Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Vegyi, biológiai és radioaktív veszély esetére vesz járműveket a rendőrség

BelföldÓ, ez nem "koronavírus", ez háború. Még a végén vegyivédelmi tiszteleghetek is? A "Scorpio" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., valamint a Gamma Műszaki Zrt. szállíthat a Készenléti Rendőrségnek felderítő, beavatkozó és mentesítő járműveket, nettó 1 millió 177 ezer euróért (mintegy 450 millió forintért).


A tárgyalásos tender eredményét az ajánlatkérő Készenléti Rendőrség közölte az uniós közbeszerzési közlönyben.

A beszerzés három részből áll és mindhárom egyedi kialakítású jármű - amelyből egyet-egyet kell szállítani - a CBRN-E (vegyi, biológiai, radioaktív és nukleáris) veszéllyel kapcsolatos.

Az első jármű egy felderítő egység és mobil vezetési pont, amelyet a "Scorpio" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szállíthat. A becsült ellenérték 61 millió euró volt, a vállalási ár 182 ezer euró lett.
A második jármű a beavatkozást szolgálja, ezt a Gamma Műszaki Zrt. szállítja, a becsült 240 millió euró helyett 779 ezer euróért.
Végül a harmadik a mentesító jármű, amelyet szintén a Gamma Műszaki Zrt. szállít. Ennek a becsült ellenértéke 71 millió euró volt, a végleges érték 216 ezer euró lett.

Mint látható a becsült ellenérték és a végleges ár között több nagyságrendű a különbség, amire nem ad magyarázatot a közlemény.

A beszerzést az Európai Unió finanszírozza a Közép-európai CBRN-E/piszkos bomba elleni elsődleges beavatkozó egység létrehozására. A szerződéseket április elején kötötték meg a felek.

Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2020-04-20 11:08
a nyunyió adott pénzt a járvány megfékezésére.. lehet szórni mint bolond a lisztet...abból futi..
267 #2 Perle
- 2020-04-20 11:58
Cserrnobilra készülhetnek.:|Keresik a diverzánsokat is.
https://vesti.ua/...zhitomirom

Eddig sem kellett volna arra a területre beengedni minden jött-mentet, katasztrófa turistát, áfonyát szedő, azt piacokon értékesítő pofátlan kofát!
267 #3 Perle
- 2020-04-20 12:21
Ezen az oldalon a világ légszennyezetségi adairól értesülhetünk.
https://www.iqair...ty-ranking
961 #4 szabir
- 2020-04-20 13:22
majd ezekkel fognak villogni ott fent eszak-keleten a czigantobbsegu megyekbe
mocskos zsidok bazmeg
1987 #5 Hazafinak
- 2020-04-20 15:49
Háború?
Vízháborúk és menekültek

Ez a bűncselekmény nem egy távoli bolygón, egy távoli kontinensen, egy ismeretlen országban, hanem a világ minden táján történik. Európa az egyik leginkább érintett terület, mivel Európa két fő szél-vízfolyás alatt áll Észak-Afrika és Arábia felé.
A ClimateControl bizonyítéka a vízszállításról! https://geoarchit...urity.html
A háborúkat mindig forrásokért folytatják. A legfontosabb erőforrás a globális vízciklus , amelyet a globális szénciklus követ ! Szaúd, Katar, Emirati és a bahreini olajat és gázt Szomália , Jemen , Szíria és Irak gyermekeinek vérével állítják elő . https://www.veter...l-warfare/
Mik az mammatus felhők? Fordított konvekció! A geofizikai háború jele! A globális vízciklus ellenőrzésének bevezetése óta egyfajta felhő már nem „ritka”. Annak érdekében, hogy „vonzó nőies és anyai” hangzású legyen, mammatus felhőnek nevezik .
Mammati vannak mesterségesen kiváltott aeroszol felhők . Ez azt jelenti, hogy finom por szükséges az építés alapjául. Születésük chemtrailokkal kezdődik!

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.50 másodperc
3,894,652 egyedi látogató