs igazam. De tömegben az ember nem egyén, sőt, szerintem csak elveszett.
267 #26 Perle
- 2020-01-09 16:46
Lívia, lehet, hogy ajánlatos volt ott lenni. Nem tudhatjuk. Ríttak ők is erősen.s_nezem
267 #27 Perle
- 2020-01-12 16:09
http://english.pn...soleimani/
Az izraeli titkosszolgálat segítségével ölték meg az iráni tábornokot.
http://english.pn...soleimani/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.88 másodperc
4,602,821 egyedi látogató