Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Hollande gazdasági és társadalmi vészhelyzetet hirdetett

KülföldAzta! A békának lûttek! A francia elnök hétfõn jelentette be az új gazdasági állapotot, amit gazdasági és társadalmi vészhelyzetnek nevezett. Ehhez pedig egy kétmilliárd eurós tervet is bejelentett, aminek a segítségével az ország újra utolérheti a világ gazdasági elitjét.

De a nagy szavak és ijesztõ kijelentések mögött valójában egy visszafogottabb cselekvési terv áll, például Hollande elmondta, hogy nem fognak hozzányúlni a 35 órás munkahéthez. És a vészhelyzeti státusszal nem jár semmiféle új jogkör vagy rendelkezési lehetõség, amivel a gazdaságba avatkozhatna be az eddigiekhez képest új módon az állam.

Hollande üzleti vezetõknek tartott évértékelõt, itt említette azt is, hogy félmillió munkanélkülit akarnak átképezni, hogy újra munkába állhassanak. A kisvállalkozóknak például kétezer eurós bónuszt ígért, ha fiatal munkavállalókat alkalmaznak.

A szocialista kormány már ideje küzd azzal, hogy a régóta stagnáló francia gazdaságot beindítsák és kezdjenek valamit a munkanélküliséggel is, ami idén tíz százalék körül alakulhat.

Hollande beszélt arról is, hogy integrálni kell a problémás negyedekben élõket, fõleg észak-afrikai és afrikai közösségek tagjait, akiknél különösen magas a munkanélküliség és akiket különösen sújt a munkahelyi diszkrimináció, mert ez sokukat sodorhatja a szélsõségek, illetve a kábítószer-kereskedelem irányába. (NYTimes)Link

Hozzászólások

137 #1 balu
- 2016-01-19 06:59
"az ország újra utolérheti a világ gazdasági elitjét"
...ööö, az most konkrétan kicsoda? Kit akarnak utolérni? Fostos két milliárdból... De van nekik pénzük, úgy látszik, elõször bírságot fizetni a le nem szállított hajókért, utána migránsokat abajgatni, most meg ez.

"integrálni kell a problémás negyedekben élõket"
hát, Fhanszoá, dhukkolok neked...

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.32 másodperc
4,458,080 egyedi látogató