Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Kedves Imre

GondolatokTalán ritkán kapsz ilyen terjedelmü Emaileket, mint ez, amely maga is CSAK olvasópróba
RÀVEZETÈSEK sorozatàból
Barátom, néhány dolgot ismersz már felölem és kiváncsi lettél egy folytatásra...ködösen, de kivehetöen TE is keresel valamit, ami a dolgok magva, ami áttekintést ad egy rendezett világról és életröl ott és akkor, amikor az információ-áradat a hülyitésbe vezet; ahol a jóindulatú, de maga is kaotikus jótanácsok áradata tesz mindenkit összezavarttá; és úgy, hogy az ember utána még kuszább lesz, mert a közlést nem a megszólítottság diktálja: vagyis nem autentikus és igy felelöségvállalás nélküli.
Èrtékeink fogyóban, bizalmunk megtántorodott, életünk kiüresedett, elmerülés fenyeget.Kedves Barátom,

* azt olvasol amit akarsz, onnan szerzel Infót ahonnan jónak látod, de amig itt és ezekröl emailezünk/èrtekezünk, NE olvass-hallgass-nézz e témában MÀS forrásokat, mert az összekeverés végzetes lehet. Fejezz be minden könyvet-zenét-társalgást ilyen körben, aztán járd ezt a szük utat. A végén NEKED szabad-kell döntést hozni.

-----------------------------------

Némi gondolati elöhang...Az ember eltévedettnek és magárahagyottnak érzi magát és - mert mindenki igy van vele - látszatvilágban él és bukik, szenved és talminak örül,

élete lefelé húzza, sikerei-örömei a végletek hajszolásába csábitják, ( I am get no) életében nem volt, nincs és nem marad kontinuitás, amely az általa létre hozott életnek eligazitást adhatna.

Zaklatott-kétkedö-reménykedö, mert megszólal benne a bizonyosság: ez nem AZ, AZT nem igy, nem nem, biztosan nem EZÈRT....Üzenet = "Tartsátok tisztán gondolataitok tüzhelyét"( központját-fészkét-lelöhelyét).Ezzel kell az embernek kezdenie.Ez elsödleges feladata, amely azzá teszi öt, amivé válnia kell. Mindazok példaképévé, akik a sötét káoszból a Fény felé törekednek, és az Igazság elérését kivánják, akik hálásan akarják szolgálni egész létük természete által azt az eröt, amely mindezt biztositja / a Teremtöt.

Aki ezt megvalósítja, annak többé nincs szüksége más útmutatásra (tanitásra). Olyan, mint amilyennek lennie kell, és ezáltal meg fogja kapni azokat a segitségeket, melyek feladata ellátásához a Teremtésben reá várakoznak és töretlenül felfelé -mindig magasabb szintekre-vezetik.Nos a Chaos (majdnem) kezdete-oka-kiúttalansága: alapállásnemfecsegnivalódolgokatmondok,veszélyeslehetrád-rámhakönnyelmüenteregeted....Európa keresztény, ezért kezdetei Rómától vezethetök máig, sikerei is, kudarcai is innen eredeznek.

A zsidóság maradéka 70-töl szétszóratott a romai birodalomban, Jeruzsálem és a Templom-hegy pogány gyalázkodás helye lett, a Templomot szétzúzták, a szent földet sóval szórták be, kultikus-nèpi emlékezést halál büntetéssel súlytották amár amúgy is felére-negyedére pusztitott zsidóságban.

A kis maradéknak sorsa a szétszórtság és magába hallgatás lett. Meggyalázásukat és kiirtásukat a Titusz-Diadaliv meséli el képekben.

A még Krisztus halálától formálódó zsidó-keresztény szekta, a zsidó hagyományokat továbbvinni nem merte:Róma ellenes volt,

hite élményböl fakadt, az ÙJ nemzsidó, krisztusi tanokat próbálta összegyüjteni-rendszerezni-tovább adni.Hol? A ròmai pogány birodalomban, amelyben csak a haderö volt egységes, de kultúrája - mint ma a nyitott társadalom - szedett-vedett volt, istenhitét meg minden irányból importálta és beépitette.(vallási Eurovision)

A zsidó hit politikailag tiltott volt, a belöle kinött krisztushitü zsidòknak a római pogány sok isten követése-elfogadása-imádat lehetetlen volt, (Katakombákba bújtak el) s mint ilyenek, rejtözködöknek, ezért ellenállóknak gyanusultak. De hitük igy kitisztult-megerösödött-és Jézus-komfort lett. Vagyis autentikus.Otthonosan beépültek a birodalomba, túlélésre rendezkedtek be, de hitükkel bújkáltak, mignem a széltében-hosszában ismert görög Philozófiákban (Platón majd Plotin) nem találtak mentségeket söt megerösitést egyisten hitükre. Kezdhettek elöbújni a katakombákból és hitüket mint egyet a sok közül egyenrangúsitani.

Ezek már, ha kultúráról volt szó, mint egész róma-alexandria az egyszerüsitett görög nyelvet-Koine használták, a jogban a rómait, a kereskedelmi-társadalmi életben szabadpiaci (ma globál) elveket követték. ( + a vallások összeolvadása= Synkretizmus)A túlontúl sokrétü, ezért devalválódott-követhetetlen hitsokaságban( egyiptomi-görög-római), igény jelenkezett valami újra-tartalmasra, amely nem csak kiindulási alapot és kultuszt, de kiépithetö-közvetlen kapcsolat reményét is igérni tudta egy hiteles, megalapozott és vigaszt adó magasabb Eröhöz. ( a császári istenülésekben ez nem volt meg).Igy lett a megvetettböl Fascinatio: a tiszta Monoteizmus, a képek nélküli Istentisztelet, a magas morális alapelvek, az ösrégi szetségi iratok és

kultusz nélküli-bensöböl fakadó Istentisztelet erös vonzalmakat váltott ki környezetükben. Ettöl kezdve nem kellett bujkálniuk söt megvallhatták

hitük okát-erdetét-alapját és büszkén hivatkozhattak belsö meggyözödésükre, amelyek megértetésére a görög Philozófia készen kinálta a jobbnál jobb érveket - fejtegetéseket.

Már nem csoportok voltak hanem gyarapodó tömegek, nyilvánossan léptek fel, gyülekezeteikhez(Ekklésia) középületeket vettek igénybe és formáltak át (Dóm).

Ez a tanitások formábarendszerezését, az értelmezések egységesitését és a gyakorlatok kialakitását kivánta meg.

ÈS ITT kezdödött el a gondok és eltévelyedések sora.De ez már sok lenne elsöre.

Vizsgáld meg, kutasd kérdésekkel, formálj véleményt magadtól.

Tartalom-Forma-Irányúltság elfogadható számodra? Ilyennek gondoltad a bíztatásodkor?

Már évekkel ezelött az Unokahúgomnak fogalmaztam-irtam meg, ö jó hasznát vette…

Minden szóra áll = nix für Ungut kb. = Minden sértö szándék nélkül!
Baráti üdvözlettel

Hozzászólások

329 #1 gutai zub
- 2020-02-20 07:54
get it?

Ha már angol kifejezéseket is használunk, figyeljünk oda, hogy legyen értelme.

Az "I am get no" helytelen, értelmetlen.
Az "I can get no" talán beleillik a sorok közé.

Mert mi is az, amit nem tudok megkapni, elérni.......
1563 #2 eLZi
- 2020-02-20 08:29
Tejószagúdöglöttfóka meghülyültem ! Ezt a jujdejó szöveget érti itt valaki,vagy csak én nem? Ez a mókus most Imre szellemi vezetőjének jelentkezett,vagy mi ez?
2 #3 gerry
- 2020-02-20 09:19
eLZi - s_grat

Amikor ilyent olvasok, mindig a gordiuszi csomó jut eszembe. Ennek a mókusnak is csomó lehet a koponyájában.

...és semmi más.

Robert Herrick kicsit másképpen:
"Egyetlen körben mozogsz szüntelen,
te, egyetlen öröklét, szétfoszlott értelem.
"
1563 #4 eLZi
- 2020-02-20 11:46
Azt hiszem igazad van Gerry,és mellé még jó humorod is :D
245 #5 hamu
- 2020-02-20 18:48
Azt hiszem, ez a Tag nagyon jól tette, hogy végre leírta azt a sok-sok bölcsességet, ami benne feszül. Egyelőre még kicsit nehezen felfogható a lényeg, de meg kell próbálni újra és újra fogalmazni.

Azt tanácsolom minden bántás nélkül, hogy a ködös, elvont fogalmakat kicsit csökkenteni kéne, és több konkrét példát írni. Hogy én, Mari-néni is értsem.

De jó az irány, hajrá, írni újra.
245 #6 hamu
- 2020-02-20 18:49
I ain't get no - ha biztosra akarunk menni
4 #7 Posta Imre
- 2020-02-22 17:54
Kedves Imre,újabb bíztatásodhoz megjegyzést füztél a Philosophiát illetöen.

„István köszönöm, kitettem az oldalra, hátha kedvet kapnak filozofálni. Azért azt megjegyzem, hogy a "hatalom" sokkal pragmatikusabb ám és nincs benne filozófia. Törvények szerint és kérlelhetetlenül lép át mindenen, ami emberi.

„ Rövid válaszom-reagálásom erre: Nem akarok filozofálni, a politikai hatalommal nem akarok ringbe szállni, talán ismerem annyira testi és szellemi tapasztalatokból, hogy inkább távolságtartást javasoljak politikai hatalom ügyben.

S mert kérlelhetetlenül lép át a politikai hatalom mindenen ami emberi, nem kínálom magam neki részvevönek, áldozatnak. Nem filozofálok és nem biztatok senki filozofálásra. Ami az eddigiekböl a filozófiát juttathatja eszedbe,

az nem filozófia, hanem synoptikus látás-összegezés.

Nade mindenki azt gondol, amit helyesnek vél.

Szerintem ez a józan paraszti énem. Azért fogalmazok igy - ha megengeded - mert én ismerem a folytatást J és alapokat kell leraknom.kivel-mivel-hová 2.


x


in Memoriam

kapcsolat: Már nem csoportok voltak hanem gyarapodó tömegek, nyilvánossan léptek fel, gyülekezeteikhez(Ekklésia) középületeket vettek igénybe és formáltak át (Dóm).

Ez a tanitások formábarendszerezését, az értelmezések egységesitését és a gyakorlatok kialakitását kivánta meg.

ÈS ITT kezdödött el a gondok és eltévelyedések sora.

​--------------------------------------

ma a másik oldalról...

Barátom,az ember egy közösségbe születetik, de közösségi hova- és oda-tartozását maga épiti-alakitja ki, ha önálló gondolkodásra, érzelmülésre és intellektualitásra képes, képes akar lenni és maradni.

A CSALÀDot -ahová születik- az ember saját,de jóváhagyott választása alapján​ kapja, itt kell megkapnia személyiségfejlödésének ÈS közösségi akkumulátióinak felkészitö, begyakorló és megerösitö terét, egy cél érdekében, amely a születési bejövetelben a konkrét feladatból általános motivációvá válik( feledésbe merül). Pl.: a hernyó tudja, hogy be kell bábozódnia, tudja is miért-hogyan, DE a pillangó nem tud a hernyóról.

Nos, ez lenne a rendelt de ritka eset (mert a világ nincs rendelt ösállapotában) és igy rendelt helyén (család) nem csak átvevö-befogadó, hanem maga célját alakitó, rendezö-családformáló kell ,hogy legyen, ha sorsába irt feladatához érdemesülni akar.Ezért a család kimagasló szereppel rendelkezik ember-lélek-szellem-formáló megvalósulásában. Ennek az igénynek-feladatvállalásnak magasabbrendüsége teszi a foganástól a gyerekvárást oly ünnepélyessé és szülöalakitóvá.

Nos, a jövendö földi lélek (aurális test= szellem lelki burokban ) feladatokkal-elvárásokkal-és erös motivált akarattal - NEM tabula rasa: üres lappal- jön a világba világra.

A feszültség azonnal besugározza, mert érkezése és fogadása keresztezik egymást. Csupa kalamajka, DE éberségét csiszoló konfliktussorozat.Ahogyan egyre függetlenebb lesz a testi kötöttségektöl (evés-ivás-alvás stb.) annál inkább válik támaszkeresövé testi-lelki-szellemi igényekkel.

HOL keres? az anyagban,(testi élvezetek) családban(lelkiigény) közösségkörnyezetben szellemi áramlatokban (Philozóphia) miközben életét-sorsát realizálni próbálja. DE egyedül NEM MEGY. Segitséget meg kiben-miben talál?Èrzetei- gondolatai mindig lépésre kényszeritik, anélkül, hogy az egzisztenciális kérdéseire választ kapna: mi életének értelme és célja; ( mi motitiválja és miért-hova) s ha értelme és célja van, akkor mivel-miként tudja elérni-felnöni hozzá?!

( csak hivatkozva: a családierkölcs; a Philozóphiák Parmenides,Demokrit, Pythagorasz, Protagorasz, Szókratész, Platon, Arisztotelesz; és társadalmi rendezö elvek, vallások-politikai dogmák örvényébe kerül egész életén át HA elöbb bele nem hülyül vagy megalkuvásba nem sülyed).Nem szólhatok részletekben, mert se idö se hely hozzá itt, csak a nyugtalanság okát világitom meg, s a család-vallás-gondolati eszmeség kétélüségére, szükségességére és összezavaróságára mutatok rá, s arra, hogy mi keresö utunk sok évre mutató mozgató ereje.Aki A családban még nem csalódott, A vallásokban nem tévelyedett el, A Philozóphiákban nem örvényre talált , az még nem indult világgá, de ezért meg sem tud érkezni....sehol...

Mindenkinek joga és kötelessége keresni és szabad akaratából cselekedni, de végül is nem ez vezeti haza a fergeteg erdöböl.

Hanem mi?Ami észre vehetöen megjelenik:

- testi fejlödés, ezzel azonosulni(elfogadni) is kell

- lelki kibontakozás és finomulás, ami hol lefelé-test, hol felfelé-ismeretlen minöség felé lendit

- szellemi fel- és magáraébredés, amely széditö magasságokba hiv.Hol rontjuk el? Hol tévedünk el? Hol a révbe vezetö út?

NOS, ez minden lélek által keresett valami, ismeretlen ismerös, amely legtöbbször lefelé (halálos örvénybe) húz,

ritkán felfelé emel ( kiteljesitö dimenziókba-életekbe) miközben eröinket tizedeli-emészti, reményt nyujt és kétségbe ejt, HA eröinket nem adequatan használjuk fel.DE mindezek ellenére nem maradunk magunkra, nem hagytak egyedül, keresésünk befejezhetö: a cél nem halál, de a küzdés marad.

Mindenkinek egyenlö esélyei vannak, nem az életben hanem az életért, mert reinkarnációja elött egy fonal egyik végét a "kezébe" adják, és érzi, hogy a másik vége eröt lüktet felé. Célját-feladatát-képességeit begyakorolásig közlik vele. Kétségei nem maradnak!

IGY indul le az anyjához az anyagba.Ha madár, tudni fogja, hogyan szabadulhat ki a tojásból és mikor, és tudni fogja a dallamait, amit fütyülnie szabad és kell

ha- kutya, tudja mit kell ugatnia, szimatolnia és ki mellett tegyen hüségdöntést;

ha ember-lélek, akkor tudja mivégre érkezett, kinek mivel tartozik, kiáll mögötte és elötte, tudja,kihez kell lehajolnia és hová kell felnéznie....

ameddig csak a családi fészek, a társadalmi környezet, a szellemi buktatók rendre nem tanitják.

Igy lesz a családi hagyományok áldozata, a közösségi erök osztályozott épitöje avagy árulója, és az aktuális ideologiák kegyeltje vagy megvetettje.Hátkéremezembertpróbálófolyamat.Önértékelése nem magabiztonságon nyugszik, ezért álltában rezeg; társadalmi hovatartozása nem rendeléséhez mért, ezért politikailag mindig kétes és ezért bizonyitania vagy bujdosnia kell, szellemi szárnyalásai társtalanok, hiányzik belölük a felhajtó erök támasza, ezért (meg)vallásai sorra kudarcot vallanak, mert esszenciálisan nem egyeztethetök össze a belöle hangosodó hivással.Ezért nem a KAPUZÀRÀS, hanem az el nem ért kapu nyitás PÀNIKJA (PÀN megijeszt, pánikba esünk) úgy 40-50 felé és után, ami öregkori türelmetlenségbe és depresszióba torkollik, ha...

HA

az ember nem roskad magába és nem ismeri BE katasztrófális vereségét-segitségre szorultságát.ÈS ez a csábitások-hitek; tévedések és megtalálások hosszú éjszakája, a test borulása, a lélek origója, a szellem visszhangja-dalbakezdése.

Nem mi ismerjük Öt fel, hanem Ö jelenti be magát bennünk, a rogyadozóban-kéröben. Innen már csak követni kell , mint ahogy a megtalált jószág teszi, örömteli megnyugvással.Barátom,ITT ÈS MOST fektessük le: én csak közlöm amit ahogy kell és szabad, én NEM vagyok a TANITÒD; a Tanitód, aki van neked, NEM MESTERED, még nincs ilyen neked, amit tölem hallasz NEM a magaméból van, sokszor bizonytalan is leszek, mert nem mindent értek abból, ami NEKED van formálva,DE minden szóért felelöséggel tartozom; semmit sem kell "hinni" = üresen átvenni, hanem köteles vagy megvizsgálni, "emészthetövé" tenni és beépiteni , mint általad elfogadottat és felfogottat. HA nem teszed-tennéd: leszáll azonnal a homály, a köd, az értetlenség.

MINDEN segitséget megkapsz hozzá, minden képességed igényelve lesz, és emberi gyengeséged is ismert. Tanitani a megjelenö TANÌTÒD fog.Amit átadok AZ nem személyes vélemény, nem szervezett vallás, nem ismert vagy új ideologia,

forrása nem Philozófia, célja nem karrier, elfogadója nem embernek-világi hatalomnak lesz adósa.

Eszköze nem emberi értékek feladásából merit, amit lebont rólunk, az arra érdemes, amit ad, mindig is legtitkosabb vágyunk volt és marad

és ahová vezet, az az ösrendelés maga.Lukács evangélium 18, 7

Zsoltár 91,14NINCS tudást megelözö kötelesség, csak önáruló önfeladás.

Ingyen kapod TE IS : kegyelemböl, de nem öncélból.

A CÈL AZ ISTEN KÉPMÁSÁRA TEREMTETT, ALKOTÓ EMBER kibontása, a teremtésbe olytása, rendelésed felvállalása.A KOR, amelyben hozzájutsz: az ÙJ ellenreformáció, amelyben ezekért nagyobb öldözésbe kerülhetsz (te is) mint valaha követö került.

Az Uj harc(jezsuiták) megindult és türelmetlenebb valamennyi világi hatalomnál-elözménynél.

Gyülöltséged sokoldalú lesz, de VÉDELMED megerösitett !

LÈGY ÈBER!Èzsaiás 9, 4 és 5

Máté Evangéliuma 5,9A mindenkori idézetek a Bibliából aktualitást erösitenek-épitenek, akkor is ha nem úgy kerültek valaha felállitásra és nem hasznnálhatók úgy mint a matematikai képletek-igazságok; nem ránthatók elö mint a hit és igazság szabjái, és akkor is HA emberi élményekböl fakadnak, hivö meggyözödések erdményei-reményei. Nem a betü az isteni, hanem (minden ima eredete és reménye) a jóváhagyás.

HIT amely önmagából nö ki, de végtelen távlatokat ostromol és végtelen eröket épit magába az elindulástòl a megérkezésig!

"Csak" ennyit, DE ENNYIT bizton ér minden sugalmazott IRAT- EMLÈKEZÈS - HIVÒ!AKARAT.ennyit a 2., kérdésed lehet-legyen, a 3. folytköv.
2 #8 gerry
- 2020-02-22 21:18
s_beszels_beszels_beszels_beszels_beszels_beszels_beszel
:o:o:o:o:o:o:o
s_ohnos_ohnos_ohnos_ohnos_ohnos_ohno


Imre!!! - fogadok, hogy ezt direkt csinálod velünk. Teszteled a csapatot? s_huh Mit is ír? " - mert én ismerem a folytatást J és alapokat kell leraknom." - ez le akarja parkettázni a weboldalunkat.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
4,606,395 egyedi látogató