Bejelentkezés

Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése

Elemzés 3.0

GondolatokSzia Imre!
Igen nem vagyok valami termékeny írás tekintetében az elmúlt 4 évben. De lett család közben, két utód:D Dunaimádó unszolására pár hónapja tollat inkább billentyût ragadtam. Íme az eredmény. Ha gondolod rakd ki. Durvább dolgokat még fogalmazom, közben bevédem a hátsómat, aztán publikálhatóak azok is.

1.EU erõsen fosszilis energia függõ. Földgáz, olaj
2. Amerikai piac belterjessé vált, fenntarthatósága nagyban függ a terület és nyersanyagszerzõ, vagy éppen piacszerzõ háborúktól.
3. a világ többi része egy vagy nem fizetõképes az amcsi termékekre vagy éppen nem az õ kedveltjeik érdekkörébe tartozik (oroszok, kínaiak)
4. amerikai dollár fedezete az olaj (petrodollár). Elszámolás eddig az oroszok és kínaiak lépése elõtt monopol módon a dollárhoz kötött volt.
5. Ezt petrodollár monopóliumot megtörték. Ennek alapja a kínai és orosz gazdaság megerõsödése (nem sikerült a felszalámizás Putyinnak köszönhetõen, hiába vették meg anno Jelcint kilóra). Ui. nem ideológiai alapon, hanem pusztán gazdasági alapon történik az erõsödés.
6. USA elit egyetlen lehetõsége, az EU gazdasági befolyás alá hajtása. TTIP titokban való aláírása. USA-EU szabad kereskedelmi és kizsákmányolást alárendeltséget deklaráló megállapodás kizsugázása.
7.EU állampolgári szinten ellenállt. Az lehet, hogy a lakájmédia nem ezt szajkózza, de ez tény.
8. 1-2-7 pont értelmében USA elit (Usrael) ki akarja kényszeríteni a megállapodást: Nyersanyag forrásairól leválasztotta az EU-t. Líbia, Irak, iráni embargó. Déli áramlat nyomvonalának háborús övezetté és ISIS által (Amerika és Izrael) tett Szíria (Déli áramlat útvonala), orosz olaj ukrajnai útjának lezárása (mellesleg amcsi palagáz legnagyobb konkurenciája a Dombaszi palagázmezõk (háborús övezet) kiiktatása.
9. Ruszki leszarják ui. (Ribbentrop Molotov paktumként) Merkel és Putyin megállapodott Németország Északi áramlaton keresztül kap olajat és földgázt persze ügyelve arra, hogy más EU tag is csak is kizárólag német engedéllyel és feltételekkel jusson hozzá az orosz gázhoz és olajhoz. Ruszkiknak jó a Szíriai válság, az iráni embargó, a Dombaszy válság is. Ugyanis amíg van, veri fel az árakat. Kínai is jól jár mert 30 évre lekötötte olcsóért az iráni földgázt (hirtelen már nincs is akkora gáz Iránnal, miután Kína közölte az amcsikkal lassabban az agyarakkal, mert ha sokat ugrálnak hirtelen nagyon jól inflálódó papír fecni válhat a dollárból (2500 trilliárd Kínai és közel annyi ruszki dollár valutatartalék belökése a piacra inflációs lavinát indít el. Amcsi nem tudná tartani a kínaiak által diktált törlesztéseket így a garanciába rakott tõsgyökeres amcsi cégek mint fedezet átkerülnének kínához. Nagyon nem szeretnék.
10. Kikényszerítés részben mûködhet, de az EU többségének tele a töke merkeli fütyülésbõl.
11. Utolsó kényszerítõ erõ: MOST FIGYELJ!!!!!! Magyar geotermikus energia (világ 0,1 zetajoule energiát fogyaszt évente, 10% kapacitás mellett a talpunk alatt van ennek évi szinten a fele. Mérnök-fizikusként láttam az EREDETI hamisítatlan NASA MÉRÉSEKET!
12. Paks az egy alibi: ruszkik nem akarnak kimaradni a geotermikus kontrollból: mert így elvesztenék a kurva jól jövedelmezõ bussinessüket. Amcsi meg elvesztené a közös EU Amcsi szabad kereskedelmi megállapodást. Németország pedig elveszteni a ruszki-német paktum miatt fennálló EU hegemóniáját.
13. MO balhé és menekült "" özön errõl szól. Amcsik hadgyakorlatoznak, ruszkik paksolnak, menekültek figyelmet elterelnek és majd terrorpistazkodank egy kicsit, Orbán lop mindennek a leple alatt, figyelem elterelni. Kéz-kezet mos alapon, de hát én ugye megcsináltam a szükségállapotot kihirdettem lássátok még építettem kamu kerítést is Tiszta vagyok (persze azért még ellopnak pribékjei és Õ is ezt, azt). Közben a kerítés építése elõtt már az országban legalább 5-1 millió "" menekült, ami papíron 200.000 körül van.
14.Alakul a magyar dombasz csak itt nem palagáz mezõk kiiktatásáért, hanem a geotermikus energia ki nem használásáért ( 2 paksi blokk árából 10% kapacitás röhögve elérhetõ lett volna). De Misa NEM hülye.
15. "ballib meg melegül meleg kooperál asszisztál a transzatlanti tervhez (cirkusz a népnek, figyelj meleget, menekültet meg a Mónika showt).
16. Ami jön: tüntetések gerjesztése tettlegességig, hogy beavatkozhassanak az amcsik (demokrácia csinálás, mert itt úgy rasszizmus meg antiszemétizmus meg idegengyûlölet meg cafrangos faxom se tudja, mi van már). Mûbalhé, figyelemelterelés.
17. TILOS felülni a provokációnak tüntizgetni meg mi egyéb.
18. apropó majdnem kimaradt: SUKKORÓ: kaszinóváros persze csóró országba, ahol dúl az antiszemétizmus a legnagyobb szarházi adókerülõ és csaló Lauder alapítana kaszinóvárost persze másik dísz zsizsik (Andy pajti) ebbe beleköpött, mert bibsiéknél, se fenékig baráti a helyzet. MÁSRÉSZT MO ott van a legnagyobb nyomású legmelegebb meleg víz pont véletlenül.....azon területen van ez neszelte meg hörcsög.....
Jó olvasást kiszartam 2015-ös sokat halogatott elemzést

Hozzászólások

5 #1 kincses
- 2016-01-20 21:46
Navarre? nem semmi...jöhet a többi is!
4 #2 Posta Imre
- 2016-01-21 14:56
Kincsi, nem arra! Navare valahol csángál, szerkeszti a csigaspirál négyszöget egy galaktikus szökéshez egy másik junivérzumba.
3 #3 Enid
- 2016-01-21 16:17
Navarr(e), Imre! Navarr(e)! Lady Hawke! Az a lo...Az a madar...Az a farkas... egyik kedvenc filmem. s_yeye
milyen negyszoget? Nem kocka?
usuaris.tinet.cat/pas/cm/cm-95-11.jpg
5 #4 kincses
- 2016-01-21 17:37
Nem õ? na nem baj, remélem, õ is jól van! A másik tippem SZM, de akkor õ sokat finomodott az utóbbi idõben! De nem baj, ha nem ismerem fel, jó az írás mindenképpen, sok mindent átlát! Köszönöm neki!
165 #5 LM
- 2016-01-22 06:26
Ezt a hatalmas geotermikus energiakapacitást, a technológia mai állása szerint milyen eljárással a legcélravezetõbb hasznosítani? Csak utána szeretnénk nézni :) köszi
159 #6 vanyusha
- 2016-01-22 08:27
Hatalmas geotermikus energiakapacitást,milyen eljárással a legcélravezetõbb hasznosítani?
Itt van bújtatva az ördög!!!
Geotermikus fûtés megvalósítva,probléma víz visszatermelése sajtolása a födbe nedves (õsz téli) idõ+ a vezérelten mûködõ áram ( kedvezményes tarífa) nélkül pofon a saranak.
Ha a meglévõ termálkútak közül Bp. viszonyítva fentebb,lentebb rányitnak ki épített infra struktárjú fürdõknél apad +csökken termála hõfok.
165 #7 LM
- 2016-01-22 19:24
Én arra gondoltam, hogy miként lehet árammá alakítani. Mivel azt lehet jól szállítani illetve széleskörben felhasználni. A kérdés tehát pontosabban, milyen technológiával lenne érdemes a geotermikus hõkapacitásunkat árammá alakítani. Nem vagyok mérnök nemértek ehhez googleba énis betudom írni ezért hozzáértõ válasza érdekelne :)

Hozzászólás küldése

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Generálási idő: 0.89 másodperc
4,606,581 egyedi látogató