Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Tavaszi TEKerés

Gondolatok Kedvcsináló, vagy mit tudom én. Csak hülyéskedtem. Link Link

Hozzászólások

165 #39 LM
- 2020-03-20 15:49
Hamu, első körben, szinte instant mindig a tőzsdék és értékpapír piacok esnek. Most ezt látjuk. Ezek reagálnak leggyorsabban a világ történéseire. Itt az árak néhány nap vagy hét alatt elérik a padlót (de legalábbis egy ahhoz közeli állapotot) általában.

Az ingatlanpiac más állatfaj. Általában olyan 2-3 év mire az árak elérik a gödör alját. (a válság kitörése után)

Amit Mo-n láttunk árnövekedés 10 év(pontosabban ez csak 7-8 év mert 2012 táján voltak padlón az árak és igen ez egy válság utáni alapérték) alatt olyan 300% körül volt (pontosítás: háromszorozódtak) Ennek a növekedésnek a hajtóereje majdnem, hogy kizárólag állami-központi beavatkozás miatt volt. Rekord alacsony kamatok, mindenféle állami támogatás, CSOK, babavaró stb. Ehhez jött hozzá, mint egy olaj a tűzre a 2008-as válság utáni pénznyomtatási időszak (amit bár be kellett volna fejezni amikor elmúlt az égetően nagy probléma de természetesen nem tették) így a világgazdaság tele volt/van nyomva pénzzel és igen biztos vagyok benne, hogy ebből jutott pl. a budapesti ingatlanpiacra (1000 számra vették az airbnb lakásokat például sokszor külföldi "befektetők" )

Senki nem tudja még meddig fognak esni a lakásárak, de a mostani áraknak jó ha a fele a "valós" így egy 50%-os csökkenés simán bennevan a brutális túlárazottság miatt. (2008 a mostani viharhoz képest szerintem csak lágy nyári szellő volt de akkor is 40-50% körüli szakadás volt, valamikor 2011-12 táján padlózva)

Tehát ha valaki felvett egy 20 milliós lakásra hitelt egy éve akkor azt gondolnánk van 20M fedezete. 3 év múlva ("válság" kitörése után) lesz 10M fedezete ÉS ha a jegybank elkezd kamatot emelni szépen nőnek a törlesztőrészletek (hiába van HUF-ban ha változó kamatozású!) és fizeti amíg bírja természetesen a túlárazott ingatlanra felvett összeg után. Ha pedig nem tudja fizetni elveszik és értékesítik mondjuk 8M-ért az akkor 10M-es ingatlanát.
118 #40 keepfargo
- 2020-03-20 16:01
LM
Imponáló a levezetésed, talán még én is érte(gete)m, de persze megint csak oda lyukadok ki ahova szoktam:

Ezek a velejükig pénzemberek, akik fejben szorozzák a valutákat, és köpik az ilyen-olyan szorzókat és tényezőket, akik Karinthy szerint Zsiófokon, nyáron, a Balatonban áztatják télen megvastagodott kamatlábaikat, nos, ezekkel szemben normális földi halandónak (vagy egy olyan tudatlan senkiházinak, mint én) a világon semmilyen esélye nincs.
Pontosabban; egyetlen - elméleti - esélye van. Függetleníteni magát a pénztől, amennyire csak lehet. Na de lehet-e egyáltalán? Sajnos , a választ tudjuk.

Azért ezzel együtt ha valamit ajánlani lehet: ne bonyolódjunk bele pénzügyi manőverekbe, spekulációkba - mert a profik úgy szivatnak meg, hogy mire észrevesszük, már tönkre is mentünk.
245 #41 hamu
- 2020-03-20 16:07
köszi LM. Értem.
51 #42 Skorpio58
- 2020-03-20 19:54
Jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot,
https://koronavir...t-novelese
Az olasz nemzeti egészségügyi hatóság kiadott egy nemrégiben készült tanulmány megállapította, hogy szinte mindenki, akit a COVID-19-ből halottnak nyilvánítottak, már súlyos krónikus betegséggel küzdött.
https://www.green...k-half-dee
3 #43 Enid
- 2020-03-20 20:03
Skorpió! Igen az történik, hogy - mondjuk - PÉLDÁUL egy influenzás beteget elüt a vonat. Miben halt meg?
Hát influenzában. :)
1554 #44 rodnas
- 2020-03-20 20:15
A jelenlegi pénztől függetlenedni eddig sem, most sem és még egy darabig nem igazán lehet, úgy hogy az emberi társadalmat szolgálják, mert olyan befolyással, s kezekben van, amit a mátrix rendszer-(ben) alapján működtetnek, minek alapján látható, tapasztalható az egy irányú tendencia is. A változást, illetve változtatást mégis ebben a helyzetben kell megfelelően alkalmazni a hozzáállás, megközelítés és a taktika megváltoztatásával. Vannak lehetséges eszközök arra, hogy a készségek a cél útjába kerülhetnek, különösen a mostani „válságos” helyzet is alkalmassá teheti…
51 #45 Skorpio58
- 2020-03-20 21:39
Vajon a 2019 koronavírus létezik?
https://www.green...kifQ%3D%3D
237 #46 csaje
- 2020-03-21 06:55
Ez már régi, de addig aktuális, míg észhez nem térnek a magyarok...Móricz János mondta a magyarokról!!!
Ma tudom, hogy nem vagyok "fölfedező", mert amire én rájöttem, azt nálamnál sokkal jobban tudta a V-ati-kán, a spanyol korona, a Habsburgok, s a héberek. Csak mi nem tudtuk, hogy kik vagyunk, csak nekünk volt tilos, saját múltunkat ismerni. Mindezt tisztázta nekem egy héber argentinában, ki nevetve mondta. "Tudja Móricz úr, csak a magyarok olyan hülyék, hogy ők elhitték, hogy ők nem hunok, mert mi nagyon jól tudtuk, hogy a magyarok hunok, s az indiánok is hunok. Most maga rájött, de ne beszéljen erről, mert kár lenne magáért. Majd csinálunk mi magából olyan nagy tudóst, olyan gazdag embert, hogy na. Csak Amerikáról ne beszéljen! Jó volt így ezer évig, jó lesz ezután is. Maga úgysem tudna változtatni. Hagyja maga a magyarokat, úgy ahogy vannak, azok hülyék! "
3 #47 Enid
- 2020-03-21 08:58
Csaje! Szerintem az lesz, hogy mire jól elvész és kicserélődik a magyarság, addigra a Szkíta, Hun őstörténetünk is kipendül. Tán még a Pálosok is felélednek (azokkal egy kicsit még várniuk kell, mert ugye hivatalosan le kell fejelni a lengyel vadhajtást, amit annak idején csináltak).
Ki fog még derülni, hogy hatalmasok "voltunk"... S, hogy potrohos Viki remekül tud pátruslőni a kese... akarom mondani táltos falórú.
Szinte a Vérszerződést is újra "látom", csak nem tudom, hogy a "körmendi" módott válasszák-é, vagy maradnak a brit milánál.
245 #48 hamu
- 2020-03-21 09:30
Sanyi!
Ezt is visszafelé kell olvasni, vagyhogy?

"Vannak lehetséges eszközök arra, hogy a készségek a cél útjába kerülhetnek, különösen a mostani „válságos” helyzet is alkalmassá teheti…"
1554 #49 rodnas
- 2020-03-21 10:52
Ezt nem! Érthetetlen lenne, vagy mégse? Valahogy így hasonlatosan: "Az sem kizárt, hogy a céltábla a nyilad útjába kerül."
819 #50 rozsola
- 2020-03-21 21:53
Csak a megszokás hatalma , tapasztalatom szerint jobb a ' főcikk "-nél összefoglalni a dolgokat.
Korábban volt egy vélemény ,erre a válaszom : igen !
Sohasem titkoltam , mint mindig most is " túlélés " a cél. Jelenleg elég nagy gondban vagyunk. Bár a magyarnak hagyományosan nagy a szája , amikor cselekvésre kerül a sor , hamar elillan.
Lehet , az általunk felvázolt " megoldás " nem lesz jó . Elfogadjuk az irányvonalunk okán lehetséges következményeket. Viszont alapos elemzések után mi arra jutottunk . bár tudjuk mi van a háttérben , nincs választás. Döntés van. Vagy sodródunk az árral , vagy jobb ha semmit sem teszünk. Korábban már sokmindent elmondtam ( kaptam is érte a pofámra ) , nem kevés munka volt elérni a mostani állapotot.

A napokban ismét megszaporodtak a szófosók. Amint megjelentek a katonák az utcákon , parancsszóra ugatni kezdtek a barmok. Gondolom ismeritek ezt , nem akarom felsorolni a sok kreténséget
Tudom , "egyesek " agyvize azonnal felforr ha idepötyögök néhány bötűt , " kettesek " megsértődnek , a " hármasok " meg.... le vannak .... !
Nagy örömömre az itteni " szektatagok " legalább itt nem terjesztik a baromságot. ( A faszbúkon már megtették )
Ez van ha nem figyeltek a " próféta " szavára

A katona nem ellenetek van az utcán , senkitől sem kell " megvédeni az Orbán rezsimet " , semmi közük a NATO Oroszország elleni hülyeségéhez !
Egyrészt , mivel sokan közületek követi a sok húgyagyú barmot , " túlképzelitek Kishazátok szerepét a Világ eseményeit illetően " , ideje lenne felébredni !
Ha csak a romokban lévő ukrán hadsereg egyetlen egységét nézzük , a 128. hegyi dandárrról lenne szó , a magyar hadsereg labdába se rúghat. Másrészről az orosz határ még nagyon messze van Záhonytól. Mire a magyar katona elballag muszkaföldre , köszvényes lesz a lába. Ennyit a károgóknak akik a NATO tagság miatti magyar " szerepvállalással " riogatnak.
Tudom , " nagypofájú , arrogáns , beképzelt " stb vagyok !
Komolyan elhiszitek , Magyarország bármilyen szerepet is kapna egy Oroszország elleni háború esetén ?
Szerbiában a legfejlettebb orosz haditechnika van. Sorolhatnánk a modern rakétákat de felesleges. Van Oroszországban néhány TOPOL-M .
1 megy Paksra , a másodikat már el sem kell inditani !

Hosszas töprengés után ( oké oké ! nem tartott sokáig ) úgy döntöttem ismét eljött az idő " prófétálni " .
Mint tudjátok " híresen toleráns , pol-korrekt és liberális " vagyok ezért " finom leszek és ( mondhatni) nőies " ( fogd be a pofád ! Nem genderkedünk ! ) , de " ne szórakozz velem ha hüvelygomba vagy húgyagyú magyar vagy ! "

Tehát belecsapok a lecsóba ! " Egyesek " vegyék elő a zsebkendőt és töröljék meg a habzó pofájukat !

Európa az elmúlt évszázadokban küszködött egy megoldatlannak látszó problémával , ami mindenki számára ismert , és még te is aki épp ezt olvasod ( már ha az ideg megengedi ) legalább egyszer feltetted a nagy kérdést : " Mi a faszt csináljunk a rejtett erőforrásokkal ? "
Bár tudom , a magyar emlékezőtehetsége rövidebb mint a bolha fasza , remélem van aki emlékszik még azon időre amikor a " próféta megjövendölte a cikánprobléma megoldását "
Kezdjük egy kis visszatekintéssel :
Valamikor régen valaki úgy döntött : a Varsói Szerződés országaiban fel kell szaporítani az erőforrásokat. Mint láthatjuk , sikerült nekik
A Vasfüggöny lehullása után ezen erőforrások a nagyobb szajré reményében önszántukból vagy a szolgálatok basztatása miatt megajándékozták a nyugatiakat egy kis " demokráciával "
A nyugati balfaszok pedig örjöngve szidalmaztak minket mer' Magyarországon , Romániában és Bulgáriában ölik a cikánokat !
No kérem , a balfaszok " jóeuropéer " módjára befogadták az üldözötteket , tejben-vajban fürdés is megvolt
Az otthon maradt erőforrások a nyugatról beérkező " pénz " és a nyakunkrabaszott kormányok segítségével átvették felettünk az uralmat.

Virágzott a " biznisz " . Eddig

Ma Nyugat-Európa városai üresek. Nincs kitől koldulni , nincs kit kirabolni , a cikánkurvák iránti kereslet megszűnt , és " öregezni " se lehet má' mer ' mindenki " otthon van "
Ráadásul a nyugati országok zsernyákjai " valakik " parancsára baszogatni kezdték ezen " derék polgárokat ".
Láss csodát ! A derék Kelet-Európai cikánok " véletlenül " elkezdtek tömegesen hazafelé vándorolni.
Norvégia kormánya különgépeket indított Romániába ( miközben a civil forgalom megszünt ) , " véletlenül " a gépek tele vótak baszva cikánokkal.
Ezzel párhuzamosan a magyar-román határon cikántömegek jelentek meg. A román kormány megkérte a külföldön dolgozó román állampolgárokat : " Ne gyertek haza ! ". Azok akik valóban dolgoznak , maradnak is. Vajon ki vándorol most kelet felé ?
A román katonai hírszerzés naprakész jelentésében leírja : A Romániába hazatérni szándékozó cikántömegek megjelenése " nemzetbiztonsági kérdés ! "
Jelenleg a román kormány balhéban áll az EU-val mert a kutyának se köll a cikán !
+ A bolgár kormány egy darabot se akar visszafogadni
A nagylaki határátkelőnél szolgálatot teljesítő aradi orvos a faszbúkon :
" Ezzel a műveltlen , büdös , mocskos , agresszív , követelőző hordával nincs mit kezdeni ! "
A már Romániába bejutott cikánok megrohamozták a polgármesteri hivatalokat ( valaki felvilágosította őket , így tudják hol kell követelőzni ) , ingyen lakást követelnek , számlát persze minek fizetni , orvosi ellátást ( persze ingyen ) , ellátást , de nem akármilyet ! Há' mit gondolnak ezek dikk ! Há' azt hiszik én megeszem a tesco-s szart ?! Hagyjuk má' hé ! A cikán csak " minőségi " ( és véletlenül drága ) ételt szabad zabáljon ! Dikk má' milyen rasszisták ezek ! Há' mit gondolnak ! Méghogy a cikán ásványvizet igyon ! Nekik Pepsi , Coca-Cola , Heineken , Becks , whiskey , " jégermájszter " való ! És persze legalább 1000 eurónak megfelelő román lejt is követelnek .
Ilyen " igényeket " Románia még ha akarna , akkor se tudna teljesíteni
Emellett nemcsak a romániából származókat hanem a bulgáriai erőforrásokat is be kellene " fogadni " és " ellátni ". Meg ugye " véletlenül " a nyugati a saját cikánait is keletre akarná zavarni.
Mi történik ha Románia " nem veszi át az erőforrásokat " ?
Szerbia felé nem mehetnek mert a szerb vagy a szerbnek látszó orosz katona azonnal " lűni fog ". A csehszlovákok pedig nemhogy befogadnák a saját erőforrásaikat , éppen ellenkezőleg ők is tolnák őket valahová !
Donbász oroszjait nem sikerült kiírtani ( eredetileg oda akarta az EU deportálni őket , ezért is támogatta Ukrajnát ) , India pedig messze van
Friss jelentés Romániából :az elmúlt napokban egyre többen lettek betegek : kanyaró , himlő , tripper , szifilisz stb van terjedőben. Ezzel párhuzamosan megnőtt az utcai rendbontások , lopások , betörések száma is .

No , húgyagyú magyar ! Még mindig bassza a csőrödet a katona látványa ?
819 #51 rozsola
- 2020-03-21 22:04
Friss hír : A román-magyar határ román oldalán lévő településekről kapott de még le nem ellenőrzött információ , több településen volt szó a " cikánvégek " lezárásáról " preventív célból "
2 #52 gerry
- 2020-03-22 05:40
Szombat este 21.20-kor bejelentették romániában a kijárási tilalmat.
684 #53 atacama
- 2020-03-22 05:40
Köszönjük az újabb gyűlölet beszédet Rozslola!
sokszor de jó lenne egy tiltó gomb az ilyen esetekre..
benyomni azt dalolhatnál a faszba akinek akarsz.
ennyi!!
165 #54 LM
- 2020-03-22 06:07
Rozsola,
Elég jó stratégiának tűnik románia összeborítására bárminemű külső agresszió nélkül. Nem rossz tervezés...
Mi jön azután? Határ átrendezés? Mi lesz az "erőforrásokkal" határon innen határon túl?
146 #55 satu
- 2020-03-22 06:19
Románia lezárta határait
http://profitline...ait-405390
684 #56 atacama
- 2020-03-22 07:09
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200322/akkora-foldrenges-volt-zagrab-korul-hogy-a-dunantulon-is-erezni-lehetett-421134
Akkora földrengés volt Zágráb körül, hogy a Dunántúlon is érezni lehetett..
245 #57 hamu
- 2020-03-22 10:47
Első lépésben Európa megtisztul a bűnöző cikányoktól. Második lépésben kiktől fog megtisztulni? Vén Európa veséje mája el van tömődve. És a mikrokapillárisokból is ki kellene szedni azokat, akik azokat folyamatos gyulladásban tartják.

Ha Indiára öntjük a szemetet, az megroppan. Talán a gazdag arab olajtestvérek tudnák befogadni.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 1.73 másodperc
4,709,034 egyedi látogató