Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Németország betiltotta a Hezbollahot

TanácsadásEz jó, mert azt jelenti, hogy a "kiváltó okot" is felszámolják, vagyis a "zsidó államot", mit fő terrorista és parazita cionista fészket az usa és judapest mellett. Betiltották a Hezbollah libanoni síita iszlamista szervezet tevékenységét Németországban Horst Seehofer belügyminiszter csütörtöki bejelentése nyomán, a lépést üdvözölte Izrael, az Egyesült Államok és Szaúd-Arábia is.

A dpa német hírügynökség szerint a tilalmat bejelentő Seehofer közlésével egy időben rendőrök százai tartottak razziákat mecsetekben és egyéb helyiségekben az új rendelkezés érvényesítése érdekében. A dpa szerint a rendőrök négy mecsetet és a Hezbollahhoz köthető szervezetek helyiségeit kutatták át egyebek között Berlinben, Dortmundban, Münsterben és Brémában. A művelet során a rendőrök vezető Hezbollah tisztségviselőket azonosítottak – közölték források a hírügynökséggel. Legalább 15 helyiséget kutattak át négy államban 425 rendőr részvételével. Számos dokumentumot és számítógépet lefoglaltak, veszélyes fegyverekre azonban nem bukkantak – tették hozzá.

A tilalmat elrendelő határozat – amelybe a dpa betekintést nyert – formálisan Haszan Naszralláh, a Hezbollah vezetőjének szól szól, és kitér a tilalom részleteire. Tiltja a Hezbollah jelképeinek használatát Németországban, tiltja a csoport támogatóit a szervezkedéstől, egyúttal lehetővé teszi a szervezethez tartozó bármiféle eszköz lefoglalását.

A német törvény értelmében a Hezbollahnak joga van fellebbezni a döntés ellen, egy hónapon belül.
Seehofer a Bild című lapnak azzal magyarázta a döntést, hogy Németország „történelmi felelősséggel” tartozik Izraelnek a második világháború borzalmait követően. A libanoni mozgalom vitatja Izrael létjogosultságát, és nyíltan megsemmisítésére szólít fel – tette hozzá.

A német kormány mindazonáltal nem számít arra, hogy a tilalom következtében támadás érje Németországot vagy a német érdekeltségeket Libanonban, ahol a Hezbollah támogatását élvező miniszterelnök vezette kormány van hatalmon.

A német belföldi hírszerzés becslései szerint körülbelül 1050 olyan potenciálisan szélsőséges személy van az országban, aki a Hezbollahhoz köthető. Hivatalosan nem tartanak fenn szervezetet Németországban, nem hivatalosan azonban tevékenykednek, egyebek között adományt gyűjtenek.

A német parlament decemberben határozatot fogadott el, amelyben felszólította a szövetségi kormányt, hogy vezessen be teljes tilalmat a Hezbollahhal szemben, és hasonló intézkedésekre sürgetett más uniós tagországokat.

Németországban eddig csak a Hezbollah katonai szárnya volt betiltva, ahogy a legtöbb EU-tagállamban, ahol a szervezet politikai szárnya nincs betiltva. Az EU 2013-ban vette fel a Hezbollah katonai szárnyát az európai tömb által terroristaként nyilvántartott szervezetek listájára. Tavaly Nagy-Britannia Hollandiához, az Egyesült Államokhoz és Kanadához hasonlóan az egész szervezetet terrorista entitásnak nyilvánította.

A Libanonban 1982-ben alapított Hezbollah a síita iszlám közösségre támaszkodik, számos Izrael elleni támadásért tették felelőssé korábban, és szoros köteléket ápol Izrael egyik legnagyobb ellenségével, Iránnal.

„Ez egy nagyon fontos döntés, valamint egy értékelhető és jelentős lépés a terrorizmus elleni globális harchoz vezető úton” – reagált Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter a német tiltásra. „Szeretném legmélyebb megbecsülésemet kifejezni a német kormánynak ezért a lépésért” – fogalmazott egy közleményben Kac.

Richard Grenell, az Egyesület Államok németországi nagykövete úgy vélekedett: a német tiltás „tükrözi a Nyugatnak azt az eltökéltségét, hogy szembeszálljon a globális fenyegetéssel (amelyet a Hezbollah jelent)”. A szervezet „nem használhatja Európát biztonságos menedéknek arra, hogy ösztökélje a terrorizmust Szíriában és szerte a Közel-Keleten” – tette hozzá.

Grenell és Kac egyaránt felszólított EU-tagállamokat, hogy kövessék Berlin példáját.

A Hezbollahhal szövetséges Irán regionális riválisa, a szunnita Szaúd-Arábia külügyminisztériuma is üdvözölte a döntést az SPA szaúdi hivatalos hírügynökség jelentése szerint. Rijád szintén a terrorizmus elleni harc felé vezető úton tett fontos lépésnek nevezte a német döntést, és hasonlóan Berlin példájának követésére szólított fel más országokat.
Link

Hozzászólások

684 #1 atacama
- 2020-04-30 21:55
Merkel mama mintha mellőzve lenne pár hete..mintha tényleg le lenne fogva..?
2026 #2 Pentrado
- 2020-04-30 22:15
Itt a kedvesetek !

https://m.faceboo...w&vh=e
329 #3 gutai zub
- 2020-05-01 08:25
Május elsejei ajándék merkel mutitól
olstein viki se kutya, sakterekkel ajándékozza meg az egész Európát, nehogy elfogyjon a kóser húsféle.

Sőt kötelező lesz a szájmaszk viselése ezentúl, amely a korona epidémia után, a fejük búbján fogják permanensen hordani a magyar prolik.
éljen május elseje, éljen weishaupt, éljen 1776.....
69 #4 Szalonna
- 2020-05-01 17:03
Fel. Csak nem olyan formában ahogy kellene. Tehát kamu ez is, mert semmi sem vész el csak átalakul. Attól a zsidó meg zsidó marad. Tehàt megint egy nagy színjátékot láthatunk.
267 #5 Perle
- 2020-05-02 22:42
Milyen ravaszul kihagyta a magyar média azt, hogy a Maszat segítségével történt a libanon szervezet felgöngyölítése, betiltása.

https://www.times...an-report/

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.75 másodperc
3,899,448 egyedi látogató