Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hussein Askary: The New Silk Road’s Advance Across the Middle East

Külföld Mit láttok a térképen és mit nem?
Two Paradigms Clash Over the Fate of the Middle East and the World

Anyone looking at a map of the Belt and Road Initiative will notice that Syria, Iraq and Iran’s stability and active participation are vital for this world changing program to function. Anyone not realizing that this program of win-win cooperation is in direct anti-thesis to the neocon paradigm of “a clash of civlizations” would be blind to the very essence of world history and modern events.

Image result for belt and road initiative middle east

Recently, EIR Southwest Asia Coordinator Hussein Askary gave a powerful interview with Syria Times where he described the Anglo-Zionist forces whose dystopic vision for the Middle East and world at large has been disrupted with Russian and China’s collaborative presence in the region:

“These forces have been upset with the victories achieved in Syria and Iraq to clean the country from the U.S. and British-backed terrorist groups, and finally pave the way for the integration of the region into the Belt and Road Initiative / New Silk Road from China, through Central Asia and Iran to Iraq then Syria and the Mediterranean. President Bashar Al-Assad just two weeks ago declared that the Belt and Road Initiative is Syria’s way to reconstruction, and revealed that Syria has six strategic mega projects in this regard. The Iraqi Prime Minister, Adel Abdel-Mahdi was in China in late September and signed many significant agreements to exchange oil for reconstruction of infrastructure. This was a revolutionary development.”

These under-reported developments of the New Silk Road’s progress through the Middle East are vital to understand anything about the world, including the mass-protests calling for the Iraq government’s ouster, the western-backed regime change in Syria or the current dangerous events in Iran. The fact that President Trump has to deal with a largely independent CIA and Military Industrial Complex committed to undoing his aim to stop the “forever wars” has made it difficult for people to understand what is really going on inside the USA itself.
RevContent InArticle SOLO

Askary has been invited to various Arab governments in recent years to present development plans for the Middle East and Africa under the Schiller Institute’s World Landbridge Report which develops upon the global extension of the New Silk Road across all continents as a replacement to the collapsing uni-polar world order. Askary’s translation of the report into Arabic is available here, which also includes access to Chinese, Spanish and the original English versions.

His recent presentation on the Anglo-Zionist operation in the middle east and the Silk Road is worth watching for its depth of insight into causes and solutions to the greatest crises facing humanity.

Askary has also begun a new online course teaching the science of Physical Economy to Arab speakers which can be accessed here.

Matthew Ehret is the Editor-in-Chief of the Canadian Patriot Review and has authored 3 volumes of ‘Untold History of Canada’ book series. His works appear regularly on The Duran, Strategic Culture, Sott, Fort Russ, Zero Hedge, Global Times, L.A. Review of Books, LeSaker.fr, Vigile Quebec, South Front and Veterans Today. He is a correspondent/BRI Expert for Tactical Talk. In 2019 Matthew co-founded the Montreal-based Rising Tide Foundation. He can be reached at matt.ehret@tutamail.com
Link

Hozzászólások

1509 #1 togan
- 2020-01-16 13:32
New Silk Road Kész a Chinaji selyemút! Ugyehogyugye? Nix pitty - putty! Elsó helyen a BELT !! Világos , nem? Csak semmi nem megy "színház" nélkül!! Csak azt nem láthatom . . . még, hogy mi köze ehhez Atilla örökségének? Jaaaa, hogy itt leledzik az egyik "központ?? Amiről eddig is tudhattunk, vagy mégsem? ""megtisztítják az usa és angolszász tenoristáktól" ! Mi a bánat van? NA-TÓ ? Szevasztok russin szoldatok, "megyünk haza anyukánkhoz? EZ akkor nem a NEW W. Order?Vagy dede? Viziló: igazad van, én is lekapcsolom a nyetet . . . .minek? Leginkább minden a fejem - fejünk feklett történik. . . Ja és ne bántsd a "katolikusokat" El vannak szédítve! Mert KATOLIKUS = EGYETEMES. No akkor mégis hogy lehet romai meg görög-keleti? Mind 1 is! Mint a 111 is.Áldott napot! :)
1509 #2 togan
- 2020-01-16 14:09
Cserébe a nyócker felveszi a testvérvárosi kapcsolatot Indiával. Balu , bocs, de ezt leltem a hozzászólásokban és naggyon megtetszett! Link: https://pestisrac...sikereben/
267 #3 Perle
- 2020-01-16 19:19
Mindig is sejtettem, hogy nem selymet fognak gombolyítani ezen az úton, hanem hernyótalpas járműforgalom lesz majd a hadi ösvényeken. Fenti tépképen csak a déliek vannak feltüntetve. Az északi sarkvidéki szán útvonal még be sincs rajzolva. Talán megvárják, még elovad a hó.

Togan, a nyócker már késésben van. Túrkeve már régen felvette a testvérvárosi kapcsolatokat Calcuttával, a bp-i aluljárók pedig minden éjjel Bombay-jel.s_nezem

Micsoda jó üzlet a külügyér részéről az indiai filmgyártás Magyarországra hozatala.. Most, hogy a kormány elveszi a pénz a közmunkásoktól és a rendvédelemnek adja, rengeteg állástalan vállalhat statiszta szerepet a filmforgatásoknál.
Az indiai filmesek is spórolhatnak, mert nem kell százasával ideszállítani a mellékszereplőket sem.
137 #4 balu
- 2020-01-16 21:30
togan,
bocs, kösz, hogy beraktad, nemrég értem haza és nincs is sok kedvem már netezgetni. Imibátya meg is kért, hogy tegyem ide, szóval kösz, hogy megtetted helyettem.

A minap a cigányokról (is) dumcsiztunk Imibával, mert szép fokozatosan tolják be (vissza) a témát a köztudatba, pl. Bayer Zsoca, Gyöngyöspata, áttételesen a börtönös sztori is hasonló, mert ugye ott vajh kit érint elsősorban, meg mivel fél lábbal Szlovákiában vagyok, látom, hogy itt is kezdik leporolni a témát - ami nem nehéz, ha az állatok félholtra vernek Szilveszterkor egy helyi tűzoltót, csak ez most bekerült a mainstreambe is. Nem mellesleg mai felmérés szerint Szlovákiában Fico pártja a Smer-SD 18,7% után második (!!!) a "szélsőjobbos" LSNS 13,6%-kal. Ők mindig azonnal ott vannak, ha valamilyen cigánybalhé van és ezt némi szokásos libsi morgás mellett azért hagyják nekik.

Nna, Imibá emlegette, hogy jó eséllyel a cigányokat "repatriálják" az őshazába - Indiába, amiben lenne is ráció, csak ugye "demokratikusan" nem oldható meg, mert nem akarnak majd menni. India meg nagy átlagban nem sokat szerepel a hírekben. Aztán ma meg belefutok ebbe a cikkbe.
1563 #5 eLZi
- 2020-01-17 05:25
Itt vannak az indiaiak már elég régóta,nem tudom miért csinálnak úgy,mintha most ez újdonság lenne..a mosonszolnoki autó alkatrészgyárat is megvették legalább 10éve,és ahogy nézem,nem keresnek rosszul rajta..https://www.googl...=firefox-b a dunakiliti konzervüzem is legalább annyi ideje indiai tulajjal működik,mondjuk most már legalább ukránok dolgoznak nyáron,és nem békési cigányok árasztják el a falut. Ja,és jelentem,hogy a csóri turbánosok,akik a helyiek helyett dolgoznak a tehéntelepen,megtanultak biciklizni,és állítólag már némelyik traktorozik is,ami muszáj,mert magyar jelentkező nem nagyon akad ..
137 #6 balu
- 2020-01-17 06:52
eLZi
persze, hogy itt vannak, tkp. "mindenki itt van", csak most magasabb fokozatba kapcsolnak és kiterjesztik az együttműködést. Magyarország nagyszerű "hídfőállás" minden keleti számára. Épp egy Selyemútról szóló cikk alatt kommentelgetünk...

Mosonszolnok, Dunakiliti - környékbeli vagy? Én Levélen lakom, szóval ha igen, akkor földik vagyunk. Levélen és Hegyeshalmon rengeteg szerbbel találkoztam, többnyire pont a mosonszolnoki üzemben dolgoznak. De az új tehéntelepnél pl. a tulaj és a melósok is mind magyarok.
1563 #7 eLZi
- 2020-01-17 16:15
Szia Balu,igen Kilitin lakom egy ideje,de amúgy óvári vagyok :) Mondjuk lehet,hogy maradi is kissé,mert nem rajongok nagyon ezért a sok idegenért..itt a falu tele tótokkal,Rajkáról ne is beszéljünk,ott már több szerintem,mint magyar,csak az a baj,hogy a szántókat veszik meg az önkormányzatok,és mérik ki nekik jó pénzért,hogy aztán térkő jusson a faluba mindenhová ,meg holt felesleges dolgokra túlszámlázva :( Ahogy Imre mondja,sajna tényleg a leghitványabb embernek látszók vannak ezen a vidéken pozícióban ,de amíg lehet labancokhoz járni dolgozni,meg dübörög az építőipar Óváron is,addig az itteni emberek mélyen aludni fognak tovább,és hajtják a mókuskereket halálukig,mert akiket vállalkozókat ismerek,mindnek van nyavalyája,hiába állnak a számlán a milliók,milliárdok,a családjuk látszat,kirakat,de a melósoknál se sokkal jobb a helyzet,alkesz,szellemi toprongy,életében könyvet se olvasott tán,és mellette jó ember,de oly ostoba,hogy fájdalom..hiába látja a csíkokat,rácsokat az égen,az kondenzcsík..ja..na jól elkanyarodtam a Selyemúttól ,be is fejezem,szia :)
99 #8 MORMOTA1968
- 2020-01-17 16:20
Érdekes, hogy maguk a cigányok is úgy tudják "többségében" hogy indiai eredetűek! Még a zászlójukon is egy kerék van, akár csak az indiai zászlón. Lehet, hogy volt keveredés, míg ott tartózkodtak, de a cigányok "NEM INDIAIAK, HANEM SZEMITA EREDETŰ HÉBEREK! Maga a héber szó is egészen mást jelent, mint gondolnánk! Akit érdekel és még nem olvasta: Mítoszok, hipotézisek és tények-A Romák valódi eredete!" Nem egy cikk szól arról, hogyan pedzegetik a zsidó cigány rokonságot! Pedig ez legfeljebb csak a rájuk hasonlító szefárdokra lenne igazán érvényes. Egy másik írásban: A szemiták bejövetele és népi kiléte, szintén elég világosan a cigányságról esik szó, mint szemita eredetű népről. De a Bibliában is róluk írnak.
1563 #9 eLZi
- 2020-01-17 16:28
Igazad van Mormota,én is e-gypsy azaz egyiptomi származásúnak hallottam őket,amúgy érdekes,hogy mennyire anyagba vannak ragadva,és pont az anyaggal,a Földdel való kapcsolatuk a legrémesebb..se a Földet művelni nem akarják,se vigyázni rá,mert teleszemeteli ez a szemita népség..:(
245 #10 hamu
- 2020-01-17 16:42
elZi, talán azért, mert amikor valaki beragad valamibe, mondjuk anyagba, és még lejjebb süllyed, akkor pazarolja azt. Már megbecsülni sem tudja. Nézd meg a költekezést, a szemetelést, a vandalizmust, amit művelnek.

Éppen ezért nem lehet mindenféle népség együtt egy társadalmon belül, mert amit a fehér paraszt termel, teremt verejtékkel, lemondásokkal, azt a másik elpazarolja, szétszórja, tönkreteszi - nem tudja becsülni.

Nyilván az se jó, ha meg túl görcsösen ragaszkodunk, védünk mindent. Ha kovászolt kenyeret beteszed egy zacskóba, hogy ne porosodjon, amit beleteszel egy nejlonba, amit beleraksz egy dobozba, amit betekersz ronggyal, amit áttekersz szigszalaggal. Erre azt mondanám, hogy a kenyér értékét, megbecsülését túlzásba vitted.

Ez a fajta szint-egyezés alap ahhoz, hogy virágzó együttélés jöjjön létre.
1563 #11 eLZi
- 2020-01-17 16:49
hamu,igazad van,mert az egyensúlyt kell megtalálni,ellentétben a sok spiri sugalmazássa áltanítóktól,hogy mindent engedj el,az egót először ám!..és az se lenne utolsó,ha minden népség visszatérne oda,ahol megteremtették őket :)
819 #12 rozsola
- 2020-01-17 17:25
A kék szín a hajókat mutatja , a narancssárga ?
Amúgy Perle , az északi vonalat nem kell bemutatni , mert már létezik : Transzszibériai vasútvonal néven fut
Amint látható , a BIRODALOM egyre jobban bemutatkozik. A Birodalmi Hadsereg egyes nemzetiségű tagja hadgyakorlatoznak és nem mellékesen birodalmi kereskedelemből kitolják a dollárt.
A narancssárga vonal segít megértenünk , miért ennyire fontos a Türkesztáni népekkel való " testvéri " kapcsolat.
Valamikor a Selyemút kiemelt szerepet kapott. Még az Aranyhorda is tiszteletben tartotta , alap volt : A Selyemút mentén ahogy Szeretett Viktorunk is mondta : " nix ugri-bugri "
Ma sincs " új " a nap alatt. Akkor is " béke , nyugalom és szeretet " volt a Selyemút mentén , most is ez lesz. Persze ahogy Moszkvában szokták mondani : " ez nem olyan egyszerű "
Tudom , sokaknak nem tetszik , de a Selyemút " biztosítása " nincs ingyen , keményen meg kell " dolgozni " érte. Csalódni fognak azok akik abban reménykednek , hogy holmi seggrepuszik meg zacsi-pacsik fogják " rendezni " a Selyemút nyomvonalát. Anno az " Őrség " számára nem okozott gondot nyakoncsapni a " dészmálókat ". Szóval , attól tartok , most sem lesz ez másképpen
267 #13 Perle
- 2020-01-18 23:28
Rozsola, én nem a transzszibériai orosz vasútra gondoltam, hanem arra, amit 2018 óta beterveztek a kínaiak az Északi sarok alatt. az orosz gázmezők környékén. Már atomjégtörő hajójuk is van.
https://www.reute...SKBN1FF0J8

https://www.asiat...nd-beyond/
118 #14 keepfargo
- 2020-01-19 03:49
togan
Mi tetszett meg neked annyira ebben a cikkben?
Azért érdekelne, mert én semmit nem találtam benne, ami nekünk könnyebbséget, vagy egyáltalán bármi jót jelenthetne.
Bejön az indiai tőke, Az neki jó vagy nekünk?(J.A. :"Amig a tőkésnek dolgozol, addíg a tőkésé a haszon"..)
Behozzák az indiai filmeket? Még több, még masszívabb népbutítás.
Új munkahelyek lesznek ( indiai cégeknél ) ? Folytatódik a magyaroknak mint rabszolgáknak a túlélése - önálló magyar cég ebből nem lesz.

Ha azt mesélte volna Szíjjártó, hogy magyar cégek (Istenkém, vannak-e ilyenek?) kaptak előnyös szerződéseket Indiával, akkor azt mondom, ez Jó Hír, de épp az ellenkezőjét kell látnom.

Azt pedig végképp nem értem - mert talán csak viccnek szántad - hogy a mi cigányaink milyen alapon, és kinek a finanszírozásával jutnának el Indiába. ( Arról nem is beszélve, hogy van ott "cigány" elég, még ha nem is ez az európai élősködő fajta...mit kezdenének a "mieinkkel"? )
819 #15 rozsola
- 2020-01-19 20:13
Értem Perle , az északi sarkkör viszont orosz katonai terület. Kína csak engedély esetén mozoghat
1509 #16 togan
- 2020-01-20 21:16
Képfaragó! szia! Mégegyszer: "Cserébe a nyócker felveszi a testvérvárosi kapcsolatot Indiával." A linkelt cikk alatti hozzászólásokban leltem ezt a mondatot. Amikor linkeltem én erre a mondatra céloztam, hogy tetszett. Hogy miért tetszett? Nem tudom. De most megnéztem mégegyszer a linken, valakik már levették - törölték ezt a hozzászólást, van ilyen,. . . Biztos más is olvasta . . . :) De amit a Töke- áramlásról írtál biztos úgy működne . . . sajna. De mindig van egy "egyéb" faktor. .. .is.
267 #17 Perle
- 2020-01-21 21:58
Terjed Kínából a halálos koronavírus. Már az USA-ban is felfedezték.
https://www.origo...virus.html

Hamarosan közeledik a kínai új év, amikor szétszélednek a kínai turisták az egész világon.

Már most el kellene kezdeni valamilyen védőintézkedést a terjedő járvány ellen itt, hazákban is! Ide is ezrével érkeznek, hoznak be mindenféle árucikket, élelmiszert is.

Kínában egyes reptereken már ellenőrzik az utasok testhőmérsékletét infravörös lámpákkal.
Nálunk is be lehetbe vezetni ezt.
https://global.ch...729a8.html
1755 #18 rich932
- 2020-01-21 22:49
:) A mi Koronánk vírusai ott ülnek nap nap után a parlamentben. :D Ha a WHO asszonnya biztos kipusztulunk... :) meg jön a járvány... de aki most még az utolsó utáni pillanatban beadatja a "védő"oltást meg a vírus gyártói/terjesztői által kifejlesztett vak-cinát az vak lesz és nem fogja észrevenni, hogy a világszerte több ezer halott 99%-a alultáplált csecsemő vagy agg végelgyengült öreg és elhiszi, hogy rohannia kell oltatni, mert az utolsó utáni utáni pillanatban is be lehet még oltatni magát. Főleg, ha még nem adtak el eleget a vak-cinából és nem kereste ronggyá, csak szarrá magát valamelyik gyógyszer maffia holding. Az a fránya infulenzzia meg csak settenkedik :) jön. Mari néni múltkor már látta a határba őt, ott bújt a rekettyésben, mert észrevette, hogy Mari néni észrevette és ezért meglapult a szemétje, szüneteltette egy kicsit a jövenését. RTL hiradó ki is használja a remek alkalmat "Már küszöbön az infuzellia járvány H87GB56N21 Mari néni látta a határba és beazonosította (később kiderül, hogy csak az 1/B osztály számháborúzott Mari néni meg vak és nagyot látó,halló,mondó... De ez már csak minuszos hír lesz) DE!!!MÉÉÉG?!! Aki azonnal szalad a körzetihez és beadatja a sok esetben INGYENES!!!( A nagy lófaszt ingyenes ez az EGIS, BAYER, Richter stb... nem a szeretet szolgálat, csak grün bácsi az állam bától gründolja a nyereséget) védőoltást na az talán életben marad..." :) Egészségesnek kell lenni oszt jöhet a koronás meg a korona nélküli meg akármi. Be kell szaratni néha a népet, hogy ne üljön le a méregipar, ennyi.
146 #19 satu
- 2020-01-21 23:17
Perle!
Anno vagy 10 éve pontosan nem tudom, de volt egy apró szösszenet, hogy genetikailag készítenek vírusokat.
Azt kellene megnézni ez az -e vagy valami új?
A baxxter méregkeverőknek anno nem sikerült az ukránoknál - erről még Tulok is írt- ez lehet "régi-új" banda.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.38 másodperc
4,149,575 egyedi látogató