Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

V, mint észjelzés!

GondolatokAnnyi minden történik most egyszerre, hogy a sok hazugságból alig bírom kihámozni a mág több hazugságot. De ami igaz, az igaz. Átállítják az orrát! Most jött a hír, bennfentes forrásra hivatkozva, hogy "Hétfőtől lezárják Judapestet. Iskolák, óvodák...!" Oszt ennyi. Elnézve az M0-ás mocorgást, lezárni a várost két perec, plusz a vízirendészet, esetleg Búvár a Kund. Mivel a sajtóhírek pánikkeltésre alkalmas módon tálalja az orrmányzat intézkedéseit, így akár még igaz is lehet. A Nibiru tudja. A túlélést magának mindenki biztosíthatja legalább egy Posta Imre könyv azonnali beszerzésével, a jobbak kettővel is! Yoda legyen veletek, mert az Erő most éppen a petrodollárral birkózik és az új világrendet tuningolja. Ponyimáes? A péknél korona vírust akartak adni viccből. Mondtam, cseréljünk, mert nekem szent van és az jobb.

Hozzászólások

4 #1 Posta Imre
- 2020-03-11 13:36
Veszélyhelyzetet rendelt el a kormány

Rendkívüli jogrendet hirdetett, veszélyhelyzet elrendeléséről döntött szerdai ülésén a kormány. Ezt az operatív törzs sajtótájékoztatóján jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azt mondta: „azok a döntések, amiket a kormány meghozott, bizonyos tekintetben példátlanok a rendszerváltás óta eltelt harminc év történetében”: egyedi megbetegedések vannak, csoportos megbetegedések, gócok is kialakulhatnak, de Magyarországon még nincs ilyen, valamint tömegessé is válhat.

A kormány szakemberekkel folytatott megbeszéléseket, uniós országokkal is, minden lépést egyeztetnek, különösen Szlovéniával és Ausztriával. Ahhoz ugyanis, hogy Olaszországból terjedő fertőzést akadályozni tudják, ezzel a két országgal kell együtt dolgozni.

A következő órákban és napokban kormányrendeletek fognak megjelenni, amik egyértelműen tisztázzák majd a helyzetet Gulyás szerint.

A legfontosabb intézkedések:

beutazási tilalom lesz Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból, kivéve, ha magyarokról van szó, nekik otthoni karantént rendelnek el, például sem boltba, sem gyógyszertárba nem mehetnek le;
a szlovén, osztrák határokon is szigorítások lesznek; repülőket, vonatok és buszok járatokat leállítják szerda éjféltől; de például a horvát határ is szigorúbb lesz;
szankciókkal sújtják a valótlan nyilatkozatokat tevők, és azokat is, akik megszegik a karantént;
egyetemi oktatás csak távoktatásként történhet;
100 főnél nagyobb beltéri, 500 főnél nagyobb kültéri rendezvényeket betiltják; ez munkahelyekre és bevásárlóközpontokra nem vonatkozik, de mozira és színházakra igen.
felfüggesztik a Határtalanul programot;
a külföldi kirándulásokat is a diákoknak megtiltják.

Gulyás szerint a betegség gyerekeknél nem jellemző, így nem indokolt az iskolák bezárása.

Az intézkedések visszavonásig érvényesek. Ez a helyzet hetekig, hónapokig eltarthat, lesznek gazdasági károk, de első az emberek egészsége Gulyás szerint. "A római jog óta a kárviselés is közös", mondta a bezárásokról és gazdasági károkról Gulyás.

Újságírói kérdésre Gulyás azt mondta,

aki az elmúlt napokban elutazott, az "nem nevezhető legfelelősebb magatartásnak", de a külképviseletek összesítik majd a külföldön lévő magyarokat, és egyeztetnek a kormánnyal, hogy mi legyen velük. A vegyes házasságoknál speciális szabályokat is hozhatnak, de egyelőre csak magyar állampolgárok jöhetnek be Magyarországra.
Államtitkárok és miniszterek is csak engedéllyel utazhatnak külföldre.
A háziorvosok szerepében nem kell egyelőre változás, kellő számú maszkkal rendelkezünk, egészen speciális maszk, úgynevezett félállarcból több mint hatvanezer van, és ezeket azok a dolgozók kapják, akik olyan kórházakban dolgoznak, ahol koronavírus fertőzöttek vannak.
Az otthoni karantént a rendőrség ellenőrizni fogja, akár kormányrendeletben is tényállást hozhatnak létre.
Minden magyar állampolgár döntse el maga, haza jön-e fertőzött országból, Gulyás személyes véleménye, hogy aki életvitelszerűen ott él, az ne jöjjön haza.
Gulyás szerint mindenféle maszk megvédhet, de az ország mindent megtesz, hogy beszerezze a szükséges felszereléseket.
"A szappanos kézmosás is kézfertőtlenítésnek felel meg", mondta Gulyás a kézfertőtlenítőkről és azok lehetséges hiányáról.

Gulyás Gergely már szerda reggel, a kormányülés előtt arról beszélt a köztévének: rendkívüli intézkedéseket fogadhat el a kormány. Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján már elhangzott, hogy az ország most érkezett el ahhoz az esetszámhoz, hogy el kell gondolkodni korlátozó intézkedéseken. Lakatos Tibor ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője akkor azonban még csak azt mondta, azt javasolják a kormánynak, hogy a zárt helyen tartott sportrendezvényeket ne tartsák meg.
A koronavírus terjedése

Magyarországon március 4-én igazolták először az új koronavírus jelenlétét két itt tanuló iráni egyetemista szervezetében. Azóta 13-ra emelkedett a fertőzöttek száma, és 69-en kerültek karanténba, a mintavételek száma hatszáz fölött van.

A fertőzöttek nagy részének enyhe tüneteik vannak, egy 70 éves, súlyos alapbetegségben szenvedő beteg állapota viszont kritikus. A kormány már korábban lemondta a március 15-i központi ünnepséget, és azt a legtöbb megyeszékhelyen sem tartják meg.

Kína után az európai országok között Olaszország északi részén a legsúlyosabb a helyzet, ahol több mint tízezer fertőzött van és már 600-nál többen haltak meg. Először csak az érintett régiókban rendeltek el szigorú karantént, ahol az összes iskolát bezárták. Hétfőn az olasz kormány bejelentette: az egész országot lezárják. A tömegközlekedés működik, munkába járni lehet, de tilos lesz minden nyilvános esemény, bezárnak a mozik, konditermek, diszkók, el kell halasztani a temetéseket, esküvőket, és elmarad minden sportrendezvény.

(Borítókép: Bezárt genovai iskola 2020. március 5-én. A tüdőgyulladást okozó új koronavírus járványának terjedése elleni védekezésképpen március 5-től minden oktatási intézmény működését felfüggesztették Olaszországban MTI/EPA/ANSA/Luca Zennaro )
https://index.hu/...esemenyek/
1971 #2 jkr
- 2020-03-11 13:49
Milyen rendelkezéseket hozhat a kormány veszélyhelyzetben?
A katasztrófavédelemről szóló törvény részletesen ír az esetleges szabályokról és rendelkezésekről, amiket a kormány meghatározhat ebben a különleges helyzetben. A lényeg, hogy
NAGYON SOK MINDENT TEHETNEK AZ ÉLET LEGTÖBB TERÜLETÉN,
összegezve a leglényegesebbeket, ezeket:
korlátozhatják a járműforgalmat (közútit, légit, vízit is),
bezárhatják az oktatási intézményeket,
korlátozhatják a lakosság közterületi tartózkodását,
lefújhatják a rendezvényeket, gyűléseket,
szabályozhatják, ki jöhet be az országba, ki mehet ki és ki hova utazhat országon belül,
elrendelhetnek kitelepítést,
elrendelhetnek kijárási tilalmat,
ideiglenesen államosíthatnak cégeket: "veszélyhelyzet súlyosbodásának közvetlen veszélye esetén, annak megelőzése céljából gazdálkodó szervezet működése rendeletben - a (3) bekezdésben meghatározottak szerint - a Magyar Állam felügyelete alá vonható."
ideiglenes polgári védelmi szolgálatot is elrendelhetnek.
Az Eötvös Károly Intézet (EKINT) közleménye szerint veszélyhelyzet elrendelése súlyosan korlátozhatja az egyén jogait és szabadságait, sőt, a különleges jogrend lehetővé teheti, hogy a kormány rendeleti úton korlátozza az egyének olyan jogait is, amelyek nincsenek közvetlenül kapcsolatban a járványügyi helyzet kezelésével.
Közleményük szerint a különleges jogrend idején például
a szabad véleménynyilvánítás joga a kormány belátása szerint szűkíthető, korlátozva az információáramlást,
a családtagokkal való kapcsolattartást,
a tájékozódást a járványügyi helyzetről.
8 #3 miskolcilaci
- 2020-03-11 14:00
Az MKPK intézkedései járvány megelőzése érdekében
Intézkedések járvány megelőzése érdekében


A ránkbízottakért érzett felelősségtől vezérelve a COVID-19 járvány Magyarországra való betörése után az alábbi rendelkezések lépnek életbe:

1. Templomok
- Kérjük a szentmiséken a kézfogás és a nyelvre áldoztatás elhagyását és a kézbe áldoztatás általánossá tételét;
- kérjük a paptestvéreket, hogy a szentmisék előtt és után fertőtlenítsék kezüket vagy vírusok ellen hatékony folyékony kézfertőtlenítő szappannal vagy alkoholos kézfertőtlenítővel;
- a gyóntatóhelység legyen rendszeresen szellőztetve, a gyóntatórácsra kérjük fólia rögzítését;
- kérjük a szenteltvíztartók kiürítését, azok használatának mellőzését;
- amennyiben a hatóság elrendeli a tömegrendezvények betiltását, ez vonatkozhat nagy létszámú egyházi rendezvényekre is.

2. Egyházi intézmények, iskolák és plébániák
- Kérjük, mindenben kövessék az illetékes állami szervek előírásait;
- kérjük a gyakori, lehetőleg óránkénti, gondos szellőztetés elvégzését;
- kérjük, hogy az illemhelységek mindig legyenek ellátva elegendő szappannal, papírtörülközővel és egészségügyi papírral;
- kérjük a kézfertőtlenítési lehetőség biztosítását az épületbe belépők, az illemhelyet használók számára, valamint az étkezésre szolgáló helységekben (pl. szenzoros alkohol tartalmú kézfertőtlenítőszer adagoló).

3. Betegellátás
- Kérjük a betegellátásban résztvevőket az országos tisztifőorvos által kiadott járványügyi rendelkezések betartására;
- a házi betegellátásban kérjük a paptestvéreket, hogy a látogatás előtt és után fertőtlenítsék kezüket.
Budapest, 2020. március 5.
a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia
https://katolikus...-erdekeben
684 #4 atacama
- 2020-03-11 14:46
Vészhelyzet vagy veszélyhelyzet kétféle meghatározással hallani..
papok is házho mennek? kence-ficélni? szemük mint a vidráé?
Imre még jó hogy péked van..
1073 #5 sjani
- 2020-03-11 16:50
Az író-olvasó találkozó gondolom 99 fős lesz! :)
1987 #6 Hazafinak
- 2020-03-11 17:27
Imre Bátyó! Annyi minden történik" és a káosz csak nő, a hadi helyzetek, a pénzügyi intézkedések, mind recsegnek. Semmi nem ügy sikerült, mint tervezték. Én mondtam, hogy 24óra1percnél járunk.
819 #7 rozsola
- 2020-03-11 18:03
Dehogynem !
Minden pontosan úgy történik ahogy eltervezték


2020 van !!!!

Mit gondoltok , vajon miért éppen 2020 lett minden ország hadseregének kijelölve a " modernizálásra " ?
Minden ország 2020-ra igérte a " haderőfejlesztést "
Persze vannak " bukott " tervek. Lásd Iránt nem sikerült megszállni.
A " PostaImrekönyvek " mellé , javasolnék egy magyar-orosz kéziszótár beszerzését is ! Ha baj van , túzgyújtásra is megteszi , viszont az elmúlt évek tapasztalatai okán kimondom ( megtehetem , elvégre " próféta " vagyok ) : egy-egy szláv szó kiejtése jelentősen megnövelheti a túlélés esélyét.

Izraelben nagyon nem rózsás a helyzet. Hála a vírusnak se Romániába , se Ukrajnába és még ki tudja mely országokba nincsenek " légijáratok " Tel-Avivból.
Véletlen lenne ?
Ja már megemlítettem a szamoletteket , nem tünt fel valami ?
Az elmúlt hónapokban nem láttam csíkozó gépeket. Vajon a kis Gréta lebaszta őket és szégyenükben már nem repcsiznek ?
1755 #8 rich932
- 2020-03-11 18:08
Orbán megaszonta: "Orbán Viktor: a világrend átalakulóban..." a francia páholy meg biztos erősen rárántott ahogy a titkos üzenet szállt a szélben... ráadásul, ha megnézitek erőst használta a szabad kőműves 3x6 kéztartást. Szóval örvendjetek feleim hivatalosan is beköszöntött jazÚjvilágrend! Oszt pofa lapos, mert mától bármi szubjektív mérlegelés alapján akárkit meglátogathat a reTEK a köznyugalom zavarásért vagy akármiért is.... meg van ez komponálva.
1987 #9 Hazafinak
- 2020-03-11 18:29
#7rozsola Lehet hogy egy kicsit félre értjük egymást. Ügy próbálják a tervezett lapokat kijátszani, ahogy egykoron megtervezték. De már jó ideje mindig kő kerül a gépezetbe. Mindig az előző nem tervezett végkifejletre improvizálnak. Szó szerint minden percben a világ minden részén, hatalmas erők fojtatnak tárgyalásokat, elemzéseket és egyensúlyoznak a borotva élén.
237 #10 csaje
- 2020-03-11 18:39
1987 #11 Hazafinak
- 2020-03-11 18:39
" Glaxo Smith Kline, amelyet különféle Pentagon ügynökségek finanszíroznak és számos amerikai befektetési alap vesz részt, amelyet már a fegyveres vállalatok előcsarnokában a fő spekulánsként azonosítottak . Közülük a hírhedt BlackRock, amelyet a New York-i cionista Larry Fink alapított.

Mivel háborúkra van szükség a védelmi piac bevételeinek növeléséhez, a járványok kritikus fontosságúak ahhoz, hogy a Big Pharma oltások továbbra is nagy osztalékot biztosítsanak a befektetők számára."
137 #12 balu
- 2020-03-11 18:53
Tudom, hogy semmi köze a migrificsekhez, a COVID-hez meg pláne nem, hisz hogyan is lehetne, de pont amikor több országban vészhelyzetet hirdettek ki, az USA nekiáll a 20000 (húszezer) friss + az itt levő x ezer katona + 13000 db "cumó" Európába dobását és mozgatását jelentő ún. DEFENDER-Europe 20 hadgyakorlatnak, ami 6 európai országot érint. A térkép alapján ezek a baltiak, lengyelek, németek + beneluxok. Bár a különbség árnyalatnyinak hat, ez nem NATO, hanem kifejezetten USA hadgyakorlat. Nem kizárt, hogy majd jól megtámadják őket azok az agresszív oroszok, hiszen ez lesz majd a médiában, aztán már NATOként közösen jól visszavághatunk. https://shape.nat...der-europe
shape.nato.int/resources/uploads/17102/defender_info-dXn4A1.png
1755 #13 rich932
- 2020-03-11 19:01
A maci azért szemmel fogja tartani ezt a jó kis bulit... ;) beígérték szóval ha a gyakorlatozó hülyegyerekek azt se tudják honnan jönnek a támadások akkor az azt jelenti hogy a maci is kedvet kapott "gyakorlatozni"... :)
684 #14 atacama
- 2020-03-11 19:10
arra is figyelni fog nagyon nehogy valami provokáció történjen a szokásos"nemzetközi vizekról" ebben nagymester az egybesült!!
1168 #15 Herzsi
- 2020-03-11 19:56
3 #16 Enid
- 2020-03-11 20:23
WHO news:
https://youtu.be/...

Conte már be is jelentette a további megszorításokat.

Visszatérve a"Defender Europ 20"-re az kitűnik az egyik dokumentumból, hogy a civil utakat, minden tagállamnak a hadigépjárművek mozgását lehetővé tevő utakká kell alakítani. Saját költségen.
A térkép adott, a píz nem tudom.
Hadgyakorlat...
?
?
4 #17 Posta Imre
- 2020-03-12 06:05
Trump: az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából

Az Egyesült Államok 30 napra felfüggeszt minden beutazást Európából - jelentette be Donald Trump amerikai elnök szerda este a Fehér Ház ovális irodájából sugárzott beszédében.

A koronavírus-járvány terjedése miatt elrendelt utazási tilalom péntek éjfélkor lép életbe, de a tiltás nem érinti az Egyesült Királyságból érkező utasokat.

Az elnök elsődlegesen Kínát, majd az Európai Unió országait okolta a vírus gyors elterjedéséért, mert szerinte nem léptek időben és megfelelően.
Doug Mills-Pool/Getty Images

Az új típusú koronavírust “külföldi” vírusnak nevezte, és azt hangoztatta, hogy az Európából érkezett utasok “szórták el a magvát” az Egyesült Államokban kialakult gócpontok fertőzéseinek.
Életmentő lépések

Leszögezte, hogy az amerikai kormány “életmentő lépéseket” tett, amikor a járvány kezdetekor betiltotta az utazásokat Kínából. “Most ugyanezt kell tennünk Európával” – mondta. Hozzáfűzte, hogy Washington folyamatosan figyelemmel fogja kísérni a helyzet alakulását annak érdekében, hogy esetleg megrövidítse a beutazási tilalom időtartamát.

Donald Trump leszögezte: nem pénzügyi válságról van szó.

“Ez csupán egy átmeneti pillanat az időben, s nemzetünk és a világ is együttes erővel túl lesz rajta” – hangoztatta.

Közölte, hogy a szövetségi kormányzat minden szükséges intézkedést meghoz a megbetegedett, karanténba került vagy elővigyázatosságból otthon maradó dolgozók anyagi nehézségeinek enyhítésére, és segíteni fogja a kisvállalkozásokat is. Elmondta, hogy a kisvállalkozásokat alacsony kamatú kölcsönökkel segítik majd, és egyes állampolgárok és vállalatok adóbevallási határidejét három hónappal meghosszabbítják.

Megismételte korábbi felhívását a kongresszushoz: arra sürgette a törvényhozókat, hogy minél előbb fogadják el azt a gazdaságélénkítő csomagot, amely a személyi jövedelemadó átmeneti időre szóló csökkentését is tartalmazza. Ez a csomag hivatott enyhíteni a járvány terjedése okozta gazdasági nehézségeket.

Trump javasolta az amerikai idősotthonoknak is, hogy átmeneti időre függesszenek fel minden látogatást. Az előzetes sajtóértesülésekkel ellentétben az elnök nem hirdetett az egész országra érvényes egészségügyi szükségállapotot.(MTI)
684 #18 atacama
- 2020-03-12 06:11
hazúúúdik! hazudik a kese ló!!!
4 #19 Posta Imre
- 2020-03-12 06:34
A katonák, egészségügyi dolgozók, adóellenőrök mától csak miniszteri engedéllyel hagyhatják el az országot


A miniszterelnök azt kérte a minisztereitől, hogy csak nagyon indokolt esetben adjanak ilyen engedélyeket.

Megjelent az újabb kormányrendelet, melyben a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet részletszabályait rögzíti a kormány. A már ismert intézkedéseken - a rendezvények betiltása, a határellenőrzés visszaállítása az osztrák és szlovén határon, a beutazási tilalom érvényesítése az Olaszországból Kínából, Koreai Köztársaságból, Iránból érkező nem magyar állampolgárokra vonatkozóan - túl eddig nem ismertetettek is szerepelnek a Magyar Közlönyben.Így a mai naptól már csak miniszteri engedéllyel hagyhatják el az országot az ágazati törvények alá tartozó egészségügyi dolgozók, honvédek, rendészeti alkalmazottak, NAV-alkalmazottak valamint a kormánytisztviselők. Ők Magyarország területét csak az ágazat irányításáért felelős miniszer külön engedélyével hagyhatják el.

A rendelet értelmében a minisztériumok és a Miniszterelnöki Kormányiroda esetében külföldi kiküldetés elrendelésére a miniszter, illetve a miniszterelnök külön engedélyével kerülhet sor.

Gulyás Gergely Gulyás Gergely

Ezzel kapcsolatban a tegnapi rendkívüli Kormányinfón azt mondta lapunk kérdésére Gulyás Gergely miniszter, hogy úgy látják, a következő hónapokban rendkívül visszafogottan fog működni az európai diplomácia. Az utazásról a minisztereknek egyedileg kell döntést hozniuk, ettől lefelé - államtitkárok, kormánytisztviselők - csak miniszteri engedéllyel utazhatnak külföldre.Kereskedjen az mfor trader rendszerével!
Esést vár a piacokon? Nálunk akkor is kereshet! Apple részvényeket venne, esetleg a Google és a Microsoft érdekli? Bízik az elektromos autókban: a Teslában vagy inkább a Mercedesben? Vagy inkább hazai pályán maradna? Ha a világ legnagyobb tőzsdéin, vagy 120 devizapárral kereskedne, adott a lehetőség. Tesztelje rendszerünket kockázatmentesen!

A miniszter arról is beszámolt, hogy a tegnapi kormányülések Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter jelezte, hogy az egészségügy miniszterek tanácskozására kerülne sor (Gulyás Gergely szerint a belügyminiszterek esetében is hasonló találkozó lehet kilátásban), és Magyarország érdeke, hogy ezeken a tanácskozásokon "ott legyünk, hiszen itt a közös védekezés lehetőségeiről van szó".

Mindehhez hozzátette érdeklődésünkre, hogy a miniszterelnök azt kérte a miniszterektől, hogy csak nagyon indokolt esetben adjanak ilyen engedélyeket.
https://mfor.hu/c...zagot.html

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.15 másodperc
4,702,115 egyedi látogató