Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Ferenc pápa: minden megváltozik Jézus születésével

KultúraNem unjátok még ezt a maszlagot? A sz@rt nem érdemes átnevezni és itt 99%-ban az van, az az 1% meg, aki nem képmutató (bár lehet, csak 0.0001% köp már rátok és önmagára is. Elérte a "Jézusi" piedesztált. Jézus születése józanságra és egyszerûségre int. Az embereket uraló közöny kultúrája nem ritkán kegyetlen, pedig a világnak könyörületre, irgalomra, együttérzésre és részvétre van szüksége - emelte ki karácsonyi homíliájában Ferenc pápa. A Szent Péter-bazilikában többségében külföldi hívõk hallgatták az egyházfõt. A mise elején népviseletbe öltözött gyerekek helyeztek el virágokat az oltárnál a pápalátogatások alkalmával érintett országok - a többi között Belgium, Kenya, Uganda, a Fülöp-szigetek, Sri Lanka, valamint Mexikó - képviseletében. Utóbbiba Ferenc pápa februárban utazik.
Alázatra és irgalmasságra szólította fel a fogyasztás, önimádat és a mások iránti közöny uralta kortárs társadalmakat Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában csütörtök este bemutatott szentmisén az irgalmasság rendkívüli szentévének szentestéjén. A betlehemi gyermek világra jövetelérõl szóló homíliájában Ferenc pápa úgy fogalmazott, Jézus születésével "minden megváltozik": elmúlik minden kétség, szomorúság, félelem és ijedtség. Az egyházfõ arra emlékeztetett, hogy a gyermek Jézus a "világ szegénységében" egy istállóban, jászolban született meg, mivel "neki és családjának nem jutott hely szállodában".

Szentmise a Vatikánban, 2015. december 24-én. MTI/EPA Fotó


A kortárs társadalmakat tekintve Ferenc pápa kijelentette: "a fogyasztástól, élvezetektõl, bõségtõl, luxustól, sekélyességtõl és önimádattól gyakran megrészegült társadalmakban Jézus születése józan, vagyis egyszerû, kiegyensúlyozott, következetes magatartásra int, amely képes meglátni a lényeget". Hozzátette: az embereket uraló közöny kultúrája "nem ritkán kegyetlen", pedig a világnak könyörületre, irgalomra, együttérzésre és részvétre van szüksége. Az egyházfõ hangsúlyozta, hogy a társadalom "szigorú a bûnössel, de gyenge a bûnnel szemben". Elemzõk szerint Ferenc pápa ezzel a börtönökben raboskodók körülményeinek javítására utalt, amelyet a január elsejei béke világnapjára írt és korábban közölt üzenetében szorgalmazott általános amnesztia mellett a halálbüntetés végleges eltörlésével együtt.Link

Hozzászólások

48 #58 ro-zsola
- 2015-12-26 22:01
A vatikáni eretnekség végnapjait éli. Jól mondta az a bizonyos " pápa" : " új Biblia kell".
139 #59 jozsef toth
- 2015-12-26 23:15
miskolcilaci !
Erdekes ,hogy Fidel Castro-nak nem volt ilyen uveg kalitkaja!
Pedig a CIA parszor celbavette!
Ugylatszik o jobban tudot imatkozni a fonokehez!
5 #60 kincses
- 2015-12-26 23:23
Én úgy tudtam, hogy az Örökkévalóban való hit nem tesz golyóállóvá csak örök életûvé, igaz, nem testben. Mi baj azzal, hogy a római katolikusok nem akarnak gyakran pápát választani? mondjuk elég macerás is...irigykedtek a mercédeszre vagy mi? s_olvas
8 #61 miskolcilaci
- 2015-12-26 23:54
Józsi! Valszeg azért, mert kevesebb ott a szimbólum. :-)
kepfeltoltes.hu/151227/K_pkiv_g_s_www.kepfeltoltes.hu_.png
4 #62 Posta Imre
- 2015-12-27 09:32
Isten lassan, de biztosan a helyére kerül, s mivel ez a világ már istentelen volt 2 ezer éve is a parazitáknak köszönhetõen, így csak szétválogatással lehet "megreformálni". Mind-Enki vegye-vigye a fajtáját és tanítsa meg kesztyûbe dudolászni. Nekem egy tetves zsidó nem példakép, még akkor sem, ha hazudik. Sajnos az alapokat rendesen kirugdosták a lábak alól, mint a sámlit és ahogy már a politika szitokszóvá, a zsidó-cigány istenkáromlássá, úgy isten maga is egy komikus pojácává változott. Ki a fax vesz komolyan egy ilyen "világot"? Még az isten se!
238 #63 bivaly
- 2015-12-27 09:34
Óh, látom, hogy továbbra sem téma a "téma", sõt van itt már Örökkévaló, meg örökkévalóság, stb. Kincses meg kell jegyezzem legalább a Mercedes kapcsán, hogy minden szarházi maffiozó Mercedessel jár, akár államfõ, akár bérgyilkos, vagy keresztapa. Tudod, minden összefügg mindennel ! ( Majdnem.)
A szentfazekak is megnyilvánulnak, meg az ezoteristák is, mindenki beszél, mondja a magáét .
Ritkán élek ilyesmivel, de most csak úgy, a teljesség kedvéért kicsit idéznék egy bizonyos Nietzsche nevû firkász fércmunkájából, valami Zarathusztráról van benne szó, meg össze vissza minden hülyeségrõl. Meg Rólatok !
"... Nem tartotok ki eléggé önmagatok mellett és nem szeretitek magatokat eléggé, szerelemre akarjátok csábítani a felebarátot és magatokat tévedésével meg akarjátok aranyozni. ... "

"... Tanút hívtok, ha jót akartok magatokról mondani, és ha sikerül félrevezetnetek, hogy jót gondoljon felõletek, magatok is jót gondoltok önmagatok felõl.
Nem csupán az hazudik, aki tudása ellenére szól, hanem az csak igazán, aki annak ellenére is beszél,, hogy nem tud. S így beszéltek magatokról a társaságban és magatokkal meghazudtoljátok a szomszédot. ..."
" Így szól a bolond : " az emberekkel való érintkezés megrontja a jellemet, különösen ha valakinek nincs " .

Jó elmélkedést !
5 #64 kincses
- 2015-12-27 09:47
Bivaly, miröl is szólt a pápa beszéde? Hogy valamitõl-valakitõl a világ megváltozott. Erre kb. ennyit lehet hozzászólni: igen.
Nálunk inkább Audival jár a maffia, de csak mert szeret különbözni.
Nietzsche kedves ember volt, okosakat is mondott, ide idézve most sokkal magasabb szintû lett az olvasgatás. De mi köze ennek a pápa beszédéhez? Csak nem azt akarod, Bivaly, hogy megváltozzon az olvasók gondolkodása? Hm...lehet, hogy a pápa beszédének is ez lett volna az eredeti céljas_huh no, kiderül majd, mekkora sikereket értek el a szavak!s_olvas
4 #65 Posta Imre
- 2015-12-27 10:19
Kincsi, megbeszéltük, hogy a pápua dóga elmondani a legendát, a program már nem az õ dóga, azt teszi a hálózat. Akinek értelme van, látnia kell, hogy a vallásmaffia lebukása nem reverzibilis.

Bivaly a képlet igen egyszerû. Vagy kimagaslóan Ember vagy, vagy kimagaslóan nem. A középszer mindenképpen elveszett.
5 #66 kincses
- 2015-12-27 11:57
Imre, akkor mindenki a helyén van és beteljesíti, ami a dolga!s_nezem a kimagaslóan Ember résznél - hm - rámjött az elszontyolodás...Koré mindjárt egy éve nincs velünk, hogy a többieket ne is számítsam. Hálás vagyok, hogy mi még - megvagyunk!
139 #67 jozsef toth
- 2015-12-27 14:46
#77 bivaly !
Az ,hogy te mit latsz az a te dolgod! Sot az is,hogy mit gondolsz!
De a valosaghoz az is ide tartozik,hogy ez mindenkinel maskep jelenkezik.
Mind ezert Posta Imre a felelos!
O volt az aki felnyitotta a szemunket es a mai napig feltar sok mocskossagot!

De a legnagyobb bune az ,ha tudja es latja akkor miert nem valtoztatja meg SZAMUNKRA ezt a kanyvaszt!

Nezzel mar magadkore! Es magadba!
Itt ezen az oldalon hanyan vannak olyanok akiknek a mai arakhoz van allitva a beruk?
Hanyan keresnek fejenket tobb mint 200 ezret? Mert mid azok akik effolott keresne azokat NEMERDEKLI Posta Imre rendforgato ures fasiszta nezete.

Neked is ha meglenne a csaladi beked, anyagi jolet es bisztonsagod,NEM ITT szarakodnal!

Majdnem mindegy ,hogy melyik nap mi a feltett anyag!
A vegeredmeny mindig az ,hogy az erdekunke SEMMMI _SE tortenik amire vagyunk!
Se mentalissan ,se fizikalissan nemvagyuk egyformat!

Osszetartasba 0000000000000es kitartasba s_f-ang
Ird ide ,hogy te mit javasolsz?
Mi a helyes ki ut?
Mert eddig mindenki csak azt irja ide,hogy ez nem jo!
Ez nemtetszik!
OH te hulyevagy!
Meg anyad!
Soroljam meg??
Az elmult 7 evalatt semki se vallalt azt ,hogy ettol jobban csinalja!
Es MIERT NEM??

Na most erre adjal valaszt!!!

Da az legyen BIVALY EROS es hiteles valasz!!!
238 #68 bivaly
- 2015-12-28 00:05
kedves jozsef toth !

Evvel a mondat halmazzal nem lehet mit kezdeni, és nem is akarok. Egy, két részére azért reagálok, bár nagyon nehéz mert eléggé zagyva, ráadásul ékezet hiányos, ami nagyon nehezíti az érthetõségét, ami anélkül is nehéz.

Az én családi békém megvan, és a biztonságom is, az anyagi kissé szûkös, de nem tartozik az sem ide ! Mi köze az egésznek a pápa dumájához ? Amiért meg itt vagyok, hadd legyen az én dolgom, én sem kérdeztem, vagy állítottam, hogy Te miért vagy itt másokkal egyetemben. Viszont Te elárultad magad a kérdéseddel, amihez meg semmi közöm ! Azért azt rövid idõ alatt észre vettem, hogy folyamatosan a saját kis privát nyavajáitokat siránkozzátok ide, miközben nem ide tartozik.
Te most nem kevesebbet írtál ide mint a parvonalról bekiabálás inverzét ! Azt kérdezed a pálya közepérõl, hogy mi a ló...t csinálj a labdával ? Közben meg azt állítod, hogy Posta Imre megtanított focizni, csak nem elég jól, ami az õ hibája. ( Totál kép zavar, próbálom érteni.)
A lehetséges változatok alapból, hogy vagy belerúgsz, vagy nem. Ha nem rúgsz bele, az ellenfél teszi, abból gól lehet, az meg vereség ! Ha belerúgsz és rosszul, abból is lehet öngól és vereség, de ha véletlenül jól rúgsz bele, akkor gólt lõsz, az meg gyõzelem !
Én adjak tanácsot állítólag felnõtt embereknek ? Én nem a tutit mondom, csak a véleményemet, és helyettetek nem mehetek WC-re, csak mert éppen nem értek rá !
Azért mondom amit mondok, mert magam köré néztem egész életemben, és ahogy öregszem magamba is, utóbbit többször is, folyamatosan ellenõrizve magam. Ezt a nézzek magamba kérdésedre válaszoltam. A saját hülyeségemet nem a kutyán vezetem le, hogy jól belerúgok, mert elkövettem valami baromságot, és ha elkövettem elmondom magam mindennek, és kész.
Úgy teszed fel a kérdést 81.-ik hozzászólásként, mint ha elõtte nem is lett volna beírva bármi is.
Jozsef Toth ! Ismerd meg, és békülj ki önmagaddal ! Bár ha ez eddig nem ment, elkeserítelek, ezután sem fog ! Ne a saját szar életed legyen ami körül forog a világ, mert nem akörül forog, és ne testáld másokra a privát bajaidat. A saját dolgaidon rajtad kívül az égvilágon senki nem tud változtatni. A legkisebb változás is idõbe telik, mert nem gombnyomásra mûködik a világ, az ember meg ha folyamatosan másokban keresi a hibát, önmagát állandóan felmentve, akkor megizélheti a harapós lovat, soha egy percig nem lesz nyugalma ! Nem véletlen idéztem Nietzschét pár bejegyzéssel ez elõtt, de mint látom feleslegesen. Teljesen véletlenül találtam rá, és igen örültem, hogy nagyon úgy gondolok pár dolgot mint õ.
Az meg végképp értelmetlen kérdés, vagy mi a fenének nevezzem, hogy az elmúlt hét évben senki sem vállalta azt, hogy ettõl jobban csinálja ?????
Mit nem vállalt senki ?
Mit lehet mitõl jobban csinálni ?

Igaz a "miskolcilaci" pár bekezdéssel ez elõtt azt írta, hogy ez a zárt osztály, nem kellene feltétlenül igazának lenni ! Nekem az itt létem messze nem pótcselekvés, nem kipanaszkodni járok ide, mint mondtam korábban javasolták. Gondoltam jó lesz kis elme élezõnek, kikapcsolódásnak a munkámból ami teljesen más jellegû, másrészt leköti az idõmet rendesen. Kedves Jozsef Toth, ez nekem itt nem a siratófal ! Nem nyavalyogni, meg sajnáltatni magam jöttem. Még nem bántam meg, de jó úton haladok felé.
Nem akartalak válasz nélkül hagyni, ami nem bivalyerõs kérésed ellenére.
139 #69 jozsef toth
- 2015-12-28 01:46
bivaly !
Ugylatszik neked van valami uveg gombod.Amibol latod az en eletemet.Nemhiszem ,hogy barmit is itt en teregetnek a sajat privat eletemrol!
De te jobban tudod!
Irtal egy oldalt de ettol igazan nemlettem okosabb.

En is valaszolok!
Ha ramhalgatsz azt csinalsz amit akarsz.
Elhiheted,hogy nemkivanom a te eletdet se rosszaba se jobba tenni!
Ezt neked kell az istenekkel eggyutt elrendezni!
Tovabbi sok sikert ebbe a csordaba.
Egy jo bivaly mindig megtalalja az igazi csordat!
Elhiheted,hogy az eletemet en se igy kebzeltem.
Se Petofivel,se Ady -val,es eggyetlen iroval nem volt szandekom versenyezni.
Az eletemet masra probaltam berendezni.
De szivessen atadom a helyet akar neked ,akar masnak.
Engem nemfizet ezert a szolgalati fonok,hogy itt keveregvek!

Erre azert mer szerettem volna ha adtal volna valaszt?
Hanyan keresnek fejenket tobb mint 200 ezret? Mert mid azok akik effolott keresne azokat NEMERDEKLI Posta Imre rendforgato ures fasiszta nezete.

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.76 másodperc
3,893,345 egyedi látogató